Δεινόσαυρος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Nομίζω να βγάζουν και το βασίζω σε δύο λόγους: Πρώτον ότι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει ψηλά και δεύτερον ότι τα περισσότερα κουτιά δεν έχουν φίλτρο πάνω που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές προορίζουν την οροφή για εξαγωγή. Το μόνιμό μου μπέρδεμα είναι αν γίνεται κάποιο μπέρδεμα με την κίνηση του αέρα αν έχεις top down ψύκτρα όπως εγώ. Επιτέλους έπεσε φωτογραφική στα χέρια μου και ακολούθησα τις παρατηρήσεις του whocares και του GothmoGr. Παρακάτω φωτογραφίες: Ένα ακόμα ερώτημα: Πρόσφατα καθάρισα το pc σε βενζινάδικο. Με τίποτα όμως δεν βγαίνει το στρώμα σκόνης που είναι μέσα στην κάρτα γραφικών και πάνω στην ψύκτρα της. Φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία. Καμιά ιδέα? 1
whocares Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Για να καθαρίσει καλά η κάρτα είναι απλό Βαγγέλη. Της βγάζεις την ψύκτρα, την καθαρίζεις με οινόπνευμα αφού πρώτα περάσεις ένα πινέλο να πινέλο και κάνεις μία ανανέωση στη πάστα. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2012 από whocares 1
TEOKOS Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Ένα ακόμα ερώτημα: Πρόσφατα καθάρισα το pc σε βενζινάδικο. Με τίποτα όμως δεν βγαίνει το στρώμα σκόνης που είναι μέσα στην κάρτα γραφικών και πάνω στην ψύκτρα της. Φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία. Καμιά ιδέα? Καλο θα ήταν να την λύσεις.(προσοχή στις θερμοαγώγημες πλαστελινες που κάθονται στα vrm) Οδοντόβουρτσα,μπατονετες,Πινέλο,οδοντογλυφιδες και καθαρό οινόπνευμα τα εργαλεία σου. Και αφού θα ειναι ανοιχτή άλλαξε και την πάστα του πυρήνα. Φασαρία αλλα αξίζει τον κόπο. Edit... Με πρόλαβε άλλος στην απάντηση
Δεινόσαυρος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Αυτό θα κάνω παιδιά, ευχαριστώ. Επειδή οι θερμοκρασίες της είναι άριστες λέω να μην αλλάξω πάστα. Αν όμως αλλάξω κάνει μια coolermaster που έχω από την ψύκτρα ή χρειάζομαι ceramique? Ρωτάω γιατί τέτοιες προτείνουν στις κάρτες γραφικών. Το στρώμα σκόνης αυτό επηρεάζει μόνο τις θερμοκρασίες ή μπορεί δυνητικά να δημιουργήσει ζημιά στην κάρτα?
haris013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Αυτό θα κάνω παιδιά, ευχαριστώ. Επειδή οι θερμοκρασίες της είναι άριστες λέω να μην αλλάξω πάστα. Αν όμως αλλάξω κάνει μια coolermaster που έχω από την ψύκτρα ή χρειάζομαι ceramique? Ρωτάω γιατί τέτοιες προτείνουν στις κάρτες γραφικών. Το στρώμα σκόνης αυτό επηρεάζει μόνο τις θερμοκρασίες ή μπορεί δυνητικά να δημιουργήσει ζημιά στην κάρτα? αν βγαλεις την ψυκτρα θα βαλεις νεα παστα ετσι κιαλλιως.. καλο θα ηταν να βαλεις ceramique που δεν ειναι ηλεκτρικα αγωγιμη
rounsmith Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Αυτό θα κάνω παιδιά, ευχαριστώ. Επειδή οι θερμοκρασίες της είναι άριστες λέω να μην αλλάξω πάστα. Αν όμως αλλάξω κάνει μια coolermaster που έχω από την ψύκτρα ή χρειάζομαι ceramique? Ρωτάω γιατί τέτοιες προτείνουν στις κάρτες γραφικών. Το στρώμα σκόνης αυτό επηρεάζει μόνο τις θερμοκρασίες ή μπορεί δυνητικά να δημιουργήσει ζημιά στην κάρτα? Δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κάρτα άμεσα. Έμμεσα μπορεί αργότερα να σου φρακάρει τους αεραγωγούς και ο ανεμιστήρας τρέχοντας στο full Να μην κάνει δουλειά. Άρα θα προκαλέσει ζημιά. Και την ceramique Μιας και θα λύσεις την κάρτα να την καθαρίσεις. Προσοχή στα thermal pads μην τα αλλάξεις επουδενεί με πάστα , αν έχεις καινούρια τα αλλάζεις αλλιώς τα αφήνεις όπως έχουν. 1
peter_pan Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 @Δεινόσαυρος, φοβερή η photo με το μπουκετάκι μέσα στο κουτί! 1
whocares Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Αυτό θα κάνω παιδιά, ευχαριστώ. Επειδή οι θερμοκρασίες της είναι άριστες λέω να μην αλλάξω πάστα. Αν όμως αλλάξω κάνει μια coolermaster που έχω από την ψύκτρα ή χρειάζομαι ceramique? Ρωτάω γιατί τέτοιες προτείνουν στις κάρτες γραφικών. Το στρώμα σκόνης αυτό επηρεάζει μόνο τις θερμοκρασίες ή μπορεί δυνητικά να δημιουργήσει ζημιά στην κάρτα? Όπως είπαν και πιο πάνω, από τη στιγμή που θα βγάλεις την ψύκτρα, θες ανανέωση πάστας. Φυσικά πρώτα καθαρίζεις την παλιά απο τον πυρήνα και την ψύκτρα με οινόπνευμα και αφού εξατμιστεί βάζεις νέα. Αν η πάστα που έχεις από την coolermaster είναι ηλεκτρικά μη αγώγιμη (θα γράφει επάνω) μπορείς να την βάλεις άνετα και χωρίς φόβο. (αναφέρω το τελευταίο αν και λογικά δε πρέπει, καθώς θα το έχεις ξανακάνει) Αν είναι να αγοράσεις θα έλεγα να πας σε mx4. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Αυτό θα κάνω παιδιά, ευχαριστώ. Επειδή οι θερμοκρασίες της είναι άριστες λέω να μην αλλάξω πάστα. Αν όμως αλλάξω κάνει μια coolermaster που έχω από την ψύκτρα ή χρειάζομαι ceramique? Ρωτάω γιατί τέτοιες προτείνουν στις κάρτες γραφικών. Το στρώμα σκόνης αυτό επηρεάζει μόνο τις θερμοκρασίες ή μπορεί δυνητικά να δημιουργήσει ζημιά στην κάρτα? Σε άριστες θερμοκρασίες δεν ξεβιδώνεις ψήκτρα πινέλο και δυνατό πιστολάκι μαλλιών είναι υπερ-αρκετα. Κεραμική προτείνουν για τα GPU που είναι σαν καθρέπτης παρ'ολα αυτά όσες έχω ξεβιδώσει έχουν τα γνωστά pads, τα οποία είχα όλα αντικαταστήσει με mx-4 και οι θερμοκρασίες είχαν βελτιωθεί κατά 2-3 βαθμούς,στην 6870. Πρόσεχε γιατί τα chipakia μνήμης συνήθως είναι κατ'ελαχιστον πιο "κοντά' από την gpu οπότε η ενιαία ψήκτρα μπορεί να μην πατάει καλά αν βγάλεις τα pads όπως λέει και ο @round αλλά αν είσαι σίγουρος ότι πατάει καλά πάνω τους και κάποιο έχει φθαρεί μπορείς να βάλεις κ εκεί mx-4 τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα και δεν είχα πρόβλημα.Εγώ σε κουτί με τόσες τρύπες και με την λόξα μου να δίνω κατεύθυνση στον αέρα in-out θα είχα πάθει πανικό ! Όχι ότι το bitfenix που παρήγγειλα έχει φυσικά λιγότερες και εκεί ο πανικός είναι "αναμενόμενος" απλά έχω πάρει καινούριο ρολό αλουμινοταινια ! χαχα 1
Antwni Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Sorry για το hijack!! Θα ήθελα πληροφοριακά να μου πείτε αν η ceramique έχει τρελές διαφορές απο την mx-4....!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα