REDODIN7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτός λέγεται άθρησκος. Πιστεύει σε θεϊκή οντότητα, αλλά δεν ακολουθεί κάποια θρησκεία. Από τη στιγμή που δεν έχει ανακαλυφθεί κάποια time machine, αναγκαστικά η ιστορία γράφεται από διασταύρωση πηγών, που πολλές φορές μάλιστα συγκρούονται ως προς τα γεγονότα. Και όπως λέει και η γνωστή φράση, η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Αλλά φυσικά και με τα τοπικά κριτήρια του καθενός. Δεν θα διαβάσεις κακό λόγο για την επανάσταση του '21 σε κανένα ελληνικό βιβλίο, ούτε για κανέναν προδοτικό ρόλο της τότε εκκλησίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και ο εμφύλιος του '44-'49, όπου εύκολα θα βρεις δυο αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις σε ιστορικά βιβλία και κείμενα, αλλά δύσκολα κάτι σαφές και κοινά αποδεκτό. Κανεις λαθος ενας που ξερει τι του γυνεται θα διαβασει και τις δυο πλευρες τωρα τι θα πιστεψει ειναι επιλογη του.Ας πουμε στο εμφιλιο εγυναν πραξεις αισχρες και απο τους δυο οι μεν πειραματιστηκαν με τις ναπαλμ και οι αλλοι σφαξαν αθωους και παιδια και βεβαια ολα αυτα γυναν μεσα σε πολεμο οπου πρεπει να εχεις αλλη οπτικη γωνια. Η για την εκκλησια που λες εκανε πολλα καλα αλλα εκανε και πολλα τερατα πχ τη εκαναν στην Υπατια. Οπως λοιπον βλεπεις πρεπει να διασταυρωνεις καλα τις πηγες σου.
status Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτο τοτε ειναι αιρεση και ειναι δουλεια της εκαστοτε εξουσιας να παρει μετρα. Εσυ σαν γιος του μπορεις απλα να πεις οτι αυτα που λεει ειναι λαθος και να προσκομισεις αποδεικτικα στοιχεια αν εχεις. Κάτσε, με το που πεθάνει ο πατέρας μου, που έχει κάνει του κόσμου τις μαλακίες, δε θα μπορώ να τον κρίνω τις μαλακίες που έκανε; Αφού κατ 90% εμένα επηρεάζουν. 1
REDODIN7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικώς, ποιοι είναι υπεράνω κριτικής; Διότι μας έχεις μπερδέψει. Οι γονείς, ή οι πεθαμένοι; Επίσης, λογικός και σωστός - επί του προκειμένου - μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο αυτός που, είτε πιστεύει σε ανώτερες δυνάμεις είτε όχι, δεν περιορίζεται απλώς στο να αναγνωρίζει το δικαίωμα και την ελευθερία άλλων να κάνουν το αντίθετο απ' αυτόν, αλλά μάχεται και για τη δυνατότητά τους να διαδίδουν και να εκφράζουν δημοσίως τα όσα πρεσβεύουν, εφόσον το επιθυμούν. Ο νεκρος εννοω, Γιατι σου απογορεψα να λες αυτο που πιστευεις ? Κάτσε, με το που πεθάνει ο πατέρας μου, που έχει κάνει του κόσμου τις μαλακίες, δε θα μπορώ να τον κρίνω τις μαλακίες που έκανε; Αφού κατ 90% εμένα επηρεάζουν. Ειναι στο χερι σου να τις αλλαξεις οσο ζεις!
lexmark Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Κάτσε, με το που πεθάνει ο πατέρας μου, που έχει κάνει του κόσμου τις μαλακίες, δε θα μπορώ να τον κρίνω τις μαλακίες που έκανε; Αφού κατ 90% εμένα επηρεάζουν. Ουστ. Απαγορεύετε ρα! Τι θέλεις;
nhn Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτός λέγεται άθρησκος. Πιστεύει σε θεϊκή οντότητα, αλλά δεν ακολουθεί κάποια θρησκεία. Από τη στιγμή που δεν έχει ανακαλυφθεί κάποια time machine, αναγκαστικά η ιστορία γράφεται από διασταύρωση πηγών, που πολλές φορές μάλιστα συγκρούονται ως προς τα γεγονότα. Και όπως λέει και η γνωστή φράση, η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Αλλά φυσικά και με τα τοπικά κριτήρια του καθενός. Δεν θα διαβάσεις κακό λόγο για την επανάσταση του '21 σε κανένα ελληνικό βιβλίο, ούτε για κανέναν προδοτικό ρόλο της τότε εκκλησίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και ο εμφύλιος του '44-'49, όπου εύκολα θα βρεις δυο αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις σε ιστορικά βιβλία και κείμενα, αλλά δύσκολα κάτι σαφές και κοινά αποδεκτό. Πιστεύω ότι επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να περάσει μονός του τα πολύ δύσκολα έχει εφεύρει τον θεό για να μοιράζετε αυτά που νοιώθει. 2
tolis_01 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Οπως λοιπον βλεπεις πρεπει να διασταυρωνεις καλα τις πηγες σου. Επιλέγοντας όμως ότι σου φαίνεται πιο λογικό, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλέξεις αυτό που πράγματι έγινε. Δεν λέω ότι έχεις άδικο σε αυτό που λες, αλλά 100% ιστορικό βιβλίο δεν υπάρχει. Όλα έχουν αυτό που επέλεξε ο εκάστωτε συγγραφέας σαν πιο λογικό να γράψει.
status Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Ειναι στο χερι σου να τις αλλαξεις οσο ζεις! Mωρέ ναι, αλλά αυτό δεν κάνει τον πατέρα μου λιγότερο μαλάκα στα μάτια μου ή στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου. Και η αλήθεια της ιστορίας είναι στην διακριτική ευχέρεια του συγγραφέα, στις δικές του απόψεις και τίποτε άλλο. 1
tolis_01 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Πιστεύω ότι επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να περάσει μονός του τα πολύ δύσκολα έχει εφεύρει τον θεό για να μοιράζετε αυτά που νοιώθει. Πολύ πιθανό, αλλά εγώ το εξηγώ ετυμολογικά. Ο άθρησκος πιστεύει στην ύπαρξη ενός (η περισσότερων) θεού, ο άθεος όχι (δεν πιστεύει ούτε σε θεό, ούτε σε κάποια ανώτερη δύναμη).
lexmark Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Πιστεύω ότι επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να περάσει μονός του τα πολύ δύσκολα έχει εφεύρει τον θεό για να μοιράζετε αυτά που νοιώθει. Και η ειρωνεία (αν δεχτούμε την ύπαρξη ενός Θεού) είναι ότι ο Θεός του έχει δώσει τον συνάνθρωπό του για να κάνει αυτό που λες. Ο άνθρωπος τελικά είναι ένα πολύ perverted animal...
deesnider Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατι σου απογορεψα να λες αυτο που πιστευεις ? Όχι ρε 'συ, απλός συλλογισμός ήταν, βλέποντας ότι κάποιοι έπεσαν να φάνε ζωντανούς, κάποιους που πίστευαν ότι ένας ρασοφόρος έλεγε τρίχες και τόλμησαν να το πουν...
nhn Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ πιθανό, αλλά εγώ το εξηγώ ετυμολογικά. Ο άθρησκος πιστεύει στην ύπαρξη ενός (η περισσότερων) θεού, ο άθεος όχι (δεν πιστεύει ούτε σε θεό, ούτε σε κάποια ανώτερη δύναμη). Τότε ούτε άθρησκος είμαι ούτε άθεος γιατί εγώ πιστεύω στον συνάνθρωπο ,επειδή ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον από το dna του και αυτό δεν αλλάζει .
REDODIN7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Επιλέγοντας όμως ότι σου φαίνεται πιο λογικό, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλέξεις αυτό που πράγματι έγινε. Δεν λέω ότι έχεις άδικο σε αυτό που λες, αλλά 100% ιστορικό βιβλίο δεν υπάρχει. Όλα έχουν αυτό που επέλεξε ο εκάστωτε συγγραφέας σαν πιο λογικό να γράψει. Ναι δεν διαφωνω, πχ εγω επαθα σοκ οταν μιλαγαμε μια φιλη που ηταν φιλολογος και μου ελεγε ποσο μεγαλος μακελαρης ηταν ο Μεγα Αλεξανρος κατι που τα δικα μας ιστορικα βιβλια το κρυβουν. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2012 από REDODIN7
Vassilis_GR Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Γεμισε ο τοπος με ψευτοπροοδευτικους νεοελληνες, υποκριτες κατα κυριο λογο οι οποιοι νομιζουν οτι με το google και με "συζητηση" καφενειου τα εχουν μαθει ολα. Οι ιδιοι βεβαια (οι οποιοι ολα τα ξερουν και αυτο που λενε ειναι το σωστο) ειναι αυτοι οι οποιοι αποκαλουν τους αλλους φασιστες. 2
Pansp32 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Ας πουμε στο εμφιλιο εγυναν πραξεις αισχρες και απο τους δυο οι μεν πειραματιστηκαν με τις ναπαλμ και οι αλλοι σφαξαν αθωους και παιδια και βεβαια ολα αυτα γυναν μεσα σε πολεμο οπου πρεπει να εχεις αλλη οπτικη γωνια. Οπως λοιπον βλεπεις πρεπει να διασταυρωνεις καλα τις πηγες σου. lol Τέλος πάντων δεν θα πω πολλά. Λευτεριά γέροντα παστίτσιο. Σκατά στις θρησκείες. πανω κάτω(ή κάτω πάνω) +1 toufas και λοιποί. Μια και ήμουν μέλος η σελίδα προφανώς πείραξε όχι για το "χαμηλού επιπέδου trolling / σάτυρας" αλλά επειδή ξεμπρόστιασε την βιομηχανία παρασκευής θαυμάτων.. Για τον γέροντα παίσιο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να τον κρίνει και να τον κατακρίνει, ειδικά όσοι έχουν διαβάσει τι πα****ες έλεγε και το μίσος που έσπερνε ο κατά τα άλλα χριστιανικός λόγος. Πίστευε, (μίσησε) και μη ερεύνα. Ευλόγησον.. Bonus Πλέον υπάρχει ένα ίντερνετ και μπορούμε να μαθαίνουμε 5 πράγματα παραπάνω, να βλέπουμε την γνώμη και τον 2 πλευρών(αν υπάρχει) ή να μαθαίνουμε διάφορες "βρωμιές". 2000 χρόνια πριν που δεν είχαν, κάποιοι μάγκες έγραψαν μερικά βιβλία και μας ταλαιπωρούν από τότε. Στο ενδιάμεσο είχαμε κάμποσους εκατομμύρια νεκρούς στο όνομα του χριστιανισμού και μερικούς αιώνες σκοταδισμού(ότι είχε σχέση με επιστήμη προφανώς ήταν "σατανικό").. Υ.Γ Θεωρητικά οι Έλληνες είναι 12θειστές και όχι χριστιανοί. Κάποιος να τους ενημερώσει please.. Υ.Γ2 Μπράβο στα χρυσά αυγά. Πολεμούν το σύστημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πλάτες που έχει στην "δικαιοσύνη"(και όχι μόνο), εύκολα στο google.. 4
REDODIN7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι ρε 'συ, απλός συλλογισμός ήταν, βλέποντας ότι κάποιοι έπεσαν να φάνε ζωντανούς, κάποιους που πίστευαν ότι ένας ρασοφόρος έλεγε τρίχες και τόλμησαν να το πουν... Φιλε μου και εγω δεν πιστευω στους παπαδες μεχρι τα 15 πηγαινα κατηχητικο ισος σου φανει γελιο αλλα το εκανα μετα ομως οταν αρχησα να αμφισβητω πολλα πραγματα ειδα και αλλες αληθειες. Οποτε αρχισα να ξεχωριζω κληρο και θρησκεια οπως βεβαια εκανα και με τη πολιτικη και του πολιτηκους, Υ.Γ Θεωρητικά οι Έλληνες είναι 12θειστές και όχι χριστιανοί. Κάποιος να τους ενημερώσει please.. Υ.Γ2 Μπράβο στα χρυσά αυγά. Πολεμούν το σύστημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πλάτες που έχει στην "δικαιοσύνη", εύκολα στο google.. Οι αρχαιοι ελληνες οχι νεοι εχει μεγαλη διαφορα.Πια ΧΑ μωρε αλλο πατριωτης και αλλο εθνικιστης αλλο αγαπω τη πατριδα μου και αλλο μισω τις αλλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις