Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,επειδει σε προηγουμενο thread εχω ποσταρει για συνθεση να μην τα ξαναγραφω.Επειδει το pc προοριζεται για 5-7χρονια και μουσικη παραγωγη κυριως ειμαι σε διλλημα.Ο 3770Κ αποδιδει 7.5% περισσοτερο στα passmark η τιμη βγαινει σχεδον ιδια,δεν με πειραζει αυτο,απλα το θεμα ειναι οτι μηπως ο 3820 με την LGA 2011 θα ειναι καλυτερα αναβαθμισημος στο μελλον?Αν επαιρνα pc για 2-3 χρονια δεν θα το σκεφτομουν και θα διαλεγα 3770Κ αλλα επειδει προοριζεται για μεγαλυτερη διαρκεια τι προτεινετε?

I7 3820 + Gigabyte GA-X79-UD3

ή

I7 3770K + Gigabyte Z77X-UD3H

•  

Δημοσ.

Εχει γενικως ζωη το LGA2011?

Σε 3 χρονια ετσι και αλλιως και τα 2 θα θεωρουνται αρχαια. Εγω για τον 3770 θα πηγαινα και δεν θα σχεδιαζα αναβαθμιση, εκτος αν θες να ψαχνεις στα μεταχειρισμενα οταν ερθει η στιγμη

• Super Moderators
Δημοσ.

Εχει γενικως ζωη το LGA2011?

Σε 3 χρονια ετσι και αλλιως και τα 2 θα θεωρουνται αρχαια. Εγω για τον 3770 θα πηγαινα και δεν θα σχεδιαζα αναβαθμιση, εκτος αν θες να ψαχνεις στα μεταχειρισμενα οταν ερθει η στιγμη

του χρόνου θα βγουν οι Ivybridge-E για το ίδιο socket οι οποίοι βέβαια θα αντικατασταθούν από τους Haswell-E που θα είναι με νέο socket...

Δημοσ.

Αυτό με το ότι το 2011 θα απορροφήσει/αντικαταστήσει το 1155 δεν ξέρω γιατί το έχουν πολλοί ως προοπτική...

Το επόμενo socket του 1155 θα είναι το 1150 και θα κουμπώνουν οι Haswell(tick) και Broadwell(tock) όπως είπε παραπάνω ο ThResh

To 2011 είναι μια άλλη ιστορία. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το είχε η Intel στην καβάτζα για να πετάξει κάτι πιο δυνατό στο raw-processing με τα +2bil transistors αν οι BDs αποδεικνύονταν κάτι δυνατό (που δεν...)

Δημοσ.

Το εψαξα καλυτερα και σε αλλα φορουμς και κατεληξα στο συμπερασμα οτι.Αν παρω 3770Κ θαχω κατα 7.5% καλυτερο μηχανημα για τωρα.Αν παρω ομως 3820 θα πληρωσω παραπανω γιατι μια καλη mobo εχει πανω απο 200ευρω αλλα θα μπορω να τον αναβαθμισω σε 2-3χρονια ειτε σε 3930Κ που θαχει πεσει η τιμη ειτε σε καποιον καινουργιο Ivy-Bridge-E που θα βγουν του χρονου γιατι θα υποστηριζοντε απο την X79 mobo.αλλα ειμαι ακομα σε διλλημα :/

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να πω απλά 2 κουβέντες και όσο πιο ήρεμα μπορώ... Γιατί η ημιμάθεια είναι κακός σύμβουλος και δυστυχώς εκεί που διαβάζουμε δεν έχουμε τα απαραίτητα φίλτρα για να καταλαβαίνουμε "πίσω από τις κουρτίνες"...

Θα βάλω ένα πινακάκι και βγάλε εσύ τα συμπεράσματα σου. Απλά θα τονίσω ότι ο 3930Κ δεν θα φθηνήνει ΠΟΤΕ, και απλά θα αντικατασταθεί από τους IB-E που θα είναι το ίδιο ακριβοί και θα έχουν το ίδιο target-group. Όπως δεν φθήνηνε ποτέ ο ι7-980x ή o 2700k και απλά ο αντικαταστάτης του βγήκε σε πιο ακριβή τιμή ως και καλύτερος. Και όταν έγινε EOL, ο 3960x έπεσε στην τιμή του 980x και μετά βγάλαν τον 3970x στην τιμή του άλλου... ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ μπορείς να τα συμπεράνεις από μόνος σου από την εικόνα:

intel_roadmap_july_2012.jpg

Κάτω-κάτω φαίνονται τα sockets.

Κατά τα άλλα, αν υπάρχουν τα φράγκα ας πας τότε σήμερα στους K/X 2011 i7s γιατί αλλιώς θα πετάξεις χρήματα

Δημοσ.

Όπως έγινε με το 1366, AN βρεις cpu σε μαγαζί έχει ίδια τιμή όπως είχε πριν 2 χρόνια. Ή τα σκας τώρα και παίρνεις 3930 (που για τη χρήση που το θες το cpu θα βαρεθεί να είναι idle) ή βγάζεις ένα σύστημα vfm.

Και με μεταχειρισμένα parts σε 1155 τσιμπάς έναν 2500k και είσαι άρχοντας. Τι σύστημα έχεις που δε σου βγάζει τις δουλειές;

Δημοσ.

Το εψαξα καλυτερα και σε αλλα φορουμς και κατεληξα στο συμπερασμα οτι.Αν παρω 3770Κ θαχω κατα 7.5% καλυτερο μηχανημα για τωρα.Αν παρω ομως 3820 θα πληρωσω παραπανω γιατι μια καλη mobo εχει πανω απο 200ευρω αλλα θα μπορω να τον αναβαθμισω σε 2-3χρονια ειτε σε 3930Κ που θαχει πεσει η τιμη ειτε σε καποιον καινουργιο Ivy-Bridge-E που θα βγουν του χρονου γιατι θα υποστηριζοντε απο την X79 mobo.αλλα ειμαι ακομα σε διλλημα :/

σε 2-3 χρονια ουτε μεταχειρισμενο δε θα τον βρισκεις τον 3930Κ

και η μητρικη αυτη θα εχει ανυπαρκτη μεταπωλητικη αξια,λογω σπανιοτητας

αν θες future proof η πας σε amd Που γαμανε σε αυτον τον τομεα

η παιρνεις 1155 και πουλας και αγοραζεις με τον καιρο.

Δημοσ.

Όπως έγινε με το 1366, AN βρεις cpu σε μαγαζί έχει ίδια τιμή όπως είχε πριν 2 χρόνια. Ή τα σκας τώρα και παίρνεις 3930 (που για τη χρήση που το θες το cpu θα βαρεθεί να είναι idle) ή βγάζεις ένα σύστημα vfm.

Και με μεταχειρισμένα parts σε 1155 τσιμπάς έναν 2500k και είσαι άρχοντας. Τι σύστημα έχεις που δε σου βγάζει τις δουλειές;

Με το συστημα θα ειμαι υπερκαλυμμενος για τωρα με 3770Κ 16gb ram και μια GTX 660 (οχι ΤΙ) θα ειμαι υπερκαλλυμενος απλα σκεφτομουν μελλοντικη αναβαθμιση.αλλα οπως γραφει και ο Νινο η το παιρνω τωρα το 3930 η θαναι πεταμενα λεφτα.οποτε διαλεγω 3770Κ

Δημοσ.

Θα είσαι υπερκαλυμμένος μέχρι να ανέβουν σε απαιτήσεις τα προγράμματα μουσικής παραγωγής που χρησιμοποιείς. Αν μείνουν ίδια 50 χρόνια, τότε 50 χρόνια θα σου βγάλει και το pc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...