Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παρηγγειλα απο καποιο σαιτ ενα βιβλιο απο πωλητη στον οποιο η τοποθεσια που αναγραφοταν ηταν Αγγλια. Σημερα μου ηρθε με email tracking number της παραγγελιας μου η οποια ειναι με DHL. Βαζοντας το tracking number βλεπω οτι το προιον ξεκινα απο την...Ινδια.

Και η ερωτηση μου τωρα ειναι η εξης. Δεδομενου οτι το δεμα ερχεται με courier ειναι δεδομενο οτι θα φορολογηθει με ελληνικο ΦΠΑ + δασμους? Αν ναι οι δασμοι πως υπολογιζονται περιπου? Δηλαδη ασν το βιβλιο εχει ενα κοστς ~30 ευρω και τα μεταφορικα καμια ~15 ευρω τι καπελο να υπολογιζω κατα την παραλαβη?

Και η δευτερη ερωτηση ειναι: Δεδομενου οτι εγω παρειγγηλα απο Αγγλια, αλλα η νυφη μου ρχεται απο Ινδια και λογικα θα ειναι και αρκετα ακριβοτερη τι επιλογες εχω περα απο τα να επιβαρυνθω με τα εσοδα? Πχ επιστροφη δεματος? Η αγορα δεν εγινε με paypal, αλλα με προπληρωμενη καρτα απο την οποια ο πωλητης τραβηξε το ποσο οταν του εδωσα τα στοιχεια. Υποστηριζει στο προφιλ του οτι δεχεται επιστροφες κλπ

Η ειρωνεια ειναι πως το ιδιο βιβλιο το εβρισκα απο Ινδους πωλητες στο ιδιο σαιτ αρκετα φθηνοτερα, αλλα ειπα να δωσω κατι τις παραπανω για να το φερω απο Αγγλια και να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπον παρηγγειλα απο καποιο σαιτ ενα βιβλιο απο πωλητη στον οποιο η τοποθεσια που αναγραφοταν ηταν Αγγλια. Σημερα μου ηρθε με email tracking number της παραγγελιας μου η οποια ειναι με DHL. Βαζοντας το tracking number βλεπω οτι το προιον ξεκινα απο την...Ινδια.

Και η ερωτηση μου τωρα ειναι η εξης. Δεδομενου οτι το δεμα ερχεται με courier ειναι δεδομενο οτι θα φορολογηθει με ελληνικο ΦΠΑ + δασμους? Αν ναι οι δασμοι πως υπολογιζονται περιπου? Δηλαδη ασν το βιβλιο εχει ενα κοστς ~30 ευρω και τα μεταφορικα καμια ~15 ευρω τι καπελο να υπολογιζω κατα την παραλαβη?

Και η δευτερη ερωτηση ειναι: Δεδομενου οτι εγω παρειγγηλα απο Αγγλια, αλλα η νυφη μου ρχεται απο Ινδια και λογικα θα ειναι και αρκετα ακριβοτερη τι επιλογες εχω περα απο τα να επιβαρυνθω με τα εσοδα? Πχ επιστροφη δεματος? Η αγορα δεν εγινε με paypal, αλλα με προπληρωμενη καρτα απο την οποια ο πωλητης τραβηξε το ποσο οταν του εδωσα τα στοιχεια. Υποστηριζει στο προφιλ του οτι δεχεται επιστροφες κλπ

Η ειρωνεια ειναι πως το ιδιο βιβλιο το εβρισκα απο Ινδους πωλητες στο ιδιο σαιτ αρκετα φθηνοτερα, αλλα ειπα να δωσω κατι τις παραπανω για να το φερω απο Αγγλια και να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Γενικά, είναι θέμα ατυχίας να φορολογηθείς για τόσο μικρής αξίας δέμα. Για παράδειγμα: πρόσφατα παρήγγειλα μερικά DVD. Δέκα για την ακρίβεια, από το barnesandnoble.com, τα οποία μου στάθληκαν από ΗΠΑ, μέσα σε ένα χάρτινο κουτί (σχετικά μεγάλο). Τελωνείο; Μηδέν.

Πήρα και ένα DVD από την Ιαπωνία. Ήρθε κανονικότατα, χωρίς πρόβλημα και χωρίς να πληρώσω ούτε ένα λεπτό παραπάνω από όσα πλήρωσα για την αγορά και τα μεταφορικά.

Θέλω να ελπίζω ότι το ότι έρχεται με courrier δεν θα είναι επιβαρυντικό...

Δημοσ.

Αποσα εχω διαβασει με κουριερ δεν γλυτωνεις το καπελο ενω με απλο ταχυδρομειο ισχυει πανω κατω αυτο που λες. Νταξει 30 ευρω ειναι το κοστος μαζι με τα μεταφορικα. Αν τελικα παραλαβω ελπιζω το καπελο να μην ξεπερνα το 20ρι.

Δημοσ.

Κανονικά με courier πράγματι δεν το γλιτώνεις το τελωνείο, αλλά αν μιλάμε για 30Ε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις πρόβλημα (εμένα δηλαδή ανάλογου ποσού βιβλίο μου το είχε φέρει χωρίς περαιτέρω προβλήματα η DHL Express).

Πάντως, η DHL όταν έρθει στο αεροδρόμιο το αντικείμενο σε ενημερώνει για το κόστος εκτελωνισμού, το οποίο συνήθως είναι υπέρογκο όχι λόγω των δασμών αλλά λόγω της πληρωμής του τελωνειακού (κανα 50ρικο έτσι απλά ξέρω γω). Οπότε, αν δέχεται επιστροφές το κατάστημα πολύ απλά λες να επιστραφεί το δέμα (και πράγματι επιστρέφεται, απλά όχι με προτεραιότητα) (πάλι μιλάω εκ πείρας, αλλά με το amazon.ca οπότε δεν ανησυχούσα για κάτι - μάλιστα μου είχαν στείλει ένα boxset με DHL Express χωρίς να το επιλέξω και χωρίς να πληρώσω παραπάνω).

Υπάρχει περίπτωση να στο έστειλαν με DHL Global Mail; Γιατί τότε δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι, απλά θα το παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ και όχι από την DHL.

Δημοσ.

Just for info το βιβλιο παρεληφθη διχως την παραμικρη επιπλεον χρεωση. Πιθανολογω οτι υπαρχει "πλαφον" στην αξια δεματων που θα περασουν τη διαδικασια εκτελωνισης και ΦΠΑ.

Στο μεταξυ, πρωτου παραλαβω, ειχα επικοινωνησει με τον αποστολεα και του ειπα οτι "ενω φαινοταν πως παρηγγειλα απο Βρετανια, το δεμα ερχεται απο Ινδια και θα εχω επιπλεον χρεωσεις ΦΠΑ+δασμους", ζητωντας του παραλληλα να παρει πισω το βιβλιο και να μου επιστρεψει τα χρηματα μου.

Η απαντηση του ηταν αμεση και μου εδινε 2 επιλογες:

-Ειτε να μου κανει refund το 40% της αξιας του βιβλιου ως ελαχιστη συγνωμη για την παρεξηγηση και το προβλημα που δημιουργηθηκε και να το παραλαβω κανονικα.

-Ειτε να επιστρεψω το βιβλιο (χωρις να διευκρινιζει αν θα μου επιστρεψει μονο τα χρηματα του βιβλιου που ειναι πενιχρο ποσο ή το συνολο του κοστους συμπεριλαμβανομενων των εξοδων αποστολης).

Στο μεταξυ ειχα ηδη παραλαβει 1-2 ωρες πριν διαβασω το mail, χωρις επιπλεον χρεωσεις και του ειπα πως δεν χρειαζεται να κανει καμια ενεργεια και ολα ειναι οκ μιας και παρελαβα χωρις καμια επιβαρυνση.

Αυτος ξανα-απαντησε και με ευχαριστησε για την ενημερωση και μου ειπε οτι παρολα αυτα θα επιστρεψει το 40% της αξιας του βιβλιου για την ασυνενοησια που προκευψε με δικη του υπαιτιοτητα. Πραγματι μπηκε πισω το εν λογω ποσο. Ολα καλα και τη συμπεριφορα του πωλητη ας την βλεπουν καποιοι-καποιοι με μαγαζακια/μπακαλικα στην Ελλαδα.

Δημοσ.

Just for info το βιβλιο παρεληφθη διχως την παραμικρη επιπλεον χρεωση. Πιθανολογω οτι υπαρχει "πλαφον" στην αξια δεματων που θα περασουν τη διαδικασια εκτελωνισης και ΦΠΑ.

Στο μεταξυ, πρωτου παραλαβω, ειχα επικοινωνησει με τον αποστολεα και του ειπα οτι "ενω φαινοταν πως παρηγγειλα απο Βρετανια, το δεμα ερχεται απο Ινδια και θα εχω επιπλεον χρεωσεις ΦΠΑ+δασμους", ζητωντας του παραλληλα να παρει πισω το βιβλιο και να μου επιστρεψει τα χρηματα μου.

Η απαντηση του ηταν αμεση και μου εδινε 2 επιλογες:

-Ειτε να μου κανει refund το 40% της αξιας του βιβλιου ως ελαχιστη συγνωμη για την παρεξηγηση και το προβλημα που δημιουργηθηκε και να το παραλαβω κανονικα.

-Ειτε να επιστρεψω το βιβλιο (χωρις να διευκρινιζει αν θα μου επιστρεψει μονο τα χρηματα του βιβλιου που ειναι πενιχρο ποσο ή το συνολο του κοστους συμπεριλαμβανομενων των εξοδων αποστολης).

Στο μεταξυ ειχα ηδη παραλαβει 1-2 ωρες πριν διαβασω το mail, χωρις επιπλεον χρεωσεις και του ειπα πως δεν χρειαζεται να κανει καμια ενεργεια και ολα ειναι οκ μιας και παρελαβα χωρις καμια επιβαρυνση.

Αυτος ξανα-απαντησε και με ευχαριστησε για την ενημερωση και μου ειπε οτι παρολα αυτα θα επιστρεψει το 40% της αξιας του βιβλιου για την ασυνενοησια που προκευψε με δικη του υπαιτιοτητα. Πραγματι μπηκε πισω το εν λογω ποσο. Ολα καλα και τη συμπεριφορα του πωλητη ας την βλεπουν καποιοι-καποιοι με μαγαζακια/μπακαλικα στην Ελλαδα.

Σιγουρα ηταν ινδια?Μηπως εχει 2 καταστημα ο τυπος,και με δικα του εξοδα το περασε απο ινδια ευρωπη και μετα σε εσενα?Καθως η dhl δεν αφηνει κουκουτσι να περασει χωρις 35%

Δημοσ.

Nαι απο Ινδια κατευθειαν στην πορτα μου ηρθε το δεμα με DHL. Και ο αποστολεας απο Ινδια ειναι.

Ο πωλητης απολογηθηκε για το μπερδεμα λεγοντας οτι το συγκεκριμενο βιβλιο δεν υπηρχε στο καταστημα τους στην Αγγλια αμεσα διαθεσιμο αλλα το ειχαν στο υποκαταστημα τους στην Ινδια κι ετσι μου το εστειλαν απο εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...