Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα και για ακόμη μια φορά τα φώτα σας. Παραθέτω παρακάτω σχεδιάγραμμα (ο θεός να το κάνει) του εξοχικού μου. Στο οικόπεδο βρίσκονται 2 2όροφα σπίτια εκ των οποίων το αριστερό έχει σύνδεση dsl από ΟΤΕ (για εξοχικά).

Στο δεξί σπίτι βρίσκεται βρίσκεται μόνιμα ένας σταθερός υπολογιστής και σε όλο το υπόλοιπο οικόπεδο υπάρχουν ενίοτε laptop ή κινητά που θέλουν wifi.

Ποιο είναι το πρόβλημα μου. Η απόσταση δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι πολύ χοντροί οι τοίχοι, με αποτέλεσμα όταν το router βρίσκεται στη θέση 1 να υπάρχει κάλυψη στους ανοικτούς χώρους και μέσα στα σπίτια με την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτές οι πόρτες. Αν κλείσουν παπαλα σήμα. (μιλάω μόνο για τα ισόγεια, στον 1ο όροφο και των 2 δεν φτάνει το σήμα)

Εάν μπει στη θέση 2, έχει όλο το αριστερό σπίτι στο ισόγειο και πουθενά αλλού.

Αν μπει στην θέση 3 (που είναι στον πάνω όροφο κι όχι στο ισόγειο) έχει ο σταθερός και ο 1ος όροφος του αριστερού σπιτιού.

Το modem είναι της draytek, το vigor 2700 κι η σύδεση του ίντερνετ στα 2mbps.

Η ερώτηση λοιπόν είναι:

Αξίζει η αγορά κάποιου αλλου modem για να δώσω κάλυψη σε όλο το οικόπεδο; Μπορώ να το πετύχω αυτό με κάποιο μοντέλο όπως το cisco 4200, netgear dgn2200 300n ή κάποιο αντίστοιχο;

Μήπως είναι καλύτερη επιλογή να αλλάξω κεραία στο υπάρχον modem;

Αυτή εδώ μπορεί να βοηθήσει;

http://www.ebay.co.u...&prg=1006&rk=5

Σκεφτόμουν να μπει στη θέση ένα με την κεραία στερεωμένη εξωτερικά. (κάνει για εξωτερικό χώρο; )

Τέλος να ανφέρω ότι το κτίσμα στη θέση 1 είναι ένα barbeque που δεν έχει τοίχο από μπροστά, απλά ένα προστατευτικό "σελοφάν" για τον αέρα που το κλείνει από μπροστά, ενώ για να πιάνει ο σταθερός χρησιμοποιεί μια εξωτερική κεραία της crypto (την έχω δοκιμάσει κι αλλού και ξέρω ότι είναι πολύ δυνατή)

Συγγνώμη αν κούρασα με το κείμενο, απλά ήθελα να είμαι όσο πιο αναλύτικός-κατατοπιστικός μπορούσα.

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις. Ακολουθεί η μεγάλη καλλιτεχνική δημιουργία μου

post-73207-0-55059100-1347968146_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...