Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πλάκα κάνεις?

Εν μέρει. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κρίνουμε μια χώρα με ιστορία και πολιτισμό, με εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι προφανώς δεν βλέπουν αυτά που βλέπουμε εμείς που είμαστε στην άλλη άκρη του κόσμου, ότι είμαστε ως "Δυτικοί" προκατειλημμένοι, ότι δεν αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει δημοκρατία στην χώρα, άσχετα αν είναι Ισλαμικού τύπου, ότι θέλουμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας, τις θέσεις μας και την δική μας αντίληψη για την ζωή, απορίπτοντας εξ' ορισμού αυτό το μοντέλο.

Ποιός μας έχει δώσει αυτό το δικαίωμα; Αυτό δεν είναι ο ορισμος του ρατσισμού;

Θα μπορούσε να πει κάποιος.

• Απαντ. 849
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εν μέρει. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κρίνουμε μια χώρα με ιστορία και πολιτισμό, με εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι προφανώς δεν βλέπουν αυτά που βλέπουμε εμείς που είμαστε στην άλλη άκρη του κόσμου, ότι είμαστε ως "Δυτικοί" προκατειλημμένοι, ότι δεν αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει δημοκρατία στην χώρα, άσχετα αν είναι Ισλαμικού τύπου, ότι θέλουμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας, τις θέσεις μας και την δική μας αντίληψη για την ζωή, απορίπτοντας εξ' ορισμού αυτό το μοντέλο.

Έτσι φτάνουμε στο άλλο άκρο, να μην (κατά)κρίνουμε πχ ούτε τη ναζιστική Γερμανία του περασμένου αιώνα και τις τακτικές αυτής, επειδή........ άνθρωποι ήταν κι αυτοί!

Δημοσ.

Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά επιτέλους πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε για τη χώρα. Θέλουμε να πάμε προς αυτή την κατεύθηνση ας πάμε. Εγώ από ότι ξέρω άλλη κατευθηνση έχει διαλέξει χρόνια η χώρα.

Δημοσ.

Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά επιτέλους πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε για τη χώρα. Θέλουμε να πάμε προς αυτή την κατεύθηνση ας πάμε. Εγώ από ότι ξέρω άλλη κατευθηνση έχει διαλέξη χρόνια η χώρα.

Ηλιού φανερωτερο.

Δημοσ.

Θα αποφασίσει ο λαός. Όπως στο Ιράν, ο λαός έδιωξε τον Σάχη και έφερε τον Αγιατολάχ. Κανένας δεν επέβαλε καθεστώς.

Ξεχνάμε αυτήν την σημαντική παράμετρο. Επίσης στο Ιράν κάνουν κανονικά ανά τακτά διαστήματα εκλογές σε αντίθεση με το (χιλιο-χιλιο-χιλιο ειπωμένο) παράδειγμα που ειπώθηκε.

Δημοσ.
γιατί στην Ελλάδα επέβαλε κάποιος καθεστώς?

δεν έχεις διαβάσει λίγη ιστορία από οτι φαίνεται...συνθήκη μεδιολανων για αρχή...

Από την απελευθέρωση από τους τούρκους και μετά το ιερατείο θέλησε να επαναφέρει την θέση πυ είχε επί (*)ντινης αυτοκρατορίας. Πο εντελώς ξαφνικά, ενώ στην επανάσταση συμμετείχαν και μουσουλμάνοι και χριστιανοί ξαφνικά, θαυμα-θαυμα γίναν όλοι χριστιανοί

• Like 1
Δημοσ.
Κάτι έχω διαβάσει. Ποιο ιερατείο και ποια αυτοκρατορια?

η βυζαντινή αυτοκρατορία. μέγας κων/νος που η μάνα του έβαλε να σκοτώσουν ην γυναίκα του, και ους έκαναν και του δύο αγίους ντε...κάτι σφαγές δωδεκαθειστων σε ιπποδρόμους κλπ..με σπαθί και φωτιά αλλά πάνω απ όλα αγάπη..

• Like 5
Δημοσ.

Θα αποφασίσει ο λαός. Όπως στο Ιράν, ο λαός έδιωξε τον Σάχη και έφερε τον Αγιατολάχ. Κανένας δεν επέβαλε καθεστώς.

Ξεχνάμε αυτήν την σημαντική παράμετρο. Επίσης στο Ιράν κάνουν κανονικά ανά τακτά διαστήματα εκλογές σε αντίθεση με το (χιλιο-χιλιο-χιλιο ειπωμένο) παράδειγμα που ειπώθηκε.

στο λαο συμπεριλαμβανονται και οι γυναικες;

• Like 2
Δημοσ.

Μάλλον το έθεσα λάθος, έπρεπε να γράψω "μου έκλασε" αντί να γράψω "θα μου κλάσει". Έστω γιατί συνελήφθη και θα δικαστεί, άσχετα αν θα υπάρξει ποινή.

Μπορείς να μου εξηγήσεις πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι χριστιανός και όχι βουδιστής ή άθεος?

Νομίζω ότι ήταν ασφαλές συμπέρασμα από τη στιγμή που πήρες τόση χαρά από το τράβηγμα ενός τύπου που δεν ξέρεις και που δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί σου.

Δεν είναι σημαντικό αυτό όμως.

Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσεις που ακριβώς στηρίζεις το "Έχω το απόλυτο δικαίωμα να ειρωνεύομαι τα πιστεύω σου". Ποιος σου δίνει αυτό το δικαίωμα? Ο ισχύον ποινικός κώδικας πάντως όχι.

Για πόσταρε λοιπόν το νόμο που εσύ έχεις ερμηνεύσει ότι απαγορεύει την ειρωνεία. Είμαι όλος αυτιά.

Δημοσ.

Για πόσταρε λοιπόν το νόμο που εσύ έχεις ερμηνεύσει ότι απαγορεύει την ειρωνεία. Είμαι όλος αυτιά.

Άμα απαγορεύουμε και την ειρωνία τότε νομίζω ότι κάτι είναι πολύ λάθος.

Δημοσ.

Μπορεί να τους αρέσει έτσι.

«Είμαι γυναίκα και είμαι περήφανη που μου αρέσουν οι άνδρες. Οι κανονικοί. Οι άξεστοι. Τα "φαλλοκρατικά γουρούνια", που λένε και οι φίλες μου οι φεμινίστριες.»

Από το «Μέτωπο Γυναικών Χρυσής Αυγής», 11/12/2007

Just kidding, αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις

• Like 1
Δημοσ.

Οι πιο φανατισμένες, μακράν! Υπάρχουν και εξαιρέσεις εννοείται, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία επικροτεί.

Χωρίς την συμμετοχή του λαού, τέτοια καθεστώτα δεν έχουν διάρκεια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...