Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για να δεις πόσο άσχετος είναι ο Lucifer (σαν το πατέρα του τον διάβολο)' date=' δεν προνόησε ότι μπορεί να έχω και δεύτερο λογαριασμό και να βλέπω τα όσα λέτε και κάνετε.

"Συγχαρητήρια" για την συμπεριφορά σας και την "ελευθερία" του λόγου που έχετε. Κατά τα άλλα η 7ετία σας ενοχλούσε...

Αντίο...[/quote']

Μπράβο! του την έφερες! ουτέ πεντάχρονο δεν τα λεέι αυτά.

Α τώρα σε πείραξε η ελευθερία του λόγου

Παρόλο που προσβάλεις αρκετούς με αυτά που λες,μάθε τώρα πως είναι το μπαν και σου εύχομαι να μην μάθεις και πως είναι και η φυλακή επειδή εκφράζεσαι όπως θέλεις,όπως έμαθε αυτός

που είχε την σελίδα στο Facebook.

Επίσης να μάθεις να μη Ομαδοποιείς τους ανθρώπους επειδή έχουν μια άποψη ίδια,

Δεν είναι όλοι σαν εσένα.

• Like 1
  • Απαντ. 849
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να δεις πόσο άσχετος είναι ο Lucifer (σαν το πατέρα του τον διάβολο), δεν προνόησε ότι μπορεί να έχω και δεύτερο λογαριασμό και να βλέπω τα όσα λέτε και κάνετε.

"Συγχαρητήρια" για την συμπεριφορά σας και την "ελευθερία" του λόγου που έχετε. Κατά τα άλλα η 7ετία σας ενοχλούσε...

Αντίο...

Γατάκι Lucifer! Σου την έφερε!

• Like 5
Δημοσ.

Για να δεις πόσο άσχετος είναι ο Lucifer (σαν το πατέρα του τον διάβολο), δεν προνόησε ότι μπορεί να έχω και δεύτερο λογαριασμό και να βλέπω τα όσα λέτε και κάνετε.

Αντίο...

χι... μη φύγεις. Εμείς οι άπλυτοι ανθέλληνες άθεοι αναρχοκουμμουνισταί θέλουμε κι άλλα hate speech και μπινελίκια από 100% αυθεντικούς Έλληνες χριστιανούς.

• Like 10
Δημοσ.

Καλά όλα αυτά, αλλά κι ο Πανούσης είχε πολλά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν υβριστικά και ίσως να έφαγε και μηνύσεις, δεν ξέρω, παρ' όλα αυτά ο κόσμος δεν ήταν να τον λιθοβολήσει...

Δηλαδή στο δικαστήριο δέχονται ως δικαιολογία τα θεϊκά; Αν βρίσω τα θεία με πάνε μέσα; Αν σκοτώσω και πω ότι μου το είπε ο θεός θα με πάνε στο τρελλάδικο όμως...

Δεν ξέρω... περίεργα όλα πλέον μου φαίνονται... Σίγουρα η βλασφημία είναι πολύ άσχημη... και το θέμα είναι ίσως το θέμα των θεμάτων... γιατί βλάσφημος θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο άθεος... απ' την άλλη, κοροϊδεύουμε αυτούς που κάνουν όλα τα έκτροπα στο όνομα της θρησκείας τους, φοβόμαστε τους φονταμενταλιστές, και όπως όλοι τώρα τελευταία φάσκουμε και αντιφάσκουμε...

• Like 1
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο παλικάρι καλά θα κάνει να βρει καμιά γκόμενα να στανιάρι παρά να βρίζει νεκρούς και μορφές που άλλοι τους σέβονται.

Αν είναι άθεος είναι δικαίωμα του, όπως δικαίωμά μου είναι και εμένα να πιστεύω.

Με μια διαφορά, εγώ π.χ το κρατάω για την πάρτη μου και δεν προκαλώ ή βρίζω τους άθεους. Σε αντίθεση αυτός ο τύπος, -όπως οι περισσότεροι- θεωρεί την προσβολή ώς ελευθερία του λόγου.

Γεμίσαμε ψευτοπροοδευτικούληδες που ζήτημα άν έχουν άποψη ή παιδεία. Γιατί αν είχαν δεν θα προκαλούσαν την άλλη πλευρά που πιστεύει.

Και εγώ έχω απόψεις αλλά τις εκθέτω όμορφα όταν μου γίνει ερώτηση, δεν προσπαθώ να τις περάσω πουθενά και προπάντων δεν τις εκθέτω με προκλητικό τρόπο, διότι σέβομαι τους δίπλα μου.

Είτε έχει να κάνει με θρησκευτικό περιοχόμενο ή με ομάδα ή ξέρω εγώ τι άλλο.

• Like 3
Δημοσ.

μ'αρέσει αυτή η εξίσωση!!!

πετυχημένη!!!

really!

Ο ΓΕΡΩΝ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AD%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-24.jpg

Το να γελοιοποιείς την πίστη κάποιου είναι βλακώδες και δείχνει ασέβεια στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του ατόμου. Το να διασκεδάζεις μ’ έναν νεκρό είναι φτηνό και πρόστυχο. Το να χρησιμοποιείς όμως την πίστη κάποιων για να επιβάλεις τον φασισμό είναι τραγικό κι επικίνδυνο χωρίς όρια.

Όσοι κυνήγησαν τη σελίδα του Παστίτσιου στο fb, όσοι χρυσαυγίτες έκαναν ερώτηση στη Βουλή, όσοι εισαγγελείς διέταξαν τη δίωξη, ένα είναι σίγουρο. Ότι δεν είχαν γνωρίσει τον γέροντα Παΐσιο. Ίσως να τον είχαν ακουστά, ίσως να τον είχαν στο μυαλό τους σαν μέντιουμ, σαν κάτι υπερφυσικό από αυτά που αρέσκονται τα στείρα μυαλά να φαντασιώνονται, όμως σίγουρα δεν τον είχαν γνωρίσει.

Τον γέροντα Παΐσιο τον είχα γνωρίσει σε πολύ δύσκολες προσωπικές μου στιγμές. Δεν πρόκειται να δώσω λογαριασμό σε κανένα επειδή τον σεβόμουν και τον αγαπούσα. Όταν κάποιοι μ’ έφτυσαν χοντρά για το πρόβλημά μου, εκείνος με παρηγορούσε κι όσοι μιλάνε θεωρητικά και με στόμφο για αλληλεγγύη, ας μάθουν ότι εκείνος μου έδειξε πώς είναι να τη βιώνεις.

Αυτοί λοιπόν που μ’ έφτυσαν στα δύσκολά μου, αυτοί τώρα τρέχουν σαν υστερικοί να υπερασπιστούν τη μνήμη του γέροντα Παΐσιου. Όμως αυτοί είναι απλώς υποκριτές. Οι χειρότεροι είναι οι μηχανισμοί του Κράτους. Αυτοί που επέβαλαν την αδικία, που αδιαφορούν για όσους αυτοκτονούν, που θεωρούν λογικό να εξαθλιώνονται οι άνθρωποι για τον πλουτισμό των τραπεζών, ανέλαβαν να υπερασπιστούν τον γέροντα Παΐσιο. Είναι γελοίο. Είναι γελοίοι. Όμως κυρίως είναι επικίνδυνοι γιατί παίζουν με τη μνήμη ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την πίστη του δίχως να ενοχλήσει κανέναν, για να κάνουν επίδειξη δύναμης της κρατικής καταστολής.

Όλοι αυτοί που κερδοσκόπησαν πάνω στον γέροντα Παΐσιο εκδίδοντας βιβλία ακόμη και με φανταστικές ιστορίες που είχαν πρωταγωνιστή τον ίδιο, πλαστογραφώντας τα χαρίσματά του και μετατρέποντάς τα σε τσίρκο, είναι αυτοί που σήμερα «θίγονται» για την προσβολή του σε ένα social media. Οι κερδοσκόποι πάντα είχαν απύθμενο θράσος.

Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε σήμερα ο γέροντας Παΐσιος αν ζούσε. Μάλλον θα αδιαφορούσε, ίσως και να γελούσε. Άλλωστε, όσο ζούσε είχε ακούσει πολύ χειρότερα πράγματα για εκείνον όχι μόνο από άθεους αλλά κι από τους ζηλωτές της Εσφιγμένου και τους παλιοημερολογίτες ανά την Ελλάδα.

Για να το τελειώνω το θέμα, επειδή δε νιώθω άνετα να μιλάω για έναν άνθρωπο που μόνο ευγνωμοσύνη του χρωστάω, θα θυμίσω σε όλους αυτούς τους Ελληναράδες ότι ο γέροντας Παΐσιος μόνο νερό και λουκούμι είχε στην καλύβα του για να κερνάει. Λοιπόν, ποτέ δε στέρησε το κέρασμά του σε αλλόθρησκο ή ξένο. Με όλους μιλούσε και σε όλους έδινε νερό να ξεδιψάσουν. Ούτε τα λόγια του στέρησε από μουσουλμάνο, ούτε τη γαλήνη και την ξεκούραση από αλβανό.

Όσοι λοιπόν θέλουν να κάνουν καριέρα ελληνόψυχου και χριστιανού πάνω στον γέροντα Παΐσιο, ατύχησαν. Όσοι πάλι, αρέσκονται σε διαδικτυακούς ηρωισμούς απέναντι σε νεκρούς, είναι ήδη καταδικασμένοι από τη δειλία και το φόβο τους να τα βάλουν με τους ζωντανούς.

Όμως, παρ’ όλα αυτά, οι δεύτεροι είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Οι πτωχοί τω πνεύματι δεν είναι πάντα μακάριοι και κανένα δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να δικάζει απόψεις.

http://kartesios.com/?p=96511

• Like 1
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο παλικάρι καλά θα κάνει να βρει καμιά γκόμενα να στανιάρι παρά να βρίζει νεκρούς και μορφές που άλλοι τους σέβονται.

Αν είναι άθεος είναι δικαίωμα του, όπως δικαίωμά μου είναι και εμένα να πιστεύω.

Με μια διαφορά, εγώ π.χ το κρατάω για την πάρτη μου και δεν προκαλώ ή βρίζω τους άθεους. Σε αντίθεση αυτός ο τύπος, -όπως οι περισσότεροι- θεωρεί την προσβολή ώς ελευθερία του λόγου.

Γεμίσαμε ψευτοπροοδευτικούληδες που ζήτημα άν έχουν άποψη ή παιδεία. Γιατί αν είχαν δεν θα προκαλούσαν την άλλη πλευρά που πιστεύει.

Και εγώ έχω απόψεις αλλά τις εκθέτω όμορφα όταν μου γίνει ερώτηση, δεν προσπαθώ να τις περάσω πουθενά και προπάντων δεν τις εκθέτω με προκλητικό τρόπο, διότι σέβομαι τους δίπλα μου.

τι να πρωτοαπαντήσεις σε κάτι τέτοια..

Δημοσ.

Αρα να μην λεει ποτε κανεις τιποτα γιατι ισως προσβαλλουμε καποιον? Καταλαβαινεις ποσο ειναι γελοιο αυτο που λες?

Δημοσ.

Αντίο...

Μιλας εσυ για ελευθερια λογου που εισαι υποστιρικτης της χουντας?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ενδοξε Μακεδονα που ο προ.....προ παππους σου πολεμησε στο πλευρο του Μεγα.Γατακι 5 χρονων

Δημοσ.

μ'αρέσει αυτή η εξίσωση!!!

πετυχημένη!!!

really!

Προφανώς δεν κατανοείς ότι δίνω παραδείγματα στο τέλος και μόνο, αν θες να προσθέσεις κάποιον τομέα παραπάνω ουδέν πρόβλημα.

Η ουσία του post μου είναι ο αμοιβαίος σεβασμός.

Δημοσ.

Συμφωνώ,αλλά δεν βλέπω να λες τίποτα για τους παπάδες που στήνουν διάφορα θαύματα και εκμεταλλεύονται την πίστη του άλλου για να του παίρνουν τα λεφτά,ούτε για αυτούς που έπαιρναν τα λεφτά από τους εράνους και έστηναν επιχειρήσεις για πάρτη τους,και πολλοί πιστεύουν μόνο και μόνο για τα λεφτά,να έχουν έναν καλό μισθό και μια δουλειά,ούτε πήγαν ποτέ κάποιον από αυτούς μέσα.

Δημοσ.

Μιας και καποιος τα λεει πολυ πιο καλα απο μενα:

Ίσως τελικά έπρεπε να συμβεί αυτό προκειμένου να ηττηθεί και να καταδικαστεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράβαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να τελειώνει η ιστορία με τις 'βλασφημίες'.

Η δίωξη έρχεται κατά παράβαση των άρθρων 10 (ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας), 11 (ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης) και 22 (πολιτιστική, θρησκευτική και γλωσσική πολυμορφία) του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Οι μόνες αποδεκτές αιτίες για περιορισμό των δικαιωμάτων αυτών σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι για την "δημοσίαν ασφάλειαν, την προάσπισιν της δημοσίας τάξεως, υγείας και ηθικής, ή την προάσπισιν των δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων."

- Δεν κινδύνευσε η δημόσια ασφάλεια

- Δεν κιννδύνευσε η δημόσια τάξη

- Δεν κινδύνευσε η δημόσια υγεία

- Δεν κινδύνευσε η δημόσια ηθική (μια θρησκεία ΔΕΝ ταυτίζεται με την ηθική!)

- Δεν κινδύνευσαν δικαιώματα και ελευθερίες άλλων (και τουλάχιστον δικαιώματα που να είναι σοβαρότερα του δικαιώματος ελευθερίας έκφρασης)

Τουναντίον, η σύλληψη στην Ελλάδα βασίστηκε στην εγχώρια νομοθεσία που έχει εφεύρει τον όρο της "θρησκευτικής ειρήνης", κάτι που καταφανώς δεν κατατάσσεται σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω δικαιολογούμενες αιτίες, αλλά τουναντίον, αποκαλύπτει τη διάθεση της Ελληνικής πολιτείας για αυθαίρετο περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης.

Η νομοθεσία εδώ.

http://eur-lex.europ...1214(01):EN:NOT

• Like 9
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...