Προς το περιεχόμενο

Dragon Age III: Inquisition

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στο μεταξύ αν το παιχνίδι ήταν σπασμένο θα το κατέβαζα τσάμπα λόγω της αλητείας που έκαναν με το DA2 που το χρυσοπληρώσα και ήταν απίστευτη αρπαχτή.

Στηρίζουμε της εταιρείες όταν μας προσφέρουν προϊοντα ποιότητας. Πχ Witcher 3. Preorder γνήσιο και με μεγάλη μου χαρά.

Ξεκάθαρα πράγματα. Σεβασμός στην εταιρεία όταν αυτή σέβεται εμάς.

Φυσικά αν δεις ότι μία εταιρεία δεν σε σέβεται, μπορείς απλά να μην ασχολείσαι με τους τίτλους της. Να μην τους αγοράσεις, Όχι όμως, με πρόφαση αυτό, να τους κατεβάζεις σπασμένους. Εξάλλου δεν δεν υποχρεώνει κανείς να παίζεις όποιο παιχνίδι βγαίνει. Ειδικά από εταιρείες που δεν "εκτιμάς".

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά αν δεις ότι μία εταιρεία δεν σε σέβεται, μπορείς απλά να μην ασχολείσαι με τους τίτλους της. Να μην τους αγοράσεις, Όχι όμως, με πρόφαση αυτό, να τους κατεβάζεις σπασμένους. Εξάλλου δεν δεν υποχρεώνει κανείς να παίζεις όποιο παιχνίδι βγαίνει. Ειδικά από εταιρείες που δεν "εκτιμάς".

Πολλοι ειναι αυτοι που δεν εκτιμανε την Capcom πχ μετα τα περιφημα On Disc Dlc αλλα χλωμο να μην παιξουν ορισμενα απο τα παιχνιδια της.

Το εκτιμάς είναι κάτι σχετικό. Την Bioware την εκτιμώ καθώς η ίδια εταιρεία έβγαλε και το DA Origins. Απλά "πήγε" (σε εισαγωγικά λόγω EA) να κάνει την αρπαχτή με το DA2 και την πατήσαμε με αυτό. Για αυτό και τώρα δεν είχα κάνει preorder to Inquisition όπως με το DA 2 αλλά περίμενα να δω πολλά και αναλυτικά reviews.

Καθαρά προσωπική άποψη.και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει φυσικά: Στη μια "πατάτα" δικαιούμαι ένα "δώρο" καθώς δεν έχω κάποιο άλλο τρόπο για refund.

Σπασμένους τους κατεβάζει πολύ κόσμος στο μεταξύ, όχι μόνο στην Ελλάδα, και όπως έχει αποδειχθεί και αναφερθεί στο νετ με πάμπολλα άρθρα ουδόλως επηρεάζει τις πωλήσεις τους. Είναι παρόμοια αρχή όπως με τις ταινίες. Αυτοί που είναι να πάνε να τις δούν στο σινεμά θα πάνε ούτως ή άλλως οι υπόλοιποι απλά θα τις προσπεράσουν, Μη σου πω πως σε καλό τους βγαίνει η πειρατεία λόγω της δωρεάν διαφήμισης και ανάπτυξης του κοινού: Περισσότεροι μελλοντικοί gamers που κάποια στιγμή θα αγοράσουν και κάτι.

Πιο πολύ με ενοχλεί που οι εταιρείες θεωρητικά δε μου επιρέπουν καν να μεταπωλήσω την άδεια που έχω αγοράσει (τα μεταχειρισμένα επίσης απαγορεύονται) παρά αν κάποιος που δεν έχει την άνεση να αγοράσει ένα παιχνίδι (και ως συνέπεια δεν θα το αγόραζε) το κατεβάσει από το ιντερνετ.

http://www.forbes.com/sites/davidthier/2013/03/19/drm-hurts-companies-more-than-piracy-developer-argues/

http://www.gameproducer.net/2011/12/20/why-piracy-isnt-hurting-gaming-industry-sort-of/

http://www.blog.last-save.com/2010/08/why-pirating-doesnt-hurt-video-game-developers/

• Like 2

Aν και καπως συμφωνω, οταν εχεις δωσει ηδη το 60αρι ειναι λιγο αργα για να σταματησεις να ασχολεισαι. Βεβαια θα μου πεις, διαβασε κανα review, ομως αφενος τα review του da2 ηταν θετικα (μεχρι και 90αρια εβλεπα), αφετερου, εφοσον το 1ο εσπερνε, λογικο ειναι ασχετος review να παρασυρθεις να αγορασεις και το 2, το οποιο ομως ουδεμια απολυτως σχεση εχει με το 1ο. Με λιγα λογια, βαζει το ονομα για να τσιμπησει κοσμο, με λιγα λογια σε "ξεγελαει". 

Τωρα απο κει και περα, παιχνιδια που αξιζουν τα αγοραζεις αυθεντικα. Ομως δυστηχως η ευτυχως, υπαρχουν παιχνιδια που απλα δεν αξιζουν και δεν θα τα αγοραζες αν δεν τα εβρισκες τζαμπε. Για παραδειγμα (τυχαιο εντελως), κατεβαζω εδω και 5-6 χρονια ολα τα pro και fifa. Αν δεν τα βρισκα "τζαμπε" δεν θα τα αγοραζα, οπως αλλωστε το fifa 15 που δεν βγηκε στο θειο. Δεν ειναι δλδ ζητημα οτι θα τα αγοραζαμε, αλλα φου ειναι πειρατικα ας τα παρουμε τζαμπα, ειναι οτι ΔΕΝ θα αγοραζαμε αμα δεν ηταν τζαμπα

• Like 1

Ρε φίλε, ειλικρινά τώρα, Πριν μερικά χρόνια κατέβαζα και εγώ παιχνίδια. Τότε δεν υπήρχε το steam, δεν υπήρχε η δυνατότητα αγοράς παιχνιδιών από το internet (με τιμές που αγγίζουν το χώμα), επειδή έμενα σε επαρχεία το κοντινότερο κατάστημα με παιχνίδια (ποικιλία) ήταν εξήντα χιλιόμετρα μακριά, και χρήματα ως μαθητής είχα ελάχιστα. Επομένως αναγκαστικά τις περισσότερες φορές βολευόμουν με σπασμένα.

Από τότε όμως άλλαξαν τα περισσότερα. Μπορείς να πάρεις τα πάντα από το δωμάτιό σου , σε τιμές -αν έχεις λίγη υπομονή- σχεδόν χώμα.

Μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι δεν "αντέχουν" οικονομικά ακόμα και έτσι και αναγκαστικά στρέφονται στα "σπασμένα". 

Μου είναι όμως πολύ δύσκολο να δεχτώ όμως, όλους όσους προσπαθούν να περάσουν την επιλογή τους στα "σπαμένα", ως ιδεολογία. Δεν μου κάνει π.χ. η δείνα εταιρεία, την τιμωρώ κατεβάζοντας το παιχνίδι της. Είναι σχεδόν προκλητική αυτή η στάση.

Συγνώμη για το οφ τοπικ.

Όσον αφορά το παιχνίδι, το τσίμπησα πριν κανά δύο εβδομάδες στα 35 ευρώ, το εγκατέστησα, αλλά δεν το έχω ακουμπήσει ακόμα... 

• Like 2

Ρε φίλε, ειλικρινά τώρα, Πριν μερικά χρόνια κατέβαζα και εγώ παιχνίδια. Τότε δεν υπήρχε το steam, δεν υπήρχε η δυνατότητα αγοράς παιχνιδιών από το internet (με τιμές που αγγίζουν το χώμα), επειδή έμενα σε επαρχεία το κοντινότερο κατάστημα με παιχνίδια (ποικιλία) ήταν εξήντα χιλιόμετρα μακριά, και χρήματα ως μαθητής είχα ελάχιστα. Επομένως αναγκαστικά τις περισσότερες φορές βολευόμουν με σπασμένα.

Από τότε όμως άλλαξαν τα περισσότερα. Μπορείς να πάρεις τα πάντα από το δωμάτιό σου , σε τιμές -αν έχεις λίγη υπομονή- σχεδόν χώμα.

Μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι δεν "αντέχουν" οικονομικά ακόμα και έτσι και αναγκαστικά στρέφονται στα "σπασμένα". 

Μου είναι όμως πολύ δύσκολο να δεχτώ όμως, όλους όσους προσπαθούν να περάσουν την επιλογή τους στα "σπαμένα", ως ιδεολογία. Δεν μου κάνει π.χ. η δείνα εταιρεία, την τιμωρώ κατεβάζοντας το παιχνίδι της. Είναι σχεδόν προκλητική αυτή η στάση.

Δεν νομιζω να ειπα οτι την τιμωρεις. Απλα θεωρεις οτι δεν αξιζει τα λεφτα του, οποτε το κατεβαζεις πειρατικο, γιατι ναι, το πειρατικο αφου ειναι δωρεαν τα αξιζει τα λεφτα του (απειρο value for money). Και πριν πεταχτουν να πουν τη γνωστη θεωρια ορισμενοι, ναι, οταν το εχεις τζαμπα ειναι αλλιως. Αυτη τη στιγμη δεν θα αγοραζα pizza παρολο που εχω λεφτα στη τσεπη μου, αν μπορουσα να την εχω τζαμπα ομως θα ετρωγα τωρα μια. 

• Super Moderators

Γίνεται να μη μετατρέψουμε και αυτό το νήμα σε συζήτηση για την ιδεολογική ή όποια βάση της πειρατείας;

Τελειώνουμε το off topic, έπεται σκούπα.

Ευχαριστώ.

• Like 2

Είμαι και εγώ μέρος της παρέας εδώ και μερικές μέρες. Δεν έχω πάει πολύ μακριά, όπως πολύς κόσμος κλωθογυρίζω στα Hinterlands. Μερικές πρώιμες εντυπώσεις.

Μέσα σε μια φράση - βάλαμε στο ίδιο τσουκάλι το Dragon Age 2 και το Oblivion και βγάλαμε...κάτι.

Ναι το Oblivion.

ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος μεγάλος χάρτης με τα άπειρα pointers που υπάρχουν χωρίς να έχεις πάει καν κοντά. Το υπόμνημα έχει 30 περίπου εικονίδια! Επίσης, το handholding είναι απλά σκανδαλώδες. Αυτή τη φορά η Bioware δε βάζει highlight στα interaction points και θαυμαστικά πάνω από κεφάλια, οπότε δεν τα βλέπεις την ώρα που παίζεις, αλλά έχει φροντίσει να εμφανίσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο radar/ area map. Τα πάντα εμφανίζονται σαν pointers είτε έχεις πάει είτε όχι, τα quests το ίδιο, τα κρυφά quests το ίδιο (ω ναι, σου βγάζει θαυμαστικά ή ρόμβους :D :D :D ), τα μυστικά το ίδιο (κοκκινίζει το radar και πρέπει να κάνεις search, χώρια το pointer, είναι απλά γελοίο :D :D :D ) και γενικά είσαι σαν ένα χαμστεράκι που τρέχει πέρα δώθε χωρίς απαραίτητα κάποια σεναριακή συνοχή ασχολούμενο με fetch quests, collectathlons κλπ. Δεν έχω βρει μέχρι τώρα ένα sidequest άξιο λόγου αν και εικάζω πιο μετά θα υπάρχουν - όσα έχω βρει και δεν είναι "βρες ΧΧΧΧ τέτοια" είναι "πήγαινε εκεί, ψάξε το container, τελειώσαμε". Έχει πράγματι πάρα πολλά πράγματα να κάνεις και μπορείς να περιπλανιέσαι με τις ώρες έχοντας ξεχάσει το σενάριο, αλλά πολύ απλά δεν είναι αυτό το νόημα ενός RPG. Εκτός των άλλων το όλο στήσιμο σου στερεί τη χαρά της ανακάλυψης, καθώς και μόνο από το δείκτη ξέρεις τι περίπου γίνεται και είναι και σχεδόν αδύνατο να χάσεις κάτι.

Τραγελαφική κάμερα που καταστρέφει τον έτσι κι αλλιώς μέτριο χειρισμό. 1) Απίστευτο ταρακούνημα, πηδήματα, glitches κλπ, γενικά τρομερή αστάθεια και κακή προσαρμογή 2) Ποιός ηλίθιος σκέφτηκε να βάλει χειρισμό Path of Exile / Diablo που κρατάς μονίμως πατημένο το κουμπί για να επιτίθεσαι??? ΠΟΙΟΣ??? Σε αυτά τα παιχνίδια είναι λειτουργικό, πανύβλακα φίλε μου, επειδή όταν κάνεις κλικ στον εχθρό ΠΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ χωρίς να παλεύεις με τα WASD και να ελέγχεις την κάμερα με δεξί κλικ ταυτόχρονα. Ο rogue μου αμφιβάλλω αν έχει καταφέρει ποτέ του backstab. 3) Συνεχής μεταπήδηση ανάμεσα σε 3rd person και tactical κάμερα, απλά επειδή μερικά πράγματα - όπως rifts - δε φαίνονται και επειδή δε μπορούν να δοθούν εντολές της προκοπής σε 3rd person 4) υπό αυτές τις συνθήκες, υποχρεώνεσαι να παίξεις με behaviours πωστισλεν επειδή κάθε φορά που αλλάζεις κάμερα οι εντολές χάνονται 5) θέματα με το pause που ξεπαγώνει στο άσχετο. Με άλλα λόγια η Bioware προσφέρει μια μεγαλοπρεπή χλαπάτσα στους χρήστες PC με απλά κακές ιδέες, την ευχαριστούμε πολύ.

Το character building / skills κλπ παρμένο αυτούσιο από το DA 2, οπότε ό,τι θυμόσαστε/ θέλατε να δείτε από το 1 ξεχάστε το. Στο θέμα της μάχης είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα τόσο από πλευράς party synergy (δηλαδή λίγα και επαναλαμβανόμενα combos περιστρεφόμενα γύρω από shatter/ immobilize) ενώ και το πνεύμα της μάχης έχει την ίδια ροπή προς το action και το γρήγορο ρυθμό. Το πρόβλημα είναι προφανές - δε μπορείς να συνδυάσεις, ειδικά με αυτό τον εγκληματικό χειρισμό, γρήγορο action ρυθμό με ουσιαστικά στρατηγικό παίξιμο. Η αλήθεια είναι πως είναι καλύτερο σαν αίσθηση μόνο και μόνο λόγω της tactical κάμερας, και δεν έχω δει πώς αλλάζει το πράγμα με μεγάλους συνδυασμούς μαγείας.

Αυτό το μηχανισμό επίσης με τα health potions που δεν τα βρίσκεις όσο παίζεις και για να τα αναπληρώσεις πρέπει να γυρίσεις σε καταυλισμό ας μου τον εξηγήσει κάποιος, είναι όντως έτσι ή έχω χάσει κάτι οφθαλμοφανές?

Τώρα. Μερικά θετικά.

ΠΟΛΥ ωραία γραφικά, ΠΟΛΥ ωραίος κόσμος. Πειστικός, λεπτομερέστατος, μπόλικο lore, εξαιρετικά σχεδιασμένες περιοχές με ποικιλία και εξαιρετικά εφέ, σταθερή απόδοση αν και δεν είμαι καθόλου απαιτητικός. Γενικά στο οπτικό κομμάτι χαίρεσαι να παίζεις. Εγκρίνω!

Ωραίες οι προσθήκες με τα quests των πρακτόρων σου και το υποτιθέμενο πολιτικό σκηνικό, αν και προς το παρόν μου φαίνονται gimmick. Παραμένουν ευχάριστες και έχουν λόγο ύπαρξης, απλά ελπίζω να πηγαίνουν πιο βαθιά. Κριτήριο για αυτό θα είναι το πόση ουσία θα έχουν οι επιλογές - υπάρχουν αλληλοαποκλειόμενες αποστολές? Χρονομετρημένες? Οι αποτυχίες έχουν επιπτώσεις? Πόσο επηρρεάζουν το σενάριο και τον κόσμο? Ή είναι ένα ουσιαστικά collectathlon που μαζεύεις όσο περισσότερο power μπορείς και το μεταφράζεις σε αποστολές?

Όσο έχω δει, ωραίοι διάλογοι και το πολιτικό παιχνίδι φαίνεται να έχει σεναριακό ζουμί, οπότε περιμένω ωραία πράγματα.

Για σενάριο και χαρακτήρες ακόμα δεν έχω δει πολλά αν και μου θυμίζει το Oblivion τώρα στην αρχή (το οποίο σιχαίνομαι από τα βάθη της ψυχής μου). Είσαι ο random παπάρας που έχει The Power και κενά μνήμης, γυρίζει γύρω γύρω κλείνοντας Rifts / Portals που φτύνουν διαόλια, θες να κάνεις τον κόσμο να μην τσακώνεται και να είναι αγαπημένοι μα όλοι σε βρίζουν. Έχω πολλές επιφυλάξεις και ελπίδες, γιατί είμαι αρκετά στην αρχή και όλοι λένε πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι, απλά προς το παρόν αυτό που βλέπω είναι απλώς γραφικό.

Πάλι με μια πρόταση, This is the new Bioware.

Το παιχνίδι είναι καλό. Όχι αριστούργημα αλλά απλά καλό, και σε αυτό εξαιρώ τα θέματα του χειρισμού. Μιλώντας αποκλειστικά για το μόνο πράγμα που μπορώ να έχω πιο καθαρή άποψη, την αλληλεπίδραση με τον κόσμο και τους μηχανισμούς της μάχης, το Inquisition απευθύνεται στις πλατιές μάζες. Είναι εντελώς μαζοποιημένο, μπουκώνει τον παίκτη με μασημένη τροφή, τον παίρνει από το χέρι σε γελοίο βαθμό και αρκετό από το περιεχόμενο είναι αμφισβητήσιμης ουσίας και νοήματος. Ατμόσφαιρα, περιβάλλον κλπ τα σπάνε πάντως. Γενικά δεν έχω δει κανένα στοιχείο gameplay από παραδοσιακό cRPG, είτε του Origins είτε των πολύ πιο πρόσφατων Kickstarted τίτλων που τιμούν το είδος. Έχει ελαττώματα και αρετές - καθαρά μιλώντας για τη φιλοσοφία του σαν RPG - που πηγάζουν από τη διαρκή ροπή προς το προσβάσιμο action και το open world όπως αυτά εμφανίζονται στα πιο σύγχρονα είδη και τίτλους.

Επιφυλάσσομαι για τα παραπάνω, δεν έχω προχωρήσει ικανοποιητικά το σενάριο και πραγματικά ελπίζω να με ζεστάνει περισσότερο. Προς το παρόν είμαι χλιαρός. Θα επανέλθω.

• Like 7

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tobajara, όπως λέει πολύς κόσμος, "get out of the Hinterlands". :P

Θα μπορείς να ξαναγυρνάς άλλωστε όποτε θες, οπότε δεν χάνεις κάτι με το να μην κάνεις τα πάντα με την μία εκεί.

Δες τίποτα story missions, κλπ αλλού. :)

Edit: Κι εγώ στην αρχή έφαγα σοκ με το να έχω πατημένο αριστερό και δεξί κλικ συνέχεια, μιας και στα άλλα 2 DA, αυτό ήταν το run αν βαριόσουν να πατάς W. :P

Το έχω συνηθίσει τώρα το movement και είμαι οκ, αν και το targeting το χάνω πολλές φορές (δεν βλέπω το σταυρουδάκι, πατάω ability και χτυπάω εκεί που δεν θέλω) και πρέπει να πατάω πιο πολύ το tab. -_-

Πάντως σε αντίθεση με το 2, τα 2-handed έχουν πάλι "βαρύ" feel. :)

Crafting έχει πλακίτσα, χαίρομαι να βλέπω πάλι παλιούς (love Leliana, χαίρομαι που συνέχεια σκέφτεται τον Warden μου από το 1 :P), Varric εγγύηση όπως και στο 2, Cassandra που στο 2 την είχα σε κακή εκτίμηση τώρα μου αρέσει.

Και ωραίοι και οι νέοι (love Josephine :P).

Το War Room είναι gimmicky, αλλά μπορεί να πάρεις item και να ξεκλειδώσει (τουλάχιστον σε μια περίπτωση που διάβασα) περιοχή σε μέρος που είσαι και δεν μπορείς να προχωρήσεις. Επίσης θες το influence που δίνει.

Kακό που παρατήρησα και δεν το βάζω σε spoiler tags είναι πως κάτι πόρτες που είναι "master" δυσκολίας για άνοιγμα, θέλουν το deft hands, right tools (κάπως έτσι) perk από τα Inquisition Perks και είναι χωμένα στο να έχεις ήδη 4 στης Leliana αν δεν κάνω λάθος και κάποιος έγραψε ότι Inner Circle (Companion) quest βρίσκεται πίσω από τέτοια πόρτα, το οποίο το βρίσκω μέγιστο λάθος αν ισχύει και επειδή θέλω να ανοίγω τα πάντα, τώρα θα πρέπει να επενδύσω εκεί, ενώ είχα βάλει κάμποσα ήδη στης Josephine για materials, κλπ.

Edit 2: Επίσης, με τον Krem, μόλις άκουσα την φωνή ήμουν "ώχου, πάλι γυνάικα που κάνει τον άντρα, α λα Black Flag..." -_-
Κοιτάω να δω ποια κάνει την φωνή και είναι η Jennifer Hale (Bastilla, Female Commander Shepard, κλπ κλπ κλπ κλπ) και έμεινα μκας. :P (όπως είχα μείνει μκας όταν είχα δει πως έκανε την Galadriel στο narration του Shadow of Mordor)

Επεξ/σία από GhostRiderLSOV
  • Like 1

• Moderators

Οκ, πείτε ότι θέλετε για την BioWare, αλλά όταν πηγαίνει σε ηρωικές/επικές στιγμές, ξέρει τι κάνει. ^_^

Μόλις τέλειωσα την φάση με το Haven και πήγα στο Skyhold.

Fortress introduction, Inquisitor "ceremony", κάτι τέτοια γουστάρω. :D

Also...Hawke! Άξιζε λοιπόν το playthrough του 2. :P (καλά, όπως και για Verric, Cassandra και μερικά cameos του 1)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...