Προς το περιεχόμενο

εικονιδιο υποτιτλων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια, ειμαι καινουριος στην παρεα, (κ στο site κ στους υπολογιστες) κ θελω λιγο βοηθεια!! θελω να μου πει καποιος αν γνωριζει πως θα κανω παλι το εικονιδιο στους υποτιτλους (απο ταινια) να ειναι παλι λευκο, εκανα κατι πειραματα για να παιζουν κ με το media player , κ αλλαξα την εικονα..( τωρα εχει το εικονιδιο απο το media player), πως θα επαναφερω το λευκο? κ πως θα φυγουν ολα τα ασχετα προγραμματα που εμφανιζονται οταν κανω δεξι κλικ κ παω στην επιλογη ανοιγμα με.. περιμενω τις συμβουλες σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κάνεις δεξί κλικ->άνοιγμα με->επιλογή προγράμματος και θα επιλέξεις το σημειωματάριο. Θα τσεκάρεις πάντα άνοιγμα με αυτό και θα πάρει το εικονίδιο του notepad. Έτσι είναι και το πιο σωστό γιατί οι υπότιτλοι είναι αρχεία κειμένου.

Μπορείς να επεξεργαστείς την λίστα με τα προγράμματα αν ανοίξεις regedit (WINDOWS+R για εκτέλεση και δώσε regedit) και πας στο παρακάτω κλειδί:

--------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ REGISTRY.

------------------------------------------------------------------

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Explorer\FileExts\.srt\OpenWithList

--------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ REGISTRY.

------------------------------------------------------------------

ή μπορείς να σβήσεις τελείως το κλειδί .srt να κάνεις επανκεκκίνηση και να καθαρίσει τελείως από τις συσχετίσεις.

EDIT: Θέλει επανεκκίνηση γθια να ισχύσουν οι αλλαγές και αν διαγραφεί το κλειδί και μετά ξανακάνεις άνοιγμα στο αρχείο πριν κάνεις επανεκκίνηση θα ξαναδημιουργηθεί αυτόματα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

ή μπορείς να σβήσεις τελείως το κλειδί .srt να κάνεις επανκεκκίνηση και να καθαρίσει τελείως από τις συσχετίσεις.

EDIT: Θέλει επανεκκίνηση γθια να ισχύσουν οι αλλαγές και αν διαγραφεί το κλειδί και μετά ξανακάνεις άνοιγμα στο αρχείο πριν κάνεις επανεκκίνηση θα ξαναδημιουργηθεί αυτόματα.

σ'ευχαριστω φιλε μου που εκανες τον κοπο , αλλα επειδη ειμαι αρχαριος θα ηθελα κ διευκρινίσεις ;-) οταν λες να διαγραψω το κλειδι .srt εννοεις την καταληξη στο αρχειο με τους υποτιτλους? κ αν ναι αυτο να το κανω σε ολους τους υποτιτλους που εχω η μονο σε ενα? αφου το διαγραψω να κανω επανεκκινηση του υπολογιστη? σ'ευχαριστω για το χρονο σου κ αν γινεται να μου λες τι να κανω βημα βημα με απλους χαρακτηρισμους

Δημοσ.

Μιλάω για το κλειδί στην registry (μητρώο) των windows.

Στην αρχή του μηνύματος λέω να πατήσεις τα πλήκτρα WINDOWS+R (το πλήκτρο windows είναι κάτω αριστερά, δίπλα στο space και ανάμεσα στο CTRL και στο ALT) στην επιφάνεια εργασίας και θα σου εμφανιστεί το παράθυρο της εκτέλεσης. Εκεί θα γράψεις regedit και θα πατήσεις ΟΚ.

Αν σε ρωτήσει για την άδεια σου θα πατήσεις συνέχεια και θα σου ανοίξει ο επεξεργαστής μητρώου.

Εκεί θα πας από το αριστερό μέρος (που είναι σαν τους φάκελους της εξερεύνησης) στο μονοπάτι που σου έδειξα.

Μόλις πατήσεις το σταυρουδάκι στο OpenWithList θα σου εμφανίσει μια λίστα με όλες τις συσχετισμένες καταλήξεις που έχεις, βρες τον φάκελο που λέει .srt και διέγραψε τον.

Κλείσε τον επεξεργαστή μητρώου και κάνε επανεκκίνηση.

Δημοσ.

φιλε μου σ'ευχαριστω κ παλι!!!!!, τα εκανα ολα οπως ειπες κ εφτασα μεχρι το OpenWithList ,εκει ηταν τα προγραμματα που φαινονται στο δεξι κλικ, ανοιγμα με.. κ το πρωτο στη λιστα ηταν αυτο που λεει (πρωτη επιλογη κ δεν ανεφερε καποιο προγραμμα)αυτο φανταζομαι πρεπει να μεινει! αλλα δεν ειδα πουθενα το .srt! , τι γινετε τωρα? αυτα τα προγραμματα αν τα διαγραψω λεει οτι μπορει να υπαρχει ασταθεια στο συστημα, να το τολμησω? ευχαριστω κ παλι για το χρονο σου.

συγκεκριμενα ειχε..

ΟΝΟΜΑ ΤΥΠΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

(προεπιλογη) reg_ sz (η τιμη δεν εχει οριστει)

a reg_z wmplayer.exe

b reg_z uTorrent.exe

c reg_z acrord32.exe

d reg_z notepad.exe

MRUlist reg_z dabc

ολα αυτα στο δεξι κλικ λεει κ διαφραφη, να το κανω εκτος απο το πρωτο?

δεν ξερω αν εχει σημασια , αλλα θα στο αναφερω , τωρα τους υποτιτλους τους εχω με το notepad να ανοιγουν..

Δημοσ.

Η λίστα αυτή είναι όλα τα προγράμματα με τα οποία έχει γίνει σύνδεση η κατάληξη .srt και το MRUList είναι η σειρά προτίμησης, στην περίπτωσή σου Notepad, wmp, utorrent(!?), adobe reader.

Μπορείς να το αφήσεις όπως είναι ή να διαγράψεις όλο τον "φάκελο" με το όνομα .srt, επανεκκίνηση και να ξανακάνεις το assocciation με το σημειωματάριο.

Μπορείς ακόμα να διαγράψεις τα b,c,d και να αλλάξεις την τιμή στο a σε notepad.exe (με διπλό κλικ), Μετά θα αλλάξεις το MRUList σε a μόνο.

Δημοσ.

φιλε μ τι κανεις, σε εχω σκασει.!! ;-) τα εκανα αυτα που μου ειπες αλλα το wmplayer δεν φευγει με τιποτα.. τι να κανω? να μην υπαρχει κανενα προγραμμα , οπως πρωτα γινετε? το association τι ειναι? κ πω να το κανω? ευχαριστω κ παλι!!!!!!!

τωρα ειναι ετσι...

ΟΝΟΜΑ ΤΥΠΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

a reg_z wmplayer.exe

MRUlist reg_z a

Δημοσ.

Αν κάνεις διπλό κλικ στο a και γράψεισ notepad.exe δεν αλλάζει;

Το assocciation είναι η λειτουργία με την οποία επιλέγεις προεπιλεγμένο πρόγραμμα, π.χ. με δεξί κλικ->άνοιγμα με->επιλογή προγράμματος.

Κάνε και αυτό με το δεξί κλικ και επέλεξε το σημειωματάριο αλλά τσεκάρισε να ανοίγει πάντα με αυτό.

Αυτή είναι η πιο σωστή επιλογή κατά την γνώμη μου.

Ή αν θέλεις διέγραψε τελείως τον φάκελο .srt από το μητρώο και κάνε επανεκκίνηση.

Δημοσ.

Ή αν θέλεις διέγραψε τελείως τον φάκελο .srt από το μητρώο και κάνε επανεκκίνηση.

αυτο εκανα !!!!

τωρα η λιστα ειναι ετσι.. ΟΝΟΜΑ ΤΥΠΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

αλλα μαντεψε , το wmplayer εξακολουθει να φαινεται στο δεξι κλικ -} ανοιγμα με... . λες να εχει στοιχειωσει? χεχεχε τεσπα, ευχαριστω κ για το χρονο σου κ για τον κοπο σου!!!!!.. θα βαλω να ανοιγει με το notepad , κ θα το αφησω ετσι. κ οτι χρειαστω.. , εδω θα ερθω!!

Δημοσ.

Ψάχνωντας είδα ότι υπάρχει και άλλη καταχώρηση για τις επεκτάσεις.

Είναι στο HKEY_USERS\ENA KATEBATO APO NOYMERA KAI GRAMMATA\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Explorer\FileExts\.srt

Σβήσε και από εκεί τον φάκελο .srt καθώς και από το προηγούμενο μονοπάτι και κάνε επανεκκίνηση.

Δημοσ.

ουτε αυτο επιασε φιλαρακο, καλα λεω εγω, αυτο το wmplayer στοιχειωσε!!! οταν κανω οτι μου λες, ολα διαγραφονται, αυτο εκει ! δεν το αγγιζει τιποτε!! :mad:

Δημοσ.

Το επόμενο που μπορείς να κάνεις είναι μια γενική αναζήτηση στη registry για .srt και όπου βρεις κλειδί που να έχει καταχώρηση το wmplayr να το σβήνεις.

Κράτα όμωςενα backup ή δημιούργησε ένα σημείο αναφοράς για ασφάλεια.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Micos000, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και το unassociate 1.4 είναι δωρεάν και αρκετά ασφαλές και απλό, επιλέγει την κατάληξη που θέλει και πατάει το remove.

Μόνο για Win7 και Vista...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχεις δουλέψει το πρόγραμμα acepower;

Το έτρεξα, αφαίρεσα το association και διέγραψα και την κατάληξη srt από την λίστα και το μόνο που έγινε είναι να αλλάξει η συσχέτιση από το σημειωματάριο στο kmplayer που είχε μπει μόνο του κατά την εγκατάστασή του km.

Βασικά το μόνο που κάνει είναι να εκτελεί την εντολή assoc .srt= πράγμα που το κάνεις και μέσα από το command prompt χωρίς πρόγραμμα. Το είχα δει και αυτό αλλά δεν μου έκανε αυτό που ήθελε ο angel γι αυτό και δεν το ανέφερα.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Εννοείται ότι το έχω δουλέψει! Το δοκιμάζω αμέσως πάλι:

Μόλις αφαίρεσα την συσχέτιση .flv με τον VLC player και δούλεψε κανονικά. Αντίθετα η εντολή assoc .flv στην command prompt, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, ενώ έδωσε την απάντηση "Δεν βρέθηκε συσχέτιση αρχείου για την επέκταση .flv", επομένως -αντίθετα με ότι ισχυρίζεσαι- κάποια διαφορά πρέπει να έχει το πρόγραμμα unassoc 1.4, με την εντολή assoc .xxx.

Αν και κινδυνεύω να προπηλακιστώ, από πολλούς χρήστες του, κατά την γνώμη μου, το KMplayer δεν απέχει και πολύ, από ένα "malware" τύπου Babylon π.χ. οπότε πριν κάνεις τις δοκιμές σου, απεγκατέστησέ το καλύτερα ή δοκίμασε κάποια άλλη κατάληξη, άσχετη με το KMplayer.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...