Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί μπορεί να μην είναι καν πτυχίο αλλά ένα χαρτί που τύπωσες στον ΗΥ σου.

Μέχρι εκεί ναι.Για λόγους γνησιότητας πχ.Από κει κ πέρα η κουλαμάρα του να μπαίνει ο ΔΟΑΤΑΠ στη λογική χρέωσης μαθημάτων υπάρχει μόνο στην Ελλάδα σε ολόκληρη την Ε.Ε.Δεν γνωρίζω καμία άλλη χώρα να έχει τέτοιο κουλό στην όποια διαδικασία αναγνώρισης ή ελέγχου πτυχίων (η οποία μεταξύ άλλων στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε ολοκληρώνεται σε λίγες εργάσιμες ημέρες).

Δημοσ.

Μέχρι εκεί ναι.Για λόγους γνησιότητας πχ.Από κει κ πέρα η κουλαμάρα του να μπαίνει ο ΔΟΑΤΑΠ στη λογική χρέωσης μαθημάτων υπάρχει μόνο στην Ελλάδα σε ολόκληρη την Ε.Ε.Δεν γνωρίζω καμία άλλη χώρα να έχει τέτοιο κουλό στην όποια διαδικασία αναγνώρισης ή ελέγχου πτυχίων (η οποία μεταξύ άλλων στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε ολοκληρώνεται σε λίγες εργάσιμες ημέρες).

Δε ξέρω σε πιο βαθμό το "ψυρίζουν" σε όλα τα κράτη.

Δε θα απέκλεια να γίνεται κάτι αντίστοιχο αλλού. Ίσως να έχουν απλά πιο "efficient" διαδικασίες, δε σημαίνει ότι δεν έχουν τίποτα και απλά κάνουν verify τη γνησιότητα. Μπορεί να είναι πιο "pro-active" , να μη περιμένουν να πάει κάποιος με ένα χαρτί από κάποιο "ΑΕΙ" της ρουμανίας ή της βουλγαρίας και να το ψάξουν.

Δημοσ.

Δε θα απέκλεια να γίνεται κάτι αντίστοιχο αλλού. 

Μπα,δεν γίνεται χρέωση μαθημάτων σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης.Το θυμάμαι από τότε που τα χα πάρει με το ΔΟΑΤΑΠ όταν έκανα τις δικές μου αναγνωρίσεις.Ένα γρήγορο τσεκάρισμα κάνουν τα υπόλοιπα κράτη αναφορικά με την γνησιότητα του τίτλου η οποία συνήθως πέρνει λίγες εργάσιμες ημέρες.

Το κουλό της χρέωσης μαθημάτων αφορά Ελληνική πρωτοτυπία κ μάλλον παγκόσμια πρώτη.

Δημοσ.

Ερώτηση

Το χαρτί του ΔΟΑΤΑΠ που θα το εστελνες; Στο πανεπιστημιο ή υπαρχει κεντρική υπηρεσία στην Σουηδία που αναλαμβάνει τετοια πραγματα;

Δημοσ.

Ερώτηση

Το χαρτί του ΔΟΑΤΑΠ που θα το εστελνες; Στο πανεπιστημιο ή υπαρχει κεντρική υπηρεσία στην Σουηδία που αναλαμβάνει τετοια πραγματα;

Δεν έχω ιδέα.

1η φορά το είδα στο link του Μέντορα και αν καταλαβαίνω καλά πρέπει να πάει στο πανεπιστήμιο

edit

Αν είχα το χαρτί του ΔΟΑΤΑΠ σήμερα (δε λέπω πριν 15 χρόνια όταν τελείωνα σπουδές) θα το έστελνα για ανακύκλωση.

Δημοσ.

Αληθευει οτι ο δοαταπ πληρωνει καθε χρονο προστιμα στην ευρωπαικη ενωση λογω του οτι ενεργει παρανομα;

όχι.Ράδιο αρβύλα.Κάθε κράτος-μέλος έχει σχετική αυτονομία στο πως θα κινηθεί στο χώρο της παιδείας.Τυπικά ο ΔΟΑΤΑΠ δεν κάνει κάτι παράνομο.Απλά πάει σε άλλο λέβελ την λέξη ''αναγνώριση''

Αν είχα το χαρτί του ΔΟΑΤΑΠ σήμερα (δε λέπω πριν 15 χρόνια όταν τελείωνα σπουδές) θα το έστελνα για ανακύκλωση.

Ναι αλλά σε αρκετά επαγγέλματα,βλέπε το δικό μου πχ το χαρτί από ΔΟΑΤΑΠ είναι απαραίτητο για να βγάλεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Δημοσ.

Ναι αλλά σε αρκετά επαγγέλματα,βλέπε το δικό μου πχ το χαρτί από ΔΟΑΤΑΠ είναι απαραίτητο για να βγάλεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Γι αυτό έγραψα το "σημερα" ... την άδεια ασκήσεως επαγγέλαματός μου την έχω έσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

Το κουλό της χρέωσης μαθημάτων αφορά Ελληνική πρωτοτυπία κ μάλλον παγκόσμια πρώτη.

Ίσως, αλλά ας μη ξεκινήσουμε να λέμε για τις παγκόσμιες πρώτες των Ελλήνων οι οποίοι προκειμένου να διοριστούν ξεδίπλωναν ελεύθερα τη δημιουργικότητά τους στο θέμα των ακαδημαϊκών τίτλων, με αποτέλεσμα να πρέπει να σφίξουν λίγο τα πράγματα για να μην είναι τελείως μπάτε σκύλοι αλέστε.

Δημοσ.

Ίσως, αλλά ας μη ξεκινήσουμε να λέμε για τις παγκόσμιες πρώτες των Ελλήνων οι οποίοι προκειμένου να διοριστούν ξεδίπλωναν ελεύθερα τη δημιουργικότητά τους στο θέμα των ακαδημαϊκών τίτλων, με αποτέλεσμα να πρέπει να σφίξουν λίγο τα πράγματα για να μην είναι τελείως μπάτε σκύλοι αλέστε.

Ναι,αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη λογική χρέωσης μαθημάτων για τους γνήσιους τίτλους σπουδών.Εγώ ήμουν από τους τυχερούς κ δεν μου χρεώθηκε κανένα μάθημα (UCL γαρ) αναφορικά με το προπτυχιακό, η συντριπτική πλειοψηφία όμως  των ψυχολόγων από UK χρεώνονται μέχρι κ 6 μαθήματα.Αυτή η κουλαμάρα όπως την καταλαβαίνω απλά εξυπηρετεί για να εφησυχάσει την ακαδημαική κομπλάρα του Ελλαδιστάν κ να καθυστερήσει την απορρόφηση στην αγορά εργασίας των πτυχιούχων εξωτερικού.

Ένα οργανωμένο κράτος σαφώς κ να ελέγξει την γνησιότητα τίτλων σπουδών,αλλά αυτό σε χρόνο ντε-τε με γρήγορες διαδικασίες μερικών εργάσιμων ημερών όπως συμβαίνει κ στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε (ή ξέρω γω της Αφρικής).Στο μπανανιστάν αντίθετα γίνεσαι όμηρος μπορεί κ χρόνια (εδώ ακόμα κ γω χωρίς χρέωση μαθημάτων έκανα πάνω από 1 χρόνο να πάρω την πράξη από την ημέρα της αίτησης της δικηγόρου μου) ειδικά αν σου χρεώσουν μαθήματα για το προπτυχιακό.

Θυμάμαι τότε που έψαχνα για την αναγνώριση μου διάβαζα σε κάτι μπλογκς κάτι ακυροσύνες ολκής.Τύπου 5ετίες,7ετίες κοκ καθυστέρηση.λολ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...