Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα πώς προέκυψε αυτή η σύγκριση. Καταρχήν όταν μιλάμε για ένα ποσό των 100-120 ευρώ τα 60 επιπλέον είναι μεγάλη διαφορά. Απο κει και πέρα τα πράγματα έχουν ως εξής:

-Στα παιχνίδια οι δύο επεξεργαστές είναι περίπου ισάξιοι. Αλλού υπερέχει ο ένας και αλλού ο άλλος.

-Σε όλες τις άλλες εφαρμογές 965 είναι καλύτερος. Από αρκετά έως λίγο. Ο G620 υπερέχει μόνο στο single thread του cinebench που δεν νομίζω να αφορά και κανέναν και στο photoshop.

-O 620 προσφέρει μεν το πλεονέκτημα της αναβάθμισης σε i5, i7 αλλά το ζήτημα είναι ότι με τον 965 μάλλον δεν θα χρειαστεί τέτοια αναβάθμιση.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει σύγκριση γιατί μιλάμε για διπλάσια τιμή. Αν κάποιος θέλει για δικούς τους λόγους να αναβαθμίσει σε 1,2 χρόνια και δίνει 100 ευρώ, πάει στον i3 και ξεμπερδεύει. Αυτός άλλωστε είναι και ο ανταγωνιστικός επεξεργαστής του 965. Καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια, παραπλήσιες σε όλες τις άλλες εφαρμογές (αλλού κερδίζει ο ένας, αλλού ο άλλος).

Δημοσ.

Δεινόσαυρε, η "σύγκριση" υφίσταται μόνο με την έννοια χρήματα ανα χρόνο που θα αντέξει το σετ (αν υπάρχει κάτι τέτοιο). Δηλαδή τα 180 αν είναι οκ για 5 χρόνια, προφανώς είναι καλύτερη επιλογή από τα 120 για 2 χρόνια ας πούμε (τυχαία τα νούμερα, δε ξέρω αν ισχύουν).

Δημοσ.

Καποτε τον συγκρινες με τον Ι3 τον διπυρηνο(μιλαω σε πρωτο προσωπο γιατι μονο εσυ το εκανες αυτο,ξερεις πως το λεω και ποσο σε παω).τωρα καταντησαμε να τον συγκρινουμε με τον celeron.να δω που αλλου θα φτασουμε.........

Δημοσ.

Ναι,δαχτυλοδειχνωντας εσενα που εισαι γνωστος εδω μεσα για τις προτασεις σου παλαιοτερα με τους Intel,δινω βαρυτητα σε αυτο που λεμε.γιαυτο και σου λεω οτι σου λεω.μην το παιρνεις προσωπικα.αλλωστε οτι λεω,το λεω στον Δεινοσαυρο και οχι στον Βαγγελη.(το avatar σου δηλαδη).

Δημοσ.

Εμένα δεν μου αρέσει να αφήνουμε να πέφτουν μερικά πράγματα στο κενό γιατί δημιουργούνται και παρανοήσεις για κάποιον που δεν ξέρει αρκετά πράγματα. Καλοί οι fanboyισμοί που εκφράστηκαν νωρίτερα, αλλά μέχρι να πάρετε μετοχές και να σας ανήκει η εταιρία, αυτά στο σπίτι σας.

Εδώ μιλάμε για συγκεκριμένες CPU και όχι Intel vs AMD. Είναι γνωστό πως η Intel κατέχει τα πρωτεία αυτήν την στιγμή και είναι περιττό να το αναφέρουμε κιόλας. Aλλά όταν οι 2 CPU που ακούστηκαν στην αρχή του topic έχουν σχεδόν μισή υπολογιστική δύναμη η μία από την άλλη, μη τρελαθούμε κιόλας. Αν ΄κάποιος θέλει να πάρει signle threaded εφαρμογές για να πει ότι θέλει να πει, απλά παραπληροφορεί. Πλέον και το τελευταίο παιχνίδι/εφαρμογή είναι multi-threaded.

X4 965 Passmark Score: 4.203

G630 // : 2.605

Με τον ι3 όμως αλλάζουν τα κόζια και είναι ισότιμος του 965, και φαίνεται η ανωτερότητα της αρχιτεκτονικής. Αλλά επειδή είναι πιο ακριβός από τον 965, προτιμάμε προς το παρόν τον πρώτο στα φθηνά συστήματα. Συν ότι είναι αλλιώς να μοιράζεις το load σε 2 πυρήνες αντί σε 4. Συν ότι τον 965 του πετάς κι ένα clock και τα 4200 πάνε πάνω από 5.000.

i3-2120 Passmark: 4.203

Και λίγο αυτό περί αναβαθμισημότητας ας το αφήσουμε στην άκρη γιατί και τα δύο στρατόπεδα θα αλλάξουν sockets. Η Intel μάλιστα πιο νωρίς. Q2 του 2013 έρχονται οι Haswell που θα κουμπώνουν σε 1150. Οπότε πάπαλα και το 1155 και η περιβόητη αν.....τα :devil: Οπότε μην μου πει κάποιος που θα πάρει σήμερα CPU θα ξαναπάρει μέχρι τον Ιούνη...

Το έβαλα και σε άλλο thread:

intel_roadmap_july_2012.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Η περιβόητη αναβαθμισιμότητα έχει να κάνει και με μεταχειρισμένους i5, i7 (sandy και ivy) Νίνο. Κατά τα άλλα +1.

Aλλά όταν οι 2 CPU που ακούστηκαν στην αρχή του topic έχουν σχεδόν μισή υπολογιστική δύναμη η μία από την άλλη, μη τρελαθούμε κιόλας.

Kαι σχεδόν μισή τιμή βέβαια.

Δημοσ.

Εσύ μαθαίνεις (πολύ) γρήγορα και με αρέσεις. Και αν και φαίνεσαι κολλημένος σε κάποια πράγματα στην αρχή, αναθεωρείς τις απόψεις σου όταν βλέπεις ότι έχεις άδικο. Πίστεψέ με αυτό το κάνει η εκκωφαντική μειοψηφία

Κι αυτό είναι αλήθεια και δεν μπορούμε να το παραλείψουμε. Η αγορά είναι γεμάτη με SB/IB. Οπότε όταν θα αρχίσουν οι αναβαθμίσεις θα υπάρχουν για ένα χρονικό διάστημα αρκετές ευκαιρίες στην αγορά των used. Απλά η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών, είναι άνθρωποι που εκφράζουν δυσπιστία/φοβία στα μεταχειρισμένα, κυρίως λόγω άγνοιας, οπότε δεν μπορεί να είναι και το σοβαρότερο των επιχειρημάτων.

Για μένα και για σένα, και για όποιον ανήκει στον χώρο ΣΙΓΟΥΡΑ είναι όμως.

Δημοσ.

-Στα παιχνίδια οι δύο επεξεργαστές είναι περίπου ισάξιοι. Αλλού υπερέχει ο ένας και αλλού ο άλλος.

Μια διευκρίνηση να κάνω για το παραπάνω. Εκεί που υπερτερεί και μάλιστα αρκετά ο G620 είναι στα intel optimized παιχνίδια που είναι όμως πολύ διαδεδομένα όπως WoW, age of origins, starcraft κτλ

Στα ουδέτερα παιχνίδια ο amd είναι μπροστά. Σε αυτά που εκμεταλλεύονται 4 πυρήνες είναι πολύ μπροστά.

Τα συμπεράσματα είναι από τον anand και μετράει με μια 5870 (την οποία όλως παραδόξως δεν μπουκαλιάζει ο pentium).

Πάντως μπορώ να καταλάβω την λατρεία με τους μικρούς sandy καθώς παιζει να ειναι η πρώτη φορά που στους απόλυτα φτηνότερους συμφέρει να πάρεις intel. Π.χ. για μένα ο G530 που είμαι κάτοχος, παίζει να είναι ο πιο vfm επεξεργαστής που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Είναι απίστευτο το τι μπορεί να κάνει σε συνάρτηση με τα 40 σκάρτα ευρώ που κοστίζει.

Ας πω και κάτι γενικό: Θεωρώ ότι όποιος προτείνει κάτι σε κάποιον άλλον πρέπει να προσπαθεί να είναι όσο πιο αποστασιοποιημένος γίνεται. Π.χ. εγώ προτιμώ την intel για 1002 λόγους αλλά δεν τους θεωροώ πιο αξιόπιστους από τους amd. Eγώ για το δικό μου το στραβό το κεφάλι και από κόλλημα ας πούμε, θα κάνω την υπερβαση και θα δώσω τα επιπλέον φράγκα για να παρω intel. Aλλά δεν μπορώ να προτείνω σε κάποιον να κάνει το ίδιο επειδή εγώ έχω κόλλημα. Κοινώς, σεβασμός στα ξένα χρήματα.

Πραγματικά εξεπλάγην με το πως εξελίχθηκε το θέμα. Ότι θα συγκρίναμε έναν entry level επεξεργαστή της intel με έναν του πάνω ραφιού της amd δεν το περίμενα. Έδωσε και η amd το πάτημα με την πατάτα των bulldozers βέβαια, αλλά όχι κι έτσι!

Δημοσ.

Μια διευκρίνηση να κάνω για το παραπάνω. Εκεί που υπερτερεί και μάλιστα αρκετά ο G620 είναι στα intel optimized παιχνίδια που είναι όμως πολύ διαδεδομένα όπως WoW, age of origins, starcraft κτλ

Στα ουδέτερα παιχνίδια ο amd είναι μπροστά. Σε αυτά που εκμεταλλεύονται 4 πυρήνες είναι πολύ μπροστά.

Τα συμπεράσματα είναι από τον anand και μετράει με μια 5870 (την οποία όλως παραδόξως δεν μπουκαλιάζει ο pentium).

Πάντως μπορώ να καταλάβω την λατρεία με τους μικρούς sandy καθώς παιζει να ειναι η πρώτη φορά που στους απόλυτα φτηνότερους συμφέρει να πάρεις intel. Π.χ. για μένα ο G530 που είμαι κάτοχος, παίζει να είναι ο πιο vfm επεξεργαστής που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Είναι απίστευτο το τι μπορεί να κάνει σε συνάρτηση με τα 40 σκάρτα ευρώ που κοστίζει.

Ας πω και κάτι γενικό: Θεωρώ ότι όποιος προτείνει κάτι σε κάποιον άλλον πρέπει να προσπαθεί να είναι όσο πιο αποστασιοποιημένος γίνεται. Π.χ. εγώ προτιμώ την intel για 1002 λόγους αλλά δεν τους θεωροώ πιο αξιόπιστους από τους amd. Eγώ για το δικό μου το στραβό το κεφάλι και από κόλλημα ας πούμε, θα κάνω την υπερβαση και θα δώσω τα επιπλέον φράγκα για να παρω intel. Aλλά δεν μπορώ να προτείνω σε κάποιον να κάνει το ίδιο επειδή εγώ έχω κόλλημα. Κοινώς, σεβασμός στα ξένα χρήματα.

Πραγματικά εξεπλάγην με το πως εξελίχθηκε το θέμα. Ότι θα συγκρίναμε έναν entry level επεξεργαστή της intel με έναν του πάνω ραφιού της amd δεν το περίμενα. Έδωσε και η amd το πάτημα με την πατάτα των bulldozers βέβαια, αλλά όχι κι έτσι!

οτι εδωσε εδωσε δεινοσαυρε....κανεις δεν αντιλεγει.....αλλα το θεμα ειναι οτι εδω προσπαθουμε να προτεινουμε τα παντα..δεν εχουν εκφραστει ποτε φανμποισμοι οπως σε αλλα θεματα στο συγκεκριμενο φορουμ και ο καθενας απο εμας ασχετως τις προσωπικες μας επιλογες και προτιμησεις προτεινει τα παντα....η παραπανω συγκρηση για μενα ηταν ατυχης.... πληρως....γιατι δεν εχουν καμια σχεση οι δυο επεξεργαστες...αυτο που πε ο νινος για μενα ισχυει...μιλαμε για αναβαθμισοτητα στην ιντελ που κακα τα ψεμματα τοσα χρονια εχουμε δει ενα καρω σοκετ...(δεν το κατακρινω.....και γω ιντελ αγοραζα και θα ξανα αγορασω..ασχετα που θελω να πειραματιστω με τις νεεσ μπουλντοζες και ειμαι σε αναμονη..)

Δημοσ.

Εγω δηλαδη που παρηγγειλα εναν ΑΜD phenom II X4 965 και τον περιμενω εκανα καλα? ειχα εναν CORE 2 QUAD Q6600 g0 με ενα mobo το οποιο μου καηκαν οι usb και ειπα να προχωρησω σε καποια ας πουμε "αναβαθμιση". και σκεφτομαι τον AMD να τον συνδιασω με ενα Gigabyte 970A-D3. Τι λετε θα κανω καλα? τα υπολοιπα που εχω ειναι ενας SSD 120gb SATA III και μια ATI 6870 1GB. Πρωτη φορα παω σε AMD κυριως λογο χρηματων!

Δημοσ.

Καλα κανεις,μια χαρα.βεβαα μην περιμενεις να δεις τις διαφορες που φανταζεσαι αλλα και παλι...

αλλα καλα θα κανεις να του ανεβασεις τα ρολογια.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω δηλαδη που παρηγγειλα εναν ΑΜD phenom II X4 965 και τον περιμενω εκανα καλα? ειχα εναν CORE 2 QUAD Q6600 g0 με ενα mobo το οποιο μου καηκαν οι usb και ειπα να προχωρησω σε καποια ας πουμε "αναβαθμιση". και σκεφτομαι τον AMD να τον συνδιασω με ενα Gigabyte 970A-D3. Τι λετε θα κανω καλα? τα υπολοιπα που εχω ειναι ενας SSD 120gb SATA III και μια ATI 6870 1GB. Πρωτη φορα παω σε AMD κυριως λογο χρηματων!

Εφόσον χάλασε έστω και μερικά η μητρική, δεν κάνεις κάτι λάθος. Θα μπορούσες να τη βγάλεις φτηνότερα με μια μεταχειρισμένη μητρική και να κρατήσεις τον Q6600. Αν έχεις βέβαια και επαρκή ποσότητα μνήμης ddr2. Αλλιώς ανεβαίνει κι άλλο το κόστος. Τυπικά αναβάθμιση κάνεις αλλά στη πράξη λίγα πράγματα.

Δημοσ.

Φαντάζομαι τουλάχιστον ότι θα το κρατήσω και το καινούριο κανά 4-5 χρονάκια όπως έκανα με το παλιό και να μην ξενερώσω τόσο διαβάζοντας τα μηνύματά σας πιο πάνω... :cry:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...