Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

lol, τις εκανα πριν σου γραψω, επισης σου λεω δοκιμασα και σε δικο μου προιον! Επιβεβαιωμενο χ2 λοιπον οτι ΔΕΝ τα παιρνει και τα δυο, παμε να κανουμε πραξεις στο δικο σου μιας και δεν σου βγαινει:

Απο το screenshot το δικο σου: Τιμες χωρις ΦΠΑ:

19.94+21.43=41.37

Βαζουμε και 23% ΦΠΑ = 50.8851

+2 ευρω τα μεταφορικα σου (με ΦΠΑ) = συνολο 52.8851

-20€ εκπτωση (γιατι μονο αυτη σου βαζει) = τελικη 32.8851, με την στρογγυλοποιηση 32.89€, ουτε δεκατο του cent διαφορα. :P

Ωραία τα λες και σωστά, μόνο που ξεχνάς ότι τα αρώματα που πήρα εγώ κοστίζουν αρχική τιμή (και τωρινή) 26,70 + 28,70 = 55,4 συν 2 τα μεταφορικά = 57,4 :-D

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Γιατί όντως κοστίζουν 26,70 και 28,70

Ανοιγοντας τα λινκ βλεπω οτι κοστιζουν 26.70 και 28.70... Οποτε ηδη εχουν υπολογισει μια εκπτωση 10% αλλα απο οσο υπολογιζω πρεπει να ειναι στην καθαρη αξια χωρις τον φπα, γιατι αλλιως θα εβγαινε τελικη καπου 31.80... Οπως και να εχει σημερα δεν πιανει και τα δυο κουπονια, οποιος προλαβε χθες πηρε και ενα -8% περιπου.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι σωστό το σκεπτικό γιατί οι τιμές που βάζεις είναι με την έκπτωση του 10%. Κανονικά και τα 2 κάνουν 55.40 και όχι 50.88 .Και μόνο από αυτό βλέπεις ότι έχει δεχτεί το σύστημα το 10% και μετά του αφαιρεί και τα 20.00 €.

Έχει δίκιο ο φίλος παραπάνω , το πήραν πρέφα και πλέον δεν δέχονται και τα 2 κουπόνια. Το έλεγξα και εγώ.

lol, τις εκανα πριν σου γραψω, επισης σου λεω δοκιμασα και σε δικο μου προιον! Επιβεβαιωμενο χ2 λοιπον οτι ΔΕΝ τα παιρνει και τα δυο, παμε να κανουμε πραξεις στο δικο σου μιας και δεν σου βγαινει:

Απο το screenshot το δικο σου: Τιμες χωρις ΦΠΑ:

19.94+21.43=41.37

Βαζουμε και 23% ΦΠΑ = 50.8851

+2 ευρω τα μεταφορικα σου (με ΦΠΑ) = συνολο 52.8851

-20€ εκπτωση (γιατι μονο αυτη σου βαζει) = τελικη 32.8851, με την στρογγυλοποιηση 32.89€, ουτε δεκατο του cent διαφορα. :P

Δημοσ.

Δεν είναι σωστό το σκεπτικό γιατί οι τιμές που βάζεις είναι με την έκπτωση του 10%. Κανονικά και τα 2 κάνουν 55.40 και όχι 50.88 .Και μόνο από αυτό βλέπεις ότι έχει δεχτεί το σύστημα το 10% και μετά του αφαιρεί και τα 20.00 €.

Έχει δίκιο ο φίλος παραπάνω , το πήραν πρέφα και πλέον δεν δέχονται και τα 2 κουπόνια. Το έλεγξα και εγώ.

Ναι, αφου χτες το δοκιμασα και επαιρνε και τα 2 κουπονια (αν και το 10% δεν φαινοταν πουθενα) ενω σήμερα παίρνει αυτόματα το ένα απο τα 2

• Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι σωστό το σκεπτικό γιατί οι τιμές που βάζεις είναι με την έκπτωση του 10%. Κανονικά και τα 2 κάνουν 55.40 και όχι 50.88

Την απαντηση την εδωσα λιγο πριν απαντησεις, δεν ειναι ακριβως 10% γιατι το 90% του 55.40 ειναι 49.86, ενω του τα χρεωνουν 50.88, πρεπει να υπολογισαν -10% μονο στην καθαρη αξια. Μικρο το κακο για τον TS "μεγαλο" για εμας που καταφεραμε μετα απο 2 ωρες ψαξιμο να βρουμε σημερα κατι "αξιο αγορας" με το σκεπτικο οτι θα εχουμε και -10%. Τσαμπα οι 2 ωρες της αναζητησης! Next time! :P

Δημοσ.

Ναι είναι επί της καθαρής (με πρόλαβες για δευτερόλεπτα!!!!) . Το ίδιο είχε κάνει και στο παρελθόν. Κάτι να ασχολούμαστε και περνάει η ώρα !!!!!

Δημοσ.

Την απαντηση την εδωσα λιγο πριν απαντησεις, δεν ειναι ακριβως 10% γιατι το 90% του 55.40 ειναι 49.86, ενω του τα χρεωνουν 50.88, πρεπει να υπολογισαν -10% μονο στην καθαρη αξια. Μικρο το κακο για τον TS "μεγαλο" για εμας που καταφεραμε μετα απο 2 ωρες ψαξιμο να βρουμε σημερα κατι "αξιο αγορας" με το σκεπτικο οτι θα εχουμε και -10%. Τσαμπα οι 2 ωρες της αναζητησης! Next time! :P

Κάνεις λάθος τις πράξεις και εκεί τα μπλέκεις...

55,4 / 1,23 = 45 (καθαρή αξία)

45 / 1,10 = 40,9 (-10%)

40,9 * 1,23 = 50,3 (με το ΦΠΑ)

50,3 - 20 = 30,3 (μείον κουπόνι 20 ευρώ)

30,3 + 2 = 32,3 (με τα μεταφορικά)

Υπάρχει μια μικρή διαφορά από τα δεκαδικά μάλλον... ή ίσως να κάνουν τις πράξεις με λίγο διαφορετική σειρά...

• Moderators
Δημοσ.

Κάνεις λάθος τις πράξεις και εκεί τα μπλέκεις...

45 / 1,10 = 40,9 (-10%)

Υπάρχει μια μικρή διαφορά από τα δεκαδικά μάλλον... ή ίσως να κάνουν τις πράξεις με λίγο διαφορετική σειρά...

Δεν εχω μπλεξει κατι, εσυ εμπλεξες αυτο που αφησα για να δεις. Δεν αφαιρεις ετσι το 10% ή θα αφαιρεσεις 10% αν εχεις ποσοστα στο calculator σου ή θα κανεις επι 0.9... ;)

Επισης ο τροπος που τα υπολογιζεις ειναι "λαθος".

Ο ΦΠΑ των 55.40 ειναι 10.36 αυτο το κραταμε για να το προσθεσουμε στην με -10% καθαρη αξια. (ετσι κανουν αυτοι δλδ)

45.04 χωρις ΦΠΑ, με -10% = 40.536

με ΦΠΑ = 40.536+10.36 = 50.896

+2

-20

_____

32.89

• Like 2
Δημοσ.

Δεν εχω μπλεξει κατι, εσυ εμπλεξες αυτο που αφησα για να δεις. Δεν αφαιρεις ετσι το 10% ή θα αφαιρεσεις 10% αν εχεις ποσοστα στο calculator σου ή θα κανεις επι 0.9... ;)

Το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ ή εσύ και ποιος είναι ο σωστός τρόπος, αλλά ποιος είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί το σύστημά τους. Ο τρόπος που γράφω εγώ δίνει ένα αποτέλεσμα, στο οποίο αν προσθέσεις 10% παίρνεις το αρχικό ποσό. Στον δικό σου τρόπο αν προσθέσεις 10% δεν παίρνεις το αρχικό ποσό. Φαντάζομαι τα αστέρια που έχουν, επιλέγουν τον τρόπο που δίνει το καλύτερο αποτελεσμα για αυτούς και συμφέρει το μαγαζί και όχι τον πελάτη... ίσως βέβαια και να κάνω λάθος...

Δημοσ.

Eμενα τα μαθηματικα δημοτικου δε με απασχολουν τοσο οσο το γιατι το μαγαζι υπολογιζει την εκπτωση μεν στην καθαρη αξια και... φορολογει την προηγουμενη (χωρις το 10%) αξια!!!

Ο φορος που πληρωσες πλεον δεν ειναι το 23% του συνολικου ποσου αλλα 25,5%!!! Αμα τωρα η προσφορα κανει τζιρο κανα 10χιλιαρο ειναι ενα καλο 200αρικο-250αρικο εξτρα το οποιο προφανως τσεπωθηκε!

edit: και φυσικα αν σε μελλοντικες περιπτωσεις το 10% δεν ειναι 10% αλλα 25-30% το νουμερο μεγαλωνει αρκετα...!

• Moderators
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ ή εσύ και ποιος είναι ο σωστός τρόπος, αλλά ποιος είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί το σύστημά τους. Ο τρόπος που γράφω εγώ δίνει ένα αποτέλεσμα, στο οποίο αν προσθέσεις 10% παίρνεις το αρχικό ποσό. Στον δικό σου τρόπο αν προσθέσεις 10% δεν παίρνεις το αρχικό ποσό. Φαντάζομαι τα αστέρια που έχουν, επιλέγουν τον τρόπο που δίνει το καλύτερο αποτελεσμα για αυτούς και συμφέρει το μαγαζί και όχι τον πελάτη... ίσως βέβαια και να κάνω λάθος...

Εβαλα την λυση, αλλα δεν την προλαβες, ριξε μια ματια και στο υπολοιπο μηνυμα που προσθεσα παραπανω ;)

Eμενα τα μαθηματικα δημοτικου δε με απασχολουν τοσο οσο το γιατι το μαγαζι υπολογιζει την εκπτωση μεν στην καθαρη αξια και... φορολογει την προηγουμενη (χωρις το 10%) αξια!!!

Ο φορος που πληρωσες πλεον δεν ειναι το 23% του συνολικου ποσου αλλα 25,5%!!! Αμα τωρα η προσφορα κανει τζιρο κανα 10χιλιαρο ειναι ενα καλο 200αρικο-250αρικο εξτρα το οποιο προφανως τσεπωθηκε!

edit: και φυσικα αν σε μελλοντικες περιπτωσεις το 10% δεν ειναι 10% αλλα 25-30% το νουμερο μεγαλωνει αρκετα...!

Πολυ σωστα, χρεωνουν αλλον ΦΠΑ στον πελατη και αποδιδουν στην εφορια λιγοτερο. 1.03€ στην προκειμενη παει απο την τσεπη του TS στην τσεπη του μαγαζιου με την δικαιολογια οτι παει στο κρατος. (μπορει να το κανουν και απο αγνοια, απο λαθος απλα βεβαια και οχι σκοπιμα)

Δημοσ.

Ο ΦΠΑ των 55.40 ειναι 10.36 αυτο το κραταμε για να το προσθεσουμε στην με -10% καθαρη αξια. (ετσι κανουν αυτοι δλδ)

45.04 χωρις ΦΠΑ, με -10% = 40.536

με ΦΠΑ = 40.536+10.36 = 50.896

+2

-20

_____

32.89

Προφανώς έχεις δίκιο... ωραίους υπολογισμούς κάνουν ρε... πληρώνουμε δηλαδή το ΦΠΑ στην αρχική τιμή προ εκπτώσεως.. τεσπα... τζάμπα τα παίρνω έτσι κι αλλιώς...

Δημοσ.
(μπορει να το κανουν και απο αγνοια, απο λαθος απλα βεβαια και οχι σκοπιμα)

Mα κι εγω δεν καταλογησα ευθεως δολο (ειπα με "απασχολει"), με βαση το ιστορικο τους δε θα μου εκανε καθολου εντυπωση αν πραγματικα εχει γινει ακουσια!
Δημοσ.

Βασικά δεν έχουν κάνει 10% έκπτωση στην καθαρή αξία.

Αντί 40.53 είναι 41.37, δηλαδή 8.1%.

Το ΦΠΑ είναι αυτό που βγαίνει στα 41.37.

Η κοροϊδία είναι στην έκπτωση.

Δημοσ.

Άψογο το MeandHome... όχι μόνο ήρθαν γρήγορα, αλλά τα παρέδωσε courier στον χώρο μου με αντικαταβολή, χωρίς επιπλέον κόστος... Ήρθε, τα έφερε, του έδωσα 32,89 (33 του έδωσα) κι έφυγε. Εύγε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...