Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά insomniacs!

Αναρωτιέμαι αν αξίζει μια μικρή αναβάθμιση στο σύστημα της υπογραφής μου. Αυτό που με φρενάρει είναι κυρίως ο επεξεργαστής, καθώς μνήμες μπορώ να βάλω τζάμπα 1gb επιπλέον. Το μπάτζετ είναι σφιχτό (100-120€). Πιστέυετε υπάρχει κάποιο σετάκι cpu-mobo-ram που να αξίζει να πάω σε αυτά τα λεφτά; Η άλλη λύση είναι να ψάξω για κάποιον Athlon X2 συμβατό με τη μητρική μου στις αγγελίες, ή να παραμείνω έτσι και να περιμένω να μαζέψω λεφτά για καινούριο σύστημα από την αρχή.

Το σύστημα χρησιμοποιείται για internet, office, ταινίες και κάποια λογισμικά προγραμματισμού (visual C++), στατιστικής (SPSS) και ηχογράφησης-μίξης (reaper). Παίζω και κάνα game που κ που, όπως street fighter 4, pro και ΝΒΑ 2κ.

Γνώμες;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χαλαρα και ευκολα πας σε g540 (40 ευρω) Η61 μητρική(40-45 euro) και 4 gb ddr3(20 euro max)...100 euro συνολο..Διαφορα?Η μερα με τη νύχτα..

Αν βγαινεις να δωσεις 120 ευρώ πάρε Β75 μητρική για να εχεις usb3 sata3 και δυνατοτητα αργοτερα να πας σε ivy bridge..

Θα δεις οτι δεν υπαρχει καποια αλλη προταση που να αξιζει στα λεφτα αυτα..

Δημοσ.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26100&cat=2&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31056&cat=3&sub=369&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31259&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Αυτά είναι οκ; Με μεταφορικά βγαίνουν 120 ακριβώς. Μου αρέσει ότι μπορώ να πάω σε i5 k i7 χωρίς να αλλάξω μητρική. Κάτι αντίστοιχο σε AMD δεν υπάρχει έτσι;

Δημοσ.

Από την άλλη με 60€ παραπάνω παίρνω Phenom II...Διαολίζομαι...

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17485&cat=2&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22519&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29317&cat=3&sub=374&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Μήπως να περιμένω λίγο και να πάω εδω; Δε θα αντέξει 4-5 χρόνια αυτό το σετ;

Δημοσ.

G630>Amd phenom II x4 965 (Σε gaming αποδόσεις κ.λ.π. , στα σημεία χάνει και αυτό όταν παίρνουνε φωτιά οι 4 πυρήνες του AMD) . Και 0 g630 κάνει 40 ευρώ λιγότερα και με board b75 έχεις και μελλοντική αναβάθμιση σε i5,i7 κ.λ.π. Εγώ θα σου έλεγα να πας σε g630, Μητρική με B75 chipset και 4 gb μνήμη (κάπου στο 120-130 θα σου βγούνε).

Δημοσ.
G630>Amd phenom II x4 965 (Σε gaming αποδόσεις κ.λ.π. ' date=' στα σημεία χάνει και αυτό όταν παίρνουνε φωτιά οι 4 πυρήνες του AMD) . Και 0 g630 κάνει 40 ευρώ λιγότερα και με board b75 έχεις και μελλοντική αναβάθμιση σε i5,i7 κ.λ.π. Εγώ θα σου έλεγα να πας σε g630, Μητρική με B75 chipset και 4 gb μνήμη (κάπου στο 120-130 θα σου βγούνε).[/quote']

Πες μου ότι δεν το εννοείς?? Ότι δεν έχεις γράψει λάθος για την σύγκριση του 965 με τον 630.. Πες μου ότι δεν σε χρηματοδοτεί. Η ίντελ για αυτό το ποστ σου...

Αν μιλάς για αναβαθμισημοτητα μετέπειτα. Ναι. Αλλά αυτό που πες είναι άκυρο τελείως..

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

• Like 1
Δημοσ.

http://www.tomshardw...ock,3106-2.html

Enjoy. Thank me later που λέει. Και ναι είμαι Intel fanboy , ποτέ δεν με έχουνε πείσει τα amd συστήματα! :D

( Το μόνο καλό έιναι ότι έχουνε καλή ενσωματωμένη κάρτα τα amd , αλλά όταν χρησιμοποιείς extra no sense !)

εχει σαφως ανωτερους επεξεργαστες η ιντελ... αλλα φιλε μου δυστυχως συγνωμη που στο λεω..εισαι ιεροσυλος...

απορω πως δεν συγκρινες καναν celeron σοκετ 775 και να τον βγαλεις πιο κατω τον amd...

πραγματικα απορω....

(δεν ανοιγω διαμαχη...)

απλα εχε το νου σου γιατι προτεινεις σε κοσμο προιοντα και κατι τετοια σχολια τις σημερινες μερες

Πω φιλε με γλύτωσες στο τσακ ήμουνα να τον αγορασω τον 965.. Πως μου ξέφυγε ο g630 απορω..

δειχνουν οτι παιρνεις τον κοσμο στο λαιμο σου ... (αν το παιδι θελει να φτιαξει ενα συστημα για να παιζει παιχνιδια πχ και δεν εχει σκοπο να αναβαθμησει ουτε σε τρια χρονια)

αυτα..

Δημοσ.

Δεν παίρνω κόσμο στο λαιμό μου , αν καταλαβαίνεις απο σαρκασμό , αυτό έκανε ο συμφορουμίτης παραπάνω.

Και συγκρίνω δύο σόκετ σύγχρονα που σου τεκμηριώνω γιατί είναι το ένα καλύτερο ή ίδιο με το άλλο με λιγότερα λεφτά.(Ακόμα δεν με πείθεις γιατί να πάρω amd εμένα προσωπικά , η Intel είναι έτη μπροστά).

Δημοσ.

Δεν παίρνω κόσμο στο λαιμό μου , αν καταλαβαίνεις απο σαρκασμό , αυτό έκανε ο συμφορουμίτης παραπάνω.

Και συγκρίνω δύο σόκετ σύγχρονα που σου τεκμηριώνω γιατί είναι το ένα καλύτερο ή ίδιο με το άλλο με λιγότερα λεφτά.(Ακόμα δεν με πείθεις γιατί να πάρω amd εμένα προσωπικά , η Intel είναι έτη μπροστά).

φιλε μου δεν προσπαθω να σε πεισω...σου λεω καταφατσα οτι παιρνεις κοσμο στον λαιμο σου...δεν συγκρινεις ομοια

πραγματα....

δεν μπορει να σου λεει παιχνιδια ο αλλος και να του λες 630 και σε 2.3 χρονια πας σε ι5 - ι7

τα παιχνιδια δεν θα τα παιξει σε 3 χρονια (ειναι + της ιντελ οτι παιρνεις μητρικη και επεξεργαστη και απο εναν νορμαλ πας σε εναν τουμπανο και κορυφαιο ι5 η ι7)

στην συγκεκριμενη φαση ειναι ο μονοδρομος λογω μπατζετ...

αλλα αυτο δεν αναιρει οτι δρας εγκληματικα λογω προσωπικης προτιμησης ως προς αλλα μελη τα οποια μπορει και να μην εχουν ιδεα και παιζεις με τα λεφτα τους (τα οποια μπορει να εχουν μαζεψει με κοπο και ιδρωτα και θελουν να παρουν κατι τωρα να το ευχαριστηθουν...)

αν ηταν ετσι φιλε μου παραδειγμα μιας και αναφερθηκε πιο πανω το ονομα του ο Δεινοσαυρος δεν θα προτεινε συνθεσεις με 965 και 7870..θα προτεινε g630 me 7870 .....και ποσοι αλλοι εδω μεσα...

edit : δεν ειμαι fanboy απλα αντεδρασα σε κατι "κουλο " που διαβασα απο ενα fanboy.....

και intel συστηματα δουλευω και amd.. και προτιμαω intel και γουσταρω να πειραματιζομαι με τους amd

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει, εγώ πάντως πιστεύω δεν παίρνω κόσμο στον λαιμό μου. O amd μπορεί να συγκριθεί μόνο σε multitasking εφαρμογές κ.λ.π και ναι δεν θα έχεις Bottleneck Με τον amd αλλά 0 αναβαθμισιμότητα όταν περάσει ο καιρός. Anyway εγώ πάντως υποστηρίζω intel και δεν σαφώς συκρίνω όμοια πράγματα και είπε γιατί υποστηρίζω Intel.

Δημοσ.

Παιδια peace! Και γω από τα ελάχιστα που ξέρω, ο Phenom μαλλον είναι καλύτερος, αλλά ο καθένας λέει τη γνώμη του, δεν υπαρχει θέμα.

Όπως τα βλέπω, το δίλημμα είναι το εξής: Celeron τώρα ή Phenom σε κάνα δίμηνο. Ο υπολογιστής και έτσι όπως είναι τώρα, σε internet, office κτλ παλεύεται. Αυτό που θέλω να μπορεί να διαχειρίζεται με άνεση με το νεο επεξεργαστή είναι το reaper για ηχογράφηση-μίξη οργάνων (τώρα αναγκαστικά έχω ψιλοπαρατήσει το άθλημα λόγω κολλημάτων) και παιχνίδια (γιατί σύγχρονα games χωρίς τουλάχιστον διπύρηνο δεν παίζεις). Επίσης σίγουρο είναι ότι για τα επόμενα 3-4 χρόνια δε θα ήθελα να παραστεί ανάγκη να αναβαθμίσω αυτά τα parts. Θα χω σε αυτό το διάστημα να αγοράσω σκληρούς, κουτί κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...