Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα. Γνωριζει καποιος αν μπορω να κανω κρατηση στο εν λογω site με χρεωστικη καρτα επειδη δεν εχω πιστωτικη;

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι

και δεν χρειαζεται να εχεις τα χρηματα μεσα οταν την κανεις αρκει να τα εχεις την μερα που θα κανεις checkout για να σου κανουν τη χρεωση

Δημοσ.

ναι

και δεν χρειαζεται να εχεις τα χρηματα μεσα οταν την κανεις αρκει να τα εχεις την μερα που θα κανεις checkout για να σου κανουν τη χρεωση

Νομίζω ότι τα χρήματα θα πρέπει να τα έχει μέσα την ημέρα που λήγει η δωρεάν ακύρωση. Σε περίπτωση που δεν έχει δωρεάν ακύρωση, θα πρέπει να έχει τα χρήματα από την αρχή.

Δημοσ.

Νομίζω ότι τα χρήματα θα πρέπει να τα έχει μέσα την ημέρα που λήγει η δωρεάν ακύρωση. Σε περίπτωση που δεν έχει δωρεάν ακύρωση, θα πρέπει να έχει τα χρήματα από την αρχή.

σε εμενα δεν εχει γινει κατι τετοιο τα λεφτα τα εβαζα αργοτερα, μεταφορα απο λογαριασμο σε χρεωστικη

Δημοσ.

ναι

Ποια χρεωση? Πληρωνεις στο ξενοδοχειο είτε μετρητα είτε με κάρτα[πιστωτιτκη/χρεωστικη] ΔΕΝ γινεται αυτοματη χρεωση.
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα. Γνωριζει καποιος αν μπορω να κανω κρατηση στο εν λογω site με χρεωστικη καρτα επειδη δεν εχω πιστωτικη;

Ναι, έχω κάνει με χρεωστική κάρτα από Τρ. Κύπρου.

Δημοσ.

Και σου περνει καποια χρηματα απο εκει; ή χρειαζεται μονο για να γινει η κρατηση και οταν φτασεις του λες αν θα πληρωσεις απο τη καρτα ή απο μετρητα;

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να εχει χρηματα μεσα η καρτα ωστε να γινει η προεγγριση(η τραπεζα θα δεσμευσει το ποσο του ξενοδοχειου, δεν θα το αφαιρεσει) της καρτας και οταν θα φυγεις τοτε θα τραβηχθουν τα χρηματα.

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να εχει χρηματα μεσα η καρτα ωστε να γινει η προεγγριση(η τραπεζα θα δεσμευσει το ποσο του ξενοδοχειου, δεν θα το αφαιρεσει) της καρτας και οταν θα φυγεις τοτε θα τραβηχθουν τα χρηματα.

Εν μέρη σωστός.

Το ξενοδοχείο συνήθως θα πάρει προσέγγιση μόνο την πρώτη νύχτα,για να δει αν η κάρτα είναι valid ή αν έχει υπόλοιπο.Προτιμούν την μία νύχτα γιατι αυτό είναι και το σύνηθες που χρεώνουν σε περίπτωση μη εμφάνισης (αν και το cancellation policy μπορεί να διαφέρει απο μονάδα σε μονάδα).Απο εκεί και πέρα ο πελάτης έχει επιλογή να ολοκληρώσει την προσέγγιση (και να γίνει η χρέωση) της κάρτας που δήλωσε κατα το check-out,να πληρώσει μετρητά ή να χρησιμοποιήσει άλλη κάρτα.

Σε περίπτωση που το ξενοδοχείο δέν μπορεί να πάρει προσέγγιση (ή να χρεώσει non refundable),θα κάνει αναφορά στο extranet της booking και ο πελάτης θα ενημερωθεί είτε γραπτώς με e-mail ή τηλεφωνικώς για να "μπεί" στην κράτησή του και να δηλώσει μια νέα πιστωτική/χρεωστική κάρτα.

Δημοσ.

Εγώ ψάχνω τα ξενοδοχεία από το booking, κοιτάζω πάντα τις κριτικές των πελατών, και στο τέλος παίρνω τηλέφωνο στο ξενοδοχείο για την κράτηση, βάζω μία προκαταβολή στην τράπεζα και τα υπόλοιπα όταν φεύγω από το ξενοδοχείο. Αυτό για 3 λόγους: 1) Ένας τύπος από ξενοδοχείο μου είχε πει πως στο booking δίνουν ό,τι δωμάτιο περισσεύει, 2) οι τιμές είναι χαμηλότερες αν το κλείσεις μόνος γιατί το site κρατάει προμήθεια και 3) από το τηλέφωνο τους ζητάω να μου δώσουν δωμάτιο με θέα. Κάποιες αγγλίδες που έμεναν στο ξενοδοχείο μας στην Κεφαλονιά έκλεισαν από booking και έβλεπαν το πάρκινγκ και εμείς ήμασταν από την άλλη μεριά και χαζεύαμε τη Ζάκυνθο!

Δημοσ.

Το μεγάλο αρνητικό είναι πως η χρέωση γίνεται στην πιστωτική από το ξενοδοχείο. Τι σημαίνει αυτό? Ότι η εταιρία στέλνει στο ξενοδοχείο τα στοιχεία του πελάτη ΚΑΙ τον αριθμό της πιστωτικής, με φαξ. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο κενό ασφαλείας για τον πελάτη μιας και πλέον είναι εύκολο να γνωρίζουν οι πάντες την κάρτα του...

Δημοσ.

Εγώ ψάχνω τα ξενοδοχεία από το booking, κοιτάζω πάντα τις κριτικές των πελατών, και στο τέλος παίρνω τηλέφωνο στο ξενοδοχείο για την κράτηση, βάζω μία προκαταβολή στην τράπεζα και τα υπόλοιπα όταν φεύγω από το ξενοδοχείο. Αυτό για 3 λόγους: 1) Ένας τύπος από ξενοδοχείο μου είχε πει πως στο booking δίνουν ό,τι δωμάτιο περισσεύει, 2) οι τιμές είναι χαμηλότερες αν το κλείσεις μόνος γιατί το site κρατάει προμήθεια και 3) από το τηλέφωνο τους ζητάω να μου δώσουν δωμάτιο με θέα. Κάποιες αγγλίδες που έμεναν στο ξενοδοχείο μας στην Κεφαλονιά έκλεισαν από booking και έβλεπαν το πάρκινγκ και εμείς ήμασταν από την άλλη μεριά και χαζεύαμε τη Ζάκυνθο!

1) Δέν ισχύει απαραίτητα.Στο booking δίνεται ένας στάνταρ αριθμός δωματίων καθημερινά (στυλ allotment) και μπορούν να ζητήσουν επιπλέον δωμάτια εάν έχει γίνει sold out.Παράλληλα υπάρχουν φωτογραφίες των δωματίων στο site της booking.Εστω όμως οτι ισχύει αυτό το δίνουν "ότι περισσεύει".Αν αντιληφθεί ο πελάτης οτι πήρε κάτι το οποίο δέν ανταποκρίνεται στης πληροφορίες/φωτογραφίες που παρέχει το ίδιο το ξενοδοχείο στην booking,ξεκινάει ένας κυκεώνας e-mail και τηλεφώνων (ποιός-πού-γιατί) προς το ξενοδοχείο,το οποίο πιθανότατα να χάσει θέσεις και μπορεί να κληθεί να κάνει και επιστροφή χρημάτων (μερική ή ολική)

2)Είναι πιθανό να πάρεις καλύτερη τιμή αν καλέσεις κατευθείαν.Σε κάθε περίπτωση συμφέρει το ξενοδοχείο αφου οι προμήθειες της booking ξεκινάνε απο 15% (αν θυμάμαι καλά) και ανεβαίνουν κλιμακωτά ανάλογα με το πόσο "ψηλά" θέλει ο ιδιοκτήτης να βγαίνει κατα το search (google φάση).Το συγκεκριμένο είναι δίκοπο μαχαίρι όμως, αφενός γιατί σου δίνεται μια unofficial τιμή (συμφέρον σου),αφετέρου γιατι η booking έχει συμβόλαιο με το ξενοδοχείο για lowest available rate.Κοινώς, σαν ξενοδοχείο, δέν μπορείς να πουλήσεις σε χαμηλότερες τιμές απο αυτές που έχεις δηλώσει στην booking ή στο site σου,ακόμα και άν πουλάς κατευθείαν χωρίς μεσάζοντες.Φυσικά για να μαθευτεί κάτι τέτοιο,θα πρέπει να γίνει καρφωτή απο τον πελάτη (παρουσιάζοντας και τα αντίστοιχα έγγραφα-αποδείξεις),οπότε ξανα μανά γρίνια-email-τηλέφωνα απο τον area manager της booking.

3)Υπάρχει συγκεκριμένο πεδίο στις κρατήσεις της booking που μπορείς να κάνεις κάποιο request.Φυσικά αν το ξενοδοχείο είναι γεμάτο είναι φύση αδύνατο να ικανοποιήσεις όλους τους πελάτες,εκτός και αν το σύνολο του ξενοδοχείου είναι (πχ.) χτισμένο στον 6 όροφο και όλα τα δωμάτια βλέπουν θάλασσα.Φουτουριστική κατασκευή σχήματος Τ δηλαδή.Πέρα απο την πλάκα,η υποδοχή θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει όλους τους πελάτες ανεξαιρέτως.Αν έχουν δηλώσει κάτι συγκεκριμένο,έχει καλώς.Αν πάλι αρκέστηκαν στο να βάλουν ένα smoking/non-smoking και περιμένουν μα μείνουν σε σουίτα...tough luck...

Το μεγάλο αρνητικό είναι πως η χρέωση γίνεται στην πιστωτική από το ξενοδοχείο. Τι σημαίνει αυτό? Ότι η εταιρία στέλνει στο ξενοδοχείο τα στοιχεία του πελάτη ΚΑΙ τον αριθμό της πιστωτικής, με φαξ. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο κενό ασφαλείας για τον πελάτη μιας και πλέον είναι εύκολο να γνωρίζουν οι πάντες την κάρτα του...

Όπως αναφέρθηκε,η κάρτα δίνεται ώς εγγύηση απο τον πελάτη για τις κανονικές κρατήσεις και κατευθείαν χρέωση γίνεται μόνο στις non refundable.Απο εκεί και πέρα,το fax είναι η ποιο βολική και ασφαλής μέθοδος αποστολής αυτών των "ευαίσθητων" δεδομένων και μερικές φορές το ξενοδοχείο έχει dedicated fax, μόνο και μόνο για κρατήσεις της booking ή άλλης εταιρίας (Venere,Expedia κλπ).Εκτός και αν το μηχάνημα του φάξ είναι σε κοινή θέα,δέν υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο χαρτί να πέσει σε λάθος χέρια.Θα περάσει απο το τμήμα κρατήσεων στην υποδοχή και μετά το check out η υποδοχή θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καταστραφεί.Εξάλλου σε κάθε fax υπάρχει και το ανάλογο disclaimer,οπότε λίγο δύσκολο να το μεταχειρίζονται εν αγνεία ή ελαφρά τη καρδία.

Τεράστιο κενό ασφαλείας θα ήταν ο αριθμός πιστωτικής μου να τριγυρίζει στο inbox 4-5 υπολογιστών,χωρίς να ξέρω κάν αν έχουν πάρει τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας για τα δεδομένα που αποθηκεύονται εκεί.Phising,anyone?

Δια του τηλεφώνου,ώς λύση,δέν το συζητώ κάν.

Δημοσ.

????? :confused: :fear: :shock:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...