Προς το περιεχόμενο

Ανάκτηση serial number των windows

sargio01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Tο διαβασα και εγω ότι τα προγραμματακια αυτα εμφανίζουν ενα κωδικό, σε σωστη μορφή μεν, αλλά γενικευμένο και μαλιστα εδινε και καποιους κωδικους το αρθρο και ηταν ιδιοι μ αυτούς που ειχα εγω. (δυστυχως δεν εχω λινκ).

Δε γινεται να δημιουργηθουν στα win10 δίσκοι επαναφοράς συστηματος? Οχι επιδιόρθωσης, αλλά είδωλο?

μιλάς για την περίπτωση που θα αλλάξεις hardware (μητρική ας πούμε) ή με το ίδιο hardware ?

αν μείνεις με το ίδιο δεν έχεις θέμα, αν αλλάξεις όμως τότε πρέπει να γίνει ενεργοποίηση πάλι των 10.

Επειδή μου έτυχε εμένα προσφατα, μετά από αλλαγή μητρική-επεξεργαστή, έδωσα πρόσβαση στο pc μου σε εκπρόσωπο της microsoft και εκείνη τη στιγμή μου τα ενεργοποίησε με το νεο hardware, βέβαια τσέκαρε πρώτα τον κωδικό των 7 που είχα και είδε οτι ήταν retail.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μιλάς για την περίπτωση που θα αλλάξεις hardware (μητρική ας πούμε) ή με το ίδιο hardware ?

αν μείνεις με το ίδιο δεν έχεις θέμα, αν αλλάξεις όμως τότε πρέπει να γίνει ενεργοποίηση πάλι των 10.

Επειδή μου έτυχε εμένα προσφατα, μετά από αλλαγή μητρική-επεξεργαστή, έδωσα πρόσβαση στο pc μου σε εκπρόσωπο της microsoft και εκείνη τη στιγμή μου τα ενεργοποίησε με το νεο hardware, βέβαια τσέκαρε πρώτα τον κωδικό των 7 που είχα και είδε οτι ήταν retail.

Με το ιδιο hardware ηξερα ότι ενεργοποιείται μόνο του, αλλά οχι ότι έπρεπε να κανεις ολόκληρη διαδικασία αν αλλάξεις κατι στο hardware! Βασικά σκεφτόμουν την επιλογή που εχουν τα 7 (τουλάχιστον) ώστε αν πχ χαλασει ο δίσκος τα εγκαθιστάς στον επομενο με τα dvd... αλλά αφου γίνεται και τηλεφωνικα. Βεβαια εσυ αλλαξες μητρική, ίσως να είναι και αυτο...

• 5 μήνες μετά...

Έχω αγορασμένα τα win 8, αλλά το λάπ τοπ μου έπαθε ξαφνική ζημιά στη μητρική...υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να βρω το activation key μου και να τα ενεργοποιήσω σε άλλο πισι;

Έχω αγορασμένα τα win 8, αλλά το λάπ τοπ μου έπαθε ξαφνική ζημιά στη μητρική...υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να βρω το activation key μου και να τα ενεργοποιήσω σε άλλο πισι;

Το serial number είναι αποθηκευμένο στο Bios αλλά εφόσον η μητρική είναι off δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

• 1 μήνα μετά...

Αν τα εχεις αγοράσει μόνα τους τοτε υπαρχει στο κουτί που τα αγόρασες.

Αν τα αγόρασες με το λαπτοπ έχει ένα αυτοκόλλητο από κάτω.

Αν δεν εχεις τιποτα από τα δυο δυστυχώς δεν μπορείς να κανεις κατι

• 1 μήνα μετά...

Ο πιο απλος τροπος για να βρεις το PK των Windows, και λειτουργει και για Retail κ OEM.

Command prompt ως administrator

wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey
Οσο για ειδωλα (Iso images) για νεα εγκατασταση σε αλλον υπολογιστη θα ζητηθει ενεργοποιηση, και αν ειναι ενεργοποιημενο με upgrade απο Win7-8-8.1, λογω αλλαγης Hardware δεν θα μπορει να γινει ενεργοποιηση και θα χρειαστει κλειδι για Win10.

Αν παλι υπαρχει Retail κλειδι για Win10, ολα καλα,

slui 3
βαζουμε PK και ενεργοποιουμε.
  • Thanks 1

Καλησπέρα σε όλους. Έχω αγοράσει ένα pc HP με προεγκατεστημένα τα win 8. Δηλαδή τα windows τα πλήρωσα κανονικά. Μετά από λίγο καιρό άλλαξα τον hdd με ssd και τον αρχικό hdd δεν τον πείραξα καθόλου. Τον άφησα δηλαδή σε ένα σημείο χωρίς να του κάνω format. Μέχρι τότε όλα καλά αλλά μετά από λίγο καιρό χάλασε μητρική και τροφοδοτικό και τα άλλαξα. Από τότε έχω βάλει Win 7 αλλά θέλω να βάλω πάλι τα Win 8 αφού τα είχα αγορασμένα γνήσια. Πως μπορώ να βρω τον κωδικό των Win 8 αφού τα έχω πληρωμένα; Μόνο τον δίσκο που ήταν εγκατεστημένα έχω. Υπόψιν πως δεν υπάρχει ετικέτα πάνω στο pc με το key. Ευχαριστώ και ελπίζω στην βοήθεια σας.

Μέχρι τότε όλα καλά αλλά μετά από λίγο καιρό χάλασε μητρική και τροφοδοτικό και τα άλλαξα.

Συμφωνα με αυτα...δυσκολο.

Εκτος αν ξαναβαλεις τον παλιο σκληρο πανω κ τρεξεις την εντολη που εγραψα σε προηγουμενο ποστ μολις ξαναμπεις στα win8.

Συμφωνα με αυτα...δυσκολο.

Εκτος αν ξαναβαλεις τον παλιο σκληρο πανω κ τρεξεις την εντολη που εγραψα σε προηγουμενο ποστ μολις ξαναμπεις στα win8.

Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω και βλέπουμε!

• 5 μήνες μετά...

Σήμερα για κάποιο λόγο μου βγάζει pop-up μήνυμα "Your Windows licence will expire soon". Μιλάμε για upgrade από 8.1 Ηοme που είχε η Lenovo μέσα σε 10 Ηοme εδώ και 1+ χρόνο. Το μόνο που μεσολάβησε ήταν η αλλαγή του hdd σε ssd.

Τα Win 10 είναι κανονικά Activated στα properties ενώ στο settings μου βγάζει αυτό:

https://postimg.org/image/7wrx65u79/

• 2 μήνες μετά...

Καλησπέρα! Έχω ένα laptop αγορασμένο με εγκατεστημένα Windows 7. Κάτω από το laptop έχει αυτοκόλλητο με το Product Key. Χρησιμοποιώντας τα magical Jelly Bean KeyFinder και Advanced Token Manager συμφωνούν στον ίδιο κωδικό ο οποίος όμως διαφωνεί με τον κωδικό κάτω από το laptop.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Το laptop δεν έχει πειραχτεί ποτε με κάποιον τρόπο.

• 1 μήνα μετά...
Στις 9/17/2017 στις 9:44 ΠΜ, elteo είπε

Σήμερα για κάποιο λόγο μου βγάζει pop-up μήνυμα "Your Windows licence will expire soon". Μιλάμε για upgrade από 8.1 Ηοme που είχε η Lenovo μέσα σε 10 Ηοme εδώ και 1+ χρόνο. Το μόνο που μεσολάβησε ήταν η αλλαγή του hdd σε ssd.

Τα Win 10 είναι κανονικά Activated στα properties ενώ στο settings μου βγάζει αυτό:

https://postimg.org/image/7wrx65u79/

Καποιο volume license έχεις περασει για αυτο σου βγαζει αυτο το μυνημα.

Καλημερα.Θα ηθελα την βοηθεια σας. Ειχα τα win7 σε ενα λαπτοπ κ τα εκανα 10 τοτε με την αναβαθμιση που εδινε η mic. Τωρα θελω να αλλαξω τον δισκο κ να περασω παλι τα 10 που εχω εκτος απο το command που ειπες Ι.Β.Ι χρειαζεται  να κανω κατι αλλο? πχ να βαλω λογαριασμο mic μηπως κανει κανενα register κ μετα να μπω σε διαδικασια φορματ και αλλαγης hd?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα φιλε iceman33221.

Η εντολη φιλε μου δεν θα σε βοηθησει γιατι στα 7 το κλειδι δεν ηταν στο Uefi-Bios καταχωρημενο.

Η εντολη βοηθαει μονο για να βρεις το κλειδι που ειναι καταχωρημενο στο BIOS κ αυτο ξεκινησε να γινετε μονο στα 8, 8.1 κ 10αρια.

Επισημα απο MS...αν αλλαξεις HDD και εισαι απο upgrade σε 10αρια απο 7, αν εχεις στα 10αρια κανει sign in με MSA υπαρχει digital license κ μεσα απο το MSA θα μπορεσεις να ξανακανεις την ενεργοποιηση. Αυτο δε σημαινει οτι αν αλλαξεις ολο το hardware θα το καταφερεις παλι.

Μετα υπαρχουν κ οι λυσεις των ΟΕΜ κλειδιων που ειναι φτηνα κ κανεις ετσι την ενεργοποιηση.

Η αλλη λυση μολις κανεις την νεα εγκατασταση στον νεο HDD σου ειναι να προσπαθησεις μεσω MSA να κανεις την ενεργοποιηση κ αν δεν πιασει να παρεις ενα τηλ στο support της MS να σε βοηθησουν (πρεπει να εχεις το κλειδι των 7 εννοειται, να ειναι valid κ να μην ειναι κανα πειρατικο).

Ελπιζω καπως να βοηθησα

Επεξ/σία από I.B.I

σε ευχαριστω για την απαντηση. Τα ειχα πειρατικα τα 7 κ τα εκανα 10 τοτε που το επετρεπαν. Sign in δεν εχω κανει με την ms οποτε την πατησα υποθετω ε? τωρα κ να κανω δεν θα κερδισω κατι εαν καταλαβα καλα σωστα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...