achillevs72 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Αγόρασα εναν εκτυπωτη Canon Pixma MX375 που εχει και φαξ. Το σπιτι εχει συνδεση HOL PSTN και ίντερνετ με τη μερα. (ο ΟΤΕ δεν εμπλεκεται) Αραγε η γραμμη να υποστηριζει φαξ ή θα πρεπει να τους παρω τηλ; Καποιος που να εχει καποια εμπειρια με πολυμηχανηματα που υποστηριζουν και φαξ σχετικα με ρυθμισεις που πρεπει να γινουν;
Alxnks Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 δηλαδη σου δουλευει το φαξ η οχι; δεν λες..
Alxnks Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 χμμ..και ειχα αρχισει να σκεφτομαι για hol. δεν μου αρεσει το προβλημα σου γιατι εχω κι εγω fax. παλιοτερα που ειχα ξαναφυγει απο οτε, προς forthnet τοτε, με το που πηγα στο δικτυο τους δεν μου δουλευε το φαξ. και μαλιστα μολις ειχα παρει και νεα συσκευη..και δεν μου δουλευε ουτε η παλια ουτε η νεα. εκεινοι....φταινε οι συσκευες σας. εγω...μα ρε παιδια, με τον οτε χτες, πριν γινει η αλλαγη προς εσας, δουλευαν κανονικα και οι δυο. εκεινοι...φταινε οι συσκευες σας. εγω...καταγγελια στην αρχη τηλεπικοινωνιων, δεν πληρωσα τιποτα για τη φορθνετ, ουτε καν τις κλησεις που ειχα κανει οσες μερες εμεινα σε εκεινους και εστειλαν και κουριερ να παρει τη συσκευη τους (ενω επεμεναν να την παω εγω σε καταστημα τους...απαντηση μου: με κουριερ μου τη φερατε, κουριερ θα στειλετε να την παρει, εγω δεν παω πουθενα...αν θελετε, αν δεν θελετε μενει εδω και θα περιμενει στο κουτι της να ερθετε να την παρετε). δεν θελω να εχω τα ιδια τραβηγματα και με τη hol ρε γαμωτο! και κατι ακομα...στον οτε οι κλησεις φαξ χρεωνονται μεσα στα δωρεαν αστικα...νομιζω στους εναλλακτικους στις χρεωνουν σαν κλησεις δεδομενων, αλλο ενα μειον τους!
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 α.νομιζω πλεον οτι τα φαξ δεν χρεωνονται.β.συνηθως οχι δεν χρειαζεται να παρεις τηλ να τους πεις οτι εχεις φαξ.οι ρυθμισεις που μπορει να χρειαστουν ειναι να βαλεις send kai receive rate στην πιο χαμηλη ταχυτητα.9600 η και πιο χαμηλα αν υπαρχει οπως και το ecm δοκιμασε το ειτε ανοιχτο ειτε κλειστο.επισης το φαχ να εχει φιλτρο εκτος αν εχεις voip οποτε δεν χρειαζεται και σιγορεψου οτι δουλευει το καλωδιο και το πριζακι που το εχεις βαλει οπως και οτι το εχεις βαλει στην υποδοχη Line.επισης τι προβλημα σου κανει?δεν λαμβανει δεν στελνει?τι ακους απο το Fax?επισης αν και ποτε πλεον δεν ειναι checked να μην υπαρχει επιλογη wait for dial tone.αυτα για αρχη.πλεον οι περισσοτεροι παροχοι τα εχουν διορθωσει τα περισσοτερα προβληματα fax ακομα και στην voip .σπανια βλεπω πλεον προβληματα με συναγερμους,fax.εκτος αν η Hol λεει οτι δεν παιζει το Fax εξαρχης οπως ελεγε πχ η vivodi στην αρχη και μερικες αλλες εταιρειες οταν ηταν voip.
achillevs72 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Η αληθεια ειναι οτι δεν πολυκαιγομαι να εχω φαξ, αλλα μιας και το εχει σαν εξτρα το πολυμηχανημα ειπα μηπως και δουλεψει. Ακομα δεν εχω παρει τηλ την Χολ. Το voip στο ρουτερ (νετφαστερ) ειναι απενεργοποιημενο-το λαμπακι δεν αναβει-, ενω και στο μενου δεν βρισκω ακαουντ ουτε επιλογη για δημιουργια. Ετσι το'χω συνδεσει εκει που ηταν πριν η τηλ συσκευη. (στο phone του splitter δλδ). Εβαλα και ενα φιλτρο που ηταν στο πακετο με το ρουτερ και δεν το χρησιμοποιουσα. (Το δοκιμασα και χωρις φιλτρο). Την συσκευη την εχω συνδεσει στο πολυμηχανημα-φαξ. Αυτα συμφωνα με τις οδηγειες στο φυλλαδιο. Το τηλέφωνο δουλευει μια χαρα ακομα και με κλειστο το πολυμηχανημα. Οι ρυθμησεις στο φαξ εγινα συμφωνα με το φυλλαδιο. Στη επιλογη φαξ του πολυμηχανηματος, στην αναμονη η οθονη γραφει: [εναρξη]=Αν. ακ. ή [start]=offhook (στα αγγλικα)
poulinos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 kai voip να ειχες συνηθως ο παροχος κλειδωνει τις καρτελλες του voip για να μην μπορεις να της πειραξεις.αλλα αφου λες οτι το συνδεεις στο splitter και εχεις κανονικα τηλεφωνο τοτε οκ σου εχουν δωσει κανονικη τηλεφωνια.τωρα αν εχεις splitter και οχι τηλεφωνικο διακλαδωτη δεν χρειαζεται να βαλεις και φιλτρο. off hook ειναι οταν εχεις ανοιχτο το τηλεφωνο. απο εκει και περα δες στα advanced settings του φαξ για ταχυτητα και ecm.επισης δοκιμασε να στειλεις fax.και αν δεν το στειλει θα σου βγαλει μυνημα λαθους.δες τι σου βγαζει.αν ακους ηχο πες τι ακους. μπας και βγαλουμε ακρη. και εννοειται στειλε φαξ καπου που να απανταει faχ.και το αναποδο να σου στειλει καποιος φιλος σου ενα fax να δεις αν θα το λαβεις.καπου το ρυθμιζεις αν θα απανταει αυτοματα και αν ναι μετα απο ποσα χτυπηματα.
achillevs72 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Τελικα με κατι ρυθμησεις που εκανα στο μενου του φαξ, καταφερα να λαβω φαξ απο δυο διαφορετικα σάιτ απο το δυαδυκτιο.(δοκιμαστικά). Ταχυτητα εβαλα 9600 (ειχε και πιο κατω στα 4800) και ενεργοποιημενο το ecm. Λειτουργια "μονο φαξ" (φυσικα δουλευει και το τηλ κανονικα). Η ληψη γινεται αφου πρωτα σηκωσω το ακουστικο τηλ. το κρατησω 2-3 sec και το κλησω. Θα προσπθησω να βρω λυση για αυτοματη ληψη, αν γινεται. Παντως τις ρυθμησεις που προσπαθω να βαλω ειναι για αυτοματη ληψη. Τέλος για την αποστολη θα δοκιμασω μαλλον την Παρασκευη στη δουλεια του αδερφου μου. Το βασικο προβλημα ειναι οτι δεν εχω προσβαση(ειμαι στο χωριο με νετμπουκ) στο ηλεκτρονικο εγχειριδιο (CD) του φαξ, και προσπαθω με οδηγειες ηλεκτρονικου εγχειριδιου αλλου μοντελου (που βρηκα και κατεβασα), να κανω διαφορες ρυθμησεις και να διαβασω καποιες οδηγιες.
poulinos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 μπορεις να το βαλεις και 4800 για ακομα καλυτερα.δεν χανεις και τιποτα γενικα σε ταχυτητα.το ecm συνηθως δεν δημιουργει προβλημα αλλα πολλες φορες δοκιμαζεις το αναποδο απο αυτο που ειναι. απλα υπαρχουν 2 ecm.το ενα ειναι error correction mode και το αλλο ειναι economy mode για μελανι. κανονικα αμα βαλεις αυτοματη απαντηση δεν σηκωνεις το ακουστικο.απλα πρεπει να ρυθμισεις μετα απο ποσα χτυπηματα θα απαντησει και βεβαια να ειναι τσεκαρισμενη η αυτοματη απαντηση.επισης μπορεις να μην σηκωσεις το ακουστικο(πιανει σε αρκετα fax) και απλα να πατησεις το κουμπι για εναρξη fax. δεν γινεται να μην εχει αυτοματη ληψη εκτος αν εχει και ειναι σε 7-8 χτυπηματα που ειναι πολλα. συνηθως το manual ειναι λιγο περιττο.αν μπεις στα μενου τα βλεπεις ενα ενα ολα.επισης σε πολλα φαξ σου δινει την δυνατοτητα να κανεις μεσα απο το μενου Print τις ρυθμισεις η και τα μενου ακομα. Λογικα ναι στο νετ θα πρεπει να βρεις και το Manual απο αυτο το μοντελο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα