sarakinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά .Σήμερα το πρωί μόλις πάτησα το power οn στο pc ακούστηκε ένα μπαμ και βγήκαν με την μια οι κλασικοί καπνοί του πυκνωτή,έτσι στο άκυρο. Το τροφοδοτικό ήταν ένα corsair 500watt , μου έκανε εντύπωση λόγο του ότι θεωρείται πολύ καλό σαν κατασκευή. Στο θέμα μας , αφού πήρα ένα άλλο γιατί δεν θα αντέξω κανένα μήνα σε RMA για αντικατάσταση , άνοιξα το παλιό και είδα ότι έχει σκάσει ο μεγάλος πυκνωτής . Γράφει 400volt 220μF πάνω . Βρήκα έναν ίδιο και σκέφτομαι να τον αλλάξω , το τροφοδοτικό δεν φαίνεται να έχει κάτι άλλο από όσο μπόρεσα να καταλάβω .Ξεκόλλησα τον παλιό και αύριο θα πάρω τον νέο να κάνω την αλλαγή. Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει? Είναι λογικό το ότι έσκασε ο πυκνωτής έτσι στο άκυρο.?το pc δεν είναι φορτωμένο , δηλαδή δεν το ζόριζα και το έχω από τον ιούνιο. Και τέλος , πήρα το corsair 430 , θα έχω κανένα θέμα με τα watt? amd fx 4100 asus 970 extream 3 4gb ram 1 ssd 128gb 1hdd 500 sata 1 dvd ati 6770 asus xonar dx
Thanos1972 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχην απο την στιγμη που το ανοιξες παει η εγγυηση.πως σου ηρθε τωρα να το ανοιξεις...... μετα,ο πυκνωτης αυτος για να εσκασε,θα υπηρχε λογος.δεν σκαει ετσι ευκολα αυτος.....ασε που δεν παιζει να τον βρεις στο εμποριο αυτον τον πυκνωτη εκτος και εαν ψαξεις καλα.τωρα,εαν ηταν θεμα απο το δικτυο της ΔΕΗ λογικα θα σου εκαιγε πρωτα ασφαλεια.οποτε καποιο αλλο προβλημα εχει το τροφοδοτικο.κανε μια βολτα στα μαγαζια,εαν βρεις τον πυκνωτη αλλαξε τον και εαν εχεις κανενα παλιο συστημα για δοκιμη,βαλε το σε εκεινο και δες τι γινεται.αλλα χλωμο το κοβω.
sarakinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Ο πυκνωτής μπορεί να κρατήσει ρεύμα και να σκάσει για 1000 λόγους πάνω σε ένα κύκλωμα , απλά ήθελα να δω αν έχει συμβεί και σε άλλους γιατί εγώ πρώτη φορά το παθαίνω , βρήκα σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά εδώ στην πόλη και αύριο θα τον περάσω μάλλον και βλέπουμε.Μου φάνηκε πολύ κουλό το όλο θέμα πάντως... Όσο για την ασφάλεια που λες , δεν μου την έχει κάψει ποτέ κανένα τροφοδοτικό τόσο χρόνια , απλά δεν δούλευαν ... Για το νέο τροφοδοτικό?θα έχω πρόβλημα?
Thanos1972 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Οπως ειπες,μπορει να σκασει για 1000 λογους.αλλα αυτος ο πυκνωτης,δυσκολα σκαει.....συνηθως απο βραχυκυκλωμα.αφου βρηκες,φορα τον επανω και βλεπεις.εμενα μου εχει καψει ασφαλεια μαζι με πυκνωτη γιαυτο στο λεω. λογικα με το νεο τροφοδοτικο δεν θα εχεις προβλημα.
sarakinos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Εννοώ μήπως είναι μικρό για το σύστημά μου...?
Thanos1972 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Οχι δεν ειναι μικρο.αρκει για το συστημα σου.
baskon Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Οσο καλα και αν ειναι τα corsair κλπ παντου υπάρχουν ελλατωματικές παρτίδες..Σε 2 μήνες να σκασει..?Φυσικά εννοειτε οτι υπάρχει τουλάχιστον ενα πολύπριζο προστασίας απο υπέρταση κλπ.. Πιστευω οτι δεν επρεπε να το ανοιξεις μιας και πηρες αλλο.. Επειδη είναι corsair παντως κάνε και μια αιτηση για rma κατευθειαν στη corsair..Κατα μεγάλη πιθανοτητα δε θα σου ζητησουν καν το παλιο πισω..
nemesiskp Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Οντως κριμα που το ανοιξες.Ενταξει δεν ηθελες να πεσεις σε περιπτωση να αργησουν να στο αλλαξουν,αλλα αφου πηρες το καινουριο ας το πηγαινες πισω και ας το κραταγανε και δυο μηνες.Μετα θα ειχες καβατζα καινουριο τροφοδοτικο. Αν και πιστευω οτι θα στο αλλαζανε γρηγορα.Δεν εχει πολλα πολλα,ή παιζει ή δεν παιζει.
Roger Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Aν θα παιξεις με αυτον τον πυκνωτη(τον αφαιρεσεις δηλαδη και τον ξανατοποθετησεις)οταν κανεις τις δοκιμες σου,να μην ξεχνας να τον αποφορτισεις πρωτα γιατι αν εχει κρατησει ρευμα και ακουμπησεις θα την φας πολυ καλη. Παρε ενα μυτοτσιμπιδο και βραχυκυκλωσε + και - μεχρι να ακουσεις το μεγαλο τσαφ. Καποιες φορες χρειαζεται και δευτερη αποφορτιση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα