Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ίδια η αλλαγή όλων των πυκνωτών για το φίλο ts δεν θα είναι εύκολη & θα είναι χρονοβόρα μιας & προφανώς δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό & εμπειρία. Μη το συγκρίνεις με τη δουλειά σου. -Αν- (δεν είναι σίγουρο, μη ξεχνάμε πως μiλάμε για 1 μόνο cap μετά από τόσα χρόνια, όχι 8) του συμβεί αυτό σε τόσο παλιό mobo θα του είναι πιο απλό να δώσει 10€ για να το αντικαταστήσει.

Αν θέλει να το κάνει για την εμπειρία & τη γνώση τότε συμφωνώ. Αλλά ξέρεις πως δεν είναι όσο απλό όσο να αλλάζεις πυκνωτές σε ένα psu για παράδειγμα με το κολλητηράκι των 30w.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συνεχεια στην αμφισβητηση και δεν καταλαβαινω γιατι,μαλλον γραφω περιεργα.

Φυσικα και η δουλεια μου δεν μπορει να συγκριθει με ανθρωπους που βαζουνε εναν επεξεργαστη και μια μνημη και θεωρουνται τεχνικοι,ουτε με παλικαρια που θελουν να φτιαξουν το pc τους και ζητανε συμβουλες απο εδω.

1.Δεν ειπα ποτε να αλλαξει τους πυκνωτες μονος του.Ακομα και ενα κολλητηρι να εχει η αλλαγη των πυκνωτων σε motherboard ειναι δυσκολη γιατι διπλα ακριβως απο τα ποδια του πυκνωτη περνανε πιστες(τριχιες )και αν πιεσουμε πολυ το κολλητηρι ή δεν τα καταφερουμε να ανοιξουμε τρυπα με την πρωτη,τοτε οι πιστες bye bye.Φυσικα και ειναι δυσκολοτερο απο psu.

2.Ή ενας ή 10 πυκωτες σκασμενοι μπορουν να κανουν την ζημια,να ειναι δηλαδη το συστημα ασταθες(εδω τονιζουμε οτι παιζει τεραστια σημασια η ψυξη του εσωτερικου χωρου γιατι η ζωη του πυκνωτη εξαρταται κατα πολυ απο την θερμοκρασια του,ποσο μαλλον αν ειναι σκασμενος.)Σημερα εχει εναν σκασμενο,τον αλλο μηνα ανοιγεις το κουτι και βλεπεις 5 σκασμενους.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ,ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

Για ψαξτε και διαβαστε για πυκνωτες που δεν δειχνουν σημαδια καταπονησης και παρολαυτα ταλαιπωρουν τους τεχνικους γιατι οντως εχουν προβλημα.

Οι πυκνωτες εχουν ωρες ζωης ,και αν μιλαμε και για παλια εξαρτηματα περαν της πενταετιας-εφταετιας τοτε οι πυκνωτες χρηζουν αλλαγη,ειναι δεν ειναι σκασμενοι.Αλλιως αν δεν το θελουμε αυτο,παμε σε ενα πλαισιο και σκαμε τα ωραια μας λεφτακια και αναβαθμιζουμε τα εντοσθια.

Το τι θελει να κανει ο καθενας ειναι αποκλειστικα δικη του επιλογη.Αν εισαι τεχνικος πρεπει να δωσεις την πιο συμφερουσα και φυσικα την πιο γρηγορη λυση ΚΑΙ γι αυτο φιλε αδικε με ακους να μιλαω ετσι.Αυτο ξερεις τι σημαινει?

Αυτο λοιπον σημαινει οτι 1)ή θα ετρωγα ολη την αγορα να βρω motherboard 478 μεταχειρισμενο ή καινουργιο,ή να ψαξω στο ebay και να εχω το board σε 7 μερες με ενα κοστος των 30€ και αντε 20€ εργατικα ισον 50€.(εξαλλου,ποιος μας λεει οτι στο μεταχειρισμενο board δεν θα σκασουν οι πυκνωτες στον μηνα πανω?

2)Το board ειχε επισκευαστει σε ενα τεταρτο και ο πελατης πληρωσε ενα εικοσαρικο και εκανε κωλοτουμπες.

Πολλα πραγαματα να ξερετε οτι επισκευαζονται ,δεν πετιουνται ελαφρα την καρδια.

Και φυσικα,ξεχασα να σημειωσω οτι αλλαζοντας board,ειμαστε για backup,format ,drivers και ολα τα σχετικα,συν λοιπον ωρες εργασιας.

• Like 1
Δημοσ.

Πιο ενδιαφέρουσα & πιο οικονομική λύση από την αλλαγή ενός απλού 478 socket board που εγώ τουλάχιστον τα βρίσκω με 10-15€ ΠΑΝΤΟΥ γιατί έχει βρομίσει στην κυριολεξία ο τόπος με δαύτα & προσωπικά τα χαρίζω δε νομίζω να βρεις. Βέβαια εσύ επιλέγεις να την αγνοείς. No prob. :-) Προφανώς & έχεις τη σκοπιμότητα σου για όλο αυτό το λόγο:

...Δεν ειπα ποτε να αλλαξει τους πυκνωτες μονος του.

:rolleyes: ;)

Επίσης όπως εσύ βλέπεις χαλασμένα boards συνέχεια λόγω πυκνωτών μπορώ & εγώ να σου πω παραδείγματα από boards που είχαν 1 & 2 φουσκωμένους για μια 10ετία & ακόμα δουλεύουν απροβλημάτιστα. Δε χρειάζεται να τα ισοπεδώνεις όλα ούτε να τρομοκρατείς.

Το αστείο είναι πως επιμένεις για σκασμένο πυκνωτή & συνεχίζεις να προσπαθείς να τρομάξεις τον ts για τη καταστροφή του συστήματος... τρελά λεφτά κλπ. Αλλά είπαμε ποιος είναι ο προφανής λόγος...

Ελπίζω να μη με βάζεις σε κάποια από τις κατηγορίες που αναφέρεις αρχικά γιατί δε μπορείς να γνωρίζεις τη δουλειά μου.

Και όσο αφορά το "Συνεχεια στην αμφισβητηση και δεν καταλαβαινω γιατι", δεν οφείλεται στο αν τα γράφεις περίεργα. Μια χαρά τα γράφεις. Το μόνο που μπορώ να απαντήσω εδώ είναι: Yeeeeeeessss Master!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να μιλας με αποδειξεις και τεκμηρια,ετσι θα γινεσαι πιο πειστικος.

Αν βρεις εστω ενα μελος το οποιο εχω συνεργαστει και του εχω παρει λεφτα(αν και γιατι να ειναι κακο αυτο,παρολαυτα δεν εχει γινει,η αισχροκερδεια πρεπει να καταγγελεται)ΤΟΤΕ θα εχεις το δικαιωμα να μιλας με υπονοιες και περι σκοπιμοτητων και λοιπα κουραφεξαλα.

Μεχρι να βρεις τον εναν ,ασε τις υπονοιες.

Τεκμηρια: εχω δει boards να δουλευουν με ενα σκασμενο πυκνωτη εδω και 10 χρονια,ναι συμφωνω και εγω εχω δει,και λοιπον?

Ενα pc κοβει τιμολογια μια εφταετια σε ενα σουπερμαρκετ με σκασμενους πυκνωτες χωρις κανενα προβλημα,ναι και λοιπον?Κοβει τιμολογια δεν κανει κατι αλλο.Αν βαλεις αυτο το pc να αντιγραψει ενα cd ξερεις τι μπορει να παρεις?Ξερεις ποτε και που θα σε κρεμασει αμα το στρεσαρεις?

Αυτα φιλαρακο δεν ειναι τεκμηρια.Τεκμηρια ειναι οτι εσυ θα δωσεις λεφτα να παρεις ενα motherboard(καρπουζακι κατα βαση)δεν ξερεις ο αλλος αν κατεβαζε 24/7 και στο τριμηνο πανω θα σκασουν οι πυκνωτες και θα ξανατρεχεις για motherboard ,ενω εγω θα αλλαξω ολους τους πυκνωτες και θα εχω pc για αλλη μια πενταετια(εκτος και αν μου παραδωσει κανενα smd και με αφησει,δεν ειμαι ο μαντης Τειρεσιας)

Αυτο φιλαρακο λοιπον λεγεται τεκμηριωμενη λυση που σου δινω,ειτε σου αρεσει ειτε οχι.

Τρομοκρατιες και 17 Νοεμβρη ,παλι κρυβομαστε στις λεξεις να γεμισουμε κειμενα.Το pc με εναν πυκνωτη φουσκωμενο (γιατι βλεπω διαχωριζεις το σκασμενο με το φουσκωμενο) ειναι ακριβως το ιδιο και δεν ξερω γιατι το διαχωριζεις.Αν εχει φουσκωσει απο πανω,εχει σκασει απο κατω που δεν το βλεπεις,το ξερες?Το pc λοιπον με εναν πυκνωτη φουσκωμενο μπορει να γινει ασταθες δεν ειναι καμμια τρομοκρατια ,ειναι η αληθεια.Εσυ λες οτι μπορει και να μην γινει,ναι φυσικα,συμφωνω οπως ειπα και παραπανω.Μας νοιαζει ομως φιλαρακο να ΜΗΝ γινει.Εκτος και αν ειναι ενα παλιοπισο που δεν μας νοιαζει αν θα καταληξει στα σκουπιδια.

Λεφτα ομως δεν υπαρχουν και γι 'αυτο ολο και μας κοφτει αν ψοφησει το πισακι μας.

Επεξ/σία από Roger
Δημοσ.

Το αστείο είναι πως δεν διαφώνησα κάπου μαζί σου, ίσα ίσα που ήμουν υπέρ στο να αλλάξει & όλα τα caps αν μπορεί.

Αλλά το να επιμένεις να προσπαθείς να τον βάλεις σε ιστορίες με τεχνικούς χωρις να ξέρεις αν το pc έχει όντως πρόβλημα μου δημιουργεί ενστάσεις.

OK we get the point! Πρέπει να πάει σε ηλεκτρονικό οπωσδήποτε!

Και όποιος δεί μπροστά του board 5ετίας & άνω να το στείλει & αυτό σε ηλεκτρονικό γιατί οι πυκνωτές του θα χαλάσουν. 5... 4... 3... 2...

Το να παραθέτεις προσωπικές εμπειρίες δεν είναι αποδείξεις/τεκμήρια. Και εγώ το έκανα. Και τι έγινε, απλά αγνόησες & είπες για υπολογιστές που κόβουν τιμολόγια <_< (αυθαίρετα συμπεράσματα).

Δε θα σε αμφισβητήσει κανείς άλλος ξανά Your Honor (που λένε & στα δικαστήρια)

...ενω εγω θα αλλαξω ολους τους πυκνωτες και θα εχω pc για αλλη μια πενταετια...

Αυτο φιλαρακο λοιπον λεγεται τεκμηριωμενη λυση που σου δινω,ειτε σου αρεσει ειτε οχι.

Που βρίσκεις τεκμήρια δε μπορώ να καταλάβω.

Για μένα τεκμηριωμένη λύση είναι επίσης το εξής: για να γλιτώσει ο φίλος τον ηλεκτρονικό που θα του αλλάξει τους πυκνωτές & θα του πάρει... (δε θυμάμαι πόσα ζήτησες), εγώ θα του χαρίσω νέο board αν έρθει να με βρει & θα τη βγάλει τζάμπα... ;)

Δημοσ.

παιδια να σας ρωτησω και εγω κάτι, υπαρχει περιπτωση ενας πυκνωτης να βγαζει συχνοτητες;

ακουω απο μεσα απο το μηχανημα εναν πολυ σπαστικο ηχο σαν συχνοτητα κυριως οταν παιζω παιχνιδια, αλλα και οταν ειναι σε σταθερη κατασταση μαλον βγαινει απο την μητρικη

ξερει κανεις τι μπωρει να ειναι; και η καρτα ηχου οταν μπαινει σε λογισμικο ή οταν κλεινω τον υπολογιστη κανει σαν 2 τσακ τσακ αυτο ειναι πυκνωτης;

αλλα ενταξει αφου η καρτα ηχου λειτουργει πιο πολυ με απασχωλει αυτος ο ηχος της μητρικης ειναι πολυ σπαστικος

Δημοσ.

, εγώ θα του χαρίσω νέο board αν έρθει να με βρει & θα τη βγάλει τζάμπα... ;)

Kαι το σιγουρο λοιπον ειναι,οτι επειδη ειναι απο σενα και ειναι και τσαμπε δεν θα σκασουν οι πυκνωτες στο τριμηνο.

Αυτο λοιπον δεν καταφερες να καταλαβεις.

Δημοσ.

Ναι φίλτατε θα το φτιάξω να σκάσουν στους 3 ακριβώς μην ανησυχείς. Αφού δε πάθανε τόσα χρόνια. Μετά πάρε σειρά στείλε & κανα πμ με διευθύνσεις & καλές δουλειές ;)

Δημοσ.

Λεγομενα με ειρωνεια ,απλα εκτειθεσαι.

Δεν ειχες βεβαια και τιποτα σημαντικο να πεις.

Οι πυκνωτες του αδικου αφου δεν παθανε τιποτα τοσα χρονια ,δεν παθαινουν ποτε.

Αν περιμενα να δουλεψω κρεμαμενος απο το insomnia στελνωντας διευθυνσεις,θα ειχα μπει μεσα με τα τσαρουχια μια δεκαετια και θα τρωγα πετρες,

Understand?

Δημοσ.

Ρώτησες με ειρωνεία, απάντησα με ειρωνεία, πως είναι δυνατό να παραπονιέσαι & να λες πως εκτίθεμαι με κάτι που έκανες πρώτος;

Και επανέλαβες ξανά μετά.

Επίσης δεν έχω κατασκευαστική ηλεκτρονικών στοιχείων οπότε δεν είναι δικοί μου.

Τέσπα δε θα πέσω άλλο στη παγίδα σου. Καλό σου βράδυ.

Δημοσ.

παιδια για την δικη μου απορια ξερει κανεις? ή να ανοιξω καινουριο θεμμα

ειπα μια που λετε για τους πυκνωτες να αναφερω και εγω αυτο που εχω

Δημοσ.

Oι ηχοι κατα πασα πιθανοτητα προερχονται απο το τροφοδοτικο.

Ουτε και οι σκασμενοι πυκνωτες μπορουν να δημιουργησουν θορυβους.

Ελεγξε το τροφοδοτικο

Δημοσ.

Παιζει να ειναι και απο μητρικη ο ηχος.αλλα οχι απο πυκνωτες.αλλα το πιθανοτερο ειναι το τροφοδοτικο οπως ειπε ο φιλος πιο πανω.ειναι να μην σου τυχει αυτος ο ηχος.εαν ειναι απο την μητρικη,το πιθανοτερο ειναι οτι θα ειναι απο τα κυκλωματα εκει διπλα στον επεξεργαστη οπου ειναι οι πισω θυρες της μητρικης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...