kostas_dr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Πάντα τα άκρα επιδιώκουν την σύγκρουση με την ελπίδα να πάρουν το πάνω χέρι και να ρίξουν την αστική "χούντα" που ζούμε. Και οι μεν και οι δε υπόσχονται παραδείσους, των οποίων τα τρισάθλια χάλια είδαμε. Όσοι πιστοί προσέλθετε. 1
tolis_01 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Πάντα τα άκρα επιδιώκουν την σύγκρουση με την ελπίδα να πάρουν το πάνω χέρι και να ρίξουν την αστική "χούντα" που ζούμε. Και οι μεν και οι δε υπόσχονται παραδείσους, των οποίων τα τρισάθλια χάλια είδαμε. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Η αντιφασιστική βία είναι το ίδια με τη φασιστική βία. Σε ένα βιασμό, η βία του θύτη και του θύματος είναι το ίδιο κατακριταίες.
kostas_dr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Άκυρο το παράδειγμα. Η κοινωνία βιάζεται απ' τα άκρα καθημερινά. Ποιά η διαφορά (για το θύμα) άν ο βιαστής είναι απ' το ένα ή απ' το άλλο άκρο; Ο έτσι, θα βιάζει πιο τρυφερά και θα' χει καλό σκοπό;
tolis_01 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Άκυρο το παράδειγμα. Η κοινωνία βιάζεται απ' τα άκρα καθημερινά. Ποιά η διαφορά (για το θύμα) άν ο βιαστής είναι απ' το ένα ή απ' το άλλο άκρο; Ο έτσι, θα βιάζει πιο τρυφερά και θα' χει καλό σκοπό; Δεν ήξερα ότι οι βιασμοί γίνονται με πολιτικά κριτήρια Εγώ μιλάω για την εξίσωση της φασιστικής και αντιφασιστικής βίας. Δεν είναι δίκαιο να κατακρίνεις αυτόν που αντιστέκεται στον φασισμό, εκτός φυσικά αν είναι υπέρ της απάθειας παντού.
Spyros7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ναι, οκ, τα 'χουμε ξανακούσει για τη "θεωρία των άκρων". Και για την "ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς" που δεν ήταν ποτέ στην εξουσία αλλά φταίει για όλα τα δεινά της χώρας. Ο βιασμός της λογικής. Και στη δημοκρατία της Βαϊμάρης τα ίδια λέγανε με τα γνωστά αποτελέσματα. Να καταδικάσω κι εγώ με τη σειρά μου την αντισυστημική βία που ασκήθηκε κατά τον ξεσηκωμό των ελλήνων ενάντια στο οθωμανικό κράτος τον 19ο αιώνα. Και μια που το φερε η κουβέντα καταδικάζω και την αντίσταση κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής και στη χούντα των συνταγματαρχών. 1
kostas_dr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Προχθές έκαψαν τα γραφεία πολιτικού κόμματος, όχι του δεξιού χώρου, στην Καισαριανή. Οι φασίστες το΄ καναν και αυτό; Ή αφού το έκαναν "δικά μας" παιδιά, δεν μπορεί, θα' χουν τους λόγους τους; Επομένως δεν τρέχει και τίποτα. Σχεδόν κάθε βράδυ έχουμε πυρπολήσεις αυτοκινήτων, επιθέσεις, φασαρίες, ξύλο. Δεν με νοιάζει ποιός το κάνει, ούτε γιατί, με νοιάζει ότι έχουμε τις σκοτούρες μας και τα βάσανά μας, έχουμε και τον κάθε "επαναστάτη" της πλάκας να ονειρεύεται την "έφοδο". Σε αντίστοιχο νήμα έχει ακουστεί και το απίστευτο: "τι σε νοιάζει για τις ζημιές, ασφαλισμένο το΄χει"! Να χαίρονται μερικοί τα μυαλά που τους κουμαντάρουν.
tolis_01 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Σχεδόν κάθε βράδυ έχουμε πυρπολήσεις αυτοκινήτων, επιθέσεις, φασαρίες, ξύλο. Life lesson no1: Η βία φέρνει βία. 1
kostas_dr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Όχι σ' αυτόν που την ασκεί όμως, απ' ότι φαίνεται. Πάντα κάποιος άλλος θα την πληρώσει την νύφη. Και πρέπει δηλαδή να επικροτούμε την "δική μας" βία γιατί υπάρχει η όποια δικαιολογία, έτσι;
tolis_01 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Όχι σ' αυτόν που την ασκεί όμως, απ' ότι φαίνεται. Πάντα κάποιος άλλος θα την πληρώσει την νύφη. Και πρέπει δηλαδή να επικροτούμε την "δική μας" βία γιατί υπάρχει η όποια δικαιολογία, έτσι; Ξέρεις καν για ποιο πράγμα μιλάς; Οι αντιφασιστικές επιθέσεις γίνονται στοχευμένα, όχι σαν τις φασιστικές όπου αρκεί να έκανες λίγο παραπάνω ηλιοθεραπεία φέτος το καλοκαίρι για να βρεθείς μαχαιρωμένος. 1
kostas_dr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Εσύ νομίζεις ότι ξέρεις ε; Εννοείται! Πυρπολήσεις κάδων απορριμάτων, σχεδόν κάθε βράδυ, που πνίγουν μια ολόκληρη γειτονιά στην διοξίνη, ένα απ' τα πιο επικίνδυνα δηλητήρια που υπάρχουν! Το ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, μικρά παιδιά κλπ απλά δεν περνάει απ' το "μυαλό" της αμοιβάδας! Η αποστολή εξετελέσθη. Όπως επίσης και οι εμπρηστικές επιθέσεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε πυλωτές. Το ότι μπορεί να εκραγεί κανα ντεπόζιτο και να τυλιχθεί η πολυκατοικία στις φλόγες, στα τέτοια τους! Ας πρόσεχαν ποιόν έχουν γείτονα (κάτοχο ακριβού αυτοκινήτου - ως γνωστόν η ιδιοκτησία είναι κλοπή, άρα αυτός είναι κλέφτης και οι άλλο συνένοχοι) Η Επανάσταση είναι ένα βήμα κοντύτερα! Υ.Γ. Για τα γραφεία στην Καισαριανή δεν άκουσα τίποτα. 1
Kain Origin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Πρέπει να ομολογήσω πως ο Κώστας έχει ένα δίκιο. Τα άκρα και το τυφλό μίσος δεν είναι και ό,τι καλύτερο, άσχετα από την πλευρά. Η βία φέρνει βία, αλλά κάποια στιγμή η βία δεν πρέπει να σταματήσει; Η φωτιά, εγώ ξέρω, δεν πολεμάται με φωτιά, αλλά με νερό. Και, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έχει τύχει να ξυλοκοπηθούν αναρχικοί επειδή είχαν ξυρισμένα κεφάλια και τους πέρασαν για Χρυσαυγίτες. Κάνω τον δικηγόρο του Διαβόλου τώρα, αλλά δεν είναι μόνο "Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" ή "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". Η λογική, θεωρώ, δεν είναι στα άκρα.
Spyros7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Όσο άκυρο είναι να καταδικάζεις τη βία γενικώς, το ίδιο άκυρο είναι να πρέπει κανείς να πάρει θέση για ότι έχει γίνει από οποιονδήποτε δηλώνει αριστερός ή αναρχικός. Αλλά η βία αυτού που μαχαιρώνει μετανάστες με τη βία αυτού που κυνηγάει αυτόν που μαχαιρώνει μετανάστες δεν είναι το ίδιο, πως να το κάνουμε. Κοινή λογική.
tigergreg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Η λογική, θεωρώ, δεν είναι στα άκρα. Kι εγω συμφωνω με αυτο. Αλλωστε η βια του παναγιωταρου προχθες εξω απ το θεατρο μ ενοχλει και μ εκνευριζη το ιδιο με την βια του στρατουλη εξω απο πολυκαταστημα στην ερμου επειδη γνωματευσε ο ιδιος και οι ομοιοι του οτι το συγκεκριμενο δεν επρεπε ν ανοιξει την τελευταια κυριακη του χρονου. Και ας φωναζε απο μεσα η εκπροσωπος των εργαζομενων οτι ειχαν ερθει εθελοντικα. Κοντολογις ο καθε φασιστας εχει την πεποιθηση οτι τα δικα του κινητρα ειναι σωστα και αγνα (και καλυτερα για ολον τον κοσμο φυσικα) και γι αυτο πρεπει να τα επιβαλλει στους αλλους. Παλια ιστορια αυτη οσο και ο κοσμος. Ολοι τους εχουν την "σωστη" συνταγη στο τσεπακι. 2
tolis_01 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Εσύ νομίζεις ότι ξέρεις ε; Εννοείται! Πυρπολήσεις κάδων απορριμάτων, σχεδόν κάθε βράδυ, που πνίγουν μια ολόκληρη γειτονιά στην διοξίνη, ένα απ' τα πιο επικίνδυνα δηλητήρια που υπάρχουν! Το ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα, μικρά παιδιά κλπ απλά δεν περνάει απ' το "μυαλό" της αμοιβάδας! Η αποστολή εξετελέσθη. Όπως επίσης και οι εμπρηστικές επιθέσεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε πυλωτές. Το ότι μπορεί να εκραγεί κανα ντεπόζιτο και να τυλιχθεί η πολυκατοικία στις φλόγες, στα τέτοια τους! Ας πρόσεχαν ποιόν έχουν γείτονα (κάτοχο ακριβού αυτοκινήτου - ως γνωστόν η ιδιοκτησία είναι κλοπή, άρα αυτός είναι κλέφτης και οι άλλο συνένοχοι) Η Επανάσταση είναι ένα βήμα κοντύτερα! Υ.Γ. Για τα γραφεία στην Καισαριανή δεν άκουσα τίποτα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος βάζει φωτιές σε κάδους της γειτονιάς, δεν το έχω ξανακούσει πάντως. Εκτός αν εννοείς την προστασία απέναντι στα ΜΑΤ και μόνο σε πορείες, οπότε παραφράζεις και προτείνεις να κάθονται να τις τρώνε με τα γκλοπ γυρισμένα ανάποδα. Για τα γραφεία της "αριστεράς" στη Καισαριανή δεν γνωρίζω κάτι και δεν ξέρω αν έχει αναλάβει κανείς ευθύνη. Για τα γραφεία της ακροδεξιάς στον Άλιμο εγκρίνω με χίλια την πράξη. Πρέπει να ομολογήσω πως ο Κώστας έχει ένα δίκιο. Τα άκρα και το τυφλό μίσος δεν είναι και ό,τι καλύτερο, άσχετα από την πλευρά. Η βία φέρνει βία, αλλά κάποια στιγμή η βία δεν πρέπει να σταματήσει; Η φωτιά, εγώ ξέρω, δεν πολεμάται με φωτιά, αλλά με νερό. Η φωτιά δεν είναι βίαιη προς το νερό. Το νερό είναι βίαιο προς τη φωτιά. Άσχετο, αλλά ως προς την παρομοίωση Όπως και να έχει, η αντιφασιστική βία είναι αναγκαίο αντίκτυπο της φασιστικής βίας. Όσο υπάρχει η δεύτερη, θα υπάρχει και η πρώτη. Σαφώς είναι καλύτερα το να προβλέψεις στο να μην υπάρχουν φωτιές και να τις αντιμετωπίσεις στη ρίζα τους, αλλά αν και όταν ανάψουν, πρέπει να τις σβήσεις μέχρι το τέλος. Και, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έχει τύχει να ξυλοκοπηθούν αναρχικοί επειδή είχαν ξυρισμένα κεφάλια και τους πέρασαν για Χρυσαυγίτες. Μην πιστεύεις ότι ακούς Κάνω τον δικηγόρο του Διαβόλου τώρα, αλλά δεν είναι μόνο "Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" ή "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες".Η λογική, θεωρώ, δεν είναι στα άκρα. "Ακραίος ίσως, μα δεν είμαι τρελός" που λέει κι ένα τραγούδι (του Low Bap Υπόνοια). Αν είχες περάσει από τα βασανιστήρια της ΓΑΔΑ επειδή δραστηριοποιείσαι πολιτικά στην αριστερά, δεν ξέρω τι θα θεωρούσες λογικό και τι άκρο.
kostas_dr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 "Δεν μπορώ να ξέρω ποιος βάζει φωτιές σε κάδους της γειτονιάς, δεν το έχω ξανακούσει πάντως." 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις