Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα σταθερό με windows xp professional που έχει ασύρματη κάρτα δικτύου usb flashaki και ένα Laptop με windows 7 ultimate το οποίο κι αυτό έχει φυσικά ασύρματα internet. Αυτό που χρειάζομαι εγώ είναι να τα συνδέσω μεταξύ τους με ethernet επειδή είναι μακριά από το router με σκοπό να χρησιμοποιώ τον επεξεργαστή του σταθερού μέσω του laptop για παραλληλο προγραμματισμό μέσω matlab. Δοκίμασα με ένα καλώδιο ethernet το οποίο είχε 4 καλωδιάκια μέσα και όχι 8 (μάλλον δεν ήταν crossover) και το μόνο που κατάφερα είναι να έχω κοινόχρηστους φακέλους του σταθερού και να τους βλέπω από το λάπτοπ. Και με ping που δοκίμασα μόνο από το λάπτοπ πήρα τα πακετα του σταθερού χωρίς απώλειες. Πείτε μου τί πρέπει να κάνω και αν δεν γίνεται τί χρειάζεται για να χρημισοποιώ τον cpu απο το λάπτοπ για παράλληλο προγραμματισμό.

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα σταθερό με windows xp professional που έχει ασύρματη κάρτα δικτύου usb flashaki και ένα Laptop με windows 7 ultimate το οποίο κι αυτό έχει φυσικά ασύρματα internet. Αυτό που χρειάζομαι εγώ είναι να τα συνδέσω μεταξύ τους με ethernet επειδή είναι μακριά από το router με σκοπό να χρησιμοποιώ τον επεξεργαστή του σταθερού μέσω του laptop για παραλληλο προγραμματισμό μέσω matlab. Δοκίμασα με ένα καλώδιο ethernet το οποίο είχε 4 καλωδιάκια μέσα και όχι 8 (μάλλον δεν ήταν crossover) και το μόνο που κατάφερα είναι να έχω κοινόχρηστους φακέλους του σταθερού και να τους βλέπω από το λάπτοπ. Και με ping που δοκίμασα μόνο από το λάπτοπ πήρα τα πακετα του σταθερού χωρίς απώλειες. Πείτε μου τί πρέπει να κάνω και αν δεν γίνεται τί χρειάζεται για να χρημισοποιώ τον cpu απο το λάπτοπ για παράλληλο προγραμματισμό.

Καλησπέρα. Έχεις μπερδέψει κάποιες έννοιες (ή δεν κατάλαβα σωστά εγώ τι θέλεις να κάνεις).

Αν και τα δύο είναι συνδεδεμένα ασύρματα στο ίδιο adsl router/access point, τότε το ένα βλέπει το άλλο και ασύρματα. Αν παρόλα αυτά θέλεις να τα συνδέσεις ενσύρματα για μεγαλύτερη ταχύτητα φυσικά μπορείς να το κάνεις.

4 καλωδιάκια έχουν συνήθως τα καλώδια που έχουν μέσα τα modems για λόγους κόστους. Αυτό έχει ως συνέπεια να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέχρι 100mbit ταχύτητα και όχι για gigabit. Το αν το καλώδιο τώρα είναι crossover ή straight-thru δεν έχει καμμία σχέση με το αν έχει 4 ή 8 καλωδιάκια.

Όταν συνδέσεις τους δύο υπολογιστές με κάποιο τρόπο είτε μέσω του router/switch ασύρματα ή ενσύρματα είτε κατευθείαν μεταξύ τους τότε απλά ο ένας θα μπορεί να "δει" τον άλλον όπως κατάφερες να κάνεις με τους κοινόχρηστους φακέλους. Για να χρησιμοποιήσεις τώρα πολλούς υπολογιστές για παράλληλη επεξεργασία δεν αρκεί απλά να τους συνδέσεις αλλά πρέπει και η υποδομή που χρησιμοποιείς να υποστηρίζει παράλληλη επεξεργασία. Με λίγα λόγια δηλαδή πρέπει να δεις πως γίνεται (και αν) να σετάρεις το matlab για παράλληλη επεξεργασία.

Γράφοντας στο google "matlab parallel processing" βρήκα ότι υπάρχει το "parallel toolbox" και εδώ δείχνει ένα απλό for πως μπορεί να γίνει παράλληλο.

Δημοσ.

Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιέρωσες σε ένα θέμα που δεν είναι και τόσο κοινό. Με ενδιαφέρει η ενσύρματη σύνδεση γιατί δεν νομίζω αν γίνεται αυτό που θέλω με ασύρματη. Το parallel toolbox χρησιμοποιω και όσον αφορά τις for κτλπ τα γνωρίζω και δεν με απασχολεί το κομμάτι του κώδικα παρά το τί πρέπει να κάνω για να καταφέρω να χρησιμοποιώ τον επεξεργαστή του ενός μέσω του άλλου μέσω matlab στο επίπεδο του δικτύου. Ναι αυτό που θέλω να δω είναι αν γίνεται με απευθείας ο ένας με τον άλλον σύνδεση απλά με ένα καλώδιο. Και δεν μπόρεσα να δώ αρχεία κοινόχρηστα του λαπτοπ από τον σταθερό, καθώς δεν μου βγάζει καν τους υπολοσιστές που βλέπει, όπως κανει στο λαπτοπ. Τέλος τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω στο matlab τις ξέρω, αλλά δεν είναι εκει το θέμα, παρά να επικοινωνούν μεταξύ τους για αρχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...