Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ημίθεε υπάρχει κάνα tutorial που να εξηγεί πως χρησιμοποιείς revision control

από τα διάφορα ide παίζει?

πολλά και διάφορα, αλλά αρχικά τουλάχιστον κάνε το μέσω command line. Έχει σημασία να καταλάβεις τη λογική τους. Μετά κοιτάς για ide, αλλά νομίζω ότι oι client του internet explorer TortoiseHG και TortoiseGit είναι πιο βολικοί από τα IDE (προσωπική γνώμη και χωρίς να έχω δοκιμάσει πολλά ide).

Οι επιλογές σου σήμερα είναι πρακτικά 2. Git κυρίως και δευτερευόντως mercurial. Το git έχει μεγαλύτερο userbase + το github για το host των projects σου. Το mercurial είναι πιο userfriendly αλλά το bitbucket δεν είναι τόσο καλό όσο το github (χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακό, κάθε άλλο). To bitbucket επίσης υποστηρίζει και git repos καθώς και private repos οπότε από τη σκοπιά αυτή είναι αρκετά πιο βολικό από το github. Αλλά όσον αφορά collaboration το github κερδίζει κατά κράτος λόγω αριθμού χρηστών.

Ουσιαστικές διαφορές μεταξύ git - mercurial δεν υπάρχουν, εκτός και αν το codebase του project σου είναι του μεγέθους του Linux Kernel κτλ (που και εκεί αμφίβολο είναι). Στην πράξη ότι μπορείς να κάνεις με το ένα, μπορείς να το κάνεις και με το άλλο. Μη δώσεις σημασία στο άπειρο flame-war που θα δεις. Δοκίμασε και τα δύο και αποφασίζεις.

Μερικά links

http://hginit.com/

http://mercurial.aragost.com/kick-start/en/

http://www.codeschool.com/courses/try-git

Δημοσ.

πολλά και διάφορα, αλλά αρχικά τουλάχιστον κάνε το μέσω command line. Έχει σημασία να καταλάβεις τη λογική τους. Μετά κοιτάς για ide, αλλά νομίζω ότι oι client του internet explorer TortoiseHG και TortoiseGit είναι πιο βολικοί από τα IDE (προσωπική γνώμη και χωρίς να έχω δοκιμάσει πολλά ide).

+1

Όπως και στο θέμα compiler / ide που προτείνεται να δουλέψεις αρχικά στα μικρά προγράμματα σκέτο editor + compiler για να δεις τα διάφορα στάδια που περνάει το πρόγραμμά σου, έτσι και εδώ καλό είναι να ξέρεις τις έννοιες πίσω από το VCS. Βέβαια και με command line να δουλέψεις, κάποιες έννοιες δεν θα τις δεις γιατί δεν θα σου χρειαστούν σε μικρά project.

Υπάρχει ακόμη ένα καλό στο να δουλέψεις με command line (ή με κάποιο gui που χρησιμοποιεί το git binary όπως τα TortoiseX). Πολλά IDE χρησιμοποιούν εναλλακτικές υλοποιήσεις του git και όχι την επίσημη. Έτσι είσαι πίσω και σε features και σε bug fixes. Για παράδειγμα, η jgit που χρησιμοποιείται και στο eclipse και στο netbeans είχε παλαιότερα ένα bug το οποίο έκανε corrupt τα repositories και το οποίο bug δεν υπήρχε στο git. Δεν το ανέφερα πριν επίτηδες γιατί σε αρχικό στάδιο δεν νομίζω να σου χρειαστούν κάποια τόσο advanced features που να μην υπάρχουν και πλέον η jgit είναι σε σχετικά mature στάδιο αλλά μια που ο pmav99 ανέφερε τα TortoiseX, καλό είναι να το πούμε.

Οι επιλογές σου σήμερα είναι πρακτικά 2. Git κυρίως και δευτερευόντως mercurial. Το git έχει μεγαλύτερο userbase + το github για το host των projects σου. Το mercurial είναι πιο userfriendly αλλά το bitbucket δεν είναι τόσο καλό όσο το github (χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακό, κάθε άλλο). To bitbucket επίσης υποστηρίζει και git repos καθώς και private repos οπότε από τη σκοπιά αυτή είναι αρκετά πιο βολικό από το github. Αλλά όσον αφορά collaboration το github κερδίζει κατά κράτος λόγω αριθμού χρηστών.

Ουσιαστικές διαφορές μεταξύ git - mercurial δεν υπάρχουν, εκτός και αν το codebase του project σου είναι του μεγέθους του Linux Kernel κτλ (που και εκεί αμφίβολο είναι). Στην πράξη ότι μπορείς να κάνεις με το ένα, μπορείς να το κάνεις και με το άλλο. Μη δώσεις σημασία στο άπειρο flame-war που θα δεις. Δοκίμασε και τα δύο και αποφασίζεις.

+1

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι η χρήση DVCS τα οποία θα σου προσφέρουν τεράστιες ευκολίες σε σχέση με τα κλασικά client-server VCS όπως το Subversion. Από εκεί και πέρα όπως είπε και ο pmav99, όποιο DVCS από τα δύο και να επιλέξεις θα μείνεις ευχαριστημένος. Το bazaar είναι λίγο υποδεέστερο αλλά τα Git και Mercurial είναι πάρα πολύ καλά.

Εγώ χρησιμοποιώ git γιατί όταν το ξεκίνησα το mercurial δεν είχε κάποια features που ήθελα και γιατί τα projects που ήθελα να κάνω track (όπως πχ ο πυρήνας) είχαν git. Πλέον και τα δύο projects έχουν υλοποιήσει τα καλύτερα features που παρέχει το άλλο και είναι εφάμιλλα με διαφορά ότι το mercurial έχει λίγο πιο εύκολο στήσιμο στα Windows.

• Like 1
Δημοσ.

Στην πράξη, δεν αποκλείεται να μάθεις τα βασικά και του Mercurial και του Git. Όταν λέμε τα βασικά εννοούμε τα πολύ βασικά. δηλαδή τον κύκλο clone -> edit code -> commit -> push. Τα πιο περίεργα workflows αξίζει να τα μαθεις μόνο σε αυτό που χρησιμοποιείς πιο πολύ

Τέλος, όπως είπε και ο imitheos, η επιλογή DVCS εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τα projects στα οποία θέλεις να συνεισφέρεις. Αν ασχολείσαι με linux kernel τότε Git. Αν θέλεις να ασχοληθείς με core Python development τότε Mercurial και ούτω καθεξής.

Προσωπικά χρησιμοποιώ mercurial αλλά είμαι και λίγο python fanboy οπότε δεν είμαι αντικειμενικός :P

oι client του internet explorer

ορθή επανάληψη.

οι client του windows explorer

Δημοσ.

Δικια σου ειναι η αγωνία που παιζει δηλαδη ο φιλος μου στο Android του?????

!!!!!

F**k yeah! :D

ημίθεε υπάρχει κάνα tutorial που να εξηγεί πως χρησιμοποιείς revision control

από τα διάφορα ide παίζει?

Το Git που χρησημοποιω, εχει addons και για το eclipse και για το Visual Studio. Ενα βιβλιο καλο ειναι αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...