Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση SSD σε iMac, στη Document (τιμες)

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολυ πιθανον να εισαι πανω απο το κεφαλι του οταν ερθει σπιτι σου.

Ειναι ενας απο τους λογους που τον πληρωνεις εξτρα.

Το τι θα κανει ενας πελατης(αν θα τα κανει τουμπανα ή οχι) που απαιτει να ειναι παρων στην επισκευη, δεν το ξερει το service. Το λογικο μαλιστα ειναι να πηγαινει το μυαλο τους στα χειροτερα.

Επισης, το να ειναι παρων ο πελατης κατα τη διαρκεια του service, θα ηθελε τελειως διαφορετικο χωρο service:

πιο μεγαλο, πιο τακτοποιημενο, πιο καθαρο, πιθανον πιο αυστηρο dress code για τους τεχνικους, αυστηροτερους κανονες ασφαλειας, γιατι ο περιεργος πελατης μπορει να κανει κανενα λαθος κλπ κλπ.

Δεν ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου.

Το περιεργο δεν ειναι μονο που θελεις να το βλεπεις(αυτο πες οτι ειναι ενα καπριτσιο), ειναι οτι θεωρεις οτι ειναι και αναφαιρετο δικαιωμα σου.

------------------------------------------

Και για το 2 χρονων παιδακι σου(του οποιου εισαι ο κηδεμονας και εχεις και νομικες ευθυνες/υποχρεωσεις κλπ) οταν μπαινει για χειρουργειο, δεν μπορεις να απαιτεις απο τον γιατρο να εισαι παρων στο χειρουργειο...

Καλα τωρα σπασιμο θες να κανεις; Και αλλοι δεν συμφωνουν με το να βλεπεις το συστημα σου, αλλα δεν λενε οτι να 'ναι.

Τι σχεση εχει ρε φιλε ενας ανθρωπος που μπαινει στο χειρουργειο; Εκει αν κατι παει στραβα ή αν δεν κανει απολυτα αυτο που πρεπει ο γιατρος, θα παει φυλακη μιας και ο ασθενης θα πεθανει.

Ο iMac δουλευει και με tire up αντι για βαση για τον SSD.

Δεν συμφωνεις ok. Μην μας το λες 4 φορες και χρησιμοποιωντας παραδειγματα ασχετα.

Υ.Γ.: Σε θυμαμαι που ησουν απο τα καλα, σοβαρα μελη και ειχαν ενδιαφερον αυτα που ελεγες. Τους τελευταιους μηνες, συνεχεια οπου γραψεις, θα γραψεις για να την πεις και για να κοντραρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλα τωρα σπασιμο θες να κανεις; Και αλλοι δεν συμφωνουν με το να βλεπεις το συστημα σου, αλλα δεν λενε οτι να 'ναι.

Τι σχεση εχει ρε φιλε ενας ανθρωπος που μπαινει στο χειρουργειο; Εκει αν κατι παει στραβα ή αν δεν κανει απολυτα αυτο που πρεπει ο γιατρος, θα παει φυλακη μιας και ο ασθενης θα πεθανει.

Ο iMac δουλευει και με tire up αντι για βαση για τον SSD.

Δεν συμφωνεις ok. Μην μας το λες 4 φορες και χρησιμοποιωντας παραδειγματα ασχετα.

Υ.Γ.: Σε θυμαμαι που ησουν απο τα καλα, σοβαρα μελη και ειχαν ενδιαφερον αυτα που ελεγες. Τους τελευταιους μηνες, συνεχεια οπου γραψεις, θα γραψεις για να την πεις και για να κοντραρεις.

Επειδη εσυ κανεις/βλεπεις "κοντρες" και χρησιμοποιεις χαρακτηρισμους , δεν σημαινει οτι εχω και εγω την ορεξη να πεσω σε αυτο το επιπεδο.

Οποτε σε αφηνω να συνεχισεις τους χαρακτηρισμους και τις "κοντρες" μονος σου. Αλλωστε ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου.

• Like 2

Αν σου εγγυάται ότι δεν θα χάσεις το apple care τότε συμφέρει. Γιατι πολλοι θα βρεθούν να σου κάνουν την αλλαγή φθηνότερα αλλα αμφιβάλλω αν θα μπορούν να σου δώσουν 2 χρόνια γραπτή εγγύηση.....

Απο την στιγμη που αποφασίζεις να στην κάνει καποιος άγνωστος (δεν τον ξερεις προσωπικα)την αλλαγη, δεν νομίζω ότι έχεις και το δικαίωμα να ζητάς την παρουσία σου, στον ιδιωτικό του χώρο.

Επίσης επειδη την έχω κάνει την εγχείρηση στον δικο μου iMac σε πληροφορώ και παρών να είσαι δεν θα πάρεις χαμπάρι εκείνη την στιγμη αν σου έχει κάνει ζημιά ακόμα και αν τον βιντεοσκοπησεις. Είναι τόσο εκτεθειμένος ο υπολογιστής που δεν θα μπορείς να ελεγξεις ότι συμβεί. Τα σχετικά βίντεο νομίζω σου το αποδεικνύουν αυτό. Αν θεωρείς τον εαυτό σου ανίκανο να κάνει ο ίδιος την αλλαγη τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να την παρακολουθήσεις.

Αν είσαι τόσο συναισθηματικά δεμένος με το μηχάνημα καλύτερα να περιμένεις να λήξει το AppleCare και να κάνεις παρέα με ένα φίλο σου, που πιανουν τα χερια του,την αλλαγη σκληρου. Γιατι τον τεχνικό θα τον δεις μια φορα και αν γίνει στραβή ίσως και να μην τον ξανά δεις ...

Sent from my iPad using Insomnia

Επειδη εσυ κανεις/βλεπεις "κοντρες" και χρησιμοποιεις χαρακτηρισμους , δεν σημαινει οτι εχω και εγω την ορεξη να πεσω σε αυτο το επιπεδο.

Οποτε σε αφηνω να συνεχισεις τους χαρακτηρισμους και τις "κοντρες" μονος σου. Αλλωστε ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου.

Μου εκανες τη μουρη κρεας. Αφοπλιστικη η απαντηση σου.

Καλως ηλθες επισημα στο ignore list μου. :)

Αν σου εγγυάται ότι δεν θα χάσεις το apple care τότε συμφέρει. Γιατι πολλοι θα βρεθούν να σου κάνουν την αλλαγή φθηνότερα αλλα αμφιβάλλω αν θα μπορούν να σου δώσουν 2 χρόνια γραπτή εγγύηση.....

Απο την στιγμη που αποφασίζεις να στην κάνει καποιος άγνωστος (δεν τον ξερεις προσωπικα)την αλλαγη, δεν νομίζω ότι έχεις και το δικαίωμα να ζητάς την παρουσία σου, στον ιδιωτικό του χώρο.

Επίσης επειδη την έχω κάνει την εγχείρηση στον δικο μου iMac σε πληροφορώ και παρών να είσαι δεν θα πάρεις χαμπάρι εκείνη την στιγμη αν σου έχει κάνει ζημιά ακόμα και αν τον βιντεοσκοπησεις. Είναι τόσο εκτεθειμένος ο υπολογιστής που δεν θα μπορείς να ελεγξεις ότι συμβεί. Τα σχετικά βίντεο νομίζω σου το αποδεικνύουν αυτό. Αν θεωρείς τον εαυτό σου ανίκανο να κάνει ο ίδιος την αλλαγη τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να την παρακολουθήσεις.

Αν είσαι τόσο συναισθηματικά δεμένος με το μηχάνημα καλύτερα να περιμένεις να λήξει το AppleCare και να κάνεις παρέα με ένα φίλο σου, που πιανουν τα χερια του,την αλλαγη σκληρου. Γιατι τον τεχνικό θα τον δεις μια φορα και αν γίνει στραβή ίσως και να μην τον ξανά δεις ...

Sent from my iPad using Insomnia

Σαφως και δεν θα παρω χαμπαρι. Αν γινει ζημια, θα γινει. Απο την αλλη ομως μπορεις να δεις καποια πραγματα. Μπορει να σερνει τον iMac στον παγκο και να χαλασει το λαστιχο απο κατω. Μπορει με το κατσαβιδι κατα λαθος να κανει μια γρατζουνια στο αλουμινιο, μπορει να πιασει τη οθονη με το δαχτυλο στην ακρη και να υπαρχει ενα μικρο σημαδακι. Μπορει ενα καλωδιο που περναει απο ενα συγκεκριμενο σημειο να το περασει απο αλλου (και να δουλευει βεβαια). Πολλα μπορει.

Ο iMac θα δουλευει σε ολες αυτες τις περιπτωσεις. Το θεμα ειναι οτι εγιναν μικροφθορες.

Με λιγα λογια δεν εχω εμπιστοσυνη και αυτο ειναι ολο. Αν του αλλου του εχεις παει τον μισθο 500€ και ειναι και λιγο Ελληνας, μπορει να πει... "Εεεελα μωρε, δουλευει και ετσι".

Εδω δεν παω την οθονη για αλλαγη για να μην το κατσαβιδιασουν επειδη δεν ειμαι μπροστα.

Υ.Γ.: Ελπιζω να μην πηγαινετε για Service το αμαξι σε αντιπροσωπιες και να φευγετε... Θα πρεπει να κανετε Service! :P

εισαι υπερβολικός φίλε και δεν χέρεσαι το μηχάνημα όσο θα μπορούσες.

και θα ξαναπω. μιλάμε για μηχανήματα και όχι κειμήλια.

εχεις σκάσει 2.000 για ένα μηχάνημα.

στο τέλος έχεις μείνει με ένα panel με πρόβλημα, και έναν δίσκο για πέταμα.

1) Εισαι υπερβολικος,συναισθηματικη συνδεση με υλικο αντικειμενο ,και ποσο μαλλον...ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ και οχι μια aston martin...τοτε οκ...κατι συμβαινει αλλα δικο σου προβλημα και αυτο. Εκτος και αν το μεταφρασουμε σε ανασφαλεια μηπως το χαλασουν .

2)Εχεις καθε δικαιωμα να εισαι ΜΠΡΟΣΤΑ απο την επισκευη ΕΦΟΣΟΝ στο επιτρεψει ο ιδιοκτητης/τεχνικος ή αναφερεται ρητα απο τους ορους του καθε καταστηματος . Οπως και στα αυτοκινητα .

3) Ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ το κοστος αγορας του δισκου με 180 να παρεις εναν SAMSUNG 830 256gb που παει σφαιρα και ειναι απολυτα ο ποιο αξιοπιστος .

Τωρα το κοστος εγκαταστασης...(εργατικα) για εναν τετοιο μηχανημα ειναι φτηνο το ποσο των 60 ευρω . Και εξηγουμαι εγω εχω εγκαταστησει 2 φορες ssd σε τετοιο μηχανημα ... και επειδη ειμαι υπερκομπλεξικος με την δουλεια μου και το ποσο επαγγελματικα πρεπει να την κανω απαιτω και την αναλογη πληρωμη δηλαδη 60-70 ευρω την ωρα και παντα στον χωρο του πελατη ,αποφευγω να παιρνω μαζι μου τετοια συστηματα δημιουργωντας συγχυση στον πελατη και εφαρμοζω παντα την ανοιχτη επισκευη με ειδικη επιφανεια και παντα με το σωμα μου σωστα γειωμενο με βραχιολακι (αυτο να το απαιτησεις,εχουν συμβει γεγονοτα με το θεμα του στατικου) και εχωντας παντα τα σωστα εργαλεια (ολες οι βιδες δεν ειναι ιδιες ουτε ειναι σωστο να χαλαμε τις βιδες και την οψη τους απο την μη σωστη χρηση κατσαβιδιου) ,ουτε να μεινει τριχα πανω στο ips panel. ουτε ακομα στην μητρικη ....ο πελατης ΠΟΤΕ δεν θα αρνηθει πληρωμη η οποια θα του δωσει υπεραξια στην υπηρεσια που του προσφερεις.

Για μενα βρες καποιο μελος απο Αθηνα που μπορει να σου κανει μια τετοια επισκευη σπιτι σου με εσενα παρων και να το κανει σωστα .

Μου εκανες τη μουρη κρεας. Αφοπλιστικη η απαντηση σου.

Καλως ηλθες επισημα στο ignore list μου. :)

Σαφως και δεν θα παρω χαμπαρι. Αν γινει ζημια, θα γινει. Απο την αλλη ομως μπορεις να δεις καποια πραγματα. Μπορει να σερνει τον iMac στον παγκο και να χαλασει το λαστιχο απο κατω. Μπορει με το κατσαβιδι κατα λαθος να κανει μια γρατζουνια στο αλουμινιο, μπορει να πιασει τη οθονη με το δαχτυλο στην ακρη και να υπαρχει ενα μικρο σημαδακι. Μπορει ενα καλωδιο που περναει απο ενα συγκεκριμενο σημειο να το περασει απο αλλου (και να δουλευει βεβαια). Πολλα μπορει.

Ο iMac θα δουλευει σε ολες αυτες τις περιπτωσεις. Το θεμα ειναι οτι εγιναν μικροφθορες.

Με λιγα λογια δεν εχω εμπιστοσυνη και αυτο ειναι ολο. Αν του αλλου του εχεις παει τον μισθο 500€ και ειναι και λιγο Ελληνας, μπορει να πει... "Εεεελα μωρε, δουλευει και ετσι".

Εδω δεν παω την οθονη για αλλαγη για να μην το κατσαβιδιασουν επειδη δεν ειμαι μπροστα.

Υ.Γ.: Ελπιζω να μην πηγαινετε για Service το αμαξι σε αντιπροσωπιες και να φευγετε... Θα πρεπει να κανετε Service! :P

Είσαι υπερβολικός ρε συ, επαγγελματίες είναι και αποκλείεται να σου κάνει τέτοιου ίδους ζημιές.

Από την άλλη αν θες ντε και καλά να είσαι από πάνω πιστεύω ότι καλό είναι να τον ρωτήσεις πριν τον φέρεις σπίτι για να δεις αν έχει πρόβλημα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μολις διαβασα αυτο το ποστ

Εγω στην θεση σου θα εβρισκα ενα παλικαρι (εαν ημουν στην Αθηνα θα το καναμε μαζι) που να εχει πιστοποιηση απο την Apple

Π.Χ. Apple Certified Technical Coordinator και να εχει αρκετα καλες γνωσεις πανω στο hardware.

Προσοχη η εγγυηση χανεται ακομη και εαν την εργασια την κανει αυτος . Οποτε εδω υπαρχει ενα παραθυρακι το οποιο πρεπει να ανοιξεις για να περασεις .

Σημειωνω οτι μπορεις να εχεις και τον SSD για το λειτουργικο και τον δισκο του iMac και το DVD , απλα η διαδικασια ειναι ποιο δυσκολη γιατι βγαινει η μητρικη .

Κοστος SSD 120Gb κατω απο 100ευρο

και οτι επιπλεον σου παρει ο Τεχνικος

Φίλε μου, αυτό ήθελα. Μίλησα με έναν γνωστό μου που είναι στη τηλεφωνική υποστήριξη για Software και τον ρώταγα αν έχει κάποιον γνωστό τεχνικό από μέσα που ξέρει να κάνει τη δουλειά να μου την κάνει σπίτι μου. Μου είπε ότι δεν έχει...

Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.

Εδώ ρε παιδιά έρχεται υδραυλικός να αλλάξει το καζανάκι σου (μισή ώρα δουλειά) και σου παίρνει 70 ευρώ, η Document δεν θα κοστολογούσε 60 ευρώ την εργασία που ΣΙΓΟΥΡΑ θα κάνει πάνω από μία ώρα.

ΑΠΟΛΥΤΑ λογικά τα 60 ευρώ τα άλλα όμως είναι υπερκοστολογημένα...

Υ.Γ.: 100% θα το κάνω και εγώ αλλά θα την προσπαθήσω μόνος μου τη "δουλειά"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...