Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν έχετε πάθος για την τεχνολογία είναι απίθανο να καταλάβετε το εγχείρημα του hal.

Πάθος για την τεχνολογία in my book είναι να ταξιδεύεις 500km για να δεις την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του Acorn Archimedes όντας μαθητής γυμνασίου στα 80s (ναι το έχει κάνει κάποιος).

Το να στήνεσαι στην ουρά για το Iphone 5 σίγουρα είναι κάποιου είδους πάθος, αλλά όχι για την τεχνολογία.. :P

• Like 7
  • Απαντ. 243
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για μένα είναι ένα άτομο που μπορεί ή θέλει να κάνει κάτι που δεν μπορείς η θες να κάνεις εσύ. Αν επιμένεις ότι αυτός για εσένα είναι κορόιδο επιμένω ότι αυτός για εμένα απλά είναι πιο ικανός από εσένα. Και οκ εσύ για μια συσκευής κινητής δεν ενδιαφέρεσε όσο εκείνος,... Θες να μας πεις κάτι άλλο που σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα έντονα εσένα ως προϊόν, ιδέα, χόμπυ , οτιδήποτε να δούμε μήπως εσύ για αυτόν είσε κορόιδο ?

Φαν σκέτο απαγορεύεται να είναι; Από τη στιγμή που ο άλλος νιώθει καλά, ποιοι είμαστε εμείς που θα του υποδείξουμε το τι είναι "σωστό"?

Με την ίδια λογική στήνεσαι στην ουρά για να πάρεις τα εισιτήρια για τον τελικό του αγώνα, τη συναυλία του αγαπημένου σου συγκροτήματος κλπ κλπ. Και αυτά δεν είναι εξίσου περιττά; Ηρεμηστε λίγο, δεν χρειάζεται τόση ανάλυση το πράγμα.

Ps: Hal, ένα 32gb σε άσπρο παρακαλώ! :P

Οποιος εχει τη μυγα μυγιαζετε :P

Το θεωρω πολυ κολημενο και προβατο του κερατα οποιος το κανει αυτο και οχι μονο για το αιφον αλλα για οτι συσκευη τεχνολογιας το κανει.

Να πω οτι εβγαινε σε λιγα κομματια και ηταν συλεκτης να το καταλαβω ή οτι ειναι μια φορα και θα γυνει ποτε ξανα οπως μια συναυλια αλλα αφου υπαρχει εστω και με μια μικρη αναμονη το θεωρω πολυ χαζο!

@billdanos δεν κρινω κανεναν τη γνωμη μου λεω αλλα οταν ξερεις οτι υπαρχει τοσο φτωχεια οτι ανθρωποι στεκονται στην ουρα για ενα πιατο φαι και οτι οι εργαζομενοι εκει περνουν ψυχουλα και εσυ περιμενεις στην ουρα 2 μερες και σκας 700 ευρω ε τοτε θα σε κραξω και ας σου κακοφανει.

Ειπαμε να εχουμε ενα χομπι αλλα οχι και ετσι μηπως να πουλησουμε κανενα νεφρο ουπς ξεχασα εχει ηδη γυνει :mrgreen:

• Like 1
Δημοσ.

Πάθος για την τεχνολογία in my book είναι να ταξιδεύεις 500km για να δεις την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του Acorn Archimedes όντας μαθητής γυμνασίου στα 80s (ναι το έχει κάνει κάποιος).

Το να στήνεσαι στην ουρά για το Iphone 5 σίγουρα είναι κάποιου είδους πάθος, αλλά όχι για την τεχνολογία.. :P

Θέλεις να αναπτύξεις λίγο τη διαφορά του πρώτου με το δεύτερο?

Δημοσ.

Αν δεν έχετε πάθος για την τεχνολογία είναι απίθανο να καταλάβετε το εγχείρημα του hal.

εγω προσωπικα βρισκω ιδιαιτερα ενδιαφερον το φαινομενο της ουρας (και αυτο θα ισχυει για οτιδηποτε αντιστοιχο) σαν εξωτερικος παρατηρητης

μεχρι εκει λοιπον επικροτω το εγχειρημα , ακομα και αν εγινε για διαφημιστικους λογους (απολυτως θεμιτο και ξεκαθαρο αλλωστε απο το πρωτο post)

αυτο ομως δεν εμποδιζει ουτε εμενα ουτε κανενα αλλο να θεωρουμε οτι καποιος που παει και στηνεται 3 μερες σε μια ουρα για ενα κινητο ειναι αξιος της μοιρας του και προβατο

δε καταλαβαινω γιατι το ενα να αναιρει το αλλο? και δε καταλαβαινω γιατι ταυτιζονται καποιοι (εστω και αν ειναι fan της apple ) με το συγκεκριμενο και τους συγκεκριμενους

στο κατω κατω ο καθενας κανει πραγματα για τα οποια κρινεται και τα μελη του φορουμ απλα ασκουν το δικαιωμα τους στη κριτικη

και αν αυτοι που το κανουν αισθανονται ανετα με αυτο δε μου λεει κατι

καποια μπορει να αισθανεται να ανετα να παιζει σε τσοντες , θα τη χαρακτηρισουν αναλογως

που αρχιζει και τελειωνει η κριτικη και μαλιστα σε ενα φορουμ που γραφουν νεοι ανθρωποι?

σταματαει οταν προσβαλλει?

και ποιον?

εδω περα ασκειται κριτικη κυριως για το συγκεκριμενο φαινομενο, απο οσο ξερω (και απο οσο μου λεει η κοινη λογικη) προβλημα σε ενα φορουμ υπαρχει αν οι κριτικες γινουν επι προσωπικου και ειναι υβριστικες

επι προσωπικου δε νομιζω οτι θιχτηκε κανεις απο δω και ουτε το "προβατο" απευθυνθηκε σε συγκεκριμενο ατομο

αναφερθηκε σε ατομα που πανε και στηνονται σε τετοιες ουρες. τι ειναι αυτοι ? αδερφια σας ή συγγενεις και το παιρνετε τοσο προσωπικα ή σας ενοχλει οποιαδηποτε κριτικη γινεται στην apple και προσπαθειτε να στοχοποιησετε οσους τη κανουν?

καλως ή κακως σε ενα τεχνολογικο φορουμ θα υπαρχουν apple fans και haters μιας και η συγκεκριμενη εταιρεια αποτελει μεγαλο θεμα αντιπαραθεσης , και λογικο ειναι οι mods να προλαμβανουν τα εκτροπα οπως εκεινοι νομιζουν και βασει κανονισμων , ομως και μια στοιχειωδη αντικειμενικοτητα πιστευω οτι επιβαλλεται οταν καποιος αναλαμβανει αυτο το ρολο

η apple καλα το παιζει το παιχνιδι της παντως και εχει δημιουργησει τους "γενιτσαρους" της , οι οποιοι με καθε ευκαιρια θα υπερασπιστουν την οποια αδικια εναντιον της, απο την αλλη με φαινομενα σαν κι αυτα κανει ολους τους υπολοιπους να την αντιπαθουμε οσο περισσοτερο γινεται και φυσικα να θελουμε να το εκφρασουμε :P

• Like 2
Δημοσ.

Το iphone είναι ένα καθαρά καταναλωτικό προϊόν. Δεν έχει τίποτα το πρωτοποριακό ή συγκλονιστικό ή πρωτόφαντο από τεχνολογικής άποψης.

Όλοι αυτοί που περιμένουν στην ουρά δε νομίζω να χαρακτηρίζονται τεκ-φρηκς ή τεκ-φανς ή τίποτα σχετικό...

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης, όσοι κρίνετε το εγχείρημα βάσει της ιδέας που έχετε σχηματίσει για την apple ή το iphone, πάλι είναι απίθανο να το αξιολόγησετε.

Και ήρθε ο από πάνω για να με επιβεβαιώσει!

Επίσης, τα επιχειρήματα περί φτώχιας και κρίσης έχουν αυτοαναιρεθεί από την παρουσία σας εδώ μέσα. Ο κόσμος πεινάει, γιατί μιλάτε για κινητά των 500 και 600 ευρώ, κάρτες γραφικών και τηλεοράσεις?

• Like 6
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το θεωρω πολυ κολημενο και προβατο του κερατα οποιος το κανει αυτο και οχι μονο για το αιφον αλλα για οτι συσκευη τεχνολογιας το κανει.

Είναι όμως προσωπική σου άποψη αυτό και μόνο. Και γω θεωρώ το ίδιο για όσους πανε στο γήπεδο, αλλά αν τους το πω αυτό μπορεί και να φάω ξύλο! :P

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης, όσοι κρίνετε το εγχείρημα βάσει της ιδέας που έχετε σχηματίσει για την apple ή το iphone, πάλι είναι απίθανο να το αξιολόγησετε.

Και ήρθε ο από πάνω για να με επιβεβαιώσει!

Δεν κρίνω κανένα εγχείρημα. Μίλησα πολύ απλά και συγκεκριμένα.

Εσύ πιστεύεις ότι όλοι όσοι περιμένουν στην ουρά είναι λάτρες της τεχνολογίας; Ειλικρινά τώρα...

Σε ρωτάω επειδή εφερες εμένα ως παράδειγμα.

Γνώμη μου είναι ότι ο παθιασμένος με την τεχνολογία δεν τρέχει να αγοράσει πρώτος πρώτος ένα προϊόν, μίας πάντα εταιρείας, αλλά προσπαθεί να παρακολουθεί γενικά τις τεχνολογικές εξελίξεις (π.χ. θα πήγαινε να δει και το pureview 808, και τα Win8 και και και...).

Νομίζω ότι το παράδειγμα με τον Archimedes που αναφέρθηκε παραπάνω είναι επαρκώς εύγλωττο. Αν δε βλέπεις τη διαφορά, δεν μπορώ να εξηγήσω τίποτα παραπάνω.

ΥΓ: Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, ο τρόπος αντίδρασης μερικών: αντίδραση φανατικών...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν κρίνω κανένα εγχείρημα. Μίλησα πολύ απλά και συγκεκριμένα.

Εσύ πιστεύεις ότι όλοι όσοι περιμένουν στην ουρά είναι λάτρες της τεχνολογίας; Ειλικρινά τώρα...

Σε ρωτάω επειδή εφερες εμένα ως παράδειγμα.

Γνώμη μου είναι ότι ο παθιασμένος με την τεχνολογία δεν τρέχει να αγοράσει πρώτος πρώτος ένα προϊόν, μίας πάντα εταιρείας, αλλά προσπαθεί να παρακολουθεί γενικά τις τεχνολογικές εξελίξεις (π.χ. θα πήγαινε να δει και το pureview 808, και τα Win8 και και και...).

Νομίζω ότι το παράδειγμα με τον Archimedes που αναφέρθηκε παραπάνω είναι επαρκώς εύγλωττο. Αν δε βλέπεις τη διαφορά, δεν μπορώ να εξηγήσω τίποτα παραπάνω.

ΥΓ: Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, ο τρόπος αντίδρασης μερικών: αντίδραση φανατικών...

Αυτό ακριβώς φίλε. Θεωρείς το iphone ο,τι το θεωρείς και αγνοείς το γεγονός ότι είναι το πιο hot gadget του πλανήτη αυτή τη στιγμή. Δυστυχως όμως το ένα είναι η υποκειμενική σου εικόνα, το άλλο είναι ένα αντικειμενικό γεγονός. Σχολιάζεις λοιπόν βάσει της υποκειμενικής σου αντίληψης, και αρνήσε να δεις την πραγματικότητα.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Κανένας δεν αντιλήφθηκε την είδηση. Η είδηση είναι ότι ο Hal στήνεται στην ουρά για το πιο hot gadget. Αντί γι'αυτό, πολλοί διάβασαν ότι ο Hal στήθηκε στην ουρά για το σιχαμερό και υπερεκτιμημένο iPhone, ενώ άλλοι διάβασαν ότι ο hal στήθηκε στην ουρά για το νέο προϊόν της λατρεμένης τους apple. Έχουν λάθος αντίληψη και οι δυο ομάδες όμως.

Δημοσ.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πιος είναι ο φανατηκός τελικά. Ένας που λέει γουστάρω να κάτσω στην ουρά 5 μέρες για το όποιο iphone (δεν με απασχολεί το apple σήμερα ήταν αυτό εχθές οι RHCP) και σεβαστή η θέση σου που δεν θες να στηθείς εσύ ή ένα που λέει εμένα δε μου αρέσει να στήνομαι στην ουρά και όσοι στήνεστε είστε μ@λ@κες?

Η αντίδραση μας εδώ είναι για τις γενικότητες και τους απόλυτους χαρακτηρισμούς από κάποιους?

Αν λοιπόν συμφωνείται με τους χαρακτηρισμούς τους γενικούς τύπου REDODIN7 δεν διαφέρει πολύ από το να συμφωνείται με χαρακτηρισμούς τύπου μερικών φασιστών της ιστορίας, πραγματικά δεν έχει καμία διαφορά. Άλλωστε και οι ναζί ήταν ανώτερα όντα από τους άλλους κοινούς θνητούς όπως και όσοι δεν τους αρέσει το iphone είναι ανώτεροι και όχι πρόβατα σε σχέση με όσους τους αρέσει. Και συμφωνώ όποιος έχει την μύγα ας μυγιαστεί και την σφίγγα ας σφιχτεί...

Δημοσ.

Είναι όμως προσωπική σου άποψη αυτό και μόνο. Και γω θεωρώ το ίδιο για όσους πανε στο γήπεδο, αλλά αν τους το πω αυτό μπορεί και να φάω ξύλο! :P

Αυτοι και ειναι οχι βεβαια ολοι, θρυλε γερα @#$@ τα μο :X :lol: :P
Δημοσ.

Αυτο με τις ουρές σε κάθε καινούργιο iPhone δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο και η ανάλυση του έχει γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τις προηγούμενες χρονιές. Επειδη απο ένα σημείο και ύστερα καταντάει βαρετό να επαναλαμβάνεται η ίδια συζήτηση περί "προβάτων",θα πρότεινα στους "τσοπανηδες" που θέλουν να συμμετάσχουν με επιχειρήματα, να φυλάξουν κανένα επιχείρημα και για του χρόνου.

Επειδη δεν προκειται και τότε να αλλάξει κάτι , θα πρότεινα στους mods να τους αφιερώσει ένα thread στο οποίο θα σβηνονται τα σχόλια όσων υπερασπίζονται τα "πρόβατα"....έτσι για να ξεσπάσουνε μπάς και σβήσει λίγο η νοσταλγία για το χωριο το οποίο κατάγονται...

Sent from my iPad using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.
@billdanos δεν κρινω κανεναν τη γνωμη μου λεω

Να πω και εγώ την γνώμη μου λοιπόν όσοι δεν χρησιμοποιούν smartphone σήμερα και μάλιστα apple η samsung που είναι και τα πιο εξελιγμένοι είναι αγγράματοι, ημιμαθείς , ασχετοι, βλάκες και ηλίθιοι... Αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί γνώμη και ελευθερία λόγου τότε τι να πω ίσως θα πρέπει η ελευθερία λόγου να αρχίσει να περιορίζεται γενικα....

Επίσης πριν με κράξεις για να έχει αξία το κράξιμο σου πήγαινε σε αυτούς που στήνονται στις ουρές και πεινάνε κλπ κλπ ,που τους χρησιμοποιείς ως άλλοθι για να εκφράσεις τις απόλυτες απόψεις σου, από αύριο και δώσε τους κάτι να περάσουν , να φάνε και δεν χρειάζεται να ξανά αγοράσεις τίποτα που θες... οι άλλοι πεινάνε εσύ θα αγοράζεις νέα πράγματα που θες. Αν σε δούμε μέσα σε μαγαζί αύριο να ψωνίζεις θα πρέπει να φας κράξιμο σύμφωνα με τα λεγόμενα σου. Και όχι μόνο εσύ όλοι από αύριο το πρωί κράξτε όσους ψωνίζουν οτιδήποτε ο κόσμος πεινάει... Όλοι μαζί μπορούμε.... να τους κράξουμε.. ολε..

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω να γράψω καιρό εδώ λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Ωστόσο παρακολουθώ το φόρουμ τακτικά. Αυτά που διαβάζω σ' αυτό το τόπικ όμως με έχουν ενοχλήσει αρκετά ώστε να προσπαθήσω να κάνω ένα σχόλιο.

Η παρέμβαση του paredwse, η οποία απ' ό,τι έχω καταλάβει συνιστά και γραμμή της διεύθυνσης στο θέμα, είναι τουλάχιστον αγενής. [...]

Δεν είδα καμία βάρβαρη καταπάτηση των (στοιχειωδών, όπως νόμιζα) κανόνων συμπεριφοράς και χρήσης, ώστε να υπάρξει μια τόσο αυταρχική, άσχημη και αγενής αντίδραση από την πλευρά της διαχείρισης. [...]

Και αν δει κάποιος μόνο αυτό το θέμα, θα θεωρήσει ότι οι moderators του insomnia είναι πολύ αυστηροί γενικά. Όμως, προσθέστε και μένα στην ομάδα χρηστών που έχουν παρατηρήσει την ίδια συμπεριφορά κάποιων - δηλωμένων προτιμήσεων - moderators σε θέματα που αφορούν συγκεκριμένα την Apple! Από πότε κάποιος δεν μπορεί να γράψει τη γνώμη του στο δημόσιο φόρουμ σας, όταν αφορά την αγαπημένη σας εταιρεία; Γιατί δεν παρουσιάζετε την ίδια ευθιξία σε άλλα θέματα, άλλων εταιρειών, παρά μπορεί να επιδείξετε εσείς τότε προκλητική και εμπρηστική συμπεριφορά;

Για να αναφερθώ στο θέμα, προσωπικά με ξένισε η πρωτοβουλία - το θεωρώ λυπηρό και αξιοθρήνητο για έναν άνθρωπο να πάει να στήνεται σε μια ουρά για μέρες για να πάρει ένα πανάκριβο είδος πολυτελείας κάποιες μέρες νωρίτερα, και προφανώς δεν μου φαίνεται καθόλου ενδιαφέρον σαν θέμα. Επίσης η προβολή του θεωρώ ότι πιο πολύ εντάσσεται σε αυτό το ακαταμάχητο αυτοτροφοδοτούμενο marketing που έχει καταφέρει η εν λόγω εταιρεία - δεν πιστεύω ότι ο HAL ή το insomnia πληρώνεται από την Apple για προβολή (αλίμονο). Κατανοώ ωστόσο το διακύβευμα, τη χορηγία, το hands-on (αν και ο ίδιος ο HAL δήλωσε ότι δεν είναι ο κύριος σκοπός), και γι' αυτό δε θα έμπαινα στον κόπο να γράψω καν στο θέμα. Όμως, το θέμα είναι δημόσιο και η κριτική τελευταία φορά που έλεγξα τους όρους χρήσης, επιτρέπεται. Σε αντίστοιχα θέματα στον Κινηματογράφο δεν είδα κάποιον moderator να απαιτεί τα αρνητικά σχόλια για ένα επεισόδιο ή μια σειρά να λείπουν, καθώς τότε θα έπρεπε να έχουμε για κάθε θέμα δύο υποθέματα: ένα με θετικές γνώμες και τραλαλό τραλαλά και ένα με αρνητικές, γκρίνια, μιζέρια και κανένα απολύτως νόημα. Και προφανώς χωρίς σκέψη, χωρίς ανταλλαγή απόψεων. Στεγνό, Οργουελικό και ζοφερό. Εφόσον αυτό είναι ένα φόρουμ συζητήσεων, διάολε, οι δύο πλευρές θα έπρεπε να μπορούν η μία να ακούει την άλλη με σεβασμό, όταν οι γνώμες εκφέρονται με κόσμιο τρόπο - που είναι η περίπτωση της πλειοψηφίας των σχολίων που στοχοποιούνται από τον paredwse εδώ.

Κλείνοντας να πω ότι η παρέμβαση στις πρώτες σελίδες του gsarig είναι ένα υπόδειγμα αμερόληπτης συμμετοχής moderator στο θέμα - και από τέτοιες δημοσιεύσεις είναι λογικό που ο gsarig χαίρει και της αντίστοιχης εκτίμησης εδώ. Αν η θέση της διεύθυνσης παραμένει ότι η γνώμη των χρηστών δεν μας ενδιαφέρει, θα ήθελα να το ξέρω. Ναι ο σπιτονοικοκύρης βάζει τους κανόνες αλλά δεν έχει το δικαίωμα να περιφρονεί κατ' αυτόν τον τρόπο τη γνώμη (ή ακόμα, και την απαγόρευση εκφοράς της) των φιλοξενούμενων που δίνουν ζωή στο σπίτι του.

Και φυσικά, για να τελειώνω, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει ένα θέμα τέτοιο, που περιγράφει ένα κατ' εξοχήν κοινωνικό φαινόμενο, με κοινωνικά κριτήρια - γιατί τα άτομα που στήνονται στην ουρά επί μέρες για το iphone, εάν δεν είναι για επαγγελματικούς λόγους (review site, π.χ.), αποτελούν ένα κοινωνικό παράδοξο, για έναν παραπάνω λόγο τη σήμερον ημέρα, ενώ και το θέμα καθεαυτό δεν είναι καν τεχνολογικό: το iphone είναι απλά μια αφορμή, τι τεχνολογική συζήτηση δηλαδή μπορεί να προκύψει στο εν λόγω θέμα; Το ίδιο το θέμα ένα κοινωνικό πείραμα δεν είναι; Τι σχόλια δηλαδή περιμένατε;

Είδα ένα μακροσκελές μήνυμα ενός παλαιού και σοβαρού μέλους και σκέφτηκα ότι κάτι σοβαρό έχει να πει, κάτι να παρατηρήσει. Δυστυχώς απογοητεύτηκα γιατί περίμενα από τον konnak περισσότερη σοβαρότητα και επιφυλακτικότητα. Αν δεν ήταν ο konnak, θα το καταλάβαινα και θα του έλεγα πολλά.

Θα του έλεγα ότι έβγαλε εύκολα συμπεράσματα επειδή δεν είδε "βάρβαρη καταπάτηση των (στοιχειωδών, όπως νόμιζα) κανόνων συμπεριφοράς και χρήσης". Θα του εξηγούσα δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε. Θα του διευκρίνιζα ότι σβήστηκαν μηνύματα που αποκαλούν άλλα μέλη "ζώα", "κορόιδα" ή "χαμηλού IQ" και ότι είναι στη διάθεσή του να τα δει ιδίοις όμμασι. Θα του τόνιζα, αναφορικά με τον δικό του πολιτισμό και το δικό του επίπεδο, ότι ελπίζω αυτή η συμπεριφορά να θεωρείται ότι ξεπερνά τους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς και χρήσης.

Θα του έλεγα ότι εάν προσπαθούσε να παραμείνει αμερόληπτος, θα παρατηρούσε ότι η επιθετική/εριστική συμπεριφορά σημειώνεται κυρίως στα θέματα που έχουν να κάνουν με την Apple. Θα τον προκαλούσα να μου δείξει αυτούς τους "δηλωμένων πεποιθήσεων" moderators που κάνουν τα στραβά μάτια σε παρόμοιες συμπεριφορές σε άλλα θέματα, άλλων εταιρειών για να τους καταδικάσουμε μαζί. Θα τον προ(σ)καλούσα να μου δείξει ένα-δύο παραδείγματα moderators που επιδεικνύουν σε άλλα θέματα "προκλητική και εμπρηστική συμπεριφορά"... Από μέσα μου βέβαια θα κουνούσα (όπως κουνάω) το κεφάλι μου γιατί διαπιστώνω ότι, ακόμη και σοβαρά μέλη βγάζουν συμπεράσματα ανάλογα με τις "πεποιθήσεις" καθενός - κάτι θυμίζει αυτό, κάτι καθόλου ευχάριστο και καθόλου κολακευτικό...

Θα τον πήγαινα σεργιάνι στα θέματα που έχουν ανοίξει για το iPhone 5, για το iPad 3, για το iPhone 4S και για άλλα παρόμοια προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας και θα του έδειχνα δεκάδες μηνύματα μελών που κατακρίνουν και χλευάζουν τα προϊόντα και την εταιρεία - και μετά θα τον ρωτούσα ποιός και πού απαγόρευσε "τη γνώμη του στο δημόσιο φόρουμ σας, όταν αφορά την αγαπημένη σας εταιρεία"; Θα τον ρωτούσα πού είναι το "ζοφερό, οργουελιανό" forum. Θα του επαναλάμβανα ότι τα μόνα μηνύματα που σβήνονται είναι όσα κρίνονται ότι θα προκαλέσουν καυγάδες, τα προσβλητικά και τα υβριστικά. Αν ήθελε να με ακούσει και να το πιστέψει...

Θα του έλεγα ότι συμφωνώ μαζί του, το iPhone ή η Apple είναι απλώς η αφορμή για να εξετάσουμε τα όρια του πολιτισμού μας και της συμπεριφοράς μας απέναντι σε κάποιους με τους οποίους διαφωνούμε σε ένα από τα πιο ανούσια θέματα: στην επιλογή τεχνολογικών συσκευών.

Θα του έλεγα κι άλλα πολλά. Αν δεν ήταν ο konnak ή κάποιος σαν τον konnak.

Τώρα το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα: Κρίμα...

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...