Προς το περιεχόμενο

thomson tg585 v8 προβλημα με port 9091

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια,να μπω στο θεμα κατευθειαν... εχω ενα thomson tg585 v8 και ενα nas netgear stora.στο netgear stora ενεργοποιησα το premium account και εχω τορρεντ.για να δω το τορρεντ απο απομακρισμενο υπολογιστη,πρεπει να ανοιξω τα port toυ router,το εκανα με βαση τη σελιδα για port forward που υπαρχει στο σαιτ http://www.insomnia.gr/topic/101483-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-port-forwarding/,συγκεκριμενα ανοιξα την 9091 με βαση αυτη τη σελιδα http://support.stora.hipserv.com/en/torrents/index.html ,δε γινεται τιποτα ομως.υπαρχει περιπτωση να εχει κλειδωσει συγεκριμενα port η forthnet?

Δημοσ.

Το port 9091 που άνοιξες είναι για να μπορείς να βλέπεις το torrent interface του NAS ή για να μπορεί να λειτουργεί το torrent;

Από άλλον υπολογιστή εντός του τοπικού σου δικτύου (όχι μέσω ιντερνετ) μπορείς να δεις το interface του torrent στο nas; Φαντάζομαι ότι θα προσπαθείς με κάποιο URL της μορφής http://[iP Address]:9091 ε;

Δημοσ.

την 9091 την ανοιξα για να μπορω να βλεπω το τορρεντ απο υπολογιστες εκτος δυκτιου.μιας και ετσι λεει ο κατασκευαστης.εντος δυκτιου παλι,μπορω πατωντας καρφωτη ip να μπω στο νας και να κανω τα παντα,οταν ομως μπαινω στο web interface του nas και ειμαι εκτος δυκτιου,μπορω να κανω τα παντα εκτος αποτο να δω τορρεντ,στο λινκ που εδωσα παραπανω ,γραφει ο κατασκευαστης οτι για να σου επιτραπει να δεις τα τορρεντ απο υπολογιστη εκτος δυκτιου,πρεπει να ανοιξεις την 9091,και να συνδεθεις με ενα λινκ του τυπου

http://mystoraname.mystora.com:9091/. το οποιο δε μου δουλευει

Δημοσ.

Για δοκίμασε να πας εδώ http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ και βάλε την IP σου και την πόρτα που θέλεις να δοκιμάσεις, να δεις αν θα τη βρει ανοιχτή. Προτείνω να δοκιμάσεις με την IP σου, για ν' αποκλείσουμε άλλες περιπτώσεις όπως π.χ. το DynamicDNS name που ίσως να έχεις φτιάξει, να μην ενημερώνεται κλπ.

Μετά το Port Forwarding μήπως χρειάζεται restart το router για να ενεργοποιηθεί;

Δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να φταίει...

Δημοσ.

λοιπον,ειναι κλειστη! χθες ανοιξα με τον ιδιο τροπο την 21 και την 9091,την 21 την δειχνει ανοιχτη και την 9091 κλειστη,μπερδεμα...

Δημοσ.

Ε τουλάχιστο βρήκαμε που είναι το πρόβλημα :)

Μπορείς ν' αλλάξεις από το NAS Interface την πόρτα που θ' ακούει το torrent, ώστε να δοκιμάσεις μια άλλη, την οποία και θ' ανοίξεις φυσικά στου ρούτερ, να δεις αν θα παίξει; (λέμε τώρα, μήπως έχει κάποιο μυστήριο σκάλωμα το ρούτερ σου ή ο πάροχος με αυτή την πόρτα)

Δημοσ.

κατρχας σε ευχαριστω για το χρονο σου,το νας αυτο ομως εχω την αισθηση οτι δε σου επιτρεπει να αλλαξεις τη πορτα του τορρεντ,ειναι βλεπεις λιγο κουτσουρεμενο για να μπορουν να το χειρίζονται ολοι. ακομα και αν μπορουσε να γινει αυτο ομως,δε θα μπορουσα λογικα να το κανω γιατι ,για να ερθεις σε επικοινωνια απομακρισμενα με το torrent tou νας,πρεπει να μπεις μεσω της netgear,εξου και ο τυπος του λινκ http://mystoraname.m...ra.com:9091/.

Δημοσ.

ειχα καποτε το stora αλλα δεν το εψαξα τοσο.ουτε το απλο Remote δεν ειχα απο το site Που λεγανε.

β.στο stora τυπικα να υποθεσω εχεις το Last firmware.

γ.τωρα για το ρουτερ.οχι η Forthnet δεν κοβει καμια πορτα 100 τις 100.

δ.κλεισε το firewall τελειως στο ρουτερ της forthnet αν και τα port forward rules κανουν override to firewall.

ε.κανε port forward την 9091 στο pc σου και οχι στο stora για δοκιμη.μετα βαλε την 9091 στο mtorrent και ξαναξεκινα το mtorrent.μετα πηγαινε στο www.canyouseeme.org και δες αν ειναι ανοιχτη η 9091.λογικα πρεπει να σου πει οτι ειναι.

αν ειναι τοτε απλα το ιδιο rule σβησε το assign με το Pc σου και καντο assign στο stora να δουμε αν θα παιξει.οπως ειπαν τα παιδια.χτυπα την ip και οχι το dyndns για δοκιμη.β.μην το κανεις δοκιμη μεσα απο το pc σου που ειναι στο ιδιο δικτυο αλλα πες σε ενα φιλο.Μπορεις να βαλεις proxy αν θες να κανεις δοκιμη απο μεσα και αν παιζει απο browser το remote του τορρεντ που θες αλλα μην σε μπερδευω.αν δεν παιξει και αυτο αν και το θεωρω χλωμο διοτι η forthnet δεν κοβει ports υπαρχει και τροπος να ανοιξεις ολα τα Ports για μια ip αλλα ας το αφησουμε τελευταιο γιατι μπλεκουμε μετα με διαφορα.(αλλαγη firmware,telnet) κτλ.

οχι δεν χρειαζεται Reboot το thomson για οποιες αλλαγες κανεις.τις παιρνει απευθειας .

επισης σημειωσε οτι εκανα λαθος.δεν θα γραψεις την Ip σου αφου η netgear παιζει με το stora name οποτε οταν θες να το χτυπησεις απεξω δεν βαζεις ουτε dyndns ουτε Ip βαζεις το stora name.οταν ειχα το stora ειχα κλεισει το Upnp και δεν μου ειχε παιξει νομιζω ουτε το Remote του nas Καν(για το τορρεντ δεν το ειχα ενεργοποιησει).στο thomson το Upnp ειναι ηδη ανοιχτο αν θες ανοιξε το και στο stora για να δεις τι θα γινει.αν και νομιζω ειναι ανοιχτο απο default και εκει.εναλλακτικα το δοκιμαζεις και με κλειστο απο το stora.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επανερχομαι μετα απο καιρο,τελικα εβαλα generic firmware και εκανα το port forward με αλλο τροπο για να πιασει,πηγα στη συνδεδεμενες συσκευες του δυκτιου,και εκανα απο εκει assighn port.τελικα τα καταφερα,σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.

υ.γ παραλιγο να το Νetgear 3500 ευτυχως κρατησα προς το παρων τα λεφτα μου

Δημοσ.

παραξενο να φταιει το firmware γιατι εχω κανει και με διαφορα Thomson με custom firmware και επαιζε.απο εκει και περα ειτε το κανεις απο το Home network οπως το εκανες και κανεις assign απευθειας ενα Rule στην συσκευη που θες η πας και το κανεις απο το port forward ειναι το ιδιο.εκτος αν εκανες αυτο

Assign the public IP address of a connection to a device

που ειναι αλλο πραγμα.εν τω μεταξη στα custom firmware επειδη εχεις και προσβαση σε Telnet μπορεις να ανοιξεις και ολα τα Ports για μια συσκευη.

καλα που δνε πληρωσες λεφτα για αλλο ρουτερ.δεν εχω πετυχει thomson να μην εχει παιξει.οσες φορες μου εχουν πει δεν παιζει port forward παντα καποιος ειχε κανει κατι λαθος ειτε εδω στο Forum ειτε εκει εξω in real life.

Δημοσ.

οπως και να εχει σε ευχαριστω φιλε μου,μελλοντικα λεω να παρω το Νetgear 3500 επειδη εχει 1000αρι δυκτιο,το εχεις δουλεψει?

Δημοσ.

o thresh το ειχε δουλεψει και δεν ειχε καποιο μεγαλο παραπονο απο το ρουτερ οσο ξερω.μπορεις να των ρωτησεις.θα σου λεγα και για vigor αλλα θα πας πολλα λεφτα παραπανω για να βρεις με gigabit εκτος αν απλα τα ριξεις σε gigabit switch που ειναι φτηνη λυση απλα +1 μηχανημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...