Προς το περιεχόμενο

Crazy Sundays 23/9/12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ερωτευτηκα το Sharkoon Tactix :P αλλα δεν βλέπω να έρχεται ελλαδισταν. θα πάω σε κανα g19[

Εγώ έχω το tT Challenger Pro, αλλά τώρα θα κοιτούσα να πάρω της Roccat. Έχω ποντίκι της Roccat και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος!

Τσιμπάνε λίγο σε τιμή, αλλά ρίξε μια ματιά..

Δημοσ.

τι ήθελες και ανέφερες την roccat :P

Tώρα θέλω και το isku -.0

Τώρα αυτό κοιτούσα :-D

Θα ταίριαζε μια χαρά με το ποντικάκι μου..

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ παρήγγειλα 1 ST2000DM001...

Το μετάνιωσα όμως .........και θα πάρω 2 ST2000DM001 και μαζί με άλλον 1 που έχω θα κάνω RAID 5. (Δεν τους εμπιστεύομαι τόσο σαν HDD για αυτό θα πάρω τα μέτρα μου με raid.)

Η καλυτερη-αποδοτικη οικονομικα λυση για το eshop το ιδιο! :-) Για σενα αφου απλα οπως λες "δεν εμπιστευεσαι τον δισκο" και για αυτο παιρνεις 2ο, θα ηταν να δωσεις 2-3 ευρω παραπανω (απο τα 97 € δηλαδη, 94 λιγοτερα απο την λυση που επελεξες ) και να παρεις εναν που εμπιστευεσαι!!

• Like 1
Δημοσ.

αν δεν θες να χασεις δεδομενα, ΔΕΝ εμπιστευεσαι ΚΑΝΕΝΑΝ δισκο!!! παντα back-up, RAID ή -αν σε παιρνει- NAS!!!

• Moderators
Δημοσ.

αν δεν θες να χασεις δεδομενα, ΔΕΝ εμπιστευεσαι ΚΑΝΕΝΑΝ δισκο!!! παντα back-up, RAID ή -αν σε παιρνει- NAS!!!

Αν το ειπες το παραπανω με αφορμη το ποστ μου να τονισω οτι ο φιλος οπως δηλωσε εκανε αυτη την κινηση επειδη δεν εμπιστευεται τους συγκεκριμενους δισκους που αγορασε. Ηταν συγκεκριμενο και το δικο μου σχολιο.

Τα υπολοιπα τα εχουμε πει πολλες φορες προσφατα και ειναι της ιδιας κατευθυνσης με αυτο που εγραψες, χωρις να μπαινουν ολα ομως στο ιδιο τσουβαλι... ;)

Δημοσ.

παντως τα αληθινα πολυτιμα δεδομενα του καθενος δεν πιστευω να εχουν και πολυ μεγαλο μεγεθος,

εγγραφα και φωτογραφιες, ακομα και σε λιγα DVD μπορει να χωρεσουν (βεβαια το λεω επειδη δεν εχω ακομα HD videocamera...)

τα υπολοιπα... ανεμομαζεματα, διαβολοσκορπισματα :-D

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω το νόημα του μηνύματός σου φίλε.

Έχει σημασία αν είμαι ή όχι?

Δεν χρειάζεται να εκνευρίζεσαι, δεν υπονοώ τίποτα. Είσαι λοιπόν;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καλυτερη-αποδοτικη οικονομικα λυση για το eshop το ιδιο! :-) Για σενα αφου απλα οπως λες "δεν εμπιστευεσαι τον δισκο" και για αυτο παιρνεις 2ο, θα ηταν να δωσεις 2-3 ευρω παραπανω (απο τα 97 € δηλαδη, 94 λιγοτερα απο την λυση που επελεξες ) και να παρεις εναν που εμπιστευεσαι!!

Χρειάζομαι 4ΤΒ και αν πάρω 1 θα πρέπει να κάνω RAID 1. Anyway οι δίσκοι δεν είναι άσχημοι, απλά σε σύγκριση με τους black της WD και ορισμενους blue είναι πίσω σε αξιοπιστία. Και πάλι όμως πολύ μπροστά από τους Green που είναι στα ίδια επίπεδα τιμών (λίγο ακριβότεροι οι Green).

Οπότε στην δικιά μου περίπτωση είναι μονόδρομος το RAID 5 με 3 hdd.

Edit: Όπως θα κατάλαβες, ο λόγος που τον αγοράζω τον hdd, είναι γιατί θέλω οπωσδήποτε να κάνω RAID.

Επεξ/σία από KGeorgeG7
  • Moderators
Δημοσ.

Χρειάζομαι 4ΤΒ και αν πάρω 1 θα πρέπει να κάνω RAID 1.

Raid 0 εννοεις ωστε να εχεις 4ΤΒ αλλα χωρις ασφαλεια. Με raid 1 θα ειχες 2ΤΒ συνολο με ασφαλεια ομως.

Anyway οι δίσκοι δεν είναι άσχημοι, απλά σε σύγκριση με τους black της WD και ορισμενους blue είναι πίσω σε αξιοπιστία. Και πάλι όμως πολύ μπροστά από τους Green που είναι στα ίδια επίπεδα τιμών (λίγο ακριβότεροι οι Green).

Απο ποτε οι 5400-5900αρηδες ειναι χαμηλοτερης αξιοπιστιας απο τους 7200; Το αναποδο ισχυει. Απλη φυσικη.

Edit: Όπως θα κατάλαβες, ο λόγος που τον αγοράζω τον hdd, είναι γιατί θέλω οπωσδήποτε να κάνω RAID.

Τωρα που το ειπες το καταλαβα, χθες το εριξες στον δισκο. ;)

"(Δεν τους εμπιστεύομαι τόσο σαν HDD για αυτό θα πάρω τα μέτρα μου με raid.)"
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να εκνευρίζεσαι, δεν υπονοώ τίποτα. Είσαι λοιπόν;

Δε διακρίνω στο μήνυμά μου κάποιον εκνευρισμό. Απ' την άλλη φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που ξανά ρωτάς!

Καλή σου μέρα! :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Raid 0 εννοεις ωστε να εχεις 4ΤΒ αλλα χωρις ασφαλεια. Με raid 1 θα ειχες 2ΤΒ συνολο με ασφαλεια ομως.

Τωρα που το ειπες το καταλαβα, χθες το εριξες στον δισκο. ;)

Πιστεύω ήταν ηλίου φαεινότερο ότι από τα λεγόμενά μου ήθελα ένα array για να προστατεύω τα δεδομένα μου. Όχι να πολλαπλασιάσω τις πιθανότητες απώλειας των δεοδομένων μου (RAID 0)...

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο όμως; Αυτή η υποκατηγορία στο forum, δεν είναι για να συζητάμε για τις προσφορές;

Γιατί στατιστικά το 1 στα 2 post που κάνεις εδώ είναι off topic. (Αυτή την εικόνα έχω δημιουργήσει τέλος πάντων)

Επίσης, γνωρίζω τι είναι το RAID 0 και δεν χρειάστηκα κάποια υπόδειξη. Αν χρειαζόμουν θα το έλεγα.

Αν παρόλα αυτά θες να βοηθάς κάποιον που δεν γνωρίζει επί του θέματος, υπάρχει και αυτό το section : http://www.insomnia....rum/3-hardware/

Απο ποτε οι 5400-5900αρηδες ειναι χαμηλοτερης αξιοπιστιας απο τους 7200; Το αναποδο ισχυει. Απλη φυσικη.

Ας αφήσουμε την φυσική στην άκρη, και ας δούμε λίγο τα user reviews. Κάτι που ισχύει στην πράξη και όχι στην θεωρία.

http://www.newegg.co...N82E16822148834

http://www.newegg.co...N82E16822136891

Βλέπεις ουσιαστικές διαφορές αξιοπιστίας; Εγώ όχι.

Άρα ο χρήστης, εφόσον δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας, που πρέπει να πάει; Στον γρηγορότερο φυσικά. Εφόσον κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα τιμών.

Συμφωνώ απολύτως.

Επεξ/σία από KGeorgeG7
  • Moderators
Δημοσ.

Φυσικα ειναι ηλιου φαεινοτερο το τι εχει πει ο καθενας και ποσο σταθερος ειναι σε αυτα που λεει. Το να κωλοτουμπιαζει κατα ριπας δειχνει προθεσεις και σκοπιμοτητες. Αν για παραδειγμα (εντελως τυχαιο) καποιος μαγαζατορας θελει να κανει promotion καλο ειναι να το κανει στην ιστοσελιδα του ή να ζητησει απο το εδω μαγαζι να ανοιξει sub με προσφορες που θα κανουν τα μαγαζια στα μελη του φορουμ.

Η τελευταια σου κωλοτουμπα:

Anyway οι δίσκοι δεν είναι άσχημοι, απλά σε σύγκριση με τους black της WD και ορισμενους blue είναι πίσω σε αξιοπιστία. Και πάλι όμως πολύ μπροστά από τους Green που είναι στα ίδια επίπεδα τιμών (λίγο ακριβότεροι οι Green).

Άρα ο χρήστης, εφόσον δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας, που πρέπει να πάει; Στον γρηγορότερο φυσικά.

Επισης για την τελευταια σου φραση σου επισημαινω: Θα αγοραζες πυραυλο για να τον εχεις να πηγαινεις στο φουρνο της γειτονιας σου και να γυρνας σπιτι; Αν θες δισκο λοιπον για αποθηκη (αυτη ειναι η χρηση τους πλεον αφου υπαρχουν οι ssd-αυτη ειναι και η δικη σου αφου θες 4ΤΒ) θα πας σε LP και οχι σε 7200. Ο,τι αποριες εχεις σχετικα με αυτα μπορεις να ζητησεις απαντησεις στο hardware οπως λες και οχι εδω μιας και την "offtopic" κουβεντα περι raid κλπ την ανοιξες εσυ και οχι καποιος αλλος.

Θα ημουν θετικοτατος παντως σε ενα pm σου, στο οποιο θα μου εδινες καποια απο τα 1700+ offtopic μηνυματα μου, καποια των τελευταιων ημερων τουλαχιστον αφου φανταζομαι αυτα μονο εχεις παρακολουθησει. Μονο να μην ειναι απαντησεις σε offtopic παρεμβασεις αλλων γιατι τοτε ειναι "ontopic". Θα μου ηταν χρησιμο ενα τετοιο heads up ωστε να διορθωσω πιθανα λαθη μου.

Ευχαριστω εκ των προτερων!! :-)

• Like 2
Δημοσ.

Κολοτούμπα δεν έκανα πουθενά, και στο μήνυμα που είπα ότι ο Seagate ειναι πολυ μπροστα απο τους green νόμιζα ότι το είχα γράψει ότι αναφερόμουν σε επιδόσεις. (Πιστεύω αυτή μου η παράληψη είναι και η ουσία της διαφωνίας μας)

Και btw, τον δίσκο τον έχω και για προγράμματα. Δεν θα ήθελα να έχω 5900 για να φορτώνουν αργά.

Πάντως φανατίζεσαι πάρα πολύ. Και όσον αφορά τις σκοπιμότητες που λες, είτε τυχαίο σχόλιο, είτε κάτι παραπάνω θα ξέρεις.

Συγνώμη που συνεχίζω το offtopic.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...