REDODIN7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Να καψουμε τα βιβλια Ιστοριας τοτε. Γιατί τα βιβλία της ιστορία κάνουν κριτική ? Νομίζω κάτι λάθος έχεις καταλάβει ?Τα βιβλία της ιστορίας πρέπει να αναφέρουν ακριβώς τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν χωρίς να κάνουν κριτική τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο αλλιώς δεν είναι βιβλία ιστορίας.
forgotten Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Aς το κλείσει ο admin το topic ,διοτι καταντησε αψιμαχία κομμάτων ιδεολογιών θρησκειών κλπ ενω το ιnsomnia ειναι καθαρά τεχνολογικό site . Οσο για το μεπτό και το άμεπτο ας το κρίνει πλέον η πολιτεία ,νομικές σπουδές και αν κάναμε δεν είμαστε δικαστές και γενικώς η οπτική σωστού λάθους σε όλους μας διαφέρει.... 3
nhn Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 υπάρχουν 1100 θρησκείες στον κόσμο αλλά μόνο όσοι δεν πιστεύουν στο Χριστό και στο Μωαμεθ είναι άθεοι.
REDODIN7 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 υπάρχουν 1100 θρησκείες στον κόσμο αλλά μόνο όσοι δεν πιστεύουν στο Χριστό και στο Μωαμεθ είναι άθεοι. Αθεος μπορει να χαρακτιριστει αυτος που δεν πιστευει σε μια ανωτερη δυναμη ειτε λεγετε αλλαχ ειτε θεος ειτε βουδας αλλα πιστευει οτι ολα ειναι τυχαιο.
tolis_01 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Υπάρχουν και χειρότερα πάντως: http://www.egyptindependent.com/news/rights-groups-condemn-detention-atheist-blasphemy-charges οι φασίστες παγκοσμίως λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.
Manos Petrucci Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικά, περάσανε 2500 χρόνια εξέλιξης για να αποκαλέσουμε τον Αριστοφάνη ανθέλληνα, αναρχοκομμουνιστή, προδότη... Μάλιστα... Όχι όχι, αλίμονο, δεν μπορώ να βάλω στην ίδια μοίρα το 27χρονο «τσουτσέκι» μπροστά στον «πελαγίσιο, τρισμέγιστο» Αριστοφάνη. Κατ' αρχήν ο Αριστοφάνης ήταν (και είναι) πολλαπλάσιες φορές πιο «βλάσφημος» από τον 27χρονο. Έτσι για να θυμηθούμε, και ιδιαίτερα οι «και καλά εθνικιστές», ο Αριστοφάνης το 411 π.χ. έγραψε τη Λυσιστράτη, εν καιρό πελοποννησιακού πολέμου όπου σατίριζε τον εμφύλιο που ξέσπασε και αν το κρίνεις συντηρητικά, η κωμωδία του «πατούσε» πάνω σε μνήμες χιλιάδων νεκρών κι από τις 2 πλευρές. Ανάρχας, ανθέλληνας, άπλυτος, κι ορφανό του Στάλιν ο Αριστοφάνης. Κι αν σκεφτείς ότι υπάρχουν 200,000 χρόνια εξέλιξης του τελευταίου ανθρώπινου είδους... Κι άλλα 4,5 δις εξέλιξης της ζωής πάνω στον πλανήτη... Όχι όχι... Δεν παίζει...!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΟ MATRIX !!!! 3
acinonyx Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 “I may not agree with you, but I will defend to the death your right to make an ass of yourself.” ― Oscar Wilde
Manos Petrucci Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί τα βιβλία της ιστορία κάνουν κριτική ? Νομίζω κάτι λάθος έχεις καταλάβει ? Τα βιβλία της ιστορίας πρέπει να αναφέρουν ακριβώς τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν χωρίς να κάνουν κριτική τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο αλλιώς δεν είναι βιβλία ιστορίας. Τα βιβλία ιστορίας δεν τα γράφει η ιστορία... Είναι ερμηνείες εγκεκριμένες από τον εκάστοτε κρατικό, υπερκρατικό θεσμό. Το ότι σε βιβλίο της ιστορίας η Μικρασιατική καταστροφή χαρακτηρίστηκε ως «συνωστισμός» είναι ερμηνεία. Ο ιστορικός δεν έχει μια βιβλιογραφία, διασταυρώνει όσες περισσότερες ερμηνείες μπορεί και διαμορφώνει την δική του.
lexmark Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Άντε για να τελειώνουμε το θέμα αυτό μιας και πρόκειται περί παρεξήγησης. @πανταχού άθεους, άθρησκους, αλλόπιστους κτλ. Ρε σεις! Πάλι στην εκκλησία θα γυρίσετε. Ποιος νομίζετε ότι θα σας εθάψει, κάψει, κτλ.; @πανταχού χριστιανούς, «Έλληνες», κτλ. Ένα πράγμα μόνο: Υπατία η Αλεξανδρινή... και κοιτάχτε το πως πέθανε ωρε χριστιανόμορφοι...
Toufas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Αδερφέ ότι και να είναι ο καθένας είναι γονιός σου κριτική κάνουμε σε άτομα που ζούνε σε άτομα που δεν ζούνε δεν κάνουμε σεβομαστε το θάνατο του. Δηλαδη αν ο γονιος μου ελεγε πως πρεπει να σφαζουμε γριες ειναι οκ να τον βριζω μεχρι να πεθανει και μετα θα λεω αχ τι καλος? 1
fsbmaniac Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν πιστευα πουθενα και τιποτα...οταν ομως συναιβει στην ζωη μου περιστατικο...ειχα 6 μερες να κοιμηθω ...τυχαια στο τραινο γνωρισα μια κυρια που ειχε ενα βιβλιο του...απο τοτε η ζωη μου αλαξε . Ηταν χαρισματικο ατομο ...τα ιδια θα εκανε και βουδιστης θα εκανε...η πιστη ειναι δυνατοτητα του νου πολυ μεγαλης ισχυος . Μακαρι οσοι κοροιδευεται να μην τον χρειαστειτε ποτε ...γιατι την στιγμη της μοναξιας και της δυσκολιας...δεν θα εχετε τιποτα αλλο παρα την πιστη...οπου και αν ειναι αυτη .
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν πιστευα πουθενα και τιποτα...οταν ομως συναιβει στην ζωη μου περιστατικο...ειχα 6 μερες να κοιμηθω ...τυχαια στο τραινο γνωρισα μια κυρια που ειχε ενα βιβλιο του...απο τοτε η ζωη μου αλαξε . Ηταν χαρισματικο ατομο ...τα ιδια θα εκανε και βουδιστης θα εκανε...η πιστη ειναι δυνατοτητα του νου πολυ μεγαλης ισχυος . Μακαρι οσοι κοροιδευεται να μην τον χρειαστειτε ποτε ...γιατι την στιγμη της μοναξιας και της δυσκολιας...δεν θα εχετε τιποτα αλλο παρα την πιστη...οπου και αν ειναι αυτη . Τα ίδια θα σου πρόσφερε και ένας ψυχολογος! Από την άλλη το αποτέλεσμα μετράει και αφού στην περίπτωση σου είχε θετική εξέλιξη, δεν μπορώ να πω τίποτα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο πάντα και έχουμε περιπτώσεις με εντελώς αντίθετα και καταστροφικά αποτελέσματα... 1
status Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Άντε για να τελειώνουμε το θέμα αυτό μιας και πρόκειται περί παρεξήγησης. @πανταχού άθεους, άθρησκους, αλλόπιστους κτλ. Ρε σεις! Πάλι στην εκκλησία θα γυρίσετε. Ποιος νομίζετε ότι θα σας εθάψει, κάψει, κτλ.; @πανταχού χριστιανούς, «Έλληνες», κτλ. Ένα πράγμα μόνο: Υπατία η Αλεξανδρινή... και κοιτάχτε το πως πέθανε ωρε χριστιανόμορφοι... ¨ Έχω δώσει ρητή εντολή να γίνει πολιτική κηδεία όταν έρθει η ώρα μου. Τα ίδια θα σου πρόσφερε και ένας ψυχολογος! Από την άλλη το αποτέλεσμα μετράει και αφού στην περίπτωση σου είχε θετική εξέλιξη, δεν μπορώ να πω τίποτα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο πάντα και έχουμε περιπτώσεις με εντελώς αντίθετα και καταστροφικά αποτελέσματα... Βλέπε κάτι θείτσες που τρέχανε μέσα στην ανασφάλεια να τον συμβουλευτούν, ιδιώνυμο ο πνευματικός, τουλάχιστον, αντί να δείξουν το μικρότερο ίχνος εμπιστοσύνης στον άνθρωπο τους. 1
lexmark Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Α, ναι. Και κάτι άλλο. Αυτό το «η πίστη είναι η μεγαλύτερη δύναμη του νου» είναι από τα χειρότερα επιχειρήματα ever. Η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη που κανονίζει τις ζωές μας και μας πετά στη φωτιά ή μας ανεβάζει στα λιβάδια της ευτυχίας (λες και είμαστε γελάδες να μασάμε όλη μέρα...) είναι ικανότητα του νου -> ενός πρωτόγονου ανθρώπου. Ο εγκέφαλος δεν αντιλαμβάνεται αυτό που μόλις βίωσε και, ψάχνοντας να βρει μια αιτία σε αυτό και μην μπορώντας να τη βρει λόγω των περιορισμένων του μέσων, δίνει μια «υπερφυσική» εξήγηση. Ο εξελιγμένος νους θα προσπαθήσει να βρει την αιτία από το αποτέλεσμα μέσω παρατήρησης των νόμων που διέπουν τη ζωή μας (επιστημονικής/ορθολογικής/κτλ) και αν δεν μπορέσει θα το σπρώξει στο πίσω μέρος του εγκεφάλου του βάζοντας το στην κατηγορία «υπάρχουν και αλλά που πρέπει να μάθω, μελετώντας». @status Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι... Αρχιμανδρίτη θα σου φέρω! Edit: Α, ναι. Και κάτι άλλο για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση. Η μεγαλύτερη δύναμη του νου, είναι η φαντασία (η δημιουργική της πλευρά guys!! Δεν μιλάω για το τι θα κάναμε στην Catherine Zeta Jones αν την είχαμε ένα βράδυ στο κρεβάτι μας) 1
DimAslan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Πάντως αν θέλαμε να ενεργούμε σωστά σαν Έλληνες, θα έπρεπε πρώτα να σκεφτούμε, να εξετάσουμε και να μελετήσουμε... Και μην ξεχνάτε ότι και από ανατολάς αλλά και από δυσμάς υπήρχαν ακραίες απόψεις... Όπως οι αμόρφωτοι ισλαμιστές απειλούσαν να λυντσάρουν και το έκαναν πολλές φορές, όλους τους απίστους, έτσι και οι αμερικάνοι είχαν και τους μαύρους για σκλάβους και προσπαθούσαν να το δικαιολογήσουν ακόμα και θρησκευτικά... Κου κλουξ κλαν... λέμε τώρα... έτσι και τώρα οι αμόρφωτοι hillbillies είναι έτοιμοι να κοπανήσουν όποιον την πει στο θεό τους... "Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια", οπότε ο κόσμος είναι μερικών δεκάδων χιλιάδων ετών ή κάποιων δισεκατομμυρίων; Πάντως το Βατικανό πρόσφατα νομίζω παραδέχτηκε - επίσημα - δεν θυμάμαι για το αν η γη γυρίζει ή ότι δεν είναι επίπεδη... Προσέξτε μήπως υποσυνείδητα αντιγράφετε δυτικές ή ανατολικές στάσεις ζωής και φιλοσοφίες και ξεχνάτε ότι το φώς το έλαβαν οι περισσότεροι - όσοι ήταν τυχεροί δηλαδή - από εμάς... Δεν το λέω εθνικιστικά, απλά νομίζω ότι ο άνθρωπος και η γνώση είχαν τη σωστή τους θέση στην ελλάδα... ένας χώρος φιλοσοφίας και τεχνών... όχι σκοταδισμού και δεισιδαιμονίας... Αν μου λες λοιπόν να σε ακολουθήσω και να ζήσω τη ζωή μου όλη με το γράμμα του νόμου σου... Δεν λέω τίποτα υπέρ ή κατά του γέροντα... υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι που ξεπέρασαν εαυτόν καθημερινά για το καλό των άλλων... Επίσης, θα πρέπει ο σύγχρονος άνθρωπος όσο κι αν έχει ανάγκη για σταθερές, να καταλάβει ότι σήμερα πια όλα αμφισβητούνται... κι είναι ο καιρός για ωριμότητα και σοβαρότητα... "άκουσον μεν, πάταξον δε..." που λένε... Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός κι έβλεπαν οι γονείς μου να τα σπάνε στο Πολυτεχνείο έλεγαν "τους αλήτες". Μετά οι αλήτες έγιναν οι αναρχικοί... Τώρα ας μου βρείτε έστω κι έναν που να πει με το χέρι στην καρδιά - ή στη φωτιά - αν ξέρει με σιγουριά αν αυτοί είναι αναρχικοί, αστυνομικοί που λένε μερικοί, αν είναι πληρωμένοι, αν είναι του ενός κόμματος ή του άλλου... Η αλήθεια νομίζω θα είναι αν κοιτάξουμε ποιός έχει το χέρι του στην τσέπη μας την ώρα που τα κοιτάμε αυτά... και κλέβει την ώρα που εμείς ικανοποιούμε την ανάγκη μας να είμαστε μέρη ενός συνόλου... Γμτ, αν ήμουν σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακριά και φουλ στα medichlorians το μόνο που θα είχα να επιλέξω θα ήταν Jedi Knight ή Sith Lord...
Προτεινόμενες αναρτήσεις