Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 849
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

ο shaolin είχε μαύρη ζώνη στο ΚΑΡΑΤΕ? πάλι καλά που δεν έκανε summon τον Bruce Lee που ήξερε παγκράτιο...

κατά βάθος θέλω να ελπίζω ότι αυτά τα βιβλία βγαίνουν για να trollάρουν και ότι στη τελευταία σελίδα τους γράφει πάντα "it's a art"...

Δημοσ.

Άσε τα "αποδεδειγμένα", όποιος διάβασε τις δύο πρώτες προτάσεις στο πρώτο post του συγκεκριμένου thread διάβασε και την ανακοίνωση της αστυνομίας:

http://www.astynomia...0338&Itemid=965

Στην ουσία το ίδιο είναι.

Απ' ότι φαίνεται γουστάρουμε Τουρκία.

«Προσωπικά πάντως θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνη την ιδέα για θέσπιση διεθνών νόμων κατά του αδικήματος της βλασφημίας ή αλλιώς της δυσφήμησης της θρησκείας όπως πρότεινε πρόσφατα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, και όπως επανειλημμένα έχει τεθεί από ισλαμικές κυρίως χώρες (αλλά και με την υποστήριξη της Βενεζουέλας του Τσάβες) στον ΟΗΕ μια και αυτό θα ακυρώσει οποιαδήποτε κριτική κατά των θρησκειών και θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο την ελευθερία του λόγου, δεδομένου ότι επιδέχεται άκρως διασταλτικές ερμηνείες.»

http://sarantakos.wo.../islamcartoons/

«Αν, αντί για τον Παϊσιο, σατίριζε κανείς ένα πολιτικό πρόσωπο στο Διαδίκτυο θα επιλαμβανόταν άραγε η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και θα επακολουθούσε δίωξη για κάποιο αδίκημα αν υποτεθεί ότι η σάτιρα ήταν ιδιαιτέρως καυστική; Με τα νομικά που ξέρουμε θα λέγαμε όχι (μολονότι δεν θα στοιχηματίζαμε ότι δεν θα βρισκόταν κάποιος εισαγγελέας να μας διαψεύσει). Θα λέγαμε όχι διότι η πολιτική σάτιρα ως είδος «πολιτικού λόγου» χαίρει απόλυτης προστασίας από το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ.Την ίδια ακριβώς ελευθερία θεωρώ ότι απολαμβάνει η σάτιρα θρησκευτικών ιδεών και αξιωματούχων. Γενικά θεωρώ ότι η κριτική, η σάτιρα, η προπαγάνδα θρησκευτικών ιδεών απολαμβάνει της ίδιας προστασίας με τις πολιτικές ιδέες (και υπ’ αυτό το πρίσμα πρέπει να ερμηνευθούν οι συνταγματικές διατάξεις που απαγορεύουν τον προσηλυτισμό ή την προσβολή γνωστής θρησκείας). Μην προσπαθείτε να τις διαχωρίσετε στη βάση ότι οι δεύτερες είναι πιο σημαντικές από τις πρώτες για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό δεν ισχύει για όλους τους πολίτες.. Και οι δύο προσφέρουν θεωρήσεις για τον κόσμο και τη ζωή και για μερικούς είναι σημαντικές οι μεν, για άλλους οι δε. Προφανώς και οι δύο επιδέχονται κριτικής και σάτιρας.

Με βάση τα παραπάνω οι ποινικές διατάξεις για βλασφημία και καθύβριση θρησκείας είναι αντισυνταγματικές στο βαθμό που έχουν ως αντικείμενο ιδεολογικές διαμάχες. Η εφαρμογή τους πρέπει να περιορισθεί σε ζητήματα απρόσκοπτης άσκησης της λατρείας. Στην προκειμένη περίπτωση, οι επίμαχες αναρτήσεις είχαν ως αποκλειστικό σκοπό να πλήξουν διάφορες ιδέες «εμπνευσμένες» από τον Παϊσιο, συνεπώς ο ιδεολογικός χαρακτήρας τους ήταν προφανής και, επομένως, προστατευόταν πλήρως από την ελευθερία του λόγου.»

Σταύρος Τσακιράκης

Είδα την συνέντευξη του εμπνευστή και παραπατήρησα ότι έχει διαβάσει βιβλία του ψευτο-Παΐσιου (αυτά σατύριζε και όχι τον Παΐσιο). Αμφιβάλλω αν κάποιος έχει διαβάσει περισσότερα βιβλία απ' αυτόν που κατηγορεί.

Δημοσ.

Καλος ρουφος και το φατσομπουκι λοιπον!

Προς γνωση και συμορφωση....

Μια χαρα παιδι ο παστιτσιος..

Απο αντιδραση και μονο λεω να ανεβασω τον πατερ-πουστιτσιο...

Λετε να μπλεξω? :-D

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΕΙΩΝ...

Δημοσ.

Και γιατί δεν παραθέτεις τα άρθρα; Φοβάσαι μην σου απαντήσουν; Α.. ό,τι σε βολεύει (ή σου είπαν; ) έγραψες..

Δεν φοβάμαι τίποτα. Αυτή είναι η επίσημη κατηγορία από τον Εισαγγελέα. Το για ποια ακριβώς άρθρα παραβιάζονται και πόση θα είναι η ποινή θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Δεν θα στήσουμε λαϊκά δικαστήρια στα φόρα.

Και σε παρακαλώ πρόσεξε το ύφος σου.

Δημοσ.

κοιτάχτε λίγο.

πέραν του θέμα οτι ο παστιτς-boy είναι συνταγματικά παράνομος.(το αν πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα είναι άλλο θέμα)

δικαίωμα του κάθε ένα είναι να πιστεύει ή οχι.ότι γουστάρει κάνει ο κάθε άνθρωπος.

Απο εκεί και πέρα πρέπει να σεβόμαστε την θρησκεία των άλλων όποια και αν είναι αυτή.

πχ. αν εγώ έβγαζα μια σελίδα στο fb με τη μάνα του παλικαριού, και την ονόμαζα "το μ*υνί της μάνας σου". θα τον ενοχλούσε και θα ήθελε να βγει.

Δημοσ.

κοιτάχτε λίγο.

πέραν του θέμα οτι ο παστιτς-boy είναι συνταγματικά παράνομος.(το αν πρέπει να αλλάξει το σύνταγμα είναι άλλο θέμα)

δικαίωμα του κάθε ένα είναι να πιστεύει ή οχι.ότι γουστάρει κάνει ο κάθε άνθρωπος.

Απο εκεί και πέρα πρέπει να σεβόμαστε την θρησκεία των άλλων όποια και αν είναι αυτή.

πχ. αν εγώ έβγαζα μια σελίδα στο fb με τη μάνα του παλικαριού, και την ονόμαζα "το μ*υνί της μάνας σου". θα τον ενοχλούσε και θα ήθελε να βγει.

Ποια εξύβριση είπατε;

Ποια βλασφημία; (όποτε γράφω αυτή τη λέξη περιμένω χωριάτες με δάδες έξω από το σπίτι μου να με περιμένουν πως και πως να πάνε στην πυρά...)

Δημοσ.

Δηλαδή συγκρίνετε τη σελίδα του παστίτσιου με προσωπική προσβολή....

Θα μου πείτε «μα, προσβάλει εμένα με το να κοροϊδεύει τη θρησκεία μου». Λογική απάντηση. Αν η θρησκεία σας ήταν ο Θεός Παΐσιος.

Για πείτε μου ωρέ «χριστιανόπουλα», απου το παίζεται και μορφωμένα, ποιο είναι το σύμβολο της πίστεως του χριστιανισμού; (<- ρητορική ερώτηση)

Για πείτε μου ωρέ «χριστιανόπουλα», απου το παίζεται και μορφωμένα, που στο σύμβολο της πίστεως σας λέει για τον Παΐσιο; (την πίστη μου μέσα, δλδ!)

Για πείτε μου ωρέ «χριστιανόπουλα», απου το παίζεται και μορφωμένα, που στο καλό στη σελίδα του παστίτσιου πρόσβαλε το σύμβολο της πίστης σας; (<-δεν είναι ρητορική ερώτηση, αλλά, αν απαντήσει κανένας σας, θα ήθελα με αποδείξεις pls)

Για πείτε μου ωρέ «χριστιανόπουλα», απου το παίζεται και μορφωμένα, ποιες ήταν οι διδαχές του γιόκα του θεού σας; Μήπως είχε πει το παρακάτω;

Δημοσ.

Τα κόκκαλα του Αριστοφάνη θα τρίζουν...

Ένα μόνο έχω να πω:

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω...

Απαιτώ εδώ και τώρα σύλληψη των 9.000.000 Ελλήνων που έχουν σίγουρα γ....σταυρίσει έστω και μια φορά στη ζωή τους. :P

Δημοσ.

Όχι. Απλώς όχι. Θεμελιωδώς όχι.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...