Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα θελω να παρω εναν SSD 120-128GB για το PC μου αφου ακουω τα καλυτερα για αυτα τα μαραφετια!

Διαβασα πολλα ποστ στο φορουμ αλλα θελω την γνωμη σας για το PC μου συγκεκριμενα επειδη δεν ξερω και πολλα απο SSD.Η motherboard μου ειναι http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H61M_PRO/#specifications

Περνει Sata 3 απο οτι ειδα.

Απο αυτα που διαβασα νομιζω οτι ο Vertex 4 ειναι το καλυτερο στην αγορα αλλα γιατι εχει Μέγιστη Ταχύτητα Εγγραφής 200 MB/Sec????

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives-%28SSD%29/OCZ-Vertex-4-Series-128GB-SSD-2-5-Sata-6Gbs-VTX4-25SAT3-128G.htm

Ενω ο vertex 3 Μέγιστη Ταχύτητα Εγγραφής 520 MB/Sec...

Για τον Samsung 830 απλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια...

Πειτε την αποψη σας οσοι ξερετε και ποιον προτεινετε απο τους 3.

Αν εχει καποιος αλλον SSD εκτος απο αυτους ας τον προτεινει.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Έχουν γράψει λάθος στοιχεία. Ο Vertex 4 128 GBs έχει sequential write 400+ MB/s. Αλλά! Αυτά δε σε ενδιαφέρουν, εκτός και αν είσαι σε φάση-κάψιμο, όπου λιώνεις στα benchmarks και καίγεσαι για διαφορές που στην πράξη δε καταλαβαίνεις με το μάτι ούτε αν προσπαθήσεις (της τάξης των 0,01 sec).

Σε πρακτική, καθημερινή χρήση, όποιον SSD και να πάρεις, δε θα καταλάβεις διαφορά. Από αυτούς που παραθέτεις λοιπόν, πάρε όποιον σου έρχεται καλύτερα οικονομικά.

Με μόνη ένσταση ίσως τον Vertex 3 για τον οποίο έχουν αναφερθεί κάποια προβληματάκια.

Δημοσ.

Εγω τον vertex4 αποφασισα να παρω.

Να ρωτησω, update στο firmware πως κανουμε, αν εχουμε περασει ήδη τα windows;

Θα πρεπει να κανουμε ξανα εγκατασταση του λειτουργικου;

Αλλιως θα πρεπει να συνδεθει σε αλλη mobo να του περασω το firmware και μετα να τον βαλω στο δικο μου;

Δημοσ.

Handol

δλδ εσυ λες τον V4?

για τον 830 τι αποψη εχεις?

Ο ίδιος δεν έχω χρησιμοποιήσει κανέναν από τους δύο (Samsung 830 v. Vertex 4). Ότι ξέρω είναι από reviews άλλων. Όλοι όμως καταλήγουν σε ένα πράγμα: είναι εξαιρετικοί και οι δύο, αλλά εάν κυνηγάς τις απόλυτες επιδόσεις (για benchmarks που λέγαμε) θα πας στον Vertex 4.

Σε πραγματικές συνθήκες σίγουρα δεν έχουν διαφορά.

Δημοσ.

Ο ίδιος δεν έχω χρησιμοποιήσει κανέναν από τους δύο (Samsung 830 v. Vertex 4). Ότι ξέρω είναι από reviews άλλων. Όλοι όμως καταλήγουν σε ένα πράγμα: είναι εξαιρετικοί και οι δύο, αλλά εάν κυνηγάς τις απόλυτες επιδόσεις (για benchmarks που λέγαμε) θα πας στον Vertex 4.

Σε πραγματικές συνθήκες σίγουρα δεν έχουν διαφορά.

Οκ ευχαριστω για την αποψη σου!

περιμενω και αλλες

Δημοσ.

vertex 4 λογω εγγυησης!

ναι το ειδα και εγω αυτο κατι αλλο που δεν το καταλαβαινει καποιος που δεν ξερει πολλα για τους ssd?

Δημοσ.

Αυτη την στιγμη οτι και να παρεις (830 ή vertex) εεκτος απο τα bench πραγματικες διαφορες δεν θα δεις οποτε θεωρω οτι η εγγυηση εναι αυτο που εχει σημασια, ημουν και εγω αναμεσα σε αυτους και προτιμησα την εγγυηση δινοντας 10€ παραπανω.

Δες και ενα δειγμα του δικου μου http://www.insomnia.gr/topic/459333-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-vertex-4bench/

Δημοσ.

όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω. δεν έχουν αισθητή διαφορά σε πραγματικές εφαρμογές εκτός και αν σου πέφτουν τα σάλια πάνω στο πληκτρολόγιο.εγώ βέβαια έχω vertex 3 ο οποίος μετά το firmware 2.15 δεν έχει πρόβλημα.προσωπικώς όμως γέρνω προσ μεριά samsung λόγω του aftersales ενώ η oczάπλώς δεν έχει και μάλιστα έχουν τρόπους γαϊδουριού.

Δημοσ.

αν ο samsung εχει καλυτερες κριτικες στο θεμα της αξιοπιστιας (δηλ δεν χαλανε οτι και οσο και να γραφεις) και αρα δεν θα τη χρειαστεις την εγγυηση,

τοτε γιατι να ειναι προτιμοτερο να παρεις ocz με +2 χρονια εγγυηση?

αν μαλιστα λετε οτι η samsung εχει καλυτερο aftersales ενω η ocz οχι, ακομα χειροτερα.

εγω εχω 1 samsung και 1 οcz και αγορασα και θα αγοραζω με βαση την πιο συμφερουσα προσφορα στα GB που μου χρειαζονται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...