yannisnm Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Kαλησπερα σας. Έχω αγοράσει έναν εξωτερικο σκληρό δίσκο WD 2 Terra. O δίσκος είναι σχτικά καινούργιος (1 έτους περίπου). Τον έχω συνδεδεμένο σε media player WD και όλα πήγαιναν καλά. Τα αρχεία μου τα μετέφερα σε αυτόν μεσω του player με WiFi. Να επισημάνω ότι στον δίσκο έχω κανει partition (σε δύο μέρη) με Paragon Partition . Προχθές ξαφνικά ο player έπαψε να τον βλέπει. Τον συνέδεσα στο Laptop με USB. Ακούγεται ο ηχος σύνδεσης νεας συσκευής αλλά μέχρι εκεί. Στην αφαίρεση συσκευών από το σύστημα ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ αλλά στον explorer δεν τον βρίσκω. Το λαμπακι του σκληρού αναβει, αρχικώς αναβσβηνει και μετά γίνεται σταθερό. Ψαχνοντας στο site και ακολουθώντας τις συμβουλές του WASHCLOUD και της NBestgirl κατέβασα το TestDisk το άνοιξα και ακολούθησα τα βήματα. Δηλαδή επέλεξα την 3η επιλογή, και Ω! του θαύματος ο δίσκος υπάρχει 3ος στην σειρά Γραφει: Disc/dev/sdc - 2000GB/1863 GiB - WD Ext HDD 1021 Επέλεξα τον Δίσκο + ΕΝΤΕR Μετά επέλεξα INTEL kai ENTER (δεν ξερω αν έχει σημασια που το παρτιτιον είχε γίνει με το PARAGON PARTITION) Μετά επιλέγω Geometry + ΕΝΤΕR Μετα επιλέγω HEADS +ENTER Μου βγάζει μόνο του 255 +ΕΝΤΕR Μετα όμως με επαναφέρει στην προηγούμενη οθόνη όπου πλέον είναι επιλεγμένη η επόμενη επιλογή SECTORS. εδώ λοιπόν τι κάνω? Παιδιά βοήθεια πρέπι να σώσω τις φωτογραφίες των παιδιών μου. Θα σας είμαι αιωνίως ευγνώμων.
TheELF Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μην βάζεις πληροφορίες για το geometry σπανιότατα χρειάζεται,κάνε μια σάρωση με της προεπιλογές και αν δεν τα βρει σωστά τα διαμερίσματα τότε θα πρέπει να ψάξεις από την εταιρία της σωστές πληροφορίες για το geometry. Μπορείς να δεις και εδώ ποιο ενήμερο οδηγό για το TESTDISK
yannisnm Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) {Υπενθυμίσω το αρχικό post ότι ειχα κάνει partition τον σκληρό σε δύο διαμερίσματα} Τώρα, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΤΕΣΤ dISC,έφθασα μέχρι την deep analysis. Τώρα εμφανίθηκε αυτή η οθόνη, όπου φαίνονται 3 partitions. H οθόνη του προγράμματος έχει ως εξής: Partition Start End Size in sectors D HPFS - NTFS 0 32 33 121609 0 55 1953646592 (Elements) To όνομα που είχε δοθεί στον ένα τομέα D HPFS - NTFS 0 32 33 243201 13 12 3907022848 D HPFS - NTFS 121609 1 1 243200 254 63 1953375417 Σε όλους υπάρχει structure OK (χωρίς πράσινο). Λευκές ειναι και οι 3 παραπάνω γραμμές Όταν με το βελάκι επιλέγω το 1ο partition στο τέλος της οθόνης γράφει NTFS, block size 4096, 1000GB / 931 GiB (το μέγεθος που αν θυμαμαι είχε το ένα μέρος που ειχα χωρίσει το δίσκο) Όταν με το βελάκι επιλέγω το 2o partition στο τέλος της οθόνης γράφει NTFS, found using buck up sector, block size 4096, 2000GB / 1863 GiB (το συνολικό μέγεθος του δίσκου) Όταν με το βελάκι επιλέγω το 3ο partition στο τέλος της οθόνης γράφει NTFS, block size 4096, 1000GB / 931 GiB (το μέγεθος που αν θυμαμαι είχε το 2o μέρος που ειχα χωρίσει το δίσκο) Πάμε τώρα στο πρασίνισμα. Όταν χρησιμοποιώ τα βελακια δεξια αριστερά: Στο 1ο και 3ο παρτιτιον γίνεται όλη η σειρά πράσινη όταν μπροστά υπάρχει P, L ;ή * (το structure παραμενει λευκό OK) με το μεσαίο απείρακτο στο D. Όταν όμως πάω στο μεσαίο (2ο) και ενώ έχω κάνε το 1ο και το 3ο Ρ πρασινα, όταν το μεσαίο γίνει Ρ ασπρίζουν όλα και παρακάτω το structure γίνεται κόκκινο bad. το ίδιο συμβαίνει όταν το μεσαίο γίνει L ή * Αν ξεκινήσω από το μεσαίο και το πρασινήσω, το structure παραμενει OK μόνον αν δεν πειράξω το 1ο και το 3ο αν τα αλλάξω τοτε stucture bad. Επαναλαμβάνω απ' οτι μπορω να υποθέσω το μεσαίο ταιριάζει πιο πολύ στο συνολικό δίσκο και το 1ο και το 3ο στα παρτιτιον που είχα κάνει (αυτό προκύπτει και από το start kai end του 1ου και 3ου. Τι να επιλέξω πριν πατήσω continue? Να είναι πράσινα (P ή L ή * ) το 1ο και το 3ο και D το μεσαίο (που το θεωρώ πιο λογικό ή να είναι πράσινο το μεσαίο και D λευκό τα 1 και 3. (Ή να τα αφήσω και τα τρια λευκά D με structure Ok) Πιστεύω ότι το κλειδί είναι αυτά που αναφέρω στην αρχή, ό,τι αναφέρει το πρόγραμμα στην τελευταια γραμμή της οθόνης όταν επιλέγω το κάθε παρτιτιον, γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω τι σημαίνει αυτό που γραφει για το μεσαίο. Τι άλλες επιλογές έχω από αυτήν την οθόνη του TESTDISC Παιδιά βοήθεια πελάγωσα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2012 από yannisnm
TheELF Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Θα κάνεις πράσινα μόνο τα διαμερίσματα που θέλεις να κρατήσεις δηλαδή 1-3 από ότι κατάλαβα,αν επιλέξεις την μεσαία αφού είναι και ολόκληρος ο δίσκος σε μέγεθος δεν θα σου εμφανίσει τα διαμερίσματα που θέλεις, για αυτό αλλάζουν και χρώματα (χώρος υπάρχει ή για ολόκληρο τον δίσκο 2TB ή για τα δύο διαμερίσματα από 1TB),απλά το βρήκε και αυτό και για αυτό σου το δείχνει. Σε και τα δυο διαμερίσματα βάλε να είναι L(logical) αφού δεν υπάρχει λόγος να κάνουν εκκίνηση.
yannisnm Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά Χιλια Ευχαριστώ!!! Αιώνια Ευγνώμων! Μάλλον Τα καταφέραμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα