tofi86 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδή έχω κουραστεί να ψάχνω... είπα να ζητήσω την πολύτιμη βοήθεια των μελών του φόρουμ μιας και απ'ότι βλέπω ασχολείστε καθημερινά με το άθλημα... Λοιπόν, 1) Οθόνη έχω 2) Κουτί έχω (full ATX) 3) Λειτουργικό Σύστημα έχω (Windows 7) Θέλω, 1) Μητρική 2) Επεξεργαστή 3) Μνήμες 4) Τροφοδοτικό 5) SSD? 6) Κάρτα γραφικών? Το μηχάνημα θα το στήσω εγώ. Απαιτητικά προγράμματα που χρησιμοποιώ -> Sony Vegas Παιχνίδια-> FIFA, Hitman Γενικά θέλω ένα σύστημα το οποίο να βγάλει τα λεφτά του... Επειδή δεν κάνω αναβαθμίσεις συχνά θέλω να πάρω κάτι που θα μου κρατήσει, αλλά να μην έχει δυνατότητες που δε θα μου χρειαστούν ποτέ... Στα χρήματα δεν είμαι απόλυτος, αλλά ας πούμε 500€ για αρχή... Στην κάρτα γραφικών και στον ssd έχω βάλει (?) γιατί δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο μου είναι απαραίτητα προς το παρόν. Είμαι από Θεσσαλονίκη Ευχαριστώ εκ των προταίρων.
tofi86 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδή είμαι καινούριος στο φόρουμ και βλέπω να έχουν δωθεί απαντήσεις σε όλα τα posts εκτός από το δικό μου... αναρωτιέμαι αν έχω κάνει κάτι λάθος.... Δεν με πειράζει να περιμένω, απλά αν μπορεί κάποιος να μου πει αν είναι κατανοητά αυτά που έχω γράψει παραπάνω ή αν χρειάζεται να γράψω κάποια περαιτέρω διευκρίνιση.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα και καλωσήρθες, όχι δεν έκανες κάτι λάθος. Δες τα παρακάτω και συζητάμε (το μαγαζί είναι το visionstudio στη Θεσσαλονίκη με καλές τιμές και ποικιλία): 2
tofi86 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν, αν και έχω 2 pc στο σπίτι που είναι AMD (είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά μιλάμε για άλλες εποχές όταν τους πήρα) σκέφτομαι να πάω σε ένα σύστημα με βάση έναν i5. Για αρχή δε θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου και με μια πιο φθηνή κάρτα γραφικών? Με σκοπό να την αλλάξω σε 1 με 2 χρόνια αργότερα...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Στο sony vegas θα έχεις λίγο καλύτερες επιδόσεις με τον FX 8120. Συν τοις άλλοις το μπατζετ σου δεν φτάνει για i5. Αν θέλεις να παίζεις παιχνίδια, δεν σου κάνει πιο φτηνή κάρτα γραφικών. Αν δεν θέλεις καθόλου παιχνίδια και κάνεις και μια οικονομική υπέρβαση, πας κατευθείαν σε i7 και καθαρίζεις. Mε την ενσωματωμένη του θα μπορείς να παίζεις κάποια όχι απαιτητικά παιχνίδια. Έχει υπόψιν σου πάντως ότι η κάρτα γραφικών (είτε amd είτε nvidia) προσφέρει πρόσθετη επιτάχυνση στο sony vegas.
tofi86 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Τον i7 δε τον κοιτάζω και πολύ γιατί θεωρώ ότι δεν θα μου χρειαστεί και δεν υπάρχει λόγος να δώσω +100€ για cpu. Όταν εργάζομαι στο Sony Vegas δεν κάνω κάτι άλλο παράλληλα. Με ενδιαφέρει η ταχύτητα του Rendering και απλά όταν τρέχει το preview η εικόνα να είναι ομαλή χωρίς κολλήματα. Η ποιότητα απεικόνισης δεν με ενοχλεί και τόσο, γι'αυτό και είπα για πιο φθηνή κάρτα γραφικών. Αν βέβαια προσφέρει επιτάχυνση στο Rendering τότε ΟΚ. Από παιχνίδια δεν έχω και πολλές απαιτήσεις... Νομίζω δεν είναι και πολύ βαριά παιχνίδια το FIFA και το Hitman.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Ο i7 δεν σου προσφέρει απλά την δυνατότητα να κάνεις κάτι άλλο παράλληλα. Σου προσφέρει και μεγαλύτερη ταχύτητα στο rendering. Δες και την παρακάτω προοπτική στην περίπτωση που επιμένεις για intel. Τα ενσωματωμένα γραφικά θα ανταποκριθούν μια χαρά στα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν και ssd μπορείς να πάρεις αργότερα. Η πρώτη λύση με τον FX θεωρώ πάντως πως είναι πιο πλήρης.
tofi86 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Να'σαι καλά για το χρόνο σου φίλε μου. Πήρα μια ιδέα πάνω κάτω. Κάτι τελευταίο που θα ήθελα να με βοηθήσεις... Σε ποια περίπτωση θα μου χρειαστεί τροφοδοτικό μεγαλύτερο από τα 430W της Corsair που μου προτείνεις στην τελευταία σύνθεση; Ρωτάω γιατί αν και είναι πολύ ελκυστικό το Thermaltake της 1ης σύνθεσης είμαι φανατικός της Corsair και καταλαβαίνεις . . .
sobi1984 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 με το 430 ξεχνας μια πολυ δυνατη καρτα γραφικων σε δυο χρονια.... με το thermaltake κανεις μια χαρα την δουλεια σου ομως..... 1
tofi86 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Με καλύψατε πλήρως παιδιά! Να'στε καλά!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Όπως στα είπε ο sobi. Το 430 της corsair θα σου φτάσει και για μια low-mid κάρτα γραφικών. Για παραπάνω όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα