Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά να σας πω πως στο σκέφτηκα.. αν πουλήσεις στο e-bay, ανάλογο με το ποσό που θα εχει το αντικείμενο που πουλάς " φορολογείσαι ". το ίδιο νομίζω γίνεται και στο ricardo. πληρώνεις κατι σαν φόρους. άρα για να πληρώνεις αυτούς τους φόρους σημαίνει ότι εισαι νόμιμος διότι και το site που αναλαμβάνει αυτές τις αγοραπωλησίες είναι νόμιμο ( δλδ και αυτο αποδίδει κάπου φόρο ) . είναι σωστο αυτό που λέω ??

Δημοσ.

Επίσης θέλω να πω ότι διάβασα κι εγώ αυτόν τον σύνδεσμο ( http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=82122&st=80 ) και θα συνιστούσα σε όσους ασχολούντε με τις αγγελείες του insomnia και όχι μόνο να το διαβάσουν!! Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ' ότι φαίνονται ! Εγώ προσωπικά επειδή έχω γνωστούς μου δικηγόρους θα ζητήσω τη βοήθειά τους και τις γνώσεις τους επί του θέματος για να ξέρω, αν όχι 100% , σίγουρα σε ένα μεγάλο ποσοστό με το ΄τ έχω να κάνω και τί έχω να αντιμετωπίσω! Για να μην πω κιόλλας ότι σταματάω να χρησημοπειώ ΑΜΕΣΑ τις αγγελείες του insomnia και οποιουδήποτε άλλου site!!

Δημοσ.

Απλά να σας πω πως στο σκέφτηκα.. αν πουλήσεις στο e-bay, ανάλογο με το ποσό που θα εχει το αντικείμενο που πουλάς " φορολογείσαι ". το ίδιο νομίζω γίνεται και στο ricardo. πληρώνεις κατι σαν φόρους. άρα για να πληρώνεις αυτούς τους φόρους σημαίνει ότι εισαι νόμιμος διότι και το site που αναλαμβάνει αυτές τις αγοραπωλησίες είναι νόμιμο ( δλδ και αυτο αποδίδει κάπου φόρο ) . είναι σωστο αυτό που λέω ??

Εν συντομία οχι.

Τα λεφτά που δίνεις στο ebay και στο ricardo είναι η προμήθειά τους (αφού δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν) και όχι φόροι.

Δημοσ.

Για κάποιο λόγο μιλάτε όλοι για ΦΠΑ (lol).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα φοροδιαφυγής μέσω αγγελιών:

Αγοράζει ο Α από κάποια προσφορά/black fridays/ebay/crazy sundays/crazy u/crazy motherfucker κτλ 50 τεμάχια.

Την άλλη μερα τα πουλάει στο insomnia με κέρδος.

Μάλιστα οι τύποι αυτοί το κάνουν συστηματικά.

Οι παραβάσεις της παραπάνω τακτικής είναι τόσες πολλές που βαριέμαι να μετράω.

σωστός!!

Το insomnia όμως καθεαυτό, δεν έχει καμμία ευθύνη για το πως χρησιμοποιείς εσύ τις αγγελίες.

Αν είσαι έμπορος και πουλήσεις κάτι μέσω του insomnia με παραστατικό πώλησης, δεν κάνεις τίποτα παράνομο.

Αν είσαι ιδιώτης και αγοράζεις σωρηδόν ή μη από το ebay και πουλάς με κέρδος, τότε κάνεις κάτι παράνομο.

Οι παραβάσεις αυτές όμως δύσκολα εντοπίζονται κατά τη γνώμη μου.

το όλο θέμα είναι να αποδειχτεί ότι αγοράζεις πράγματα με σκοπό τη μεταπώληση και όχι για ιδία χρήση..

Αν πχ. κάποιος αγόρασε 1000 επεξεργαστές κοψοχρονιά, είναι λογικό να θεωρείται ότι αυτούς δεν πρόκειται να τους χρησιμοποιήσει για ιδία χρήση, άρα για να τους πουλήσει πρέπει :

1. είτε να τους πουλήσει σε επιχείρηση (η οποία εκδίδει τιμολόγιο αγοράς από ιδιώτη χωρίς ΦΠΑ αλλά με χαρτόσημο 1%),

υπάρχουν όμως περιορισμοί στις αγορές αυτού του είδους που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση,

2. είτε να ανοίξει βιβλία και να πουλάει με απόδειξη-τιμολόγιο..

για περιπτώσεις που απλά κάποιος πουλάει κάτι δικό του (pc, laptop) μπορεί να κάνει υπεύθυνη δήλωση ο αγοραστής και ο πωλητής (όπως γίνεται με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές), και ο ένας να το δηλώσει σαν έξοδο (αν προβλέπεται, τώρα δεν προβλέπεται,), και ο άλλος σαν έσοδο..

===============

από εκεί και πέρα, το Insomnia ή οποιοσδήποτε άλλος χώρος αγγελιών (χρυσή ευκαιρία πχ.) δεν πουλάει ή αγοράζει τίποτα..

διαφημιστικός χώρος αγγελιών είναι.

το τι χρειάζεται να κάνει ο αγοραστής και ο πωλητής κάθε αγγελίας είναι δική τους ευθύνη να το ξέρουν..

Επίσης θέλω να πω ότι διάβασα κι εγώ αυτόν τον σύνδεσμο ( http://www.taxheaven...pic=82122&st=80 ) και θα συνιστούσα σε όσους ασχολούντε με τις αγγελείες του insomnia και όχι μόνο να το διαβάσουν!! Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ' ότι φαίνονται ! Εγώ προσωπικά επειδή έχω γνωστούς μου δικηγόρους θα ζητήσω τη βοήθειά τους και τις γνώσεις τους επί του θέματος για να ξέρω, αν όχι 100% , σίγουρα σε ένα μεγάλο ποσοστό με το ΄τ έχω να κάνω και τί έχω να αντιμετωπίσω! Για να μην πω κιόλλας ότι σταματάω να χρησημοπειώ ΑΜΕΣΑ τις αγγελείες του insomnia και οποιουδήποτε άλλου site!!

μην σταματήσεις να αναπνέεις μόνο.. :P

Αν έχεις γνωστούς δικηγόρους, ψάξε για αρεοπαγίτες, αν δεν είναι δεν ξέρουν τίποτα !!! :P

Πας καλά ; Οι δικηγόροι σε τι θα σε βοηθήσουν ; Αν τους ρωτήσεις, θα ξέρουν λιγότερα φοροτεχνικά κι από σένα.

Εδώ τους κάνανε υπόχρεους ΦΠΑ και διαμαρτύρονταν γιατί λέει θα κάνανε λάθη λες και είναι παιδάκια του δημοτικού.

Απλά πράματα,

ζήτα απόδειξη (αν είναι μαγαζί), κανονικά δίνουν ,

ειδικά αν είναι ταχυδρομικά-αντικαταβολή τους σκίζουν αν δεν συνοδεύεται από παραστατικό το πακέτο,

ή να σου στείλουν την αρχική απόδειξη αγοράς (αν είναι ιδιώτης),

ή να κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση αγοράς και πώλησης (ιδιώτης με ιδιώτη, αυτό είναι το πιο σωστό) ..

Κι άμα σου ξαναπουλήσει κανείς τίποτα από αγγελία να μου τρυπήσεις τη μύτη.. ;) :P

πήγαινε αγόραζε τα καινούργια σε διπλές τιμές, τι να σου πω ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοίταξε να δεις, μπορεί να σου αρέσει να απαντάς με τις λιγότερες δυνατόν λέξεις και το περισσότερο ψαγμένο νόημα δυνατό αλλά στα 90% των ποστ σου δεν καταλαβαίνω χριστο! χαχαχ

Ας πούμε ότι ο Χ αγοράζει από το αμερική ένα iphone 400ευρά. Ο πωλητής εφόσον πρόκειται για εξαγωγή δεν χρεώνει ΦΠΑ γιατί θεωρητικά το προϊόν θα έπρεπε να περάσει τελωνείο εδώ Ελλάδα. Του το στέλνουν και δεν περνάει όμως τελωνείο έτσι ώστε να πληρωθεί ο ΦΠΑ, δασμοί κλπ. Το βάζει αγγελία στο insomnia και το πουλάει 450ευρώ. Έχει βγάλει κέρδος που δεν φορολογείται, το κράτος δεν έχει εισπράξει ΦΠΑ, δεν πληρώνει καμία ασφάλεια μιας που επιχείρηση δεν υφίσταται και πάει λέγοντας.

Την παρανομία κατά βάση την κάνει ο πωλητής. Ο αγοραστής δεν το ξέρω (η λογική λέει ότι θα πρέπει να αποδειχθεί με κάποιον τρόπο ότι ήταν εν γνώση του). Το insomnia δεν βλέπω να φταίει πουθενά.

Τώρα θυμήθηκα έναν οδηγό για μη ενδοκοινοτικές αγορές από το internet (+συμβουλές αποφυγής τελωνείου) που είχε το insomnia κάποτε στα άρθρα wiki. Έχει αφαιρεθεί εδώ και ένα, ενάμισι χρόνο. :ph34r:

Επεξ/σία από apd453
Δημοσ.

μην αναφερθούμε στο ηθικό κομμάτι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Λες και το παρόν thread υπάρχει για να συζητάμε ότι ενδιαφέρει εσένα και μόνο... :)

Διάβασα και εγώ το θέμα στο taxheaven. Η εφορία πάντα είχε την τακτική του εκφοβισμού, δηλαδή το να σε απειλεί με εξοργιστικά υψηλά πρόστιμα μήπως και ζητήσεις συμβιβασμό και πάρουν οτιδήποτε(άσχετα αν έχεις κάνει μικρή η μεγάλη παράβαση).

Επίσης ο TS στο taxheaven ναι μεν μιλάει αόριστα για site αγγελιών, αλλά μετά κάνει λόγο για 2% προμήθεια στο site κάτι που παραπέμπει σε site δημοπρασιών. Είναι εντελώς διαφορετικό ένα site δημοπρασιών με ένα forum το οποίο φιλοξενεί και αγγελίες χωρίς να συμμετέχει καθόλου σε αυτές.

Λοιπόν, ένα κατάστημα για να αποδώσει ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος, πρέπει να έχει ελληνικό ΑΦΜ, αυτό πιστεύω είναι κατανοητό και δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση. Όμως, ένα κατάστημα δεν είναι υποχρεωμένο να έχει ελληνικό ΑΦΜ εάν ο τζίρος που κάνει στην Ελλάδα είναι μικρότερος από κάποιο ποσό (νομίζω είναι 50k ευρώ ετησίως, αν δεν κάνω λάθος). Αν ο τζίρος του στην Ελλάδα είναι μικρότερος δεν είναι υποχρεωμένο να έχει ελληνικό ΑΦΜ και άρα δεν είναι υποχρεωμένο να αποδίδει ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος.

Εκεί έγκειται η διαφορά μικρού ή μεγάλου καταστήματος.

Αυτό όμως είναι λίγο άσχετο με αυτά που συζητάμε, εγώ έκανα λόγο για την περίπτωση που ένα αγαθό πωλήθηκε στον τελικό καταναλωτή χωρίς να έχει πληρωθεί για αυτό ΦΠΑ, εσύ αναλύεις περιπτώσεις αγαθών που έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ για αυτά.

Για μένα είναι γκρίζα περιοχή, όταν δεν έχω βρει νόμο που να ορίζει από ποιό σημείο και έπειτα η μεταπώληση θεωρείται επάγγελμα. Εσύ έχεις βρει κάτι σχετικό;

Όχι, και κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να ψάξω. Εμπόριο όπως ανέφερα και παραπάνω είναι η αγορά και μεταπώληση αγαθών με σκοπό το κέρδος. Και φυσικά είναι παράνομο το εμπόριο στην περίπτωση που δεν αποδίδονται όλοι οι νόμιμοι φόροι, άσχετα αν το έχεις κάνει μόνο μία φορά ή περισσότερες, άσχετα αν το αγαθό έχει μικρή η μεγάλη αξία. Τώρα στην περίπτωση που το ΣΔΟΕ έχει τη δυνατότητα να ξέρει αν κάποιος έκανε παράνομα εμπόριο καθώς και πόσες φορές το έκανε, το θέμα είναι από ποιο σημείο και μετά αξίζει να τον κυνηγήσει.

Δημοσ.

Λες και το παρόν thread υπάρχει για να συζητάμε ότι ενδιαφέρει εσένα και μόνο... :)

Διάβασα και εγώ το θέμα στο taxheaven. Η εφορία πάντα είχε την τακτική του εκφοβισμού, δηλαδή το να σε απειλεί με εξοργιστικά υψηλά πρόστιμα μήπως και ζητήσεις συμβιβασμό και πάρουν οτιδήποτε(άσχετα αν έχεις κάνει μικρή η μεγάλη παράβαση).

Επίσης ο TS στο taxheaven ναι μεν μιλάει αόριστα για site αγγελιών, αλλά μετά κάνει λόγο για 2% προμήθεια στο site κάτι που παραπέμπει σε site δημοπρασιών. Είναι εντελώς διαφορετικό ένα site δημοπρασιών με ένα forum το οποίο φιλοξενεί και αγγελίες χωρίς να συμμετέχει καθόλου σε αυτές.

ορθότατα..

καμία σχέση το ricardo -amazon κλπ. που παίρνει προμήθεια (και εξωφρενική κάποιες φορές), με μια εφημερίδα που απλά δημοσιεύει αγγελίες τρίτων, και απλώς μπορεί και να χρεώνει το διαφημιστικό χώρο και τίποτα άλλο..

απλώς η εφημερίδα όπως και το site υπόκειται στους κανόνες δημοσιεύσεων, δηλαδή να μην παραπέμπει σε παράνομη ενέργεια (πχ. λαθρεμπορία - απαγορευμένα είδη κλπ.)

το ίδιο ricardo-amazon κλπ. οφείλει να εκδίδει απόδειξη παροχής υπηρεσιών για την προμήθεια του..

Δημοσ.

απλώς η εφημερίδα όπως και το site υπόκειται στους κανόνες δημοσιεύσεων, δηλαδή να μην παραπέμπει σε παράνομη ενέργεια (πχ. λαθρεμπορία - απαγορευμένα είδη κλπ.)

Αν αποδειχθεί ότι το insomnia εξεπίτηδες διευκολύνει τη διάθεση λαθραίων προϊόντων τότε φαντάζομαι πως θα έχει κάποια ευθύνη.

Είναι δύσκολο όμως να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Είναι σαν τις αγγελίες στις εφημερίδες. Ο ιδιοκτήτης σου λέει:

Εγώ τι φταίω ρε παιδιά, η αγγελία λέει "όμορφη δεσποινίδα κάνει μασάζ". Ούτε η ομορφιά, ούτε το μασάζ είναι παράνομο. Που να ξέρω εγώ τι κάνουν αυτοί?

Στην ουσία ξέρει αλλά κάνει τον κινέζο. Άιντε εσύ να αποδείξεις ότι δεν είναι Κινέζος.

Από την άλλη δεν είναι δυνατόν και το insomnia να ελέγχει αν ο καθένας που βάζει αγγελία έχει αγοράσει με νόμιμο τρόπο ένα προϊόν. Δεν έχει καν το δικαίωμα να το κάνει.

Στη τελική το κράτος δε μπορεί να απαγορεύσει τα πάντα με τη λογική "μήπως και κάποιος μπορεί να κάνει παράνομο" γιατί θα φτάσουμε σε σημεία να απαγορεύεται και το κλάσιμο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν αποδειχθεί ότι το insomnia εξεπίτηδες διευκολύνει τη διάθεση λαθραίων προϊόντων τότε φαντάζομαι πως θα έχει κάποια ευθύνη.

Είναι δύσκολο όμως να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Είναι σαν τις αγγελίες στις εφημερίδες. Ο ιδιοκτήτης σου λέει:

Εγώ τι φταίω ρε παιδιά, η αγγελία λέει "όμορφη δεσποινίδα κάνει μασάζ". Ούτε η ομορφιά, ούτε το μασάζ είναι παράνομο. Που να ξέρω εγώ τι κάνουν αυτοί?

Στην ουσία ξέρει αλλά κάνει τον κινέζο. Άιντε εσύ να αποδείξεις ότι δεν είναι Κινέζος.

Από την άλλη δεν είναι δυνατόν και το insomnia να ελέγχει αν ο καθένας που βάζει αγγελία έχει αγοράσει με νόμιμο τρόπο ένα προϊόν. Δεν έχει καν το δικαίωμα να το κάνει.

Στη τελική το κράτος δε μπορεί να απαγορεύσει τα πάντα με τη λογική "μήπως και κάποιος μπορεί να κάνει παράνομο" γιατί θα φτάσουμε σε σημεία να απαγορεύεται και το κλάσιμο.

Πολλάκις έχει υποπέσει στην αντίληψή μου παράνομη δοσοληψία (μέσω των Αγγελιών) άπτουσα πνευματικών δικαιωμάτων (σκληρός δίσκος γεμάτος,πολλαπλάσιας τιμής με ανάλογο άδειο),το επεσήμανα στους αρμόδιους και το μόνο που κέρδισα ήταν η αποπομπή μου απ' το forum.

Οπότε "...και δέκα αυγά Τουρκίας".

btw,έχεις την εντύπωση ότι έτσι αεράτα θα τη βγάλει ο κλάνων;Μήπως ξέρεις με πόσο υδρόθειο (ή ό,τι τεσπάν απαρτίζει τη πορδή) επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα κάθε φορά;Στο καιάδα ο περι ου κώλος.

Άλλωστε τζάμπα τόση πλήση εγκεφάλου για τα μεθάνια που βγάζουν οι γελάδες ελευθέρας βοσκής;:PΠως θα πουλήσουν μετά συνθετικό κρέας;

• Like 1
Δημοσ.

Αν πχ. κάποιος αγόρασε 1000 επεξεργαστές κοψοχρονιά, είναι λογικό να θεωρείται ότι αυτούς δεν πρόκειται να τους χρησιμοποιήσει για ιδία χρήση, άρα για να τους πουλήσει πρέπει :

1. είτε να τους πουλήσει σε επιχείρηση (η οποία εκδίδει τιμολόγιο αγοράς από ιδιώτη χωρίς ΦΠΑ αλλά με χαρτόσημο 3,6% ή 2,4%),

fixed.

Κατά τα άλλα, να είστε σίγουροι πως αν εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου και θελήσουν οι αρχές να κάνουν έλεχγο και έρευνα, έστω και μια αγορά αγαθού να έχεις κάνει το οποίο στη συνέχεια πούλησες (και πιστέψτε με θα τα βρούν) θα θεωρηθείτε έμποροι. Ο νόμος δε διακρίνει την εμπορία σε 1 τεμάχιο ή 1000, λίγο ή πολύ έγκυος. Εφόσον αγορασες με σκοπό να πουλήσεις (κάτι αγγελίες του τύπου "σφραγισμένο στο κουτί του", κούνια που σας κούναγε), ή εφόσον δεν μπορείς να αποδείξεις περί του αντιθέτου της εμπορίας (είτε προκύπτει κέρδος είτε όχι, το ίδιο κάνει, είτε το κάνεις συστηματικά είτε όχι), θα σου καταλογιστούν πρόστιμα, αφενός φορολογικά, αφετέρου ασφαλιστικά (ΟΑΕΕ).

Τώρα που το σκέφτομαι, πρώτα θα καταλογιστούν τα πρόστιμα και μετά τα απολογηθείς. Εξ αρχής δε θα σου χαρίσουν τίποτα.

Μη μπερδεύεστε, δεν είναι ανάγκη να προκύπτει κέρδος, αρκεί να αγοράζεις και να μεταπουλάς. Ο κώδικας μιλάει για απόκτηση εισοδήματος και όχι κέδρους.

Καλές αγορές.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτό όμως είναι λίγο άσχετο με αυτά που συζητάμε, εγώ έκανα λόγο για την περίπτωση που ένα αγαθό πωλήθηκε στον τελικό καταναλωτή χωρίς να έχει πληρωθεί για αυτό ΦΠΑ, εσύ αναλύεις περιπτώσεις αγαθών που έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ για αυτά.

Επειδή μάλλον δε γίνομαι αντιληπτός, ας το θέσω διαφορετικά:

Αν έχω αγοράσει κάτι από μία χώρα της ΕΕ και έχω πληρώσει ΦΠΑ κατά την αγορά στη χώρα από την οποία αγόρασα το προϊόν, έχω δικαίωμα να το μεταπουλήσω στην Ελλάδα;

Όχι, και κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να ψάξω. Εμπόριο όπως ανέφερα και παραπάνω είναι η αγορά και μεταπώληση αγαθών με σκοπό το κέρδος. Και φυσικά είναι παράνομο το εμπόριο στην περίπτωση που δεν αποδίδονται όλοι οι νόμιμοι φόροι, άσχετα αν το έχεις κάνει μόνο μία φορά ή περισσότερες, άσχετα αν το αγαθό έχει μικρή η μεγάλη αξία. Τώρα στην περίπτωση που το ΣΔΟΕ έχει τη δυνατότητα να ξέρει αν κάποιος έκανε παράνομα εμπόριο καθώς και πόσες φορές το έκανε, το θέμα είναι από ποιο σημείο και μετά αξίζει να τον κυνηγήσει.

Sorry, αλλά αυτό που λες δεν προκύπτει από πουθενά. Ότι δηλαδή «εμπόριο είναι η αγορά και μεταπώληση αγαθών με σκοπό το κέρδος». Είναι πολύ γενικόλογο κατά την άποψη μου και χρειάζεται νούμερα ο ορισμός για να στέκεται νομικά. Επίσης, βάσει αυτού του ορισμού ένας ιδιωτής μπορεί να μεταπουλήσει κάτι μόνο εάν το πουλήσει σε μικρότερη ή ίση τιμή με αυτήν που το αγόρασε, ανεξάρτητα με το πόσο ανέβηκε η αξία του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου. Το έχεις βρει κάπου αυτό γραμμένο;

Επιμένω πάντως, ότι είναι γκρίζα περιοχή για να έχει ευελιξία στην απόδοση προστίμων η εφορία.

Δημοσ.

Τώρα που το σκέφτομαι, πρώτα θα καταλογιστούν τα πρόστιμα και μετά τα απολογηθείς. Εξ αρχής δε θα σου χαρίσουν τίποτα.

Μη μπερδεύεστε, δεν είναι ανάγκη να προκύπτει κέρδος, αρκεί να αγοράζεις και να μεταπουλάς. Ο κώδικας μιλάει για απόκτηση εισοδήματος και όχι κέδρους.

Εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι πώληση που έγινε ήταν νόμιμη ή η εφορία να αποδείξει το αντίθετο?

Έτσι όπως τα λες απαγορεύεται να πουλήσεις το οτιδήποτε χωρίς να το δηλώσεις με κάποιο τρόπο (όπως με το αυτοκίνητο), έστω και μεταχειρισμένο. Έτσι είναι?

Πολλάκις έχει υποπέσει στην αντίληψή μου παράνομη δοσοληψία (μέσω των Αγγελιών) άπτουσα πνευματικών δικαιωμάτων (σκληρός δίσκος γεμάτος,πολλαπλάσιας τιμής με ανάλογο άδειο).

Θυμάμαι μια αγγελία που πουλούσε ο άλλος σκληρό (ή καμιά 200αριά cd ήτανε, δε θυμάμαι καλά) με τη συλλογή του από τσόντες!!!

Όπως και να έχει όμως το insomnia απλά παρέχει το μέσο έτσι ώστε να γίνει η συναλλαγή και κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να διώκονται τα μέσα αλλά αυτοί που κάνουν τις παράνομες συναλλαγές.

Αν υπήρχε αυτή λογική δε θα έπρεπε να υπάρχουν αυτοκίνητα γιατί κάποιος μπορεί να σκοτωθεί, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καραμέλες γιατί μπορεί κάποιος να πνιγεί, δεν έπρεπε να υπάρχουν επιχειρήσεις γιατί κάποιοι μπορεί να φοροδιαφεύγουν κλπ, κλπ.

Δημοσ.

Ας πούμε ότι ο Χ αγοράζει από το αμερική ένα iphone 400ευρά. Ο πωλητής εφόσον πρόκειται για εξαγωγή δεν χρεώνει ΦΠΑ γιατί θεωρητικά το προϊόν θα έπρεπε να περάσει τελωνείο εδώ Ελλάδα. Του το στέλνουν και δεν περνάει όμως τελωνείο έτσι ώστε να πληρωθεί ο ΦΠΑ, δασμοί κλπ.

μα όποτε αγοράζω κάτι από έξω κόβουν απόδειξη, ΟΚ δεν ξέρω αν δεν έχει ΦΠΑ. ΑΝ δεν έχει με την λογική σου υπάρχει και ένα παγκόσμιο ΦΠΑ και νοιάζει τον αμερικάνο να πληρώσει ο έλληνας πολίτης το φπα, αν όχι σε αυτόν, τουλάχιστον στην χώρα του;

ρε τζονσουα βλέπω κάτι γραμμένο και απαντάω, δεν το παίρνω προσωπικά, με αυτό που έγραψα εννοούσα μην μου απαντήσει κανένας εμένα "δεν είναι σωστό" ξέρω εγώ, άλλωστε το θέμα έχει τίτλο "παράνομε ή νόμιμες;" δεν λέει "- ηθικά σωστές;"

Δημοσ.

μα όποτε αγοράζω κάτι από έξω κόβουν απόδειξη, ΟΚ δεν ξέρω αν δεν έχει ΦΠΑ.

Ο Αμερικάνος κάνει εξαγωγή και έτσι δε σου χρεώνει ΦΠΑ γιατί υποτίθεται ότι το προϊόν θα περάσει από το Ελληνικό τελωνείο και θα το πληρώσεις εκεί (και όχι μόνο το ΦΠΑ). Το εμπόρευμα δεν περνάει τελωνείο και έτσι ο αγοραστης δεν πληρώνει αυτά που θα έπρεπε να πληρώσει. Ο νόμιμος έμπορος στην Ελλάδα βαφτίζεται κλέφτης που αισχροκερδεί στη πλάτη του πληγωμένου από τα μέτρα Έλληνα προλετάριου και ο έμπορος που φοροδιαφεύγει με τον παραπάνω τρόπο βαφτίζεται τίμιος που δουλεύει με λογικό κέρδος και σέβεται το χρήμα του πελάτη του.

Δημοσ.

Εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι πώληση που έγινε ήταν νόμιμη ή η εφορία να αποδείξει το αντίθετο?

Έτσι όπως τα λες απαγορεύεται να πουλήσεις το οτιδήποτε χωρίς να το δηλώσεις με κάποιο τρόπο (όπως με το αυτοκίνητο), έστω και μεταχειρισμένο. Έτσι είναι?

Μιλάω για την περίπτωση που ασκείς εμπορία, δηλαδή αγοράζεις και πουλάς, ή για την περίπτωση παροχής υπηρεσίας, πχ "μεταφράζω κείμενα", "κατασκευάζω πλακέτες". Δηλαδή ο μεταφραστής ή ο τεχνικός πληροφορικής που πληρώνουν ΟΑΕΕ τι είναι; τα πουνατάκια σου; Αναλαμβάνω να πουλήσω στο ebay λέει ο άλλος με 10% προμήθεια. Επιτήδευμα κανονικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...