Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γενικά υπάρχουν πολλά κενά στο όλο θέμα.

και όταν μου κάνει κάποιος κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό πχ 50ευρώ αυτό τι είναι; νόμιμο;

ο όρος εμπόριο μπαίνει από πιο σημείο και μετά ας πούμε...;

Το μόνο λογικό που μου έρχεται είναι το εξής: το κράτος θέλει να παίρνει 23% σε κάθε συναλλαγή. Όλα τα άλλα που γίνονται είναι παράνομα λοιπόν.

Αν είναι έτσι, τι ποινή υπάρχει;

Γιατί εκτός από επεξεργαστές πουλάμε και ταινίες, ζώα, βιβλία, ρούχα, λάδι, κρασί, τσίπουρο κλπ κλπ

Δημοσ.

μα ποιος ορίζει το πλήθος τους; εσύ λες πως άμα έχω 1 και τον πουλήσω χωρίς απόδειξη είμαι οκ.

αν έχω 2?

.

.

.

αν έχω 1000?

που είναι το "όριο" ?

Μα δεν υπάρχει όριο! Σαν ιδιώτης μπορείς να σκάσεις μύτη σε οποιοδήποτε μαγαζί και να ζητήσεις να αγοράσεις 1 επεξεργαστή 2500k ή 2 ίδιους ή 1.000.000 ίδιους ή όσους μπορεί να σου προμηθεύσει το κατάστημα(πληρώνοντας ~200 ευρώ τον καθένα εννοείται). Κατόπιν μπορείς να τους χαρίσεις, να τους πετάξεις στον κάδο ανακύκλωσης, να τους βάλεις στο φούρνο πλακί με πατάτες, ακόμα και να τους πουλήσεις σαν ιδιώτης σε άλλους ιδιώτες χωρίς να έχεις κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

αυτό που λες τώρα το ισχυρίζεσαι και χωρίς απόδειξη;

και να ρωτήσω, αν πουλήσω ένα Χ πλήθος επεξεργαστών στα 3.000.000€, και μετά αγοράσω το bugatti, με τι τεκμήρια το αγοράζω; Πως έγινε όλη αυτή η μεταβίβαση χρημάτων;

Αν θες εσύ να δώσεις στον ξαδερφό σου 50.000€ το ξέρεις ότι δεν γίνεται; Πρέπει να πληρώσεις ένα μικρό φόρο μεταβίβασης ή πως διάολο λέγεται. (μην μου πεις θα του τα δώσεις μαύρα)

Δημοσ.

γενικά υπάρχουν πολλά κενά στο όλο θέμα.

και όταν μου κάνει κάποιος κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό πχ 50ευρώ αυτό τι είναι; νόμιμο;

ο όρος εμπόριο μπαίνει από πιο σημείο και μετά ας πούμε...;

Το μόνο λογικό που μου έρχεται είναι το εξής: το κράτος θέλει να παίρνει 23% σε κάθε συναλλαγή. Όλα τα άλλα που γίνονται είναι παράνομα λοιπόν.

Αν είναι έτσι, τι ποινή υπάρχει;

Γιατί εκτός από επεξεργαστές πουλάμε και ταινίες, ζώα, βιβλία, ρούχα, λάδι, κρασί, τσίπουρο κλπ κλπ

Ένα ένα τα post για να τα προλαβαίνω :P

Γενικά πιστεύω πως δεν υπάρχουν πολλά κενά στο θέμα.

Όταν σου κάνει κάποιος κατάθεση 50 ευρώ στο λογαριασμό ναι είναι νόμιμο, γιατί να μην είναι?

Ο όρος εμπόριο δεν μπαίνει από κάποιο αριθμό τεμαχίων/ποσού και πάνω, μπαίνει όταν όταν κάποιος αγοράζει έστω και μια τσίχλα με σκοπό να την πουλήσει ξανά αποκομίζοντας κάποιο κέρδος.

Όχι, το κράτος δεν θέλει να παίρνει 23% σε κάθε συναλλαγή. Το κράτος παίρνει 23% ΦΠΑ για κάθε 1 αγαθό άσχετα πόσα χέρια θα αλλάξει για να φτάσει από τον παραγωγό μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Στο ενδιάμεσο μόνο τα κέρδη των μεταπωλητών φορολογεί. Ο ΦΠΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

Δημοσ.

και να ρωτήσω, αν πουλήσω ένα Χ πλήθος επεξεργαστών στα 3.000.000€, και μετά αγοράσω το bugatti, με τι τεκμήρια το αγοράζω; Πως έγινε όλη αυτή η μεταβίβαση χρημάτων;

Για να τους έχεις αγοράσει όλους αυτούς σημαίνει πως τα έχεις ήδη βγάλει τα λεφτά και τα έχεις δηλώσει.

Δημοσ.

Τέλος πάντων δεν συμφωνώ με αυτή τη νοοτροπία "είναι δικό μου το κάνω ότι θέλω".

Επίσης στο "εμπόριο είναι όταν πουλάς με κέρδος" όταν πουλήσω κάτι, να το πουλήσω πιο ακριβά από όσο το πήρα; από την αντικειμενική αξία εκείνη την περίοδο στο συγκεκριμένο κράτος;

Έχω αγοράσει πράγμα από έξω και το έχω πουλήσει εδώ 50% παραπάνω από όσο το αγόρασα. Εδώ είχε 100% παραπάνω όμως από όσο το αγόρασα, τι παίζει;

Θεωρητικά χαίρω πολύ στα ίδια συμφωνώ, νομικά δεν πιστεύω πως είναι τόσο απλά όμως.

Για να τους έχεις αγοράσει όλους αυτούς σημαίνει πως τα έχεις ήδη βγάλει τα λεφτά και τα έχεις δηλώσει.

με λίγη φαντασία τους αγόρασα το '10 τότε έκανα φορολογική με έσοδα τάδε, τους πούλησα το '12, όμως το 11' ειχα κάνει φορολογική δήλωση με λιγότερα γιατί δεν δούλευα καθόλου λέγοντας.

το να έχω στην κατοχή μου 3ΚΚ θα πρέπει να τα δηλώσω ίσως για να το χρησιμοποιήσω; Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε νομικά να δηλώνονταν και τα 5ευρώ που βρήκες στο δρόμο; (ορίστε και καινούργια ερώτηση, βρήκες 5ευρώ στο δρόμο, είναι καθαρό κέρδος, όταν τα πάρεις είναι παράνομο; )

(σίγουρα η φορολογική μπορεί να σε καλύψει πχ για 2-3-5 δεν ξέρω πόσα χρόνια ώστε αν θες να κάνεις αγορά ακινήτου ή ΙΧ, ή αν είχες φτάσει σε κάποιο ποσό εξ υπονοείται ένα % του που μπορείς να χρησιμοποιείς μεταγενέστερα ΑΛΛΑ μην απαντάμε απλά "κάνεις ότι γουστάρεις") ή το ψάχνουμε διεξοδικά το θέμα ή γράφουμε ότι θέλουμε. (3ο πρόσωπο)

Δημοσ.

αυτό που λες τώρα το ισχυρίζεσαι και χωρίς απόδειξη;

Σε ποιο από όλα όσα είπα αναφέρεσαι? Δοκίμασε την παρέθεση για να μην μπερδευόμαστε

Με πρόλαβε ο NickTG

Αν θες εσύ να δώσεις στον ξαδερφό σου 50.000€ το ξέρεις ότι δεν γίνεται; Πρέπει να πληρώσεις ένα μικρό φόρο μεταβίβασης ή πως διάολο λέγεται. (μην μου πεις θα του τα δώσεις μαύρα)

Το ξέρω.

Τέλος πάντων δεν συμφωνώ με αυτή τη νοοτροπία "είναι δικό μου το κάνω ότι θέλω".

Αφού δεν συμφωνείς, τότε ρώτα άλλους τι να κάνεις με τα αντικείμενα που σου ανήκουν :)

Επίσης στο "εμπόριο είναι όταν πουλάς με κέρδος" όταν πουλήσω κάτι, να το πουλήσω πιο ακριβά από όσο το πήρα; από την αντικειμενική αξία εκείνη την περίοδο στο συγκεκριμένο κράτος;

Έχω αγοράσει πράγμα από έξω και το έχω πουλήσει εδώ 50% παραπάνω από όσο το αγόρασα. Εδώ είχε 100% παραπάνω όμως από όσο το αγόρασα, τι παίζει;

Αν αγόρασες μια κάρτα γραφικών από εξωτερικό με 200€ για να την πουλήσεις 300 εδώ μια και η ελληνική τιμή είναι 400 τότε ναι, είναι εμπόριο(το κατά πόσο εύκολο είναι να εντοπιστείς, και αν εντοπιστείς το αν θα σε κυνηγήσει κανένας είναι άλλο θέμα). Αν πάλι αγόρασες έναν σκληρό πέρσι το καλοκαίρι με 40, τον δούλεψες 2 μήνες, και μετά όταν πήραν τα πάνω τους είδες ότι πιάνει 60 και τον έδωσες, αυτό όχι δεν είναι εμπόριο!

Θεωρητικά χαίρω πολύ στα ίδια συμφωνώ, νομικά δεν πιστεύω πως είναι τόσο απλά όμως.

Μπορείς τότε να εκθέσεις τα επιχειρήματα σου και να το συζητήσουμε :)

Δημοσ.

με λίγη φαντασία τους αγόρασα το '10 τότε έκανα φορολογική με έσοδα τάδε, τους πούλησα το '12, όμως το 11' ειχα κάνει φορολογική δήλωση με λιγότερα γιατί δεν δούλευα καθόλου λέγοντας.

το να έχω στην κατοχή μου 3ΚΚ θα πρέπει να τα δηλώσω ίσως για να το χρησιμοποιήσω; Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε νομικά να δηλώνονταν και τα 5ευρώ που βρήκες στο δρόμο; (ορίστε και καινούργια ερώτηση, βρήκες 5ευρώ στο δρόμο, είναι καθαρό κέρδος, όταν τα πάρεις είναι παράνομο; )

(σίγουρα η φορολογική μπορεί να σε καλύψει πχ για 2-3-5 δεν ξέρω πόσα χρόνια ώστε αν θες να κάνεις αγορά ακινήτου ή ΙΧ, ή αν είχες φτάσει σε κάποιο ποσό εξ υπονοείται ένα % του που μπορείς να χρησιμοποιείς μεταγενέστερα ΑΛΛΑ μην απαντάμε απλά "κάνεις ότι γουστάρεις") ή το ψάχνουμε διεξοδικά το θέμα ή γράφουμε ότι θέλουμε. (3ο πρόσωπο)

Κάνεις ανάλωση προηγούμενων κεφαλαίων.

Προφανώς όταν αγοράζεις κάτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα λεφτά που έβγαλες τα προηγούμενα χρόνια.

Το 10 που τους αγόρασες είχες δηλώσει και τα αντίστοιχα λεφτά. Μιας και η αγορά επεξεργαστών δε δηλώνεται στην εφορία α λεφτά αυτά φαίνονται σα να μην τα χάλασες ποτέ.

Δημοσ.

Σε ποιο από όλα όσα είπα αναφέρεσαι? Δοκίμασε την παρέθεση για να μην μπερδευόμαστε

santana99: συνεπώς αν έχω 1.000 επεξεργαστές δικούς μου και τους πουλήσω είμαι οκ; γιατί δικοί μου είναι.... εμπόριο είναι και αυτό μου φαίνεται.

Joshua21: Αν έχεις 1.000 επεξεργαστές δικούς σου και έχεις και για τους 1.000 απόδειξη/αποδείξεις λιανικής πώλησης τότε ναι, μπορείς να τους πουλήσεις χωρίς να έχεις κανένα πρόβλημα.

Αφού δεν συμφωνείς, τότε ρώτα άλλους τι να κάνεις με τα αντικείμενα που σου ανήκουν :)

μα δεν έχουν στόχο οι ερωτήσεις μου εσένα, σε ένα ανοιχτό φορουμ τις παραθέτω. δεν σημαίνει ότι άμα μου απαντήσει κάποιος θα ενστερνιστώ αυτόματα την απάντηση του.

Αν αγόρασες μια κάρτα γραφικών από εξωτερικό με 200€ για να την πουλήσεις 300 εδώ μια και η ελληνική τιμή είναι 400 τότε ναι, είναι εμπόριο(το κατά πόσο εύκολο είναι να εντοπιστείς, και αν εντοπιστείς το αν θα σε κυνηγήσει κανένας είναι άλλο θέμα). Αν πάλι αγόρασες έναν σκληρό πέρσι το καλοκαίρι με 40, τον δούλεψες 2 μήνες, και μετά όταν πήραν τα πάνω τους είδες ότι πιάνει 60 και τον έδωσες, αυτό όχι δεν είναι εμπόριο!

αυτός ο ισχυρισμός πως είσαι τόσο σίγουρος πως είναι αληθής;

Έχουν μείνει και άλλα αναπάντητα ερωτήματα, δεν περιμένω απάντηση από κάποιον απλά όπως είπα και πριν δεν μπορώ να δεχτώ κάτι στο έτσι, ειδικά με μεταβλητούς ισχυρισμούς και χωρίς "ίχνος" νομοθετικών τεκμηρίων.

Δημοσ.

Πάντως σύμφωνα με το νόμο αν βρεις στο δρόμο είτε ένα χαρτονόμισμα 5€ είτε μια βαλίτσα με 5.000.000€ πρέπει να τα παραδώσεις στην αστυνομία, και αν θέλεις κρατάς και τα εύρετα που είναι 10% ήτοι 0,50€ ή 500,000€(για τα οποία φυσικά και θα φορολογηθείς, και θα έχεις και πόθεν έσχες για αυτά).

Επίσης τον επεξεργαστή που έχω στα χέρια μου(εγώ προσωπικά 1 έχω :P) μπορώ να τον κάνω ότι γουστάρω και δε θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν! Μόνο στην περίπτωση που θα τον πετάξω έχω περιορισμό, μπορώ να τον πετάξω στο καλάθι ανακύκλωσης αλλά όχι στη θάλασσα γιατί θα τη μολύνω :)

Δημοσ.

Όσον αφορά τους επεξεργαστές δεν νομίζω να μπορεί να πάει κανείς στο πλαίσιο πχ και να αγοράσει 100 επεξεργαστές χωρίς τιμολόγιο, δεν θα το επιτρέπει το κατάστημα. Νομίζω ότι μπορείς μέχρι 10 ίδια αντικείμενα (εκτός και αν πρόκειται για cd, dvd ή κάτι ευτελές)...

Δημοσ.

Όσον αφορά τους επεξεργαστές δεν νομίζω να μπορεί να πάει κανείς στο πλαίσιο πχ και να αγοράσει 100 επεξεργαστές χωρίς τιμολόγιο, δεν θα το επιτρέπει το κατάστημα. Νομίζω ότι μπορείς μέχρι 10 ίδια αντικείμενα (εκτός και αν πρόκειται για cd, dvd ή κάτι ευτελές)...

Δεν έχει καμία λογική αυτό που λες, γιατί να μην το επιτρέπει το κατάστημα?

• Moderators
Δημοσ.

Ολα τα προιοντα που πωλουνται εχουν αγοραστει θεωρητικα νομιμα, οποτε το κρατος εχει παρει το ΦΠΑ του.

Απο εκει και περα, ποιος θα το εχει στην κατοχη του λιγο το απασχολει.

Έχεις κάποιο link γι' αυτό; Ότι δηλαδή μπορούν να μεταπωλούνται μόνο πράγματα για τα οποία είχε αποδωθεί ΦΠΑ κατά την πρώτη αγορά τους; Αν κάτι είναι αγορασμένο από το εξωτερικό (και δεν έχει αποδωθεί ΦΠΑ στο ελληνικό κράτος) δεν μπορεί να μεταπωληθεί;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...