stathis90 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Ποσό που διαθέτουμε : 600Ε Χρήση υπολογιστή :Gaming (όσο καλύτερα επιτρέπει το budget),multitasking,internet,ταινίες,μουσική Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: προγράμματα επιπέδου Autocad,Inventor,Matlab Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Στη σύνθεση των 600ε δεν θέλω να περιλαμβάνεται η οθόνη, αλλά θα ήθελα και προτάσεις για αγορά κάποιας έως 150-200Ε και maximum 23in. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα ,Άλιμος Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Επιθυμητό όλα από ένα,για πιο γρήγορα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . ¨Οχι, Windows 7 θα βάλω μόνος μου. Δεν έχω κανένα άλλο κομμάτι μιας και δούλευα χρόνια με laptop. Πρόταση :Επιθυμώ η σύνθεση να βασίζεται στον Intel i5 και σε μια κατα το δυνατο (μέσα στα οικονομικά περιθώρια ) καλύτερη κάρτα γραφικών....
sobi1984 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 για οθονη πας σιγουρα σε dell ultrasharp 23 ....περιμενε να δει το θεμα σου ο δεινοσαυρος να σου φτιαξει μια συνθεση που θα σε καλυψει σιγουρα.. εχεις σκοπο να κλοκαρεις ?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν θα σου πρότεινα i5 σ αυτό το μπάτζετ, αλλά εφόσον λες matlab και με δεδομένο ότι η gtx 560 είναι αξιοπρεπέστατη κάρτα, δες το παρακάτω μαζί με οθόνη: εχεις σκοπο να κλοκαρεις ? Ήδη είναι εντελώς οριακά. Και να θέλει, δύσκολο σε αυτό το μπάτζετ. Πρέπει να ανέβει 120 ευρώ για κλοκάρισμα (+50 μητρική, +40 επεξεργαστής, +30 ψύκτρα). Άλλο καπέλο ότι δεν έχει νοημα να το κάνει αυτό, αφού με τόσα παίρνει καλύτερη κάρτα γραφικών ή ssd που θα έχουν απείρως μεγαλύτερο impact από ένα κλοκάρισμα.
stathis90 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια ευχαριστω πολύ για τη σύνθεση..όχι δεν έχω σκοπό να κλοκάρω. Θέλω να ρωτήσω επιπλέον αν αξίζει να δώσω 80-100 ευρώ παραπάνω για έναν SSD 60giga,(να βαλω εκεί τα windows) και να τον έχω μαζί με τον WD.Τι πλεονεκτήματα θα μου προσφέρει και αν αξίζει ανεβάσω το μπάτζετ. Για την οθόνη θέλω να ρωτήσω στα χρήματα αυτά επιλέγω LG ή Dell όπως μου είπε ο sobi1984 γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα πανελ της dell. Για κάρτα γραφικών αν διέθετα κανά 200άρι ευρώ (+30 αύξηση στο μπάντζετ) τι θα μου συστείνατε και αν θα δω σημαντική βελτίωση στο gaming από τη gtx που μου είπατε..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδια ευχαριστω πολύ για τη σύνθεση..όχι δεν έχω σκοπό να κλοκάρω. Θέλω να ρωτήσω επιπλέον αν αξίζει να δώσω 80-100 ευρώ παραπάνω για έναν SSD 60giga,(να βαλω εκεί τα windows) και να τον έχω μαζί με τον WD.Τι πλεονεκτήματα θα μου προσφέρει και αν αξίζει ανεβάσω το μπάτζετ. Αξίζει να βάλεις ssd, το σύστημα θα αποκτήσει καλύτερη αποκρισιμότητα. Εκεί θα στήσεις τα windows και τα προγράμματα. Δεν αξίζει να πας σε 60αρη. Mε ελάχιστα περισσότερα παιρνεις 120αρη και είσαι πολύ πιο άνετος. Π.χ. Στα 85 παίρνεις αυτόν: http://www.mgmanager.gr/ocz_ssd_120gb_agility__sata_25_agt25sat120g/el/pid/5654/ Για την οθόνη θέλω να ρωτήσω στα χρήματα αυτά επιλέγω LG ή Dell όπως μου είπε ο sobi1984 γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα πανελ της dell. Το ίδιο πανελ φοράνε που το κατασκευάζει η LG. Αν θέλεις να δώσεις τα επιπλέον χρήματα, πας στην dell. Για κάρτα γραφικών αν διέθετα κανά 200άρι ευρώ (+30 αύξηση στο μπάντζετ) τι θα μου συστείνατε και αν θα δω σημαντική βελτίωση στο gaming από τη gtx που μου είπατε.. Θα έβλεπες διαφορά, ναι. Το κατάστημα που σου πρότεινα εξαρχής έχει ακριβές τις 7850 (το επόμενο βήμα σου). Αν μπορείς να την πάρεις από αλλού δες αυτήν: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29747&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=3 Eίναι πολύ ανώτερη από την 560.
RottenLungs Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Κάποιος άλλος έχει να προτείνει καμια άλλη σύνθεση; Stathis90 για διάβασε αυτό το άρθρο και πές μας αν θές διπύρηνο ή τετραπύρηνο; Ρε παιδιά αν δεν κάνεις 3D Rendering, επεξεργασία video κτλ. αξίζει να πάρει τετραπύρηνο; Δεν νομίζω. Αν πάρεις τον γρηγορότερο διπύρηνο Core i3-3225 ρίχνεις το budget σου 50€. Επίσης εγώ θα πήγαινα στην mobo P8B75-M LE και γλιτώνεις άλλα 17€. για ssd θα έβαζα τον OCZ Vertex 3 120 GB 10€ ακριβότερος απο τον agility που σου πρότινε αλλα είναι καλύτερος - γρηγορότερος. Και ένα άλλο παλκάρι που το ρώταγε. Τώρα κουτί 35€ εγω δεν θα έπερνα. Βάλε αυτό Corsair Carbide Series 300R Compact PC Gaming Case. Τώρα για καρτούλα γραφικών, ψάξε το λίγο και μόνο σου να δείς ποια σου κάνει. Πχ. ακόμα και το το μοντέλο να βρεις ATI 7870, να κοιτάξεις reviews για κάθε μία εταιρία ξεχωριστά. Εχω καιρό να τα ψάξω. Θα ρίξω μία ματιά στις κάρτες και θα σου προτίνω μία αργότερα. Με τις παραπάνω αλλαγές έρχεσαι στα ίδια λεφτά. Αλλα το κουτί και ο SSD τα αξίζουν περισσότερο κατέμέ για την χρήση που θέλεις. Τον βασικό υπολογιστή τον φτιάχνεις στο mSystem (mobo, CPU, τροφοδοτικό κτλ) και τον SSD και καμια κάρτα γραφικών τα πέρνεις απο vision studio και τα βάζεις μόνο σου ή καλείς κανα φίλο και στα βάζει. Edit: Απο ότι βλέπω για την 7870 πας, κάνε αυτό που οσυ είπα (δες reviews για όλες τις εταιρίες) και τσίμπα την απο το μαγαζί που θα την βρείς φθηνότερα. Η κάρτα γραφιξών μπαίνει πολυ εύκολα στο PC. Να κοιτάξεις αν χωράει στο κουτί που σου πρότινε το παλικάρι.
Thanos1972 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Επεξεργαστης Intel Core i5 3470 3.2 GHz Quad Core Socket 1155 77W Box ΤΙΜΗ 184.43 € Μητρικη Asrock Socket 1155 ZH77 Pro3 ΤΙΜΗ 81.95 € Μνημη G.Skill Ripjaws 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz ΤΙΜΗ 37.75 € Καρτα γραφικων ATI Radeon HD7850 1GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP (Gigabyte) ΤΙΜΗ 197.27 € Τροφοδοτικο Lepa Power Supply 500W ATX 24 pin N500-SA-EU(NC) ΤΙΜΗ 47.43 € Κουτι Enermax Ostrog ECA3250-B ΤΙΜΗ 58.88 € Σκληρος Hitachi 1TB Deskstar 7K1000.D HDS721010DLE630 SATA III 7200rpm 32MB ΤΙΜΗ 69.62 € ΟθονηPhilips IPS 227E3QPHSU 139,00 € Dvd recorder (εαν θελεις αυτο δεν το βαζεις).Samsung DVD±RW SH-222BB Dual Layer SATA Black Bulk ΤΙΜΗ 17.56 € Συνολο 833.89 και υπολογισε και καποια μεταφορικα μεσα.
stathis90 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 RottenLungs το διαβασα το αρθρακι για τους επεξεργαστές..να σου πώ για το Multitasking που με ρωτάς ....αυτή τη στιγμή έχω 3 autocad ανοιχτά 2 εξελοφυλλα ενα word ενα πρόγραμμα επεξεργασιας εικόνων και τον mozilla για να ακούω τραγουδια την ωρα που κάνω μια εργασια .....ε το συστημα σερνεται και αναγκάζομαι να τα κλεινω και να τα ανοιγω συνέχεια ότι δε χρειάζομαι αμεσα... το πρόβλημα ειναι οτι τα χρειάζομαι ταυτόχρονα ολα αυτά.. το λαπτοπ μου εχει διπύρινο όχι φυσικά τόσο καλό όσο αυτόν που προτείνεις... απλά σκέφτομαι αφού κάνω το επόμενο βήμα και φτιάχνω tower να μην πάω σε κάτι πιο αναβαθμισμένο ??? Υπάρχει περίπτωση να είναι πιο αργός από τον διπύρινο για day to day use που λέει το άρθρο, σε αισθητό βαθμό?? Για κάρτα γραφικών να σου πω την αλήθεια δε σκέφτομαι για παραπάνω...ούτε καν την 7870... η GTX που μου πρόετεινε αρχικά ο δεινόσαυρος κοίταξα reviews Και με καλύπτει απόλυτα...ήδη τα 170 είναι οριακά τελικά μιας και έβαλα και τον επιπλέον Ssd
RottenLungs Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Ε τότε πας σε 4 πύρινο. Την κάρτα στην πρότινα με την λογική οτι πρώτο έβαλες το gaming, στην περιγραφή των απαιτήσεων σου... Το case θα σου πρότινα να ο αλλάξεις και για SSD να βάλεις τον vertex. Μια χαρά είσαι καλές αγορές Στάθη... Κοίτα ποιο firmware update έχει ο SSD πριν τον πάρεις. Το καλύτερο είναι να έχει τον τελευταίο. Βέβαια και παλιότερο να έχει, δεν είναι δύσκολο να το αλλάξεις. Πάρε με τηλ. αν έχεις κανα θέμα.
stathis90 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Παιδια επιτελους εκανα την παραγγελια εκτος απο την καρτα γραφικων..μονο αυτη μου μενει..Δυστυχως εχασα την gtx 560 που εψαχνα απο την asus εχω παρει παντου τηλεφωνο εξαντληθηκε...μπαινω σημερα e shop και βλεπω αυτες τις δυο τι μου προτεινετε ?? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510762 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516446 οι τιμες ειναι ολοιδιες και τα σκορ στο 3d mark που εψαξα σχεδον τα ίδια παίζουν τελευταια παιχνιδια με την ιδια σχεδον αποδοση
stathis90 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 δεν εχω προβλημα απλα εκει τις βρηκα...υπαρχει καπου φθηνοτερα?? και ποια απο τις δυο??
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Σε αυτά τα χρήματα καμία. Δες αυτήν που είναι καλύτερη και από τις δύο: http://www.skroutz.gr/s/1975643/Club3D-Radeon-HD7850-2GB-royalQueen.html
Ntinaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 ειναι τραγικο καταστημα το Eshop απεφυγε το με καθε τροπο. την 7850 1gb Μπορεις να τη βρεις στο αμαζον με 160 ευρω
stathis90 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 η gtx με τη συγκεκριμενη υλοποιηση της gigabyte ειναι καλυτερη απο την asus που μου προτεινες αρχικα?? μονο τα χρηματα ειναι το αρνητικο δηλαδη?? την 7850 την βρηκα και απο gigabyte λιγο χαμηλοτερη ,...εχει κατι η συγκεκριμενη club 3d?? βλεπω 2 giga
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα