dimitris2006 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Ο οργανισμός World Wide Web Consortium (W3C) ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη προτύπων του Internet ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση των χαρακτηριστικών του HTML 5 το 2014, ενώ στο τέλος του 2016 θα παρουσιαστεί ο διάδοχός του, το HTML 5.1.Μέχρι το τέλος του 2012 θα ανακοινωθούν τα υποψήφια τελικά χαρακτηριστικά του HTML 5, τα οποία θα περιλαμβάνουν μόνο σταθερές και δοκιμασμένες δυνατότητες, ενώ οτιδήποτε μη σταθερό θα απορριφθεί. Έχει αποφασιστεί ότι όλες οι δυνατότητες που θα απορριφθούν στην έκδοση 5, θα ενσωματωθούν στην έκδοση 5.1. Ακόμη γνωρίζουμε ότι το δημοφιλές πρότυπο θα συνεχίσει να εξελίσσεται με τις εκδόσεις 5.2, 5.3, κοκ. Oι νέες εκδόσεις του προτύπου θα περιλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, σίγουρα όμως όχι σε τόσο μεγάλη έκταση όπως έγινε με την παρουσίαση του HTML 5. Η προτυποποίηση του HTML 5 έχει αποτελέσει αντικείμενο διαφωνίας για αρκετούς προγραμματιστές, καθώς έπρεπε να διευθετηθούν πολλαπλές απόψεις για διαφορετικά συμφέροντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη και σήμερα ορισμένες αντιρρήσεις σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση που οριστικοποιεί τις διαδικασίες προτυποποίησης του HTML 5. Site: arstechnica.com
Gtr34 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Θελει πολυ δουλεια ακομα ενα απλο βιντεο στο youtube σε html5 τραβαει πανω απο 20% cpu 1
Vintage Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Θελει πολυ δουλεια ακομα ενα απλο βιντεο στο youtube σε html5 τραβαει πανω απο 20% cpu Σύμφωνοι αλλά το html5 δεν είναι μόνο το video στο youtube, περιλαμβάνει ένα σωρό πράγματα. 1
mandos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 τι δουλειά έχει το video στο youtube που χρησιμοποιεί codecs με την HTML 5? H html5 φέρνει ένα σωρό άλλα πράγματα, το youtube μάλλον είναι το λιγότερο
Dark Scizor Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Θελει πολυ δουλεια ακομα ενα απλο βιντεο στο youtube σε html5 τραβαει πανω απο 20% cpu Άλλο τα <video> tags για να παίζουν τα βίντεο χωρίς πρόσθετο λογισμικό κι άλλο η γλώσσα HTML5. Η HTML5 είναι γλώσσα κατασκευής ιστοσελίδων, όχι codec ή container για βίντεο. 1
Apoll Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν έχει σημασία το πρότυπο, μιας και στον ΙΕ θα τρέχει τελείως διαφορετικά από τους υπόλοιπους browsers 2
aiolos.01 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Μ'αρέσει που όλοι θεωρούν το HTML5 σαν τη λύση για όλα τα προβλήματα του web (πολλοί χωρίς να ξέρουν καν τι περιλαμβάνει). Είναι σίγουρα ενα μεγάλο βήμα, αλλά ας οριστικοποιηθεί και βλέπουμε.
hyperspaced Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Το html 5 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου η εμπορική πολιτική υπερτερεί της τεχνολογίας. Δυστυχώς το Flash και ιδιαίτερα το Silverlight θα είναι τα μεγαλύτερα θύματα.
g.mavritsakis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Το html 5 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου η εμπορική πολιτική υπερτερεί της τεχνολογίας. Δυστυχώς το Flash και ιδιαίτερα το Silverlight θα είναι τα μεγαλύτερα θύματα. Ευτυχώς θα αφήσουμε πίσω μας το Flash και το Silverlight..... Νομίζω έχει έρθει προ-πολλού η ώρα να πάμε μπροστά, με τεχνολογίες που θα είναι εγγενώς ενσωματωμένες στους browsers. Και αν εξαιρέσουμε τον IE που μόνο οπισθοδρόμηση μπορεί να θεωρηθεί χρόνια τώρα, οι υπόλοιποι νομίζω είναι στο σωστό δρόμο.
hyperspaced Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Ευτυχώς θα αφήσουμε πίσω μας το Flash και το Silverlight..... Νομίζω έχει έρθει προ-πολλού η ώρα να πάμε μπροστά, με τεχνολογίες που θα είναι εγγενώς ενσωματωμένες στους browsers. Και αν εξαιρέσουμε τον IE που μόνο οπισθοδρόμηση μπορεί να θεωρηθεί χρόνια τώρα, οι υπόλοιποι νομίζω είναι στο σωστό δρόμο. Καταλαβαίνεις ότι εναπόκειται στον κατασκευαστή κάθε browser να υποστηρίξει το εντολών της HTML 5. Επομένως μιλάμε για διαφορετική εμπειρία σε κάθε browser. Τα flash και το silverlight --τα οποία ευτυχώς δεν έχουν πεθάνει-- βρίσκονται σαφώς πολλά βήματα μπροστά τεχνολογικά από το HTML 5.
g.mavritsakis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 hyperspaced, αν εξαιρεσουμε τον IE -που πάντα ειναι εκτός συζήτησης, αν και οι 9-10 versions τα πανε καλα γενικά- οι υπόλοιποι νομίζω ότι πλέον έχουν ομοιογένεια. HTML5+CSS3+Javascript ειναι ο ΜΟΝΟΣ δρόμος πλέον. Έχοντας πολύ καλή γνώση Silverlight, δεν μπορώ να αντιληφθώ την τεχνολογική υπεροχή που αναφέρεις. Εφόσων πλέον οι μηχανές των browsers είναι ταχύτατες, εφόσων μπαίνουν στο παιχνίδι τα websockets, threads και τόσα άλλα γιατί να χρησιμοποιήσω silverlight? Επειδή έχω μάθει να δουλεύω C# και WPF ? Η apple ήταν πολύ μπροστά όταν έκοβε το flash στο ios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα