Tilemaxx Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 24 σελίδες και ούτε ένα πόστ πάνω στην ουσία του θέματος: Ζούμε ήδη στο "1984". Μια σελίδα που ξεκίνησε 100% για τρόλινγκ να κατεβαίνει εν μια νυκτι, και ο διαχειριστής της να συλλαμβάνεται με συνοπτικές διαδικασίες, με πρόφαση ανύπαρκτες κατηγορίες που δεν στέκουν πουθενά. Θρήσκοι η μή, εδώ έχουν να κάνουμε με σοβαρή παραβίαση των ελευθεριών του διαδικτύου. 8
deesnider Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Αλλά θα ήθελα να σας πώ το εξής γιά κάποιους που υποστηρίζουν αυτούς που βρίζουν τον αγιασμένο γέροντα Παϊσιο. Εάν σας βρίζανε την μάνα σας και τον πατέρα σας στο facebook ή σε κάποια ιστοσελίδα αλλού, δεν θα λέγατε τίποτα και δεν θα αντιδρούσατε; γιατί αυτό κάνετε όταν τον "υποστηρίζετε". Σε όλα τα συντάγματα και νομοθεσίες σε όλο τον κόσμο υπάρχουν νομοθετικά διατάγματα υπέρ της προστασίας προσβολής του ατόμου. Πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι αποθανών, που χρειάζεται περισσότερο σεβασμό γιά οποιονδήποτε νεκρό είτε είναι γέροντας ή λαϊκός. Ελεύθερη έκφραση; είναι να σου βρίζουν την μάνα σου και τών πατέρα σου, ή τα παιδιά σου; εάν σου βρίζανε την οικογένεια σου με τον χειρότερο τρόπο σίγουρα θα αντιδρούσες και μάλιστα νομικά, όταν πολύ σωστά σε όλες οι νομοθεσίες στον κόσμο υπάρχουν νόμοι υπέρ της προστασίας προσβολής κατά του ατόμου και του ανθρώπου. Ή μήπως είμαστε υπεράνω από τους νομοθέτες που φτιάξανε τους νόμους για την προστασία του πολίτη και της κοινωνίας. Αφού δε βαρέθηκες να φτιάξεις account στο insomnia, αν μη τι άλλο, δικαιούσαι μιας απάντησης. Το λοιπόν: Κατ' αρχήν, προσπερνάμε το «αγιασμένος γέροντας» (εκτός κι αν τον ανακήρυξες εσύ «άγιο», διότι η επίσημη εκκλησία δεν το έχει κάνει...) Κατά δεύτερον, αν κάποιος έβριζε τη μάνα ή τον πατέρα μου, ασχέτως του πώς θα αντιδρούσα εγώ, δε θα ετίθετο θέμα από ...βουλευτή στο κοινοβούλιο, δε θα εζητείτο η άρση του απορρήτου για αυτόν που τους έβρισε, ούτε θα εκινείτο καμιά αυτεπάγγελτος διαδικασία εναντίον του. Τέλος, για ένα σαλεμένο, ο οποίος είχε το θράσος να υποστηρίζει - μεταξύ άλλων «τεράτων» - τον ξυλοδαρμό των παιδιών από τους γονείς τους, προκειμένου να μην ατακτούν, το βρισίδι και το ξεφώνημα που εισέπραξε, θεωρώ ήταν το ελάχιστο που τα άρμοζε. Το γεγονός δε ότι είναι νεκρός, δε συνεπάγεται ότι μπορεί κανείς να επιβάλλει το σεβασμό προς αυτόν, σε κανέναν. Ο σεβασμός φίλε μου, κερδίζεται, δεν επιβάλλεται και, αν τον κερδίσει κάποιος, χαίρει και απολαμβάνει σεβασμού ακόμα και μετά θάνατον. Αυτά τα ολίγα από 'μένα. Υ.Γ. : Δεν είμαι άθεος, ούτε ενάντιος σε κάποια συγκεκριμένη θρησκεία ή φανατισμένος υπέρ κάποιας άλλης. Δεν έχω κανένα πρόβλημα όμως με όσους είναι, ούτε προσπαθώ να τους φιμώσω. Όχι ότι, το να βρίζει κάποιος τον Παΐσιο (που, στην ουσία, δεν έβρισαν αυτόν ως άτομο, αυτά που υποστήριζε χλεύασαν, πράγμα που είχαν κάθε δικαίωμα να κάνουν, από τη στιγμή που τα θεωρούσαν ανεδαφικά...), είναι το ίδιο με το να βρίζει το Θεό, βέβαια. Αν κάποιος βρίσει την πίστη μου, θα θυμώσω (αλλά δε θα προσπαθήσω να του κλείσω το στόμα, ούτε θα θελήσω να τον κλείσω στη φυλακή, απλώς θα του γυρίσω την πλάτη). Αν βρίσει όμως ένα παπά, δε θα θυμώσω απαραιτήτως. Θα εξαρτηθεί από το ποιος θα είναι ο παπάς. Ο συγκεκριμένος δε, ήταν τουλάχιστον για τα σίδερα... 10
REDODIN7 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Πω ζουμε εποχες 2007 τα ιδια και στο gamato.info ειχαμε οσοι θυμαστε Παντως γενικα ειναι ασχημο να βριζεις νεκρους πχ αυτο που καναν μερικοι μερικοι με τα θυματα της θυρας 7....
Toufas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Θρησκεια της αγαπης: http://www.wordplanet.org/gk/26/9.htm Και στους άλλους είπε, ενώ εγώ άκουγα: Περάστε πίσω απ' αυτόν μέσα από την πόλη, και πατάξτε· το μάτι σας ας μη λυπηθεί, και μη ελεήσετε· 6 γέροντες, νέους, και παρθένες, και νήπια, και γυναίκες, φονεύστε μέχρι εξάλειψης· σε όποιον άνθρωπο, όμως, επάνω στον οποίο είναι το σημάδι, μη πλησιάσετε· και αρχίστε από το θυσιαστήριό μου. Και άρχισαν από τους άνδρες των πρεσβυτέρων, που ήσαν μπροστά στον οίκο. 7 Και τους είπε: Μολύνετε τον οίκο, και γεμίστε τις αυλές από τραυματίες· βγείτε έξω. Και βγήκαν έξω, και πάταξαν μέσα στην πόλη. 3
aiolos.01 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Απο τη στιγμή που υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει αυτό που έκανε καλά έκαναν και τον έπιασαν. Εντάξει καλή η σάτιρα, αλλά υπάρχουν και όρια. 1
Manos Petrucci Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Απο τη στιγμή που υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει αυτό που έκανε καλά έκαναν και τον έπιασαν. Εντάξει καλή η σάτιρα, αλλά υπάρχουν και όρια. Για διαφώτισέ μας, που είναι τα όρια στη σάτιρα; Ελεύθερος από το απόγευμα ο 27χρονος μετά την ομολογία ότι αυτός κρύβεται πίσω από το ξέπλυμα 10δις € των 3 υπουργών. 7
Pansp32 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Απο τη στιγμή που υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει αυτό που έκανε καλά έκαναν και τον έπιασαν. Εντάξει καλή η σάτιρα, αλλά υπάρχουν και όρια. Απο τη στιγμή που υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει αυτό που έκανε καλά έκαναν και τον έπιασαν. Εντάξει καλή η σάτιρα, αλλά υπάρχουν και όρια. Τι ακριβώς απαγορεύει; Και τι ακριβώς έκανε; Έτσι να ξέρουμε και εμείς γιατί είτε εμείς χάνουμε κάτι(ξαναλέω ήμουν μέλος της ομάδας) και ξέρετε κάτι περισσότερο είτε εσείς έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας. Στοιχηματίζω 100 ευρώ στο δεύτερο. Σε λίγο θα είναι μισό μηνιάτικο τα 100 ευρώ οπότε τρέξτε να στοιχηματίσετε..
Pantelwolf Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Όλοι πιστεύουμε σε κάτι ,είτε αυτό λέγεται Χριστιανισμός η Βουδισμός η αθεϊσμός (πιστεύουν στην μη ύπαρξη θεού)κ.τ.λ. γενικα ουτε ο βουδισμος λέει κάτι για θεό αλλά πάμε παρακάτω Πριν κάποια χρόνια ένας συνάδελφος αδιάφορος μέχρι τα 25 του περίπου για την Ορθόδοξη Πίστη μου εξήγησε τη μεταστροφή του ως εξής: Μία μέρα όπως περνούσα από μια εκκλησία μπήκα αυθόρμητα μέσα με τράβηξε το ότι δεν είχε απέξω διαφήμιση, όποιος κατάλαβε κατάλαβε. δεν ξέρω που μεγάλωσες. εμένα μου το διαφήμιζαν στο σχολείο επι 12 χρόνια, και μάλιστα ωρες που απαγορεύονταν οι παιδικές διαφημήσεις, και φρόντιζε η καμπάνα να με καλεί να πάω κάθε πρωί. 1
GabrielConnor Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Όλοι πιστεύουμε σε κάτι ,είτε αυτό λέγεται Χριστιανισμός η Βουδισμός η αθεϊσμός (πιστεύουν στην μη ύπαρξη θεού)κ.τ.λ. Κανένας μας όμως δεν έχει αποδείξεις ότι υπάρχουν η όχι αυτά που πιστευτούμε εμείς η αυτά που πιστεύουν οι άλλοι , είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο , επομένως το θεωρώ περιττό να υπάρχει λογομαχία για τα πιστεύω μας. Ο καθένας μας κάνει τι επιλογές του . . Η ΜΗ πίστη, δεν έχει καμία σχέση με θρησκεία. Το να λέμε πως ο Αθεισμός είναι θρησκεία είναι σαν να λέμε πως το να μην παίζεις ποδόσφαιρο είναι άθλημα. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Άλλη μία ευκαιρία για να εκδηλωθούν τα δημοκρατικά αισθήματα των εν χριστώ αδελφών μας, η θρησκεία των οποίων διδάσκει (πάνω απ' όλα) το αγαπάτε αλλήλους - εννοώντας προφανώς "ξεσκίστε όσους δεν πιστεύουν στο ίδιο παραμύθι με εσάς". Το ζήτημα δεν είναι η θρησκεία ή ένας γέρων που ίσως είπε (ίσως πάλι όχι...) πέντε φράσεις - και το όλο ζήτημα στη δημιουργία της σελίδας του Γέροντα Παστίτσιου δεν ήταν κατ'αρχήν ο χλευασμός του πραγματικού γέροντα αλλά η ακατάσχετη φιλολογία που συνόδευσε τον θάνατό του, με αποτέλεσμα να μοιράζονται τόμοι της "διδασκαλίας" του από κυριακάτικες εφημερίδες. Ζήτημα είναι εάν ο παππούλης είχε πει το 1/10 όλων αυτών όσο ζούσε. Να το θέσω διαφορετικά; Για να έλεγε όλα όσα του αποδίδονται μεταγενέστερα από τους οπαδούς του, θα έπρεπε να είχε ζήσει δέκα ζωές! Το ζήτημα όμως δεν είναι ο γέροντας αλλά η ανοχή στη σάτιρα και στην διαφορετική άποψη. Όπως γράφτηκε και αλλού, όταν αποφασίζεις να πιστέψεις σε οτιδήποτε δεν αποδεικνύεται - είτε είναι κάποιος θεός, είτε είναι το Spaghetti Monster, ή μια Θεϊκή Τσαγιέρα στον Ουρανό (για όσους καταλαβαίνουν) - πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να χλευαστείς. Το ότι αποφάσισες να πιστέψεις σε κάτι δικό σου δεν σου δίνει καμία ασυλία από το χιούμορ. Γράφτηκε παραπάνω ότι η σάτιρα έχει και όρια. Και ποιός τα καθορίζει αυτά τα όρια; Γιατί τα δικά σας όρια είναι σωστότερα ή καλύτερα από τα δικά μου; Αυτό που οι εγχώριοι ταλιμπάν αδυνατούν να αντιληφθούν είναι ότι, στο κάτω-κάτω της γραφής, εάν επιθυμούν να μην προσβληθούν από μία σάτιρα, έχουν κάθε δικαίωμα να μην μπαίνουν στην Χ ιστοσελίδα ή να μην διαβάζουν το Ψ βιβλίο ή να μην βλέπουν το τάδε φίλμ που πιθανόν να τους προσβάλει. Και όχι να τα στερήσουν από όσους δεν προσβάλλονται ή, τέλος πάντων, αδιαφορούν. 10
FilipposMD Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Ένα από πιο λυπηρά δεδομένα αυτής της ιστορίας (όπως και άλλων παρόμοιων) είναι ότι εν έτει 2012 υπάρχουν ακόμα νόμοι, με τους οποίους ποινικοποιείται η σάτιρα και η κριτική. Αν ήμασταν πολιτισμένο κράτος, θα είχαμε καταργήσει αυτούς τους οπισθοδρομικούς νόμους κι έτσι ο κάθε ταλιμπάν δε θα είχε πάτημα να ενεργήσει. Το πρόβλημα είναι ότι μπορείς να βρεθείς κατηγορούμενος για μια άποψή σου, επειδή κάποιος θεωρεί ότι προσβάλλεται. Ντροπή μας. 2
Downloadpercent Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 #1 & #3 χαλαρώστε, το ότι κάποιος διαφωνεί με κάποιον από τον χώρο της εκκλησίας δεν τον κάνει άθεο ή βουδιστή ή... νιώστε λίγο #About Facebook καλά, έδωσε το fb πληροφορίες για τον άνθρωπο? νομίζω ότι υπάρχει και το προσωπικό απόρρητο...? 3
Fotis13 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 @ tolis_01 Και πως εισαι σιγουρος οτι δεν μιλαγε με τον Θεο, επειδη δεν μιλανε οι περισσοτεροι; @ Killik για προφητειες δεν ξερω, ξερω ομως οτι τον επισκεφτηκανε δικα μου ατομα και τους χαιρετησε με τα ονοματα τους λεγοντας ''σας περιμενα''. Περιττο να πω οτι εμειναν αφωνοι μιας κ τα ονοματα τους δεν τα ειχανε αναφερει πουθενα. Δεν τους ελεγε και τα νουμερα του joker να λυνατε και το προβλημα... 3
qphase Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 και μετά φωνάζετε εσείς οι ''πολιτισμένοι'' και ''φιλελεύθεροι'' για τους μουσουλμάνους...ένα βήμα είστε από το να πάρετε πέτρες και να τον λιθοβολήσετε.. Θρησκεια της αγαπης: http://www.wordplanet.org/gk/26/9.htm Και στους άλλους είπε, ενώ εγώ άκουγα: Περάστε πίσω απ' αυτόν μέσα από την πόλη, και πατάξτε· το μάτι σας ας μη λυπηθεί, και μη ελεήσετε· 6 γέροντες, νέους, και παρθένες, και νήπια, και γυναίκες, φονεύστε μέχρι εξάλειψης· σε όποιον άνθρωπο, όμως, επάνω στον οποίο είναι το σημάδι, μη πλησιάσετε· και αρχίστε από το θυσιαστήριό μου. Και άρχισαν από τους άνδρες των πρεσβυτέρων, που ήσαν μπροστά στον οίκο. 7 Και τους είπε: Μολύνετε τον οίκο, και γεμίστε τις αυλές από τραυματίες· βγείτε έξω. Και βγήκαν έξω, και πάταξαν μέσα στην πόλη. τα λόγια είναι προφανώς περιττά φίλε μου για το τι προκαλούν και τι έχουν προκαλέσει οι θρησκείες στους ανθρώπους ανά το πέρασμα των χρόνων... 2
rikos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Σκεψου κιολας οτι σαν τους απο πανω σκεπτοτανε ο μεσος ανθρωπος πριν απο καποιους αιωνες. Τωρα απλα ειναι λιγοι και γραφικοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις