Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει παράβαση άρθρων Ποινικού Κώδικα. Και βάσει αυτών στηρίχθηκε η σύλληψη.

πόσο γουστάρω να αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα άμεσα από την ΕΕ...

• Like 2
  • Απαντ. 849
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχει παράβαση άρθρων Ποινικού Κώδικα. Και βάσει αυτών στηρίχθηκε η σύλληψη.

Για πες μας αναλυτικά.

Επίσης, καλό θα είναι να καταλάβουμε όλοι τη διαφορά των εννοιών "φιλελευθερισμός" και "φασισμός". Διότι, αν το επίπεδο του φιλελευθερισμού στην Ελλάδα εξαντλείται στην προσβολή ανθρώπων στο όνομα της "σάτυρας", καταπατώντας τα θρησκευτικά πιστεύω των υπολοίπων, τότε ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ αυτός ο φιλελευθερισμός.

Το να σου κλείνουν το στόμα δεν είναι φασισμός; Αλλά το να εκφράζεσαι ελεύθερα είναι;

Και πως ακριβώς καταπατήθηκαν τα θρησκευτικά πιστεύω των υπολοίπων;

• Like 1
Δημοσ.

Ανεξιθρησκεία δε σημαίνει να ειρωνεύεσαι και να προσβάλλεις τη θρησκεία του άλλου. Σημαίνει να πιστεύεις ό,τι θέλεις και παράλληλα να σέβεσαι και να αναγνωρίζεις το δικαίωμα στον άλλο να πιστεύει κι εκείνος όπου θέλει. Δημοκρατία δεν είναι η ασυδοσία. Η Δημοκρατία προϋποθέτει σεβασμό και πολιτισμό. Δε με προσβάλλεις και δε σε προσβάλλω. Η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η δική μου. Δυστυχώς τα έχουμε κάνει όλα μπάχαλο στο όνομα της ελευθερίας του λόγου. Μιας ελευθερίας χωρίς καμιά αξιοπρέπεια.

Sent from my iPhone using Insomnia

Για πες μας αναλυτικά.

Το να σου κλείνουν το στόμα δεν είναι φασισμός; Αλλά το να εκφράζεσαι ελεύθερα είναι;

Έχεις δικαίωμα να μην πιστεύεις σε αυτό που πιστεύω και να το εκφράζεις. Δεν έχεις δικαίωμα όμως να ξεφτιλίζεις τα δικά μου πιστεύω.

• Super Moderators
Δημοσ.

κι αν κάποιος προσβάλεται με τα πάντα ο άλλος δεν θα έχει δικαίωμα να λέει τπτ?

• Like 5
Δημοσ.
κι αν κάποιος προσβάλεται με τα πάντα ο άλλος δεν θα έχει δικαίωμα να λέει τπτ?

Είναι θέμα κοινού νου. Ξέρουμε πολύ καλά μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε χωρίς να προσβάλλουμε τον άλλο αλλά κάνουμε τους πονηρούς και το αγνοούμε. Εξάλλου έχεις κάθε δικαίωμα να μην πιστεύεις τα ίδια με μένα και να μου το λες. Δεν είναι ανάγκη να αρχίσεις όμως και να κοροϊδεύεις τα δικά μου πιστεύω για να διασκεδάσεις στο όνομα καμίας ελευθερίας δεν ισχύει αυτό.

Δημοσ.

Είναι θέμα κοινού νου. Ξέρουμε πολύ καλά μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε χωρίς να προσβάλλουμε τον άλλο αλλά κάνουμε τους πονηρούς και το αγνοούμε. Εξάλλου έχεις κάθε δικαίωμα να μην πιστεύεις τα ίδια με μένα και να μου το λες. Δεν είναι ανάγκη να αρχίσεις όμως και να κοροϊδεύεις τα δικά μου πιστεύω για να διασκεδάσεις στο όνομα καμίας ελευθερίας δεν ισχύει αυτό.

http://theoatmeal.com/comics/religion

• Super Moderators
Δημοσ.

έστω ότι είμαι παράξενος και πιστεύω σε ότι να ναι πράγματα τα οποία προσβάλονται για πλάκα στη καθημερινότητα, αυτό μου δίνει το δικαίωμα να απαιτήσω να μην τα προσβάλεις ή πρέπει να είναι "αναγνωρισμένη" η θρησκεία για να με πάρεις στα σοβαρά?

αν πχ οι ινδουιστές αρχίσουν διαδηλώσεις για να σταματήσει η κατανάλωση του ιερού τους ζώου επειδή προσβάλει τα πιστεύω τους, τι θα κάνουμε?

• Like 6
Δημοσ.

έστω ότι είμαι παράξενος και πιστεύω σε ότι να ναι πράγματα τα οποία προσβάλονται για πλάκα στη καθημερινότητα

Όπως πχ αναστάσεις νεκρών, μετατροπή νερού σε κρασί, εγκυμοσύνη από τον ουρανό κτλ.

• Like 5
Δημοσ.

Ανεξιθρησκεία δε σημαίνει να ειρωνεύεσαι και να προσβάλλεις τη θρησκεία του άλλου. Σημαίνει να πιστεύεις ό,τι θέλεις και παράλληλα να σέβεσαι και να αναγνωρίζεις το δικαίωμα στον άλλο να πιστεύει κι εκείνος όπου θέλει. Δημοκρατία δεν είναι η ασυδοσία. Η Δημοκρατία προϋποθέτει σεβασμό και πολιτισμό. Δε με προσβάλλεις και δε σε προσβάλλω. Η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η δική μου. Δυστυχώς τα έχουμε κάνει όλα μπάχαλο στο όνομα της ελευθερίας του λόγου. Μιας ελευθερίας χωρίς καμιά αξιοπρέπεια.

Έχεις δικαίωμα να μην πιστεύεις σε αυτό που πιστεύω και να το εκφράζεις. Δεν έχεις δικαίωμα όμως να ξεφτιλίζεις τα δικά μου πιστεύω.

Ρε παίχτη δε σε εμπόδισε κανείς να πιστεύεις τα γραφικά που έλεγε ο γέρος.

Δικαίωμά σου είναι όπως δικαίωμά μου είναι να τα θεωρώ πίπες και να τα διακομωδώ. Και το αντίστροφο εσύ για μένα.

Έχω το απόλυτο δικαίωμα να ειρωνεύομαι τα πιστεύω σου κι εσύ τα δικά μου. Δε μπορείς να με υποχρεώσεις να τα σέβομαι και ούτε εγώ εσένα. Αμα προσβάλλεσαι ξυδάκι.

Το να απαιτείς να λογοκριθώ είναι ταλιμπανιά και φασισμός.

Άντε που μας κάνετε και μαθήματα δημοκρατίας.

Γυρίστε πίσω στο μεσαίωνα.

561534_346730398753120_1216912247_n.jpg

• Like 4
Δημοσ.

Το κράτος ήδη εφαρμόζει τους νόμους κατά το δοκούν. Γιατί υπάρχουν χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που παραβιάζονται νόμοι και οι αρχές δεν κάνουν τίποτα. Μην τα βλέπουμε όλα από την μια μεριά.

Με τη λογική αυτή δεν έπρεπε να συλλαμβάνουμε κανέναν εγκληματία γιατί ο Χίτλερ και ο Στάλιν που ήταν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της ανθρωπότητας δεν συνελήφθησαν.

Για πες μας αναλυτικά.

Ευχαρίστως. Παραβιάζονται τα άρθρα 142 και 199 του ΠΚ.

Η απάντηση είναι ότι η ελευθερία έκφρασης πρέπει να είναι σύννομη. Μπορείς να κάνεις και να πεις ό,τι γουστάρεις, αρκεί να είναι νόμιμο.

έστω ότι είμαι παράξενος και πιστεύω σε ότι να ναι πράγματα τα οποία προσβάλονται για πλάκα στη καθημερινότητα, αυτό μου δίνει το δικαίωμα να απαιτήσω να μην τα προσβάλεις ή πρέπει να είναι "αναγνωρισμένη" η θρησκεία για να με πάρεις στα σοβαρά?

αν πχ οι ινδουιστές αρχίσουν διαδηλώσεις για να σταματήσει η κατανάλωση του ιερού τους ζώου επειδή προσβάλει τα πιστεύω τους, τι θα κάνουμε?

Εξαρτάται. Τα προβλήματα αυτά τα λύνει η νομοθεσία της χώρας που βρίσκεσαι. Δεν μπορείς να βγεις βόλτα με τη γυναίκα σου στους δρόμους στο Μπαχρέιν αν αυτή φοράει κοντή φούστα !

Δημοσ.

Δικαίωμά σου είναι όπως δικαίωμά μου είναι να τα θεωρώ πίπες και να τα διακομωδώ. Και το αντίστροφο εσύ για μένα.

Έχω το απόλυτο δικαίωμα να ειρωνεύομαι τα πιστεύω σου κι εσύ τα δικά μου. Δε μπορείς να με υποχρεώσεις να τα σέβομαι και ούτε εγώ εσένα.

Το ίδιο πίστευε και ο 27χρονος, αλλά θα μου κλάσει το γκιώνη...

Δημοσ.

Έχω το απόλυτο δικαίωμα να ειρωνεύομαι τα πιστεύω σου κι εσύ τα δικά μου. Δε μπορείς να με υποχρεώσεις να τα σέβομαι και ούτε εγώ εσένα. Αμα προσβάλλεσαι ξυδάκι.

Το να απαιτείς να λογοκριθώ είναι ταλιμπανιά και φασισμός.

Άντε που μας κάνετε και μαθήματα δημοκρατίας.

Γυρίστε πίσω στο μεσαίωνα.

Εδώ κάνεις το μεγάλο λάθος και γίνεσαι εσύ Ταλιμπάν με αυτά που λες και με τον τρόπο που τα εκφράζεις. Όσο για το "ξιδάκι" το αφήνω για σένα ώσπου να γίνεις πολιτισμένος άνθρωπος. Στο μεσαίωνα ζεις εσύ αν νομίζεις ότι ελευθερία είναι να διακωμωδείς τα πιστεύω του άλλου λες και σε υποχρέωσε κανένας να τα ασπαστείς. Για κάτι τέτοιους σαν κι εσένα δεν πάμε μπροστά.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εξαρτάται. Τα προβλήματα αυτά τα λύνει η νομοθεσία της χώρας που βρίσκεσαι. Δεν μπορείς να βγεις βόλτα με τη γυναίκα σου στους δρόμους στο Μπαχρέιν αν αυτή φοράει κοντή φούστα !

μιλάμε για το "ηθικό" μέρος, όχι για το νομικό...

Στο μεσαίωνα ζεις εσύ αν νομίζεις ότι ελευθερία είναι να διακωμωδείς τα πιστεύω του άλλου λες και σε υποχρέωσε κανένας να τα ασπαστείς.

ποιος στον μεσαίωνα σατύριζε τα θρησκευτικά πιστεύω του άλλου για να θεωρούμε ότι ήταν ελευθερία τότε?

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είμαι φαν του Πολύδωρα.

άρα εφόσον δεν έχουμε κάποιο νόμο να μας το επιβάλει είναι ok...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...