Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sorry, αλλά αυτό που λες δεν προκύπτει από πουθενά. Ότι δηλαδή «εμπόριο είναι η αγορά και μεταπώληση αγαθών με σκοπό το κέρδος». Είναι πολύ γενικόλογο κατά την άποψη μου και χρειάζεται νούμερα ο ορισμός για να στέκεται νομικά.

Το εμπορικό δίκαιο ορίζει ως εμπόριο την κερδοσκοπική διαμεσολάβηση στην κυκλοφορία αγαθών.

Τώρα αν κάποιος αγοράζει κάτι από το ebay κάτι που κοστίζει 5 ευρώ και το πουλάει 5 ευρώ χωρίς κέρδος, αυτό είναι κάτι ηλίθιο.

Ο Κ.Β.Σ. όμως δεν περιορίζεται στον όρο της εμπορίας, ούτε του κέρδους:

"Κάθε ημεδαπό ή αλλοδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινωνία του Αστικού Κώδικα, που ασκεί δραστηριότητα στην ελληνική επικράτεια και αποβλέπει στην απόκτηση εισοδήματος από εμπορική ή βιομηχανική ή βιοτεχνική ή γεωργική επιχείρηση ή από ελευθέριο επάγγελμα ή από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, καθώς και οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες, αναφερόμενο στο εξής με τον όρο «επιτηδευματίας», τηρεί, εκδίδει, παρέχει, ζητά, λαμβάνει, υποβάλλει, διαφυλάσσει τα βιβλία, τα στοιχεία, τις καταστάσεις και κάθε άλλο μέσο σχετικό με την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων που ορίζονται από τον Κώδικα αυτό, κατά περίπτωση"

Λιανά πολύ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Επίσης θέλω να πω ότι διάβασα κι εγώ αυτόν τον σύνδεσμο ( http://www.taxheaven...pic=82122&st=80 ) και θα συνιστούσα σε όσους ασχολούντε με τις αγγελείες του insomnia και όχι μόνο να το διαβάσουν!! Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ' ότι φαίνονται ! Εγώ προσωπικά επειδή έχω γνωστούς μου δικηγόρους θα ζητήσω τη βοήθειά τους και τις γνώσεις τους επί του θέματος για να ξέρω, αν όχι 100% , σίγουρα σε ένα μεγάλο ποσοστό με το ΄τ έχω να κάνω και τί έχω να αντιμετωπίσω! Για να μην πω κιόλλας ότι σταματάω να χρησημοπειώ ΑΜΕΣΑ τις αγγελείες του insomnia και οποιουδήποτε άλλου site!!

Άσχετο, άλλος ο thanos233 και άλλος ο thanos255? :ph34r:

Δημοσ.

Το εμπορικό δίκαιο ορίζει ως εμπόριο την κερδοσκοπική διαμεσολάβηση στην κυκλοφορία αγαθών.

Τώρα αν κάποιος αγοράζει κάτι από το ebay κάτι που κοστίζει 5 ευρώ και το πουλάει 5 ευρώ χωρίς κέρδος, αυτό είναι κάτι ηλίθιο.

Ο Κ.Β.Σ. όμως δεν περιορίζεται στον όρο της εμπορίας, ούτε του κέρδους:

"Κάθε ημεδαπό ή αλλοδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινωνία του Αστικού Κώδικα, που ασκεί δραστηριότητα στην ελληνική επικράτεια και αποβλέπει στην απόκτηση εισοδήματος από εμπορική ή βιομηχανική ή βιοτεχνική ή γεωργική επιχείρηση ή από ελευθέριο επάγγελμα ή από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, καθώς και οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες, αναφερόμενο στο εξής με τον όρο «επιτηδευματίας», τηρεί, εκδίδει, παρέχει, ζητά, λαμβάνει, υποβάλλει, διαφυλάσσει τα βιβλία, τα στοιχεία, τις καταστάσεις και κάθε άλλο μέσο σχετικό με την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων που ορίζονται από τον Κώδικα αυτό, κατά περίπτωση"

Λιανά πολύ.

Ναι μονο που ο ιδιώτης που μεταπωλεί το νόμιμα αγορασμένο προϊόν του (μεταχειρισμένο και ας είναι του κουτιού και σφραγισμένο αρκεί να το αγόρασε από κάποιον επιτηδευματία νόμιμα) δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορια.

και πιο απλά... αν ήταν παράνομο δεν θα υπήρχαν οι αγγελίες όχι στο insomnia αλλα παντού :)

Δημοσ.

Επειδή μάλλον δε γίνομαι αντιληπτός, ας το θέσω διαφορετικά:

Αν έχω αγοράσει κάτι από μία χώρα της ΕΕ και έχω πληρώσει ΦΠΑ κατά την αγορά στη χώρα από την οποία αγόρασα το προϊόν, έχω δικαίωμα να το μεταπουλήσω στην Ελλάδα;

Φυσικά και μπορείς, όπως είπα και ξαναείπα παραπάνω εφόσον για το αγαθό αυτό έχουν πληρωθεί όλοι οι προβλεπόμενοι φόροι(συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ), ΔΕΝ είναι παράνομο, ΔΕΝ είναι λαθραίο.

Sorry, αλλά αυτό που λες δεν προκύπτει από πουθενά. Ότι δηλαδή «εμπόριο είναι η αγορά και μεταπώληση αγαθών με σκοπό το κέρδος». Είναι πολύ γενικόλογο κατά την άποψη μου και χρειάζεται νούμερα ο ορισμός για να στέκεται νομικά. Επίσης, βάσει αυτού του ορισμού ένας ιδιωτής μπορεί να μεταπουλήσει κάτι μόνο εάν το πουλήσει σε μικρότερη ή ίση τιμή με αυτήν που το αγόρασε, ανεξάρτητα με το πόσο ανέβηκε η αξία του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου. Το έχεις βρει κάπου αυτό γραμμένο;

Έστω, ας υποθέσουμε ότι ο δικός μου ορισμός περί εμπορίου είναι γενικόλογο, μπακαλίστικος ή όπως αλλιώς θες τον χαρακτηρίζεις. Έχεις εσύ να αντιπαραθέσεις κάποιον άλλο ορισμό που είναι πιο σωστός? Ή απλά θα αρκεστείς στο να διαψεύσεις χωρίς επιχειρήματα αυτό που ισχυρίζομαι εγώ? Τι χρειάζονται τα νούμερα? Αν κάποιος κάνει μια διάρρηξη αυτόματα αποκαλείται διαρρήκτης, άσχετα αν το κάνει μία φορά ή 100. Η ποινή του φυσικά και θα είναι μεγαλύτερη αν έχει κάνει περισσότερες από μία διαρρήξεις, αλλά ούτως ή άλλως διαρρήκτης είναι! So simple!

Επιμένω πάντως, ότι είναι γκρίζα περιοχή για να έχει ευελιξία στην απόδοση προστίμων η εφορία.

Στο συγκεκριμένο έτσι όπως το εκφράζεις τώρα συμφωνώ και εγώ.

Δημοσ.

Ναι μονο που ο ιδιώτης που μεταπωλεί το νόμιμα αγορασμένο προϊόν του (μεταχειρισμένο και ας είναι του κουτιού και σφραγισμένο αρκεί να το αγόρασε από κάποιον επιτηδευματία νόμιμα) δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορια.

και πιο απλά... αν ήταν παράνομο δεν θα υπήρχαν οι αγγελίες όχι στο insomnia αλλα παντού :)

Μεταχειρισμένο του κουτιού σφραγισμένο δεν υπάρχει.

Εφόσον το αγαθό περιήλθε σε εσένα με σκοπό να το πουλήσεις ή με σκοπό να ασκήσεις κάποια οποιαδήποτε δραστηριότητα και όχι πχ. για ιδιόχρηση, τότε είσαι υπόχρεος τήρησης βιβλίων κτλ. end of story.

Αν γίνει μια ψαχτική σε όλους αυτούς που αγοράζουν από διάφορα site και μετά πουλάνε, θα την πατήσουν.

Δημοσ.

ρε τζονσουα βλέπω κάτι γραμμένο και απαντάω, δεν το παίρνω προσωπικά, με αυτό που έγραψα εννοούσα μην μου απαντήσει κανένας εμένα "δεν είναι σωστό" ξέρω εγώ, άλλωστε το θέμα έχει τίτλο "παράνομε ή νόμιμες;" δεν λέει "- ηθικά σωστές;"

Συγκεκριμένα ζήτησες να μην αναφερθούμε στο ηθικό της υπόθεσης γιατί δεν σε ενδιαφέρει. Τώρα αν εννοούσες ότι δεν θέλεις να απαντήσει κάποιος ειδικά σε σένα βάση της ηθικής... sorry που δεν το κατάλαβα :D

Δημοσ.

Έχω εξηγήσει στο, συνοδευτικό του ban, κείμενο που θα σου εμφανιστεί την επόμενη φορά που θα προσπαθήσεις να κάνεις login ως Thanos255.

Αν δε σου λυθούν οι απορίες με αυτό, για οτι άλλο θέλεις να ρωτήσεις παρακαλώ με p.m. (Προσωπικό Μήνυμα).

Δημοσ.

Μεταχειρισμένο του κουτιού σφραγισμένο δεν υπάρχει.

Εφόσον το αγαθό περιήλθε σε εσένα με σκοπό να το πουλήσεις ή με σκοπό να ασκήσεις κάποια οποιαδήποτε δραστηριότητα και όχι πχ. για ιδιόχρηση, τότε είσαι υπόχρεος τήρησης βιβλίων κτλ. end of story.

Αν γίνει μια ψαχτική σε όλους αυτούς που αγοράζουν από διάφορα site και μετά πουλάνε, θα την πατήσουν.

αυτό στα bold δεν υπάρχει...

ο νομος δεν βλέπει συναισθηματισμούς και δεν λαμβάνει υπόψιν την διαίσθηση του ανθρώπου(εκτος αν μελετάται κανένας φόνος κτλ)... αλλιώς πάει το παιχνίδι

Από την στιγμή που το αγόρασες νόμιμα πληρώνοντας ΦΠΑ κτλ.. και ας μην το άνοιξες από το κουτί το πουλάς ως μεταχειρισμένο στα ματια του νομου τέλος. τώρα αν εσύ το αγόρασες έχοντας σκοπό να το πουλήσεις απευθείας και όχι να το χρησιμοποιήσεις είναι ηθικό ζήτημα που αφορά καμια φιλοσοφική κουβέντα και δεν έχει νομικό αντίκρισμα...

τώρα θα μου πεις αυτή ακριβώς την έκφραση την έχει στο αρθo που ανέφερες πιο πριν... ναι αλλα μιλούσε για άλλη κατηγορια νομικών προσώπων όχι για καταναλωτές ιδιώτες και γιαυτο δεν υπάρχει συνάφεια... δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα άρθρο που μιλάει για μπανάνες στην περίπτωση των πορτοκαλιών επειδή απλά και τα 2 είναι φρούτα να στο πω έτσι απλά..

και επαναλαμβάνω αν ήταν παράνομες οι αγγελίες δεν θα υπήρχε χρυσή ευκαιρία για παράδειγμα :)

Δημοσ.

UncleBens, είσαι δύσπιστος και καλά κάνεις, αλλά μιλάω με εμπειρία και ποτέ τυχαία στα θέματα αυτά.

Δεν ξέρω τι επαγγέλεσαι, αλλά ρίξε μια ματιά σε γειτονικά fora να δεις τι ωραία πρόστιμα μπήκαν σε τέτοιες περιπτώσεις.

"Εφόσον περιστασιακά και όχι κατά σύστημα πωλούνται αγαθά από ιδιώτες σε ιδιώτες ή από ιδιώτες σε επιτηδευματίες , τα οποία περιήλθαν σ’ αυτούς (ιδιώτες) από λόγους που δεν έχουν σχέση με την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας (π.χ. αγορά για ιδιόχρηση κλπ.) δεν θεωρείται ότι ασκούν δραστηριότητα στην Ελληνική Επικράτεια και ότι αποκτούν, την ιδιότητα του επιτηδευματία και συνεπώς δεν υποχρεούται στην τήρηση βιβλίων και στην έκδοση στοιχείων του Κ.Β.Σ. για τις συγκεκριμένες συναλλαγές."

Αυτή είναι μια εξαίρεση στο κατά τα άλλα συμπαγές άρθρο 2 του ΚΒΣ:

"Κάθε ημεδαπό ή αλλοδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινωνία του Αστικού Κώδικα, που ασκεί δραστηριότητα στην ελληνική επικράτεια και αποβλέπει στην απόκτηση εισοδήματος από εμπορική ή βιομηχανική ή βιοτεχνική ή γεωργική επιχείρηση ή από ελευθέριο επάγγελμα ή από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, καθώς και οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες, αναφερόμενο στο εξής με τον όρο «επιτηδευματίας», τηρεί, εκδίδει, παρέχει, ζητά, λαμβάνει, υποβάλλει, διαφυλάσσει τα βιβλία, τα στοιχεία, τις καταστάσεις και κάθε άλλο μέσο σχετικό με την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων που ορίζονται από τον Κώδικα αυτό, κατά περίπτωση."

Τώρα αν εσένα σε πιάσουν να πουλάς καινούργια πράγματα συσκευασμένα (χωρίς να τα έχεις χρησιμοποιήσει, δηλαδή χωρίς να έχεις σκοπό να τα κρατήσεις, αλλά με σκοπό να τα εμπορευθείς) και μάλιστα κατά σύστημα, ανέπτυξε τις θεωρίες σου στον ελεγκτή. Δε θα μπω στη διαδικασία να σου εξηγήσω τι σημαίνει ιδιώτης/φυσικό πρόσωπο ούτε θα κάτσω να ασχοληθώ με την κύρια τροφή σου και κατά πόσο άσχετο σου φάνηκε το άρθρο του κώδικα με την κουβέντα μας. Και το ξαναλέω: η χρυσή ευκαιρία και το insomnia δεν έχουν καμία σχέση με την κουβέντα μας, και φυσικά φιλοξενούν αγγελίες νόμιμα. Εγώ έχω ένα μαχαίρι και αλείφω βούτυρο και άλλος το έχει για φονικό όπλο.

Νομίζω πως το έχω εξαντλήσει το θέμα, καλή τύχη!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...