conqueror06 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα στην παρέα. Μετά από 4 χρόνια σχεδόν καθημερινής χρήσης (όχι ιδιαίτερα βαριάς, ίντερνετ και σπάνια κανένα pc game) το laptop μου, Acer Travelmate 5720 παρουσίασε πρόβλημα υπερθέρμανσης. Δηλαδή με το που αρχίζω ένα pc game ή κατεβάζω κάποιο πρόγραμμα αρχίζει σιγά σιγά να θερμαίνεται μέχρι που μετά από 15 λεπτά (ακριβώς) σβήνει λόγω υπερθέρμανσης. Σίγουρα κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό μετά από ένα σημείο εξαιτίας της φυσικής φθοράς, αλλά αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι για να διορθώσω το πρόβλημα. Και τι δεν έχω κάνει μέχρι στιγμής και αποτέλεσμα μηδέν (ούτε καν βελτίωση): -3 φορές format -έχω λύσει την μητρική με τον ανεμιστήρα (ο οποίος λειτουργεί κανονικά) και τον έχω καθαρίσει πλήρως. -έχω βάλει την βάση με τα ανεμιστηράκια για laptop. Μπορεί να γίνει κάτι για αυτό το πρόβλημα πιστεύετε? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
ors_86 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Και τι δεν έχω κάνει μέχρι στιγμής και αποτέλεσμα μηδέν (ούτε καν βελτίωση): -3 φορές format -έχω λύσει την μητρική με τον ανεμιστήρα (ο οποίος λειτουργεί κανονικά) και τον έχω καθαρίσει πλήρως. -έχω βάλει την βάση με τα ανεμιστηράκια για laptop. Στον καθαρισμό, όταν έλυσες τον φορητό σου, εκτός από το να καθαρίσεις τον ανεμιστήρα (και το cooling rack λογικά) ανανέωσες την θερμοαπαγωγική σιλικόνη; Έπειτα έλεγξες τις θερμοκρασίες με κάποιο πρόγραμμα (speedfan) ώστε να δεις τις διαφορές;
conqueror06 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Στον καθαρισμό, όταν έλυσες τον φορητό σου, εκτός από το να καθαρίσεις τον ανεμιστήρα (και το cooling rack λογικά) ανανέωσες την θερμοαπαγωγική σιλικόνη; Έπειτα έλεγξες τις θερμοκρασίες με κάποιο πρόγραμμα (speedfan) ώστε να δεις τις διαφορές; Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα, θα δοκιμάσω να ανανεώσω και την σιλικόνη να δω μήπως διορθωθεί η κατάσταση. Ναι χρησιμοποιώ πρόγραμμα μέτρησης και η CPU χτυπάει σταθερά 95άρι και πριν και μετά τον καθαρισμό!!! Αυτό που είπες θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανόν να μειώσει έστω κατά 5-10 βαθμούς τη θερμοκρασία για να αποφύγω το shut down ασφαλείας και παράβλεψα να το κάνω κατά το λύσιμο του laptop. Ελπίζω τουλάχιστον.
ors_86 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα, θα δοκιμάσω να ανανεώσω και την σιλικόνη να δω μήπως διορθωθεί η κατάσταση. Ναι χρησιμοποιώ πρόγραμμα μέτρησης και η CPU χτυπάει σταθερά 95άρι και πριν και μετά τον καθαρισμό!!! Αυτό που είπες θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανόν να μειώσει έστω κατά 5-10 βαθμούς τη θερμοκρασία για να αποφύγω το shut down ασφαλείας και παράβλεψα να το κάνω κατά το λύσιμο του laptop. Ελπίζω τουλάχιστον. Η θερμοκρασία που ανέφερες δεν είναι φυσιολογική, πόσο μάλλον σε idle. Πιστεύω πως το πρόβλημα οφείλεται στην παλιά θερμοαπαγωγική σιλικόνη. Σου προτείνω να την ανανεώσεις και να επαναλάβεις την μέτρηση ώστε να δεις εάν παραμένει το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα