Latency Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Τι τροφοδοτικό πρέπει να επιλέξει κάποιος ώστε να σηκώνει τα "σημερινά δεδομένα" δηλαδή, κάποιος που έχει μια κάρτα γραφικών GTX550, έναν επεξεργαστή ι3, μητρική της σειράς z68/z77x τι τροφοδοτικό θα πρέπει να έχει αυτός λοιπόν για να τα σηκώσει αυτά με άνεση, και να του δίνεται η δυνατότητα αναβάθμισης (πχ 2η GTX550 για SLI, ή να αγοράσει μια πολύ καλή κάρτα GΤΧ680) 600w είναι αρκετά? Price range: 40-70ευρώ, υπάρχει κάτι καλό [όχι μέτριο]?
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Στο τροφοδοτικό πρέπει να είσαι πιο συγκεκριμένος αν δεν θέλεις να σπαταλήσεις χρήματα άδικα. Κυρίως στο τι κάρτα γραφικών θα επιλέξεις, είναι εντελώς άλλη επιλογή το 1xGTX550 το 2ΧGTX550 το 1xGTX680 συνήθως 650w είναι ένα καλό standar δεν θα σου είναι αρκετό σε sli όμως. Επίσης αν θέλεις Sli καλό είναι να πάρεις ένα αναγνωρισμένο που να το υποστηρίζει συνήθως το γράφει στα χαρακτηριστικά. Αν το range ηταν 55-85 θα ήταν καλύτερο,αλλά όπως είπαμε πάντα έχει σημασία η επιλογή του να γίνει τελευταία σε σχέση με το υπόλοιπο hardware
Latency Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 βασικά θα ήθελα να ρωτήσω... ένα μηχάνημα με 2 κάρτες γραφικών σε SLi Mode (2ΧGTX560ti) και επεξεργαστή ι5, θα καεί πολύ? γιατί άμα είναι να έρχεται ΔΕΗ τόσο τότε άστο...
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Θα καίει παραπάνω από ένα μηχάνημα με 1 κάρτα γραφικων,αλλά νομίζω ότι η επιλογή σου θα γίνει σύμφωνα με το ζητούμενο σου και τι μπορεί να σου προσφέρει ένα SLI εγώ πάντα είμαι υπέρ της μιας κάρτας εκτός αν υπάρχει η μια ήδη σαν βάση, η απόδοση της δεν είναι αρκετή,και θέλεις κάτι πιο οικονομικό από μια καινούρια.. Αν όμως στήνεις καινούριο Pc η μια κάρτα είναι μονόδρομος.
baskon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Καταρχας αν ειναι να σκεφτεσαι πόσο θα σου ερθει η ΔΕΗ τότε καλύτερα αστο.. Αν κανεις και Overclock στον επεξεργαστη και βαλεις και sli με δυο σχετικά καλές vga το συστημα θα τραβαει αρκετα..ΑΝ παιζεις 1-2 ωρες την ημερα και μετα το κλεινεις οκ.. αν τον εχεις ανοιχτο 12ωρα τοτε υπάρχουν 2 επιλογες. 1.Δε σκεφτεσαι τη ΔΕΗ οποτε βάλε ότι θελεις 2.Σε νοιαζουν τα 5-10-15 ευρώ το μήνα (προσοχη δεν ειπα τετραμηνο)που θα σου ερχεται παραπάνω το ρευμα και αρα πας σιγουρα σε single Καρτα και αν κανεις Overclock στον επεξεργαστη δε θα κανεις πολυ..
Latency Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 δεν είμαι OClocker, γιατί πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα είναι χαζομάρες και αποδεδειγμένα, δεν θα δεις πάνω από 5-10% διαφορά στο σύστημα, ακόμα και αν πας τον επεξεργαστή από 3.4 ->3.9, παιδιά μου, απλά έχω την εντύπωση ότι 1 κάρτα σήμερα είναι αρκετή αλλά σε 2 χρόνια δεν θα είναι αρκετή. (πριν 3 χρόνια αν είχες 512MB ήσουν καλά, σήμερα 1GB θεωρείται ότι είναι καλά αλλά από τι βλέπω σε λίγο δεν θα είναι αρκετά σε 1-2 χρόνια) ένα μηχάνημα με Μητρική Ζ68/Ζ77 (1PCIE3.0 1PCIE2.0) 2X4GB RAM 1600MHz 2GTX550 (SLi) i5 CPU θα έχει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος με το παρακάτω? Μητρική Ζ68/Ζ77 (1PCIE3.0 1PCIE2.0) 2X4GB RAM 1600MHz 1GTX550 (ΝΟ SLi, άρα δεν υπάρχει και λόγος για καλή μητρική) i5 CPU ΥΓ: τι τροφοδοτικό θέλουν minumum τα παραπάνω και για τι ποσά γίνεται λόγος, γιατί αν είναι να χαλάς 10ευρώ παραπάνω το μήνα είναι σημαντική και αισθητή διαφορά ...
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Θα έχει 60% παραπάνω κατανάλωση το ένα από το άλλο περίπου αφού η κάρτα καταναλώνει αυτής της τάξεως μεγέθους απο το συνολικό. Μην τρομάζεις όμως αυτό δεν σημαίνει τα Watt του τροφοδοτικού ανά ώρα. Παρεμπίπτοντος η κάρτα που έχεις επιλέξει δεν είναι αρκετή ούτε σήμερα για δυνατά παιχνίδια ούτε καν σε SLI.
Latency Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 o υπολογιστής είναι αρκετές ώρες ανοιχτός κάθε μέρα, περίπου 10 ώρεα 60% παραπάνω είναι πολύ μεγάλο ποσό, δεν ξέρω πόσο χαλάει ο υπολογιστής μου μόνο αλλά αν φανταστούμε το 2μηνο να χαλάει ένα 30αρι ευρώ θα πάει 45-50 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ και έλεγα να κάνω μια γερή αναβάθμιση, θα έπαιρνα 180ε μητρική για να στήσω ένα δυνατό μηχάνημα με τον καιρό... (πρώτα βάση και μετά με τον καιρό τα υπόλοιπα ...) θα το σκεφτώ πάρα πολύ, μάλλον θα δώσω πολύ λιγότερα για μητρική(δεν υπάρχει λόγος να δώσω πάνω από 130) και όσον αφορά την κάρτα γραφικών μάλλον θα πάρω μια GTX560Ti (δεν ξέρω ποια)
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Όταν φτάσει η ώρα άνοιξε ένα καινούριο νήμα στις "αναβαθμίσεις" συμπληρώνοντας την ανάλογη φόρμα .. Οι λύσεις κ οι ιδέες που θα πάρεις θα είναι οι καλύτερες,από εκεί και πέρα αξιολογείς και αποφασίζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα