Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

«Γιατί να ασχολούμαι με κάτι που δεν πιστεύω»;;; Γιατί μπαίνεις στη διαδικασία να μου πεις με τι θα ασχοληθώ;;

Κοίτα αγαπητέ... Κάθε ενέργεια του ανθρώπου έχει ξεκινήσει - έχει γεννηθεί πρωτίστως' date=' ως ιδέα.

Η ιδέα για να μοιραστεί, βασίζεται και καλλιεργείται μέσω του λόγου ή/και της ενέργειας . Αν ο λόγος γίνει ενέργεια και «επιβληθεί», μόνο τότε «πατάει» πάνω στις ελευθερίες του άλλου. Η σάτιρα, είναι κριτική. Η κριτική δεν έχει όρια. Δεν υπάρχει «νόμος ηλεκτρικών σημάτων» ενσωματωμένος στον εγκέφαλό σου για να σου βάλει όρια στην κριτική. Και η κριτική εκφράζεται προφορικά με λέξεις, όπου κάθε λέξη, έχει την δική της μοναδική και ισάξια θέση ανάμεσα σε όλες τις άλλες, σε ένα Λεξικό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η σάτιρα και η κριτική του «παστίτσιου», δεν υπεβλήθη σε κανέναν και σε κανενός την ελευθερία.

Μπορείς να πεις ότι θέλεις για μένα, με όσους θέλεις και να χρησιμοποιήσεις ότι λέξεις θέλεις. Αυτό που δεν έχεις δικαίωμα, είναι να μου «επιβάλεις» να το ακούω/βλέπω/νιώθω.[/quote']

Συμφωνώ μαζί σου και περισσότερο με τον τρόπο που εκφράζεσαι. Γι' αυτό που μίλησα όμως προηγουμένως είναι η γελοιοποίηση, ο διασυρμός και η διαπόμπευση των πιστεύω του καθενός μας και αυτό είναι κάτι που θεωρώ απράδεκτο. Η κριτική φυσικά και πρέπει να είναι ελεύθερη. Κανείς νοήμων δεν το αρνείται.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 849
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εδώ κάνεις το μεγάλο λάθος και γίνεσαι εσύ Ταλιμπάν με αυτά που λες και με τον τρόπο που τα εκφράζεις. Όσο για το "ξιδάκι" το αφήνω για σένα ώσπου να γίνεις πολιτισμένος άνθρωπος. Στο μεσαίωνα ζεις εσύ αν νομίζεις ότι ελευθερία είναι να διακωμωδείς τα πιστεύω του άλλου λες και σε υποχρέωσε κανένας να τα ασπαστείς. Για κάτι τέτοιους σαν κι εσένα δεν πάμε μπροστά.

Δεν φώναξε κανεις τα ταλιμπανια, ο Χαρδαβελας έριξε φιρμανι και πλακωσαν τα χριστιανα ( Α ρε Μαλβίνα) η σελίδα δεν ήταν ανοιχτή για όλους, "σεις" πλακωσατε.

Δημοσ.

Δεν φώναξε κανεις τα ταλιμπανια, ο Χαρδαβελας έριξε φιρμανι και πλακωσαν τα χριστιανα ( Α ρε Μαλβίνα) η σελίδα δεν ήταν ανοιχτή για όλους, "σεις" πλακωσατε.

Και αμα τους πεις προβατα, παρεξηγουνται.

Ηρθαν, ειδαν, δεν τους αρεσε και εκπολιτισαν.

Το κλασικο τους modus operandi

Mια και ειπες Μαλβινα, το θεμα εχει παιξει καθολου τηλεοραση?

Δημοσ.

Και αμα τους πεις προβατα' date=' παρεξηγουνται.

Ηρθαν, ειδαν, δεν τους αρεσε και εκπολιτισαν.

Το κλασικο τους modus operandi

Mια και ειπες Μαλβινα, το θεμα εχει παιξει καθολου τηλεοραση?[/quote']

Έγιναν αναφορές, και σε εισαγγγελατο και στο μέγκα, όσο είδα.

Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σου και περισσότερο με τον τρόπο που εκφράζεσαι. Γι' αυτό που μίλησα όμως προηγουμένως είναι η γελοιοποίηση, ο διασυρμός και η διαπόμπευση των πιστεύω του καθενός μας και αυτό είναι κάτι που θεωρώ απράδεκτο. Η κριτική φυσικά και πρέπει να είναι ελεύθερη. Κανείς νοήμων δεν το αρνείται.

Μα η γελοιοποίηση, ανήκει στην κατηγορία της κριτικής ανεξάρτητα αν είναι κακόγουστη, αν βασίζεται σε αλήθειες η ψέμματα, αρκεί να μην επιβάλλεται. Δεν δικαιούσαι να μου απαγορέψεις σε ιδιωτικό μου χώρο να γελοιοποιώ τον καθένα, όπως θέλω και με όποιον θέλω. Η προσωπική σελίδα στο facebook είναι ιδιωτική κι έχεις το δικαίωμα να εμφανίζεται δημοσίως ή όχι.

Σκέψου στο σπίτι σου αν θέλεις να έχεις ανοιχτά τα παντζούρια για να φαίνεται μέσα το σαλόνι σου, το δωμάτιό σου ή όχι, κι έχεις έναν γείτονα που σου λέει, «ή κλείσε τα παντζούρια ή άλλαξε τη μπλούζα που φοράς γιατί με προσβάλλει (ΟΤΑΝ) τη βλέπω αλλιώς θα έρθουν να σε συλλάβουν».

• Like 6
Δημοσ.

Μα η γελοιοποίηση' date=' ανήκει στην κατηγορία της κριτικής ανεξάρτητα αν είναι κακόγουστη, αν βασίζεται σε αλήθειες η ψέμματα, αρκεί να μην επιβάλλεται. Δεν δικαιούσαι να μου απαγορέψεις σε ιδιωτικό μου χώρο να γελοιοποιώ τον καθένα, όπως θέλω και με όποιον θέλω. Η προσωπική σελίδα στο facebook είναι ιδιωτική κι έχεις το δικαίωμα να εμφανίζεται δημοσίως ή όχι.

Σκέψου στο σπίτι σου αν θέλεις να έχεις ανοιχτά τα παντζούρια για να φαίνεται μέσα το σαλόνι σου, το δωμάτιό σου ή όχι, κι έχεις έναν γείτονα που σου λέει, «ή κλείσε τα παντζούρια ή άλλαξε τη μπλούζα που φοράς γιατί με προσβάλλει (ΟΤΑΝ) τη βλέπω αλλιώς θα έρθουν να σε συλλάβουν».[/quote']

Η μαλακία ήταν ότι ήταν ανοιχτή, χωρίς αποδοχή χρηστών από την αποδοχή του διαχειριστή.

Δημοσ.

Ναι και ανοιχτη που ηταν, δεν τους αναγκασε κανεις να μπουν. Σιγα μην κανουμε και γιαφκες

• Like 1
Δημοσ.

θα ηταν τεραστιος μαγκας αν τα εριχνε στο ιδιο στυλ και στον μωαμεθ και τους μουσουλμανους εκει θα τον παραδεχομουν ετσι δεν ειναι ?

Αααααααααααααααααααααααααααααααααα

Γιατί δεν άνοιξε άραγε ανάλογη σελίδα για τον Αγιο Ιωάννη το Θεολόγο που έγραψε την Αποκάλυψη στη Πάτμο,έχει περισσότερο "ψωμί" από τον Παϊσιο ,δηλαδή τον πείραξε επειδή δεν έχει αγιοποιηθεί ακόμα ο Παϊσιος ή οι προφητείες του.

Όπως είπα η Αποκάλυψη είναι η "βίβλος", το best seller των προφητειών γιατί επέλεξε τον Παϊσιο;

REALLY???????

Πονάνε τα μάτια μου και το μυαλό μου με αυτά που διαβάζω..

Στα υπόλοιπα τώρα.

Απ' όσα έχω καταλάβει κάποιος μπορεί να κάνει κριτική εφόσον δεν προσβάλλει τα πιστεύω του άλλου. Άρα καταλήγουμε ότι ΔΕΝ μπορεί να κάνει κριτική.

Θα τρελαθούμε;

Επειδή είναι θρησκεία, επειδή είναι παπάς ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να είναι στη θέση του έχει κάποια ασυλία;

Ο άνθρωπος έγραφε την άποψη του, σε ένα δικό του χώρο και δεν ανάγκαζε κανέναν να αποδεχτεί αυτό που πίστευε. Εγώ συμφωνούσα ήμουν μελός. Εσύ(και ο κάθε εσύ) διαφωνούσες επομένως δεν ήσουν μέλος. Τι ζόρι τραβάει ο καθένας τότε;

Ξαναλέω μήπως στην τελική έκλεισε επειδή ξεφτίλισε τα "θαύματα", δημιουργώντας θαύματα-τρολλιές που δημοσιεύονταν μέχρι και σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας;

Μήπως αυτός έστω και μέσα από αυτό το μικρό γκρουπάκι(γύρω στα 8000-10000 ήμασταν..) ξεφτίλιζε κάτι τρίπτυχα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια (αναφέρομαι στη χρυσή αυγή που "κρύβεται" από πίσω) και χάλαγε τη σούπα κάποιων;

Απλές απορίες..

Προσωπικά περιμένω να καταδικαστεί με κάποιους μήνες φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο εκτός και αν πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και τον αθωώσουν.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Είναι θέμα κοινού νου. Ξέρουμε πολύ καλά μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε χωρίς να προσβάλλουμε τον άλλο αλλά κάνουμε τους πονηρούς και το αγνοούμε. Εξάλλου έχεις κάθε δικαίωμα να μην πιστεύεις τα ίδια με μένα και να μου το λες. Δεν είναι ανάγκη να αρχίσεις όμως και να κοροϊδεύεις τα δικά μου πιστεύω για να διασκεδάσεις στο όνομα καμίας ελευθερίας δεν ισχύει αυτό.

Με βάση τον κοινό νου, λοιπόν, το μέλλον δεν προβλέπεται, οι άνθρωποι δεν περπατάνε στο νερό, οι τυφλοί δεν βλέπουν χωρίς εγχείρηση, οι νεκροί δεν ανασταίνονται και όσοι πάνε στο Όρος για διακοπές διαρκείας είναι τεμπέληδες και προσφέρουν ένα μηδενικό στην κοινωνία. Ο κοινός νους, λοιπόν, επιτάσσει πως όλα αυτά είναι γελοιότητες.

Έτσι, όπως έχεις το απόλυτο δικαίωμα να πιστεύεις στο θεό σου και σε όλα τα παραπάνω, έτσι κι εγώ έχω το απόλυτο δικαίωμα να πιστεύω στον κοινό νου, βάσει του οποίου η πίστη σου θεωρείται γελοία.

Με ποιό δικαίωμα υποννομεύεις την πίστη μου στον κοινό νου;

• Like 13
Δημοσ.

Μιλώντας για επιβολή απόψεων, το χριστιανισμό τον ασπάστηκαν οι λαοί στην ιστορία εντελώς οικειοθελώς. Το χριστιανισμό της αγάπης και των δέκα εντολών. Oh wait..

Απορώ γιατί σας ξενίζουν οι σημερινές πρακτικές.

Δημοσ.

Δηλαδή όταν ο Δανίκας γράφει κριτική για μια ταινία και λέει ότι πάσχει το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι βλακεία, δε σέβεται το δικαίωμά μου να πάω να δω την ταινία και να την αγοράσω και σε DVD γιατί μου άρεσε; Ειλικρινά, τι λογικές είναι αυτές; Αν πάει και κάψει το σινεμά ή την στήσει έξω από την πόρτα και ρίχνει φάπες σε όποιον θέλει να μπει, το καταλαβαίνω.

αργησες σε προλαβε ο James Holmes :P

Δημοσ.

Ο 27χρονος έβαλε την ουρά στα σκέλια του και από μάγκας έγινε δάγκας, προσποιήθηκε τον Αριστοφάνη και ότι σατίριζε και όχι ότι έβριζε ή πρόσβαλε τα Θεία.

Μάλιστα δήλωσαν οι εφημερίδες ότι ήταν και στους καταδρομείς.

Ήταν και κομμάντο ο μάγκας.Μόνο που τα έκανε γρήγορα επάνω του και πήγε να το παίξει Αριστοφάνης μπας και γλυτώσει.

Γιατί δεν υποστήριζε τις ιδέες του ενώπιον της αστυνομίας;

Που ήταν η μαγκιά και η εξυπνάδα του;

Πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα βγει το όνομά του στην φόρα.

Να δούμε τότε πως θα νιώθει όταν οι άλλοι θα τον σατιρίζουν.

Δημοσ.

Ο 27χρονος έβαλε την ουρά στα σκέλια του και από μάγκας έγινε δάγκας, προσποιήθηκε τον Αριστοφάνη και ότι σατίριζε και όχι ότι έβριζε ή πρόσβαλε τα Θεία.

Μάλιστα δήλωσαν οι εφημερίδες ότι ήταν και στους καταδρομείς.

Ήταν και κομμάντο ο μάγκας.Μόνο που τα έκανε γρήγορα επάνω του και πήγε να το παίξει Αριστοφάνης μπας και γλυτώσει.

Που ήταν η μαγκιά και η εξυπνάδα του;

Πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα βγει το όνομά του στην φόρα.

Να δούμε τότε πως θα νιώθει όταν οι άλλοι θα τον σατιρίζουν.

Το ότι πραγματικά σατίριζε δεν μας περνάει από το μυαλό... Σίγουρα είναι ένας κιότης που προσπαθεί να σωθεί!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΘΥΜΙΑΤΟΟΟΟΟ!!!!! ΑΑΑΑΡΓΚ!!!

Δημοσ.

Ο 27χρονος έβαλε την ουρά στα σκέλια του και από μάγκας έγινε δάγκας,

Μόνο που τα έκανε γρήγορα επάνω του

Ησουνα μπροστα ή απλα συκοφαντεις ανωνυμα?

:rolleyes:

Δημοσ.

Αντί να ομολογήσει ότι είναι όργανο του Κίσιντζερ που προσπαθεί να καταστρέψει τον ελληνικό λαό στερώντας του τη θρησκεία, ε; Πφφφ.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...