Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις προάλλες εκεί που έλυσα το πσ για να το καθαρίσω, μόλις πήγα να το ανάψω η μητρική έβγαλε κυριολεκτικά καπνούς και τώρα έχω black screen στην οθόνη ενώ ανάβει κανονικά και λειτουργούν όλα τα fans. Ούτε που ξέρω τι πήρε στον λαιμό της, ελπίζω τα υπόλοιπα hardware να είναι σώα. Ίσως η βλάβη να επηρέασε το pci express γιατί μόλις συνδέω το 2ο 4+4 pin της κάρτας γραφικών η ψύχτρα ζουρλαίνεται στον θόρυβο.

Καταρχάς πρέπει να πάρω καινούργιο τροφοδοτικό διότι το enermax έχει πολύ καιρό πρόβλημα με το σπινάρισμα του fan και με έχει ζουρλάνει στα μπιπ κάθε τρεις και λίγο. Σκέφτομαι αυτό ως προσωρινή λύση απλά δεν ξέρω αν θα σηκώσει το σύστημα.

Για μητρική σκέφτομαι αυτήν την Asrock, κυρίως επειδή έχει σε καλό σημείο τα sata. Το πρόβλημα με την προηγούμενη ήταν πως η vga λόγω μεγέθους κάλυπτε τα 2 από τα 4 sata και δεν μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω. Θα προτιμούσα atx κι όχι mini-atx αλλά δε βρήκα κάτι καλό για socket-775 που να υποστηρίζει DDR3 μνήμες έως 8 γκίγκα.

Για μνήμες, μιας που θα 'ναι ευκαρία λόγω καινούργιας μητρικής που να έχει DDR3, λέω να πάρω αυτές, εκτός αν βρεθεί κάποια μητρική που να δέχεται μνήμες 1333MHZ για το socket που θέλω χωρίς overclock.

Όλα αυτά είναι πιο πολύ λύση ανάγκης για να δουλέψει ξανά το σύστημα και να με βγάλει τουλάχιστον 2-3 χρόνια μέχρι να κάνω μεγάλη αναβάθμιση. Μπάτζετ μέχρι 200 ευρώ το πολύ.

Οποιαδήποτε βοήθεια και πρόταση ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Ακριβές είναι αυτές οι μνημές. Δες δύο τέτοια: http://www.skroutz.gr/s/294827/Corsair-Value-4GB-DDR3-1333.html Μια χαρά θα παίξουν στα 1066 και είναι και φτηνότερες.

Το τροφοδοτικό που κοιτάς δεν είναι κακό και αν πρέπει να ψωνίσεις αποκλειστικά από eshop, είναι μονόδρομος σε αυτά τα χρήματα. Καλύτερα θα ήταν να δεις αυτό: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27539&cat=17 Θα σου έρθει το ίδιο ή και φτηνότερα με τα μεταφορικά και είναι αρκετά καλύτερο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς, νόμιζα ότι το visionstudio δε στέλνει Αθήνα. Δεν έχω πρόβλημα με το κατάστημα, απλά θα προτιμούσα να τα έπαιρνα όλα από το ίδιο μια και καλή.

Θα ήθελα μνήμες που να έχουν heat spreader.

Δημοσ.

Γιατί? Δεν ζεσταίνονται αυτές οι μνήμες. Επιπλέον μπορεί να σου κόψει η ψύκτρα το πρώτο σλοτ αν πας σε ψηλές. Δες αυτές: http://www.visionstu...ndefined&step=2 αν επιμένεις, αν και δεν βρίσκω το λόγο.

Και οι πρώτες που σου πρότεινα και αυτές παίζουν σε 1066 χωρίς θέμα.

Δημοσ.

Διώξε τις μνήμες και τον επεξεργαστή και ανέβα , επίσης όχι στο xilence

post-146708-0-06897000-1348413669_thumb.png

Αλλιώς μπορείς να πάρεις με 143€ κάτι τέτοιο

post-146708-0-28583600-1348413990_thumb.png

Στη 1η περίπτωση πας μόνο σε αλλαγή επεξεργαστή , όταν νοιώσεις την ανάγκη , ενώ στη 2η μητρική και επεξεργαστή

Δημοσ.

Μητρικη, αυτη που βρηκες στο e-shop, 47.90 ευρω :

http://www.e-shop.gr...l?id=PER.528545

Μνημες,αυτες που σου λεει δεινοσαυρος,34,22 ευρω :

http://www.visionstu...?id=22519&cat=4

Τροφοδοτικο,λεω να πας σε 47,43 ευρω:

http://www.visionstu...ndefined&step=3

Συνολο 129,55

Πουλας και αυτες που εχεις κανα 30αρι και σου ερχεται στο κατοσταρικο.

Δημοσ.

Γιατί? Δεν ζεσταίνονται αυτές οι μνήμες

Ξέρω είναι χαζό, απλά για λόγους ομορφιάς και μόνο. :P

Διώξε τις μνήμες και τον επεξεργαστή και ανέβα , επίσης όχι στο xilence

post-146708-0-06897000-1348413669_thumb.png

Αλλιώς μπορείς να πάρεις με 143€ κάτι τέτοιο

post-146708-0-28583600-1348413990_thumb.png

Στη 1η περίπτωση πας μόνο σε αλλαγή επεξεργαστή , όταν νοιώσεις την ανάγκη , ενώ στη 2η μητρική και επεξεργαστή

Αυτή είναι η μλκία, ήθελα να πάω κατευθείαν σε τετραπύρηνο i5 κάποια στιγμή με την ανάλογη μητρική, και τώρα τρέχω να αντικαταστήσω parts που δούλευαν μια χαρά. Οπότε, τείνω προς τη 2η λύση. Θα πάρω το thermaltake τελικά που προτείνετε και πιθανότατα την asrock του αρχικού ποστ. Θα ήθελα όποιος ξέρει να μου πει αν έχει 2 chasis fan connectors, με μπερδεύουν τα specs που διαβάζω.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, περιμένω και κάποιες εναλλακτικές προτάσεις για μητρική.

Δημοσ.

Τελικά διαπίστωσα ότι το κυρίως πρόβλημα είναι της κάρτας γραφικών. Δοκίμασα και με μία άλλη μητρική με παρεμφερή χαρακτηριστικά και η κατάσταση ήταν λίγο πολύ ίδια (black screen στο boot, και φουλ στροφές ανεμιστήρα από την κάρτα μόλις συνδέω τα 6 pin). Η "καμμένη" μητρική λογικά είναι ακόμα ζωντανή αλλά πιθανότατα υπολειτουργεί.

Θέλω να ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση το τροφοδοτικό να κλάταρε εντελώς και να μην μπορεί να τροφοδοτήσει σωστά την κάρτα στην εκκίνηση, ή να υποθέσω το χειρότερο, ότι η vga ψόφησε? Δυστυχώς δεν μπορώ να δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Εγώ πάλι λέω ότι το μόνο που ψόφησε είναι το τροφοδοτικό...Και σταμάτα να κάνεις δοκιμές με αυτό γιατί θα κάψεις στο τέλος και κάτι άλλο.

Όταν είδες καπνούς, είδες από που έβγαιναν? Γιατί ΜΒ και καπνούς λίγο δύσκολα. Αν την μυρίσεις γύρω από την CPU μυρίζει καμένο? Δες τους πυκνωτές της, έχει σκάσει κάποιος?

Δημοσ.

Πρέπει να έπαθε βραχυκύκλωμα από στατικό ηλεκτρισμό γιατί το κάτω μέρος της ακούμπησε το σίδερο του κουτιού. Οι καπνοί βγήκαν από το κάτω μέρος της μητρικής στο κέντρο και από το πάνω αριστερό μέρος. Σκασμένους πυκνωτές δε βλέπω, το μόνο που είδα να καίγεται ήταν ένα μικρό μαύρο εξόγκωμα που πέταξε μια μικροσκοπική σπίθα και έσβησε μετά από λίγο. Όλα αυτά διήρκησαν το πολύ 2 δευτερόλεπτα πριν το κλείσω επί τόπου.

Όπως και να 'χει θα θα πάρω τροφοδοτικό μιας που προέχει απ' τα υπόλοιπα και θα το δοκιμάσω, μακάρι να φταίει μόνο αυτό αν και δεν είμαι τόσο αισιόδοξος με αυτό που έγινε.

Δημοσ.

Μάλιστα κάποιο ολοκληρωμένο ή κάποιο VRM. Μάλλον μας άφησε χρόνους η MB... Και απ' ότι διαβάζω κι άλλο HW (VGA?).

H μητρική που έβαλες εκτός από το CPU Fan connector έχει άλλα δύο three-pins. Είναι κάτω-κάτω κολλητά μεταξύ τους, ανάμεσα στα SATA και στα DDR slots (το είδα και στο manual page 11).

Δυστυχώς μην περιμένεις κάτι παραπάνω από G41 σε 775 socket καινούριο. Εκτός αν δεις κάτι σε μεταχειρισμένο.

Για τροφοδοτικό τι να σου πω. Έχεις ένα καταπληκτικό PSU και δεν ξέρω γιατί παρέδωσε πνεύμα (αν έγινε έτσι). Θα το πήγαινα σε έναν ηλεκτρονικό να το μετρήσει πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...