alexzzz Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Θέλω να κάνω έναν δικτυακό δίσκο με λίγες αλλάς συγκεκριμένες απαιτήσεις και δεν έχω ξανά ασχοληθεί με το θέμα. 1. Θα συνδεθεί σε χιλιάρι δίκτυο 2. Max μέγεθος 2tb, μας κάνει και 1tb 3. Να δέχεται 2 δίσκους για mirror raid και αν αυτό σπάσει να μπορώ να διαβάσω τα δεδομένα μου 4. Καλό θα είναι να μπορεί να κρυπτογραφηθεί ο δίσκος 5. Να δουλεύει 24/7 6. Να μπορώ να έχω απομακρυσμένη σύνδεση σε αυτόν 7. Να μην έχουν πρόσβαση σε αυτόν όλοι οι υπολογιστές του δικτύου. Ο σκοπός του είναι για backup αρχείων δουλειάς (max μέγεθος 500mb)- προσωπικά αρχεία όχι ταινίες/μουσικές. Θέλω να τον "κρύψω" κάπου έτσι ώστε ακόμα και κλέφτες να μπουν να μην το βρουν/πάρουν, ας πάρουν όλα τα υπόλοιπα. Αν είναι δυνατόν θα ήθελα να αποφύγω την δημιουργία pc με free NAS κτλ...
alexzzz Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Όριο χρημάτων? Έλα μωρέ τώρα... λεπτομέρειες Max 150-170 χωρίς τους δίσκους (υπάρχουν μπόλικοι)
flyer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Αφού μιλάμε για NAS πάμε κατευθείαν στους επαγγελματίες του είδους...Synology ή Qnap. Για να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις σου (x10) χωρίς το παραμικρό άγχος, με ασφάλεια και αντοχή στο χρόνο πας τυφλά σε κάποιο από τους παραπάνω κατασκευαστές. Εάν μπορείς να ανεβάσεις λίγο το χρηματικό ποσό σου δες αυτό ( review), αλλιώς δες αυτό Αν κάποια στιγμή σκεφτείς για home server το ξανασυζητάμε....
alexzzz Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ. Μπορώ να ανέβω στο ύψος αυτών που βάζεις. Home server δεν σκέφτομαι γιατί πιστεύω ότι είναι overkill για αυτά που θέλω. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, όπως είπα δεν έχω πείρα στο θέμα.
flyer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Οι απαιτήσεις που έθεσες στο πρώτο σου post υπερκαλύπτονται με τα NAS που προαναφέραμε. Ανάλογα με την σπουδαιότητα των δεδομένων σου κράτα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου (εφόδιο για το μέλλον xD...) την επιλογή του cloud backup, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να σώσεις τα δεδομένα σου από εξωγενείς παράγοντες (φωτιά, νερό, κλοπή).
alexzzz Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Το έχω σκεφτεί πολύ σοβαρά το cloud backup... μπορώ μάλιστα να περιορίσω τα άκρως απαραίτητα για να φτάσω σε ένα νούμερο gb που δεν είναι απαγορευτικό το κόστος. Όλα δεν γίνονται όμως δυστυχώς... δεν πάνε ακόμα τόσο καλά οι δουλειές και ο hal μας χρωστάει μισθούς 6 μηνών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα