rounsmith Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Ξέρεις την διαφορά μεταξύ αργού format και γρήγορου? Προφανώς όχι ! Στο αργό φορματ όλος ο δίσκος γεμίζει με 0, που σημαίνει δεν υπάρχει τρόπος να κάνεισ recovery. Και αν έχει βγάλει fail της WD το διαγνωστικό ακόμα για 5 bad sectors Σημαίνει ότι έχει πρόβλημα ο δίσκος ! Και δεν θα είχε σημασία να σου πω να κάνεις γρήγορο format, γιατί εκεί απλά διαγράφει τα Headers και για αυτό φαίνεται άδειος ο δίσκος, στο αργό φορμάτ(που θα πάρει 2 ώρες +) θα γεμίσει όλο το δίσκο με 0 , δηλαδή θα είναι άδειος ο δίσκος , και σε διαβεβαιώ ότι πρόγραμμα recovery να χρησιμοποιήσεις δεν θα βρεί τίποτα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Fill zero utility της WD το ίδιο είναι(είναι ενσωματομένο στο Windgl).
άδικος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μετά από "write zeros", ανάκτηση είναι πιθανή. Όχι εύκολη όπως ανέφερε, ή σίγουρη αλλά πιθανή ή μερική. Αυτό θα είχε στο μυαλό του πιστεύω. Η μελέτη του P. Gutmann: http://www.cs.auckla...secure_del.html
rounsmith Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Σιγά μην κάτσουνε στην WD να κάνουμε μεθόδους ανάκτησης brute force για να πάρουνε δεδομένα... δεν το πιστεύω...
άδικος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι με software. Κυρίως hardware based μέθοδοι μπορούν να το καταφέρουν. Και όχι δε πρόκειται να χαραμίσουν εργατοώρες & αρκετές εκατοντάδες ευρά για έναν άγνωστο δίσκο σε καμία περίπτωση. Απλά ενημερωτικά τα λέμε
rounsmith Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι εντάξει , θέλω να πιστεύω ότι με ένα αργό format εντάξει θα είναι... δεν θα έχει πρόβλημα.
newtech Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι εντάξει , θέλω να πιστεύω ότι με ένα αργό format εντάξει θα είναι... δεν θα έχει πρόβλημα. Η Fill disk με καποιο προγραμμα .. πχ CCcleaner WIPE DISK. Μου εχει τιχει φιλος που δουλευε σε μεγαλη εταιρια .. να το ΚΑΝΕΙ!!!! Δισκος για πεταμα.. και τον κρατησε - RECOVERY. Ειναι η δουλεια μου τετοια δεν θα ηθελα να μπορει να δεις καποιος τον δισκο μου (φωτογραφος) Ευχαριστω παντος.. Περιμενω το λαπτοπ να ερθει και επειτα θα το κανω.
άδικος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, αυτό ακριβώς κάνει το reinitialize disk surface, απλά το κάνει πιο hardcore & μεθοδικά. Δηλαδή σύμφωνα με πρότυπα του αμερικανικού ναυτικού. Και επιπλέον θα στρώσει & το δίσκο όπως είπα αντικαθιστώντας τα bad sectors με μεγάλη πιθανότητα να ξαναείναι άριστος ο δίσκος σου.
newtech Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, αυτό ακριβώς κάνει το reinitialize disk surface, απλά το κάνει πιο hardcore & μεθοδικά. Δηλαδή σύμφωνα με πρότυπα του αμερικανικού ναυτικού. Και επιπλέον θα στρώσει & το δίσκο όπως είπα αντικαθιστώντας τα bad sectors με μεγάλη πιθανότητα να ξαναείναι άριστος ο δίσκος σου. Να κανω μια ασχετη ερωτιση.. (περαν του οτι σας ευχαριστω ξανα ΟΛΟΥΣ.. σε 1 μερα ξερω πλεων τι να κανω) Ποιο RAID ειναι αυτο που εχεις 3 ιδιους δισκους (πχ 3χ2gb) και βλεπεις τους 2 και ο ενας ειναι BACKUP. Επισεις πρεπει να ειναι και οι 3 πχ WD κτλ? Τελος Πως το κανω αυτο? Φτιαχνω windows κανονικα και μετα το κανω η απο την ΑΡΧΗ πρεπει να το ορισω? (γιατι σκεφτομαι να παρω 1 δισκο τωρα επιπλεων.. αρα θα εχω 2 και αργοτερα αλλον 1 και να τους κανω RAID) Ευχαριστω
άδικος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ποιο RAID ειναι αυτο που εχεις 3 ιδιους δισκους (πχ 3χ2gb) και βλεπεις τους 2 και ο ενας ειναι BACKUP. Επισεις πρεπει να ειναι και οι 3 πχ WD κτλ? Τελος Πως το κανω αυτο? Φτιαχνω windows κανονικα και μετα το κανω η απο την ΑΡΧΗ πρεπει να το ορισω? (γιατι σκεφτομαι να παρω 1 δισκο τωρα επιπλεων.. αρα θα εχω 2 και αργοτερα αλλον 1 και να τους κανω RAID) Mε 3 δίσκους για fault tolerance (backup όπως λες) μπορείς να κάνεις RAID 3, 4 & 5. Κάθε ένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Δεν είναι απαραίτητο εν γένει οι δίσκοι να είναι ίδιοι. Αλλά προτιμάται για να μη πάει χαμένος ο χώρος στους δίσκους που περισσεύει. Για να στήσεις raid ο καλύτερος τρόπος είναι να δημιουργήσεις την συστοιχία & μετά να περάσεις λειτουργικό.
newtech Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Mε 3 δίσκους για fault tolerance (backup όπως λες) μπορείς να κάνεις RAID 3, 4 & 5. Κάθε ένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Δεν είναι απαραίτητο εν γένει οι δίσκοι να είναι ίδιοι. Αλλά προτιμάται για να μη πάει χαμένος ο χώρος στους δίσκους που περισσεύει. Για να στήσεις raid ο καλύτερος τρόπος είναι να δημιουργήσεις την συστοιχία & μετά να περάσεις λειτουργικό. Ok.. Οταν ειναι να το κανω θα ανοιξω αλλο νημα.. γιατι με βλεπω να κανω.. RAID (για της κατσαριδες)
άδικος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Εννοείται βέβαια πως το hardware σου (μητρική) πρέπει να υποστηρίζει ήδη το raid που θέλεις να στήσεις. Να έχει τον κατάλληλο ελεγκτή δηλαδή. Αλλιώς πας σε άλλες λύσεις (pci raid controllers).
newtech Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Εννοείται βέβαια πως το hardware σου (μητρική) πρέπει να υποστηρίζει ήδη το raid που θέλεις να στήσεις. Να έχει τον κατάλληλο ελεγκτή δηλαδή. Αλλιώς πας σε άλλες λύσεις (pci raid controllers). http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3436#ov
άδικος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 RAID 0, 1, 5, 10. Κλασικά, λέει στα specs. Τώρα για 3 δίσκους & fault tolerance πας σε raid 5, αν & δε θα συνιστούσα γιατί περιπλέκεις το σύστημα σου. 1000 φορές να πάρεις έναν ssd & να κρατάς αντίγραφα ασφαλείας από τα αρχεία σου. Μη ξεχνάς πως δεν είσαι & κάνας server.
newtech Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 RAID 0, 1, 5, 10. Κλασικά, λέει στα specs. Τώρα για 3 δίσκους & fault tolerance πας σε raid 5, αν & δε θα συνιστούσα γιατί περιπλέκεις το σύστημα σου. 1000 φορές να πάρεις έναν ssd & να κρατάς αντίγραφα ασφαλείας από τα αρχεία σου. Μη ξεχνάς πως δεν είσαι & κάνας server. Οκ αρα το αφήνω οπως εχει.. βλεπω τον δισκο τι εχει αυτον που εχω.. και τον 1 εξωτερικο εκει κραταω BACKUPS και τελος.
newtech Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2012 Λοιπον ο δισκος παπαλα μαλλον.. τον κρατισα οσο γινοταν . τωρα αν μπορει κανεις να μου πει που εισαγω αυτον τον σειριακο.. ψαχνω στην WD και τιποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα