tsitas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Γειά σας. Θα ήθελα τα φώτα σας σε μια σύνθεση που θέλω να φτιάξω. Έχω σχεδόν καταλήξει στον επεξεργαστή(i5 3570K) και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την μητρική που έχω προ-επιλέξει(Gigabyte Z77-D3H). Το pc αργότερα(1-2 χρόνια) θα ήθελα να το κάνω overclock. Α επίσης για μνημούλες έχω διαλέξει CORSAIR VENGEANCE DDR3 8GB (2X4GB) 1866MHZ (CMZ8GX3M2A1866C9). Αν έχετε κάτι να προτείνετε διαφορετικό(ακόμα και σε επεξεργαστή) σε παρόμοιο budget είμαι όλος αυτιά.
antonl Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Λεπτομέρεια αλλά έχε υπόψη ότι το τσουλούφι που χουν οι μνήμες σε περιορίζει στις επιλογές της ψύκτρας (επειδή μιλάς για μελλοντικό o/c). Επίσης μεταξύ 1600MHz & 1866MHz δεν κερδίζεις και τίποτα ιδιαίτερο/παρατηρήσιμο εκτός από points σε συγκεκριμένα benchmarks. Αν είναι στα ίδια λεφτά, πάσο. 1
aleilo03 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Φιλε επειδη εφτιαξα κι εγω ενα παρομοιο συστημα τις προαλλες και με τη βοηθεια πολλων παιδιων απο δω μεσα θα σου προτεινω να παρεις την Z77X-D3H..Κι εγω στην αρχη σκεφτομουν να παρω αυτη που λες αλλα λεω ας δωσω 20€ παραπανω και να παρω την X που μελοντικα εχει τη δυνατοτητα για CF/SLI κι επισης εχει και παραπανω Sata3..Οσο αναφορα τις μνημες αυτο που σου ειπε ο φιλος για τη διαφορα στα MHz.Οσα αναφορα το υψος των μνημων ειναι αρκετα μεγαλο οντως (αν κι εμενα δε με ενοχλει με τη μαμα ψυκτρα του CPU) και μελοντικα αν θες να βαλεις υδροψυξη στο CPU οταν και θα κανεις το overclock να παρεις καποια ψυκτρα Corsair H60 η παρομοια που δεν θα εχει θεμα να βρισκει στις μνημες..Αυτα
Bigi444444 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδή έχω τον επεξεργαστή και τη μητρική που σκέφτεσαι να πάρεις να σου πω το εξής για να σε γλιτώσω από ταλαιπώρια.Μην πάρεις αυτές τις μνήμες γιατί δεν είναι στη λίστα με τις υποστηριζόμενες μνήμες της μητρικής!Είχα πάρει τις αντίστοιχες 1600ρες και έφαγα πακέτο.Και άλλοι τις είχαν πάρει θα μου πεις και όλα πήγαν καλά, αλλά η γνωστή τύχη μου χτύπησε και πάλι.Το pc κράσαρε πολύ τακτικά ασχέτως του τι ρυθμίσεις είχα κάνει.Μιλάμε τώρα για ατελείωτες ώρες ψαξίματος και γιατροσοφιών για να το καταφέρω να δουλέψει σταθερά.Τι bios update, τι συγκεκριμένες επιλογές στο bios, τι τι τι.Τελικά το μόνο που κατάφερνε να το σώσει είναι να έβγαζα τη μία από τις 2 μνήμες και να την κράταγα έτσι σε single channel.Φυσικά βέβαια δεν ήταν δυνατόν να κρατήσω έτσι το μηχάνημα, οπότε έφαγαν αλλαγή.Και να λέω πάλι καλά που η αγορά είχε γίνει από msystems και οι άνθρωποι δέχθηκαν να τους τις στείλω από επαρχία και να μου κόψουν πιστωτικό για την επιστροφή τους.Οπότε θα σε συμβούλευα για να μη μπλέξεις κι εσύ (όσο μικρές πιθανότητες και αν υπάρχουν, υπάρχουν), δες στη σελίδα της μητρικής τις μνήμες που υποστηρίζει, ψάξε μερικές στο skroutz με τον κωδικό τους και διάλεξε κάποιες άλλες. Κατά τα λοιπά είναι ένας φθηνός σχετικά, αλλά και δυνατός συνδυασμός.Από άποψη ταχύτητας και πληρότητας δε θα έχεις κανένα απολύτως θέμα.
tsitas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Μέχρι στιγμής όλες οι ενστάσεις σας ήταν για τις μνήμες. Θα τις λάβω υπόψιν και θα προσπαθήσω να βρω άλλη . Το πρόβλημα είναι οτι το κατάστημα που θα ψωνίσω, δεν έχει ΟΥΤΕ μια που να ταιριάζει το part number με αυτά που βάζει η gigabyte το χέρι της στην φωτιά (http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-z77-d3h.pdf).
ninos30 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 OC + GigaByte = Motherboards που έχουν στο τέλος UD και όχι D. Το λέω σε κάθε topic. Αν θες για κάτι πιο φθηνό (κοντά στα 140 βγαίνει η UD3) πας στην MSI GD-65 που έχει το πλαίσιο στα 115. Εφάμιλλες είναι. Και για μνήμες περιττό το 1866. Άχρηστες εντελώς. Στον φίλο έτυχε ελαττωματικό κομμάτι. Όλες οι μνήμες παίζουν στα σημερινά boards Πες από που βλέπεις να σου προτείνω μνήμες
aleilo03 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Επειδή έχω τον επεξεργαστή και τη μητρική που σκέφτεσαι να πάρεις να σου πω το εξής για να σε γλιτώσω από ταλαιπώρια.Μην πάρεις αυτές τις μνήμες γιατί δεν είναι στη λίστα με τις υποστηριζόμενες μνήμες της μητρικής!Είχα πάρει τις αντίστοιχες 1600ρες και έφαγα πακέτο.Και άλλοι τις είχαν πάρει θα μου πεις και όλα πήγαν καλά, αλλά η γνωστή τύχη μου χτύπησε και πάλι.Το pc κράσαρε πολύ τακτικά ασχέτως του τι ρυθμίσεις είχα κάνει.Μιλάμε τώρα για ατελείωτες ώρες ψαξίματος και γιατροσοφιών για να το καταφέρω να δουλέψει σταθερά.Τι bios update, τι συγκεκριμένες επιλογές στο bios, τι τι τι.Τελικά το μόνο που κατάφερνε να το σώσει είναι να έβγαζα τη μία από τις 2 μνήμες και να την κράταγα έτσι σε single channel.Φυσικά βέβαια δεν ήταν δυνατόν να κρατήσω έτσι το μηχάνημα, οπότε έφαγαν αλλαγή.Και να λέω πάλι καλά που η αγορά είχε γίνει από msystems και οι άνθρωποι δέχθηκαν να τους τις στείλω από επαρχία και να μου κόψουν πιστωτικό για την επιστροφή τους.Οπότε θα σε συμβούλευα για να μη μπλέξεις κι εσύ (όσο μικρές πιθανότητες και αν υπάρχουν, υπάρχουν), δες στη σελίδα της μητρικής τις μνήμες που υποστηρίζει, ψάξε μερικές στο skroutz με τον κωδικό τους και διάλεξε κάποιες άλλες. Κατά τα λοιπά είναι ένας φθηνός σχετικά, αλλά και δυνατός συνδυασμός.Από άποψη ταχύτητας και πληρότητας δε θα έχεις κανένα απολύτως θέμα. Αυτο για τη συμβατοτητα των μνημων που λες δεν το ειχα προσεξει παρ'ολα αυτα τουλαχιστον μεχρι στιγμης δεν μου εχει δημιουργηθει κανενα θεμα..
sothoms Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 πας στην MSI GD-65 που έχει το πλαίσιο στα 115. Εφάμιλλες είναι. Link εχεις γιατι δεν βρηκα να παιζει τετοια τιμη
tsitas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Και για μνήμες περιττό το 1866. Άχρηστες εντελώς. Στον φίλο έτυχε ελαττωματικό κομμάτι. Όλες οι μνήμες παίζουν στα σημερινά boards Πες από που βλέπεις να σου προτείνω μνήμες Θα ψωνίσω χονδρική, και δεν μπορώ να σου δώσω κάποιο Link να δεις κάτι. Θα βάλω την ίδια σε 1600 τότε. Όσον αφορά τις motherboard δυστηχώς δεν έχει μεγάλη ποικιλία. Θα σας αναφέρω αύριο τις εναλλακτικές. Βρήκα πρόσβαση τελικά για να σας αναφέρω τις εναλλακτικες: Μητρική ASUS P8Z77-V LX 93 euro Μητρική Gigabyte Z77-D3H (Z77, 1155, SATA3, PciEx3.0, USB 3.0, HDMI) 97 euro ΜΗΤΡΙΚΗ GB Z77X-UD3H WIFI 146 euro Μητρική Asus P8Z77-V (LGA1155, Z77, PCIE3.0, USB3.0) 149 euro ΜΗΤΡΙΚΗ INTEL BOXDZ77BH55K LGA1155 155 euro Από αυτές έχω να διαλέξω. Υπόψιν δεν με ενδιαφέρει crossfire ούτε SLI...σε πρώτη φάση δεν θα έχει καν κάρτα γραφικών το μηχάνημα Με ενδιαφέρει όμως το overclocking σε κάποια φάση στο μέλλον.
ninos30 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Τότε θα πας σε μία από τις 2 με προτιμότερη την GB: ΜΗΤΡΙΚΗ GB Z77X-UD3H WIFI 146 euro Μητρική Asus P8Z77-V (LGA1155, Z77, PCIE3.0, USB3.0) 149 euro Απλά εξαρτάται και που θες να πας τον 3570k. Αν θες να ανέβεις πάνω από 4.0GHz για να φτάσεις τα 4.5-4.6 με αέρα τότε στην UD3. Αν σου φτάνουν και τα 4.0 μπορείς να πάρεις και την D3. @Sothoms Ασε σουρωμένος είμαι. Μπερδεύτηκα με το 990FX που έβλεπα για ένα άλλο topic. Sorry ρε φίλε To πιο φθηνό καλό για clocking ΙΒ είναι αυτό: http://www.skroutz.g...7-Extreme4.html
Bigi444444 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Τσάμπα το 150ρι πάντως, αλλά τέσπα.Όταν λες σε ενδιαφέρει το overclocking τι εννοείς;Πόσο σκέφτεσαι να τα πιέσεις και γιατί το τοποθετείς χρονικά στο έτος περίπου από τώρα;Τι πιστεύεις θα είναι αυτό που θα ζορίσει τον επεξεργαστή στον χρόνο επάνω;
benign Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Θα ψωνίσω χονδρική, και δεν μπορώ να σου δώσω κάποιο Link να δεις κάτι. Θα βάλω την ίδια σε 1600 τότε. Όσον αφορά τις motherboard δυστηχώς δεν έχει μεγάλη ποικιλία. Θα σας αναφέρω αύριο τις εναλλακτικές. Βρήκα πρόσβαση τελικά για να σας αναφέρω τις εναλλακτικες: Μητρική ASUS P8Z77-V LX 93 euro Μητρική Gigabyte Z77-D3H (Z77, 1155, SATA3, PciEx3.0, USB 3.0, HDMI) 97 euro ΜΗΤΡΙΚΗ GB Z77X-UD3H WIFI 146 euro Μητρική Asus P8Z77-V (LGA1155, Z77, PCIE3.0, USB3.0) 149 euro ΜΗΤΡΙΚΗ INTEL BOXDZ77BH55K LGA1155 155 euro Από αυτές έχω να διαλέξω. Υπόψιν δεν με ενδιαφέρει crossfire ούτε SLI...σε πρώτη φάση δεν θα έχει καν κάρτα γραφικών το μηχάνημα Με ενδιαφέρει όμως το overclocking σε κάποια φάση στο μέλλον. Αυτες οι μνημες ειναι σταθερες και ανθεκτικες στο overclocking με την σειρα των mobos της Gigabyte : http://www.msystems....3&product=12968 Και γενικα ποτε δεν ειχα προβλημα απο τοτε που ασχολουμαι με PCs δηλαδη εδω και 20 χρονια με μνημες Kingston ,εξαιρετικες και παντα συμβατες.
tsitas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Τσάμπα το 150ρι πάντως, αλλά τέσπα.Όταν λες σε ενδιαφέρει το overclocking τι εννοείς;Πόσο σκέφτεσαι να τα πιέσεις και γιατί το τοποθετείς χρονικά στο έτος περίπου από τώρα;Τι πιστεύεις θα είναι αυτό που θα ζορίσει τον επεξεργαστή στον χρόνο επάνω; Γιατί δεν έχω χρόνο στην παρούσα φάση να πειραματίζομαι με overclocking, και θέλω ένα σταθερό μηχάνημα 100%. Eπίσης θέλω να το δουλέψω λίγο το μηχάνημα μαμίσιο για να δω πως πάει. Όταν θα αρχίσει να ζορίζεται στην ανηφόρα, αν έχω χρόνο θα του πατήσω μια καλύτερη ψύκτρα και θα το pusharo.
TEOKOS Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτες οι μνημες ειναι σταθερες και ανθεκτικες στο overclocking με την σειρα των mobos της Gigabyte : http://www.msystems....3&product=12968 Και γενικα ποτε δεν ειχα προβλημα απο τοτε που ασχολουμαι με PCs δηλαδη εδω και 20 χρονια με μνημες Kingston ,εξαιρετικες και παντα συμβατες. Στους sandy και ivy το o/c της CPU δεν επηρεάζει τις μνήμες.Η άνοδος και οι πωλήσεις των corsair οφείλονται μόνο και μόνο για το απροβληματιστο rma τους 1
Bigi444444 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2012 Tsitas, στο λέω αυτό γιατί το κλοκάρισμά τους είναι πολύ απλό.Αν δε θες να τα φτάσεις στα όριά τους είναι διαδικασία δευτερολέπτων.Από τη μία, αν δε σε ικανοποιεί σήμερα από άποψη επιδόσεων (για ψάξου λίγο αν ισχύει ) δε θα το κάνει ουτε σε ένα χρονο κλοκαρισμένος.Και από την άλλη πάλι δύσκολα αν είσαι ένας φυσιολογικός μη επαγγελματίας χρήστης να σε προβληματίσουν οι επιδόσεις του για καιρό.Γι αυτό και δε βρίσκω λόγο να δώσεις 150ρι για μητρική.Κι εγώ με τη δική μου τον έχω στα 4ghz (για εντελώς ανεξήγητους ψυχολογικούς λόγους) χωρίς να δώσω παραπάνω ρεύμα και είναι πιο σταθερός κι απ τη γέφυρα του Ρίου.Αν δεν υπάρχει πραγματικά ανάγκη δηλαδή και κοιτάς και το οικονομικό θα έλεγα να μην πετάς έτσι 50ρια. Αποστολή από το Insomnia App εξετελέσθη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα