kost.ren. Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σας. θέλω να μου λύσετε μια απορία μιας και βλέπω τι υπάρχουν πολλοί γνώστες εδώ. προσπάθησα να δω και σε παλιότερα θέματα αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αν υπάρχει φουσκωμένος πυκνωτής πάνω στη μητρική, αυτό σημαίνει οτι πετάμε τη μητρική ή διορθώνεται αλλάζοντας τον πυκνωτή; Μιλάμε για υπολογιστή δεκαετίας οπότε η όποια διόρθωση θα πρέπει να είναι και με μικρό κόστος διαφορετικά δεν αξίζει πιστεύω. Απλά λόγω οικονομικής κατάστασης ρωτάω μήπως μπορεί να διορθωθεί σχετικά φτηνά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
TheELF Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορεί να αλλαχτεί(από κάποιον που ξέρει) το θέμα είναι ότι δεν βρίσκεις εύκολα πυκνωτές της ποιότητας που μπαίνουν σε μητρική οπότε αναγκαστικά θα βάλεις απλό πυκνωτή που έχει λιγότερη αντοχή. Το θέμα είναι να φταίει μόνο ο πυκνωτής και να μην έχει προχωρημένη βλάβη και φυσικά να μην κάνει καμιά χοντράδα αυτός που θα τον αλλάξει αφού η θερμοκρασία που χρειάζεται για να ξε-κολλήσεις έναν πυκνωτή είναι αρκετή για να κάψεις κάποιο ολοκληρωμένο.
kost.ren. Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Σ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Είχα μπερδευτεί γιατί οι μισοί μου λέγανε οτι γίνεται και οι άλλοι μισοί το αποκλείουνε. Αυτός που θα τον αλλάξει είναι σχετικός( εχει αλλάξει πολλούς πυκνωτές στη ζωή του) αλλά οχι και τόσο σχετικός με υπολογιστές οπότε γιαυτό δεν γνωρίζαμε αν είναι η ίδια διαδικασία που ισχύει και σε μια τηλεόραση πχ. Βασικά η βλάβη είναι οτι ξαφνικά μαυρίζει η οθόνη ή κάνει συχνές επανεκκινήσεις και κολλήματα και υποψιάστηκα (χωρίς να ξέρω πολλά) την κάρτα γραφικών επειδή έβγαζε και κάτι μηνύματα σφάλματος για την κάρτα, αλλά με μια πρόχειρη ματιά εντόπισα τον πυκνωτή και ελπίζω να είναι αυτό, γιατί οτι άλλο και να είναι -δεδομένης της παλαιότητας του υπολογιστή- θα σημαίνει οτι πάω για καινούργιο.
Roger Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορεί να αλλαχτεί(από κάποιον που ξέρει) το θέμα είναι ότι δεν βρίσκεις εύκολα πυκνωτές της ποιότητας που μπαίνουν σε μητρική οπότε αναγκαστικά θα βάλεις απλό πυκνωτή που έχει λιγότερη αντοχή. Eχμμ .εεεεεεε,παρακαλω? Oi πυκνωτες που πουλανε στο εμποριο ειναι πολυ καλυτεροι και ανωτεροι απο τις μαπες που βαζουν τα εργοστασια στα motherboards,αναλογα τα λεφτα που θες να πληρωσεις. Η λογικη φιλε topic starter λεει,οτι αν για παραδειγμα σου σκασει ενας πυκνωτης ,αν γινει προσπαθεια να αλλαχτει,καλο ειναι να αλλαχτουν ολοι μαζι .Για φαντασου να αλλαξεις τον εναν προβληματικο και σε μια βδομαδα να σκασει ο διπλα. Η θερμοκρασια του κολλητηριου μπορει να καψει ολοκληρωμενο? Πως ? 1
άδικος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ να προσθέσω πως η παρουσία φουσκωμένου πυκνωτή δε σημαίνει αυτόματα εμφάνιση προβλήματος στο board. Αυτό σε περίπτωση που το παλιό σου mobo δουλεύει κανονικά, οπότε & δεν αξίζει να μπεις σε ιστορίες. Όσο για την αντικατάσταση, μπορείς να βρεις ποιοτικούς πυκνωτές & σωστής θερμοκρασίας λειτουργίας στο ebay & σε ηλεκτρονικά καταστήματα εύκολα.
kost.ren. Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Τώρα -ως άσχετος που είμαι- με μπέρδεψες! Δεν μιλάμε για τους κοινούς πυκνωτές που έχουν μέσα και οι τηλεοράσεις πχ; Πόσο κοστίζουν αυτοί που λες;
firewalker Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτό που σε ενδιαφέρει επίσης είναι ο πυκνωτής να είναι "LOW ESR".
kost.ren. Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Πάντως παρόλα αυτά τα συμπτώματα που σας είπα, αφού άνοιξα το κουτί για να ρίξω μια ματιά και κανένα ξεσκόνισμα, έβγαλα και ξανα έβαλα στη θέση της τη κάρτα γραφικών και 2-3 μέρες τώρα δεν είχα κανένα συμπτωμα (δε ξέρω για πόσο!) αλλά προς το παρόν ο υπολογιστής φαίνεται να λειτουργεί κανονικά
άδικος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Oi πυκνωτες που πουλανε στο εμποριο ειναι πολυ καλυτεροι και ανωτεροι απο τις μαπες που βαζουν τα εργοστασια στα motherboards,αναλογα τα λεφτα που θες να πληρωσεις. Η λογικη φιλε topic starter λεει,οτι αν για παραδειγμα σου σκασει ενας πυκνωτης ,αν γινει προσπαθεια να αλλαχτει,καλο ειναι να αλλαχτουν ολοι μαζι .Για φαντασου να αλλαξεις τον εναν προβληματικο και σε μια βδομαδα να σκασει ο διπλα. Συνήθως έξω στο εμπόριο βρίσκεις χαμηλής ποιότητας, έχει ένα δίκιο ο Elf. Πρέπει να ξέρεις τι ψάχνεις & να το έχει το κατάστημα. Ασχέτως τη ποιότητα που βάζουν στο εκάστοτε mobo. Είναι άλλο θέμα, μη το γενικεύεις. Ο ts δε μιλά για σκασμένο αλλά ναι αν κάνει τον κόπο για 1, ας αλλάξει & τους άλλους.
firewalker Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Τώρα -ως άσχετος που είμαι- με μπέρδεψες! Δεν μιλάμε για τους κοινούς πυκνωτές που έχουν μέσα και οι τηλεοράσεις πχ; Πόσο κοστίζουν αυτοί που λες; Ένας πολύ καλός 105 C, 1000 uF στα 16 volt έχει γύρω στα 40 λεπτά.
Roger Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Για φανταστειτε τι κοστος θα ειχε ενα motherboard αν το εργοστασιο εβαζε καλους και ποιοτικους πυκνωτες. Τελευταιο οχταμηνο αλλαζω περιπου 200-250 πυκνωτες την ΗΜΕΡΑ,λες να μην βλεπω τι σαβουρα βαζει πανω το εργοστασιο και ποσο πολυ αντεχουν?
άδικος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι φίλε μου είναι θέμα κόστους-ποιότητας της mobo. Αλλά εσύ έχεις & το κατάλληλο προμηθευτή/ες όσο αφορά τη διαθεσιμότητα στο εμπόριο
kost.ren. Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Με διαφωτίσατε αρκετά γιατί είχα μπερδευτεί. Και κάτι άλλο. Εσείς θα μου προτέινατε (εφόσον σταμάτησαν μυστηριωδώς τα προβλήματα με τον υπολογιστή) να μην πειράξω τίποτα τελικά από πυκνωτές ή θα πρέπει να αλλαχτεί έτσι κι αλλιώς ο φουσκωμένος γιατί μπορεί να δημιουργήσει κι άλλο πρόβλημα; Το ρωτάω αυτό γιατί ο @άδικος ανέφερε -αν κατάλαβα καλά-οτι μπορεί να υπάρχει φουσκωμένος πυκνωτής αλλά να μη δημιουργεί πρόβλημα.
άδικος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Εγώ θα σε παραθέσω στο ποστ #5 & στη γραμμή που είχα διαγράψει (δεν είχα προλάβει να διαβάσω πως είχε πρόβλημα τότε). Αφού είναι παλιό hardware, άστο & όσο σε βγάλει (δεν είναι & κάνας δίσκος για να ανησυχείς).
Roger Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Χτες το απογευμα μου φερανε ενα pc desktop το οποιο περνει ρευμα και δεν δειχνει καθολου εικονα. Το pc αρχισε απο τον Ιουλιο μια να αναβει και μια να μην αναβει αλλα δεν απασχολουσε τον ιδιοκτητη γιατι την τριτη φορα αναβε. Πηγε διακοπες και γυρισε τον Σεπτεμβρη και το pc dead.Το motherboard εiχει περιπου 7-8 φουσκωμενους πυκνωτες,αλλαχτηκαν και δουλευει ρολοι. Αρα λοιπον ,τωρα μπορει να μην εχεις προβλημα,αργοτερα ομως σιγουρα θα εχεις.Και επισης σε περιπτωση που θα στρεσαρεις το pc δεν ξερεις πως θα συμπεριφερθει,αν κολλησει ή αρχισει τα restart. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα