Tenshi Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Τρολλολαγνία μάλλον... -Προσοχή στους αριθμομνήμονες.Αν η κάρτα δεί το φώς του ήλιου,παίζει να χρεωθεί σε χρόνο dt. -Προσοχή αν αφήνετε τα κλειδιά σας κοινή θέα.Οπτικώς μπορούν να αντιγράψουν το pattern του και να έχετε επισκέψεις σε ανύποπτο χρόνο το βράδυ. -Προσοχή και σε όσους έχουν τα χέρια στις τσέπες τους.Δέν ξέρετε τι ακριβώς μπορεί να "κάνουν" όταν τους έχετε πίσω σας. Το μεγαλύτερο κενό ασφαλείας είναι ο ίδιος ο κάτοχος της κάρτας... 1
djuan1988 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Στέλνει ολόκληρο τον αριθμό της κάρτας ή τα πρώτα 4 και τελευταία 4 νούμερα; Προφανώς και δε στέλνει το CVV, έτσι; Προσωπικά έχω κάνει άπειρες φορές κράτηση σε ξενοδοχεία (στην Ελλάδα) και ποτέ δεν χρεώθηκε η κάρτα μου πριν από το checkout στο ξενοδοχείο. Δε θυμάμαι βέβαια αν κάποια από αυτές τις κρατήσεις ήταν non refundable.
djuan1988 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 προφανώς και στέλνει τα πάντα... Εντάξει δε νομίζω να στέλνει το cvv. Αν το κάνει είναι απλά τραγικό. Edit: Βασικά δεν είναι απλά τραγικό, είναι εγκληματικό. 1
djuan1988 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Το ξέρω ότι γίνεται κουραστικό, αλλά που το ξέρεις με βεβαιότητα; Το έχεις δει ή το υποθέτεις;
sphinxgr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 το εχω δει. πως διαφορετικά νομίζεις θα σε χρεώσει ετεροχρονισμένα;
kalogeros Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2012 Όντος η απάντηση σου ήταν εμπεριστατωμένη. Δεν βλέπω όμως την πιστωτική σου να μου έχει σταλεί με μήνυμα. Αφού δεν έγινε ποτέ κάτι, δεν μπορεί να γίνει και τώρα... Εσύ το υποστηρίζεις άλλωστε Και για να κλείσω το θέμα από μεριάς μου, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να πείσω κάποιους για πράγματα τα οποία με πληρώνουν να αναλύω: α) στο εστιατόριο η κάρτα κανονικά χρεώνεται μπροστά σου με ασύρματο μηχάνημα. Κανείς δεν έρχεται σε επαφή με τα στοιχεία σου ώστε να έχει τη δυνατότητα να τα καταγράψει. β) Στις αγορές σε φυσικά καταστήματα το ίδιο γ) σε διαδικτυακές ιστοσελίδες, η χρέωση γίνεται απευθείας στην κάρτα σου χωρίς να έρχεται κανείς σε επαφή με τα στοιχεία της. Για αυτό γίνεται απευθείας σύνδεση με τράπεζα ε) Στους λογαριασμούς που αποστέλλονται στο σπίτι πάντα φαίνονται μόνο συγκεκριμένα ψηφία της πιστωτικής ώστε να μην έχει δυνατότητα να τα υποκλέψει κάποιος. στ)Στο booking η κάρτα πριν χρεωθεί γνωστοποιείται σε άγνωστους ανθρώπους με τα πλήρη στοιχεία σου και τη δυνατότητα να υποκλαπεί και να χρεωθεί απο τον οποιονδήποτε. Αυτά τα στοιχεία ΔΕΝ καταστρέφονται και υπάρχουν σε έντυπη μορφή όπου χρειάζεται επειπλέον διαδικασία φυσικής καταστροφής τους. Αυτό ονομάζεται κενό ασφαλείας. Είναι ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα. Το μαθαίνεις μόνο όταν το πάθεις ή μόνο αν το επάγγελμα σου είναι η ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων... Καλή θέαση με τον Χαρδαβέλα λοιπόν Να προσθέσω τα εξής. Υπάρχουν διαδικασίες, πιστοποιήσεις και πρωτόκολλα, τα οποία υποχρεούνται, όσοι ασχολούνται με ηλεκτρονικές πληρωμές, να ακολουθούν. Τέτοια π.χ. είναι το PCI-DSS και το 3DSecure της Cardinal Commerce, τα οποία εξασφαλίζουν τόσο τον καρτούχο όσο και το ηλεκτρονικό κατάστημα σε περιπτωση υποκλοπής των στοιχείων της κάρτας. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο το booking χρησιμοποιεί έναν τόσο ριψοκίνδυνο και απαρχαιωμένο τρόπο αποστολής τόσο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, ο οποίος δεν εξασφαλίζει καμία προστασία έναντι υποκλοπής.
Krol Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Καλησπέρα, ερώτηση : Καταρχήν έχω κλείσει αρκετές φορές ξενοδοχείο μέσω booking και πάντα επιλέγω να έχω δωρεάν ακύρωση. Όπως λοιπόν όλες τις φορές, έτσι και σήμερα έκλεισα ξενοδοχείο με τον ίδιο τρόπο ( και χωρίς προπληρωμή ). Επίσης έχω καταχωρημένη μέσα στο Booking account μου μια κάρτα Prepaid. Αφού λοιπόν έκανα την κράτηση μου στέλνει email το Booking και μου λέει πως το ξενοδοχείο μου ζητάει άλλη κάρτα ( διότι προφανώς η Prepaid που έχω καταχωρημένη δεν έχει λεφτά ) για να επιβεβαιώσουν την κράτηση. Έβαλα άλλη ( μια Debit Card ) και μου έκαναν χρέωση 135 ευρώ ( που ουσιαστικά είναι τα χρήματα που θα χρεωνόμουν αν περνούσε η μέρα της δωρεάν ακύρωσης και δεν εμφανιζόμουν ή ακύρωνα την κράτηση. Φαντάζομαι σαν εγγύηση.) Παρόλα αυτά όταν επικοινώνησα με το Ξενοδοχείο μου είπαν ότι είναι συνήθης τακτική τους. Και θα μου επιστρέψουν τα χρήματα στον λογαριασμό μου όταν φύγω από εκεί ( επιστροφή για Ελλάδα ). Μέσα σε 48ωρες ( εργάσιμες ημέρες ) θα γίνει η επιστροφή. Ήθελα λοιπόν ( μετά την μικρή περίληψη του ότι έγινε ) να ρωτήσω το εξής - Το ποσό της πληρωμής στο Booking παραμένει το αρχικό ( άσχετα με το withdraw τον 135 ευρώ που μου έκαναν για 'προέγκριση΄ της κάρτας ), όταν λοιπόν έρθει η ώρα πληρωμής θα πληρώσω όλο το ποσό το αρχικό και θα περιμένω τα λεφτά που μου κράτησαν ή θα πληρώσω το αρχικό πόσο μείον τα 135 ευρώ??? Σας έχει τύχει?? Μετά από αρκετές κρατήσεις πρώτη φορά μου συμβαίνει και ρωτάω για να μάθω.
teddy71 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Δημοσ. 27 Μαΐου 2019 Θα πληρώσεις το υπόλοιπο ποσό δεν θα σου κρατήσουν το συνολικό ποσό και να σου επιστρεψουν τα αρχικά 135 που κράτησαν. 1
kon1to Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 20 ώρες πριν, Krol είπε Καλησπέρα, ερώτηση : Καταρχήν έχω κλείσει αρκετές φορές ξενοδοχείο μέσω booking και πάντα επιλέγω να έχω δωρεάν ακύρωση. Όπως λοιπόν όλες τις φορές, έτσι και σήμερα έκλεισα ξενοδοχείο με τον ίδιο τρόπο ( και χωρίς προπληρωμή ). Επίσης έχω καταχωρημένη μέσα στο Booking account μου μια κάρτα Prepaid. Αφού λοιπόν έκανα την κράτηση μου στέλνει email το Booking και μου λέει πως το ξενοδοχείο μου ζητάει άλλη κάρτα ( διότι προφανώς η Prepaid που έχω καταχωρημένη δεν έχει λεφτά ) για να επιβεβαιώσουν την κράτηση. Έβαλα άλλη ( μια Debit Card ) και μου έκαναν χρέωση 135 ευρώ ( που ουσιαστικά είναι τα χρήματα που θα χρεωνόμουν αν περνούσε η μέρα της δωρεάν ακύρωσης και δεν εμφανιζόμουν ή ακύρωνα την κράτηση. Φαντάζομαι σαν εγγύηση.) Παρόλα αυτά όταν επικοινώνησα με το Ξενοδοχείο μου είπαν ότι είναι συνήθης τακτική τους. Και θα μου επιστρέψουν τα χρήματα στον λογαριασμό μου όταν φύγω από εκεί ( επιστροφή για Ελλάδα ). Μέσα σε 48ωρες ( εργάσιμες ημέρες ) θα γίνει η επιστροφή. Ήθελα λοιπόν ( μετά την μικρή περίληψη του ότι έγινε ) να ρωτήσω το εξής - Το ποσό της πληρωμής στο Booking παραμένει το αρχικό ( άσχετα με το withdraw τον 135 ευρώ που μου έκαναν για 'προέγκριση΄ της κάρτας ), όταν λοιπόν έρθει η ώρα πληρωμής θα πληρώσω όλο το ποσό το αρχικό και θα περιμένω τα λεφτά που μου κράτησαν ή θα πληρώσω το αρχικό πόσο μείον τα 135 ευρώ??? Σας έχει τύχει?? Μετά από αρκετές κρατήσεις πρώτη φορά μου συμβαίνει και ρωτάω για να μάθω. να ξεκαθαρίσουμε οτι η προεγκριση ειναι διαφορετικό πράγμα από τη χρέωση, απλά συνηθως ο καταναλωτής δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει... μετά από μερικές εργάσιμες (διαφέρουν ανα τράπεζα) το ποσό αποδεσμεύεται, αλλά το Ξενοδοχείο μπορεί πλέον να τραβήξει τα χρήματα σε περίπτωση μη-έγκαιρης ακύρωσης ή μη-εμφάνισης. Αν το Ξενοδοχείο σου έχει κάνει πρόεγκριση, τότε δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, αυτό είναι το φυσιολογικό. Όταν έρθει η ώρα της πληρωμής θα πληρώσεις το συνολικό ποσό, εκτός αν σου κάνουν ολοκληρωση προέγκρισης και πληρώσεις τη διαφορά, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα γίνει εν αγνοία σου... 1 1
harris20 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 20 ώρες πριν, Krol είπε Καλησπέρα, ερώτηση : Καταρχήν έχω κλείσει αρκετές φορές ξενοδοχείο μέσω booking και πάντα επιλέγω να έχω δωρεάν ακύρωση. Όπως λοιπόν όλες τις φορές, έτσι και σήμερα έκλεισα ξενοδοχείο με τον ίδιο τρόπο ( και χωρίς προπληρωμή ). Επίσης έχω καταχωρημένη μέσα στο Booking account μου μια κάρτα Prepaid. Αφού λοιπόν έκανα την κράτηση μου στέλνει email το Booking και μου λέει πως το ξενοδοχείο μου ζητάει άλλη κάρτα ( διότι προφανώς η Prepaid που έχω καταχωρημένη δεν έχει λεφτά ) για να επιβεβαιώσουν την κράτηση. Έβαλα άλλη ( μια Debit Card ) και μου έκαναν χρέωση 135 ευρώ ( που ουσιαστικά είναι τα χρήματα που θα χρεωνόμουν αν περνούσε η μέρα της δωρεάν ακύρωσης και δεν εμφανιζόμουν ή ακύρωνα την κράτηση. Φαντάζομαι σαν εγγύηση.) Παρόλα αυτά όταν επικοινώνησα με το Ξενοδοχείο μου είπαν ότι είναι συνήθης τακτική τους. Και θα μου επιστρέψουν τα χρήματα στον λογαριασμό μου όταν φύγω από εκεί ( επιστροφή για Ελλάδα ). Μέσα σε 48ωρες ( εργάσιμες ημέρες ) θα γίνει η επιστροφή. Ήθελα λοιπόν ( μετά την μικρή περίληψη του ότι έγινε ) να ρωτήσω το εξής - Το ποσό της πληρωμής στο Booking παραμένει το αρχικό ( άσχετα με το withdraw τον 135 ευρώ που μου έκαναν για 'προέγκριση΄ της κάρτας ), όταν λοιπόν έρθει η ώρα πληρωμής θα πληρώσω όλο το ποσό το αρχικό και θα περιμένω τα λεφτά που μου κράτησαν ή θα πληρώσω το αρχικό πόσο μείον τα 135 ευρώ??? Σας έχει τύχει?? Μετά από αρκετές κρατήσεις πρώτη φορά μου συμβαίνει και ρωτάω για να μάθω. αν η κρατηση σου ειναι μεσα στις επομενες 15 μερες το ξενοδοχειο ειτε θα κανει ολοκληρωση της προεγκρισης και εσυ θα πληρωσεις το υπολοιπο ποσο κατα την αφιξη/αναχωρηση σου ειτε στην αφιξη/αναχωρηση θα πληρωσεις ολο το ποσο και μετα απο καποιες μερες θα αποδεσμευτει απο την τραπεζα ΣΟΥ το ποσο της προεγκρισης.. Μπορει να εχεις κανει κρατηση με δικαιωμα ακυρωσης αλλα το ξενοδοχειο εχει το δικαιωμα να κανει προεγκριση το ποσο της πρωτης νυχτας* ως εγγυηση και πιστοποιηση της καρτας που εχεις δωσει... Αν κατα την προεγκριση η καρτα σου δεν περασει το ξενοδοχειο θα σου κανει αναφορα της καρτας και εσυ θα εχεις δικαιωμα να δωσεις νεα καρτα εντος 2 ημερον. Αν και η δευτερη καρτα που θα δωσεις δεν περασει η περασουν 2 μερες το ξενοδοχειο εχει το δικαιωμα να σου ακυρωσει την κρατηση.. * Το ξενοδοχειο εχει το δικαιωμα να κανει προεγκριση το συνολικο ποσο της της πρωτης νυχτας του καθε δωματιου.. Δηλαδη αν εσυ εχεις κανει κρατηση για 4 δωματια θα κανει προεκριση το συνολικο ποσο της πρωτης νυχτας και των 4 δωματιων...
bvb7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Μεγαλα μπερδεματα με ολο αυτο γιατι οι τραπεζες το εμφανιζουν σαν χρεωση ενω δεν ειναι. Εχω βαρεθει να εξηγω πραγματικα 1
Krol Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Λοιπόν παιδιά μόλις μίλησα με την τράπεζα και το θέμα είναι το εξής: Το ποσό είναι δεσμευμένο αλλά τα χρήματα δεν τα έχει πάρει το Ξενοδοχείο. Η συναλλαγή παραμένει εκκρεμής. Αν ο 'έμπορος' δεν ολοκληρώσει την συναλλαγή τότε ( και αυτό αφορά debit cards ) τα χρήματα θα επιστραφούν στον λογαριασμό μέσα σε 20-25 μέρες. Εδω λοιπόν όμως είναι το τρικ, κάτι που δεν ήξερα. Αν λοιπόν ο 'έμπορος', όπως προαναφέρθηκε , δεν αποδεχτεί την συναλλαγή και τα χρήματα επιστρέψουν στον λογαριασμό και ο ίδιος ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ την συναλλαγή και αυτή παραμείνει εκκρεμής ( άσχετα με το αν τα λεφτά επεστράφησαν στον λογαριασμό ) μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα χρεώσει ακόμη και μετά από 1 χρόνο!!!!!! Οπότε θα το ξανά δω το θέμα μετά από κάνα 20ήμερο και θα ενημερώσω σχετικά.
harris20 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, Krol είπε Λοιπόν παιδιά μόλις μίλησα με την τράπεζα και το θέμα είναι το εξής: Το ποσό είναι δεσμευμένο αλλά τα χρήματα δεν τα έχει πάρει το Ξενοδοχείο. Η συναλλαγή παραμένει εκκρεμής. Αν ο 'έμπορος' δεν ολοκληρώσει την συναλλαγή τότε ( και αυτό αφορά debit cards ) τα χρήματα θα επιστραφούν στον λογαριασμό μέσα σε 20-25 μέρες. Εδω λοιπόν όμως είναι το τρικ, κάτι που δεν ήξερα. Αν λοιπόν ο 'έμπορος', όπως προαναφέρθηκε , δεν αποδεχτεί την συναλλαγή και τα χρήματα επιστρέψουν στον λογαριασμό και ο ίδιος ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ την συναλλαγή και αυτή παραμείνει εκκρεμής ( άσχετα με το αν τα λεφτά επεστράφησαν στον λογαριασμό ) μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα χρεώσει ακόμη και μετά από 1 χρόνο!!!!!! Οπότε θα το ξανά δω το θέμα μετά από κάνα 20ήμερο και θα ενημερώσω σχετικά. Ποιος τα λέει αυτά?? Αν ο "έμπορος" κάνει προέγκριση μπορεί να κάνει ολοκλήρωση της προέγκρισης μέσα σε 15-20 μέρες.. αν έχει παρέλθει το χρονικό περιθώριο αυτο δεν μπορεί να κάνει ολοκλήρωση της συγκεκριμένης "συναλλαγης" καθώς το ποσό έχει αποδεσμευτεί.. Επίσης αν ο εμπορος κάνει προέγκριση δεν μπορεί να την ακυρώσει καθώς δεν πρόκειται ουσιαστικά για συναλλαγή... Το μόνο που μπορεί να κάνει σε αυτή την περίπτωση είναι να στείλει fax στην τράπεζα του ζητώντας να αποδεσμεύσουν το ποσό πιο γρηγορα... Ακύρωση η Επιστροφή γίνεται μόνο σε ολοκληρωμένες συναλλαγές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα