Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση SSD σε iMac, στη Document (τιμες)

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Σας παρακολουθω απο την αρχη του topic αλλά τώρα αποφάσισα να παρέμβω! :P

Heat... Ο,τι και να κάνεις, όπου και να το πας το μηχάνημα, όσα και να πληρώσεις, δεν θα μπορέσεις ποτέ να εξασφαλίσεις 100% την απουσία μικροπροβλημάτων. Πάντα μένουν σημαδάκια απο μια επέμβαση σε μια συσκευή όσο και να προσέξεις, ακόμη και αν το πήγαινες μέσα στο ...cupertino!

Η λύση είναι απλή. Ή το αφήνεις ώς έχει ή το παίρνεις απόφαση και το πας σε μια επίσημη αντιπροσωπία ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ πως είσαι "ψείρας" (με την καλη εννοια) και πως γνωρίζεις καθε χιλιοστό από το μηχάνημά σου και δεν θα το παραλάβεις αν δεις κάτι περίεργο. Φυσικα και δεν θα δεχτουν να εισαι εκεί την ώρα της εργασίας και καλά θα κάνουν βασικά. Αν εχεις προβλημα με αυτο, πας σε τεχνικό κατ οίκον αλλά μη νομίζεις πως έτσι θα είσαι σίγουρος...

PS. Οταν παω το αυτοκίνητο στο service, αφήνω τα κλειδάκια μου στη ρεσεψιόν, παω για καφέ ή ψώνια και κάποια στιγμή επιστρέφω για την παραλαβη και τη "λυπητερη". Δεν καθομαι πανω απο το κεφαλι του τεχνικου, γιατι θα εκνευριζόμουν απίστευτα αν ήμουν στη θέση του! Πάντα όμως, επιλέγω επίσημα service κλπ γιατί ξέρω πως η δουλειά θα γίνει σωστα και αν κατι παει στραβά, θα είναι δικη τους ευθύνη. Επιπλέον επειδη και γω είμαι "ψείρας", εκτιμώ ιδιαίτερα που κάθε φορά πριν μπει ο τεχνικός μέσα στο αμάξι, καλύπτει τα καθίσματα και το πάτωμα με προστατευτικά!

:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

PS. Οταν παω το αυτοκίνητο στο service, αφήνω τα κλειδάκια μου στη ρεσεψιόν, παω για καφέ ή ψώνια και κάποια στιγμή επιστρέφω για την παραλαβη και τη "λυπητερη". Δεν καθομαι πανω απο το κεφαλι του τεχνικου, γιατι θα εκνευριζόμουν απίστευτα αν ήμουν στη θέση του! Πάντα όμως, επιλέγω επίσημα service κλπ γιατί ξέρω πως η δουλειά θα γίνει σωστα και αν κατι παει στραβά, θα είναι δικη τους ευθύνη. Επιπλέον επειδη και γω είμαι "ψείρας", εκτιμώ ιδιαίτερα που κάθε φορά πριν μπει ο τεχνικός μέσα στο αμάξι, καλύπτει τα καθίσματα και το πάτωμα με προστατευτικά!

:P

Ειδικά στα Service έχουν γίνει πολλά. Φίλος μου με Fiat Punto πήγε για Service στο επίσημο service και είχε σημαδέψει τα μπουζί.

Το παρέλαβε, πήγε σπίτι και μετά από λίγο έβγαλε την πίπα και το μπουζί και είδε ότι δεν του τα είχαν αλλάξει.

Να σου πω και άλλα;

Για Service της Ford που τους έδιωξε όλους και προσέλαβε από την αρχή νέους υπαλλήλους, επειδή οι παλιοί έκαναν εμπόριο;

Τα λέω αυτά επειδή δεν μπορώ να ακούω το επίσημο Service και το επίσημο επίσημο.

Αυτά περί Service αν και Offtopic. Για τη Document πιστεύω ότι έχω πει ξεκάθαρα την άποψη μου.

Λοιπόν για κάθε service, pc ή αυτοκίνητο, αν δεν είσαι εκεί, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έγινε η δουλειά σωστά και όπως πρέπει (ειδικά για αυτοκίνητα / μοτο). Οπότε ή ξεχνάς για λίγο την κανονική σου δουλειά και μαθαίνεις και τα κάνεις μόνος σου (god bless internetz) και είσαι σίγουρος ή τα πας σε τεχνικούς και εύχεσαι για καλή τύχη και φιλότιμο, επαγγελματισμό κλπ

Αν έχεις iPhone μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή iFixit στο κινητό (το iFixit είναι οδηγός εγκατάστασης για αρκετές συσκευές Mac που σου δείχνει αναλυτικά πως να το κανείς μόνος σου!) εγώ απο αυτόν τον οδηγό πέρασα αναβάθμισα το δικό μου MacBook pro,ssd και ram.

Sent from my iPhone using Insomnia

Τα λεφτα ειναι υπερβολικα κατα τη γνωμη μου κι εχεις να σκεφτεις και 2-3 πρακτικα προβληματα...

Μηπως οταν σου ειπαν οτι δεν υποστηριζεται στο μοντελλο σου εννοουσαν οτι δεν υπαρχει κενη θεση για 2ο δισκο σε αντιθεση με τα αλλα μηχανηματα που σου ειπαν?

Σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να γινει στηριξη με πατεντα ή να βγει η μητρικη για να μπει 2ο καλωδιο σατα λογικα και πατεντα...

Μηπως οι πρωτοι σου ελεγαν για αντικατασταση του δισκου με ssd?

Trim θα εχεις μετα με το δισκο που θα σου βαλουν ή θα εγκαταστησεις το trim enabler και θα εχεις το νου σου να το ενεργοποιεις μετα απο καθε update χειροκινητα?

Βασικα οταν μιλησα με ενα τεχνικο για να ρωτησω πως γινεται κι αν το αναλαμβανει μου φανηκε τοσο σκιτζης που ειδα 2 βιντεο και το εκανα μονος μου.

Βαλε ενα μεγαλο ssd και βγαλε τον εσωτερικο και θα δεις χαρα. Ειναι η καλυτερη αναβαθμιση που μπορεις να κανεις αν εχεις ηδη 8 g ram.

Νομιζω ομως πως πρεπει να σκεφτεις την εγγυηση και να πας στο σερβις που θεωρεις πιο καλο, να τους πας το δισκο εσυ κατοπιν κουβεντας μαζι τους και να πας για καφε.

Ετσι οπως καταλαβαινω αν το δεις λυμενο μαλλον θα στεναχωρεθεις!

Στο Post #28, ο φίλος εξηγεί τι παίζει.

Heatspreader.....1) Καταρχήν μίλησες αγαπητέ με το iStorm το κατάστημα - πωλητή και όχι με κάποιον τεχνικό....από το τεχνικό τμήμα....φυσικό είναι και ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ λογικό να πέσεις σε πωλητή που να ξέρει τα μισά ή να μην ξέρει καθόλου τίποτα ή να τα ξέρει όλα σωστά σχετικά με την προσθήκη δεύτερου δίσκου SSD μεσα σε Μακ ΟΧΙ...ΒΤΟ !!

Και εγώ όσες φορές πήρα τηλ και πήρα αρκετές και Αθήνα και Θεσσαλονίκη , έτυχε να πέσω σε παλικάρια τζιμάνια που μου έδωσαν άμεσα και σωστή απάντηση και από την άλλη έπεσα σε άλλους που δεν ξέραν κυριολεκτικά τίποτα , οπότε μου πρότειναν όσοι δεν ξέραν , να με ενημερώσουν τηλεφωνικά λίγο αργότερα αφού πρώτα συμβουλεύονταν τούς ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ στο σέρβις !!

Με ξανά-πηραν 20 λεπτά αργότερα ζητώντας και συγνώμη για την τεχνικής φύσεως άγνοιά τους και μου απάντησαν το γνωστό....ότι ΟΛΑ γίνονται κανονικότατα !! Άρα λοιπόν...το ότι έπεσες σε κάποιον ΆΣΧΕΤΟ , δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται η δουλειά....άπλα έπεσες σε @#$%^@ !!

2) Σε όλα τα μοντέλα του 2011 και όταν λέμε σε όλα , εννοούμε σε ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΡΕΤΟΣ και 21,5 και 27 , μπαίνει δεύτερος δίσκος SSD σε προβλεπόμενο χωρώ πίσω από το SUPER DRIVE !! Αυτού το " βαθούλωμα - κενό " υπάρχει σε όλα τα μοντέλα και είναι ικανό να φιλοξενήσει και με " αέρα " ένα 2,5 ιντσών SSD , τοποθετημένο πάνω σε ένα ανταλλακτικό - βάση , που αγοράζεται εξτρά !!

Ειδικά στα μοντέλα του 2011 , πέρα της ύπαρξης του χώρου , υπάρχει η ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ δυνατότητα SATA 3 συνδεσμολογίας υποστηριζόμενη ΠΛΗΡΟΣ και από το hardware και από το software !!

Άρα , ειδικά στα μοντέλα 2011 , είναι οι " πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα " για την ΜΕΤΈΠΕΙΤΑ τοποθέτηση ενός SATA 3 SSD !!

Απλά ο υπάλληλος δεν είχε την παραμικρή ιδέα........ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ !!

Βέβαια , και στην θέση του HDD ή στην θέση του Super Drive , Μπορείς να βάλεις έναν SSD με τις γνωστές πατέντες - βραχυκυκλώματα κτλ.

Μια χαρά θα παίζει το μηχάνημα και έτσι....δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα , δεν υπάρχει καν θέμα προς συζήτηση !!

Απλα ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ τρόπος της Μήλον , είναι να τοποθετηθεί ο δεύτερος δίσκος στον ΠΡΟΒΛΕΠΌΜΕΝΟ ΧΏΡΟ πίσω από το Super Drive για να εξασφαλίσει την ύπαρξη 2 δίσκων ταυτόχρονα , χωρίς την αφαίρεση άλλου εξαρτήματος για μια ποιο ολοκληρωμένη λύση προφανώς !!

Σε αυτί την περίπτωση ο HDD παραμένει εκεί που είναι , χωρίς να χρειαστεί κανένα βραχυκύκλωμα κτλ. ο αισθητήριας της θερμοκρασιας !!

Καμιά αλλαγή πρακτικά σε τίποτα μέσα στο μηχάνημα με βραχυκυκλώματα - απλά γίνεται μια προβλεπόμενη προσθήκη δεύτερου δίσκου και τέλος !!

http://www.iphonehel...20#entry1145789

Η ιδέα της πατέντας μου φέρνει εμετό.

Για σενα λεω..

Η μαγεια ειναι να το ανοιξεις μονος σου, να το προσεξεις σαν τα ματια σου και να κανεις και να βαλεις οτι γουσταρεις εσυ..

Αλλιως.. σκασ'τα στη Document και στη καθε document..

1) Μίλα καλύτερα λοιπόν.

2) Ωραία η μαγεία, αλλά,

α. Μπορεί να μην ξέρω. Δεν είμαι υποχρεωμένος εξ' άλλου.

β. Μπορεί να μην θέλω να χάσω την εγγύηση.

Η μαγεια ειναι να το ανοιξεις μονος σου,...

Να δεις τι μαγεία ,να κλαις 2 χιλιάρικα...εξω απο το χωρο φιλε πολλα λεμε..

ασε δεν ειναι macbook 8 βιδουλες και ξεμπερδεψες.. αντε παίρνε βεντούζες και κάνε το τζαμά με το imac..χλωμο..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω το εχω κανει μονος μου στου ξαδερφου μου....τα βρησκε πολλα τα λεφτα οποτε προχωρησαμε στην αγορα και μετα τοποθετηση

http://www.youtube.com/watch?v=VFbqAqoB_rE

βλεποντας το παθαινεις ενα εγκεφαλικο αλλα πιστεψε με δεν ειναι οπως φαινεται...

για να καταλαβω θελεις να βαλεις και 2ο δισκο χωρις να βγαλεις το dvd driver?

αν ειναι ετσι σιγουρα πρεπει να ξεκουμποθει και η μητρικη να συνδεθει και δευτερο καλωδιο sata και ο ssd θα καθησει πισω απο το dvd driver οπου υπαρχει χωρος αν κοιταξεις προσεκτηκα το video θα καταλαβεις...

δεν χρειαζεται να εισαι ιδιοφυα για να τον καταφερεις,παντα η διαθεση μετραει και η θέληση,

και μην νομιζεις οτι αυτοι θα σου κανουν καλητερη δουλεια απο αν το κανεις μονος σου,το λεω αυτο διοτι και εγω ειμαι πολυ "ψειρας"

Τον οδηγο ifixit που ανεφερα ποιο πανω τον εριξες καμια ματιά?

Επεξ/σία από stellbouz

Οποιος βγαζει το Super Drive για να βαλει δισκο ή οτιδηποτε αλλο, μαλλον εχει παρει λαθος μηχανημα. Για TurboX πηγαινε...

Ούτε εγώ το χρησιμοποιώ. Δεν χρησιμοποιώ όμως και το Thunderbolt. Θα έπρεπε να το ξηλώσω; Το iMac είναι ένα στολίδι, δεν μπορείς να επεμβαίνεις τόσο χοντρά και να το μοντάρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...