Re4cTiV3 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Πόσο συχνα ασχολείστε με τον προγραμματισμό; Ας πούμε την βδομάδα.. Και που βρίσκεται πηγή έμπνευσης για ασκήσεις;
NikosKallithea Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 O προγραμματισμός δεν εχει παντα σας πηγη έμπνευσης τις ασκήσεις, τις περισσότερες φορες εχει να κανει με τις ανάγκες που παρουσιάζονται στον χώρο δουλειάς
manic Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 O προγραμματισμός δεν εχει παντα σας πηγη έμπνευσης τις ασκήσεις, τις περισσότερες φορες εχει να κανει με τις ανάγκες που παρουσιάζονται στον χώρο δουλειάς προφανώς μιλαει εκτος εργασιας (φοιτητες κτλ), παντως και εγω ειχα την ιδια απορία ιδεες για προσωπικά project (πχ οταν αρχιζετε μια νεα γλωσσα) που περνετε? 1
isay Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Αν εννοεί μόνο εντός φοιτητικών σπουδών τότε ξεκινάς να διαβάζεις τα βασικά της γλώσσας απο κάποιο καλό βιβλίο και μετά με στόχο την εργασία ξεκινάς να γράφεις κώδικα. Συνοδοιπόροι και υποστηρικτές σε αυτή την πορεία είναι απο τη μια οι σημειώσεις του μαθήματος και απο την άλλη αυτό το μαγικό πράγμα που λέγεται Internet. Όταν κολλάς πραγματικά ρωτάς συμφοιτητές, φίλους, forum, κλπ
Re4cTiV3 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Ειτε στα φοιτητικα σας χρονια, ειτε στον ελευθερο σας χρονο..(αφου τελειωσατε τη σχολη σας) Αν εννοεί μόνο εντός φοιτητικών σπουδών τότε ξεκινάς να διαβάζεις τα βασικά της γλώσσας απο κάποιο καλό βιβλίο και μετά με στόχο την εργασία Οταν θα ειναι διαθεσιμο θα ειναι με την κανονικη συσκευασια σε αυτη την τιμη; να γράφεις κώδικα. Συνοδοιπόροι και υποστηρικτές σε αυτή την πορεία είναι απο τη μια οι σημειώσεις του μαθήματος και απο την άλλη αυτό το μαγικό πράγμα που λέγεται Internet. Όταν κολλάς πραγματικά ρωτάς συμφοιτητές' date=' φίλους, forum, κλπ[/quote'] Ποσο καιρο αφιερωνες εσυ;
isay Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Ειτε στα φοιτητικα σας χρονια, ειτε στον ελευθερο σας χρονο..(αφου τελειωσατε τη σχολη σας) Ποσο καιρο αφιερωνες εσυ; Δεν υπάρχει ελάχιστο και μέγιστο, ούτε μέσος όρος. Το περασμένο έτος υπήρξαν εβδομάδες που μπορεί να ασχολήθηκα με προγραμματισμό (διάβασμα ή γράψιμο κώδικα) πάνω απο 70 ώρες, όπως επίσης υπήρξαν εβδομάδες (όπως η περασμένη) που δεν ασχολήθηκα πάνω απο μια ώρα. Τι ακριβώς προσπαθείς να μάθεις; Τι προσπαθείς να καταλάβεις;
aLe3ouLa Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Πόσο συχνα ασχολείστε με τον προγραμματισμό; Ας πούμε την βδομάδα.. Και που βρίσκεται πηγή έμπνευσης για ασκήσεις; Σα φοιτήτρια Πληροφορικής ασχολούμαι σχεδόν καθημερινώς τις ακαδημαϊκές περιόδους. Τώρα, σε ελεύθερο χρόνο εξαρτάται τη διάθεση κυρίως, ας πούμε το καλοκαίρι ασχολήθηκα με το να μάθω java ένα μήνα και έκανα και κάποια project (βρήκα σε ενα site μια ωραία άσκηση που ζητούσε να κάνεις ένα πρόγραμμα παραγγελιών και μια άσκηση "Προσωπικού νοσοκομείου") και κάποιες ασκήσεις με εμφάνισεις παρθύρων γιατί βαριόμουν. Πάντως μέχρις στιγμής δεν έχω προσπαθήσει να κάνω κάτι ολοδικό μου, κάνω ασκήσεις/προτζεκτ που βρίσκω σε διάφορα site, είτε πανεπιστημιακά, είτε αναζητώντας στον google. Τώρα από τη νέα χρονιά έχει πάλι λιώσιμο με προγραμματισμούς.
Re4cTiV3 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Θελω να μαθω ποσο ασχολουνται οι αλλοι περιπου και να συγκρινω με τον εαυτο μου..
nilosgr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Ασχολούμαι καθημερινά. Το καλοκαίρι φέτος περίπου 3-4ώρες την ημέρα έφτιαχνα την εφαρμογή που έχω στην υπογραφή μου. Την άρχισα 2 Ιουλίου (τότε εγκατέστησα eclipse, android SDK κλπ) και την εφαρμογή την εβαλα στο google store την 1η Σεπτέμβρη. Φαντάσου όμως ότι ήξερα ήδη αρκετά καλά και java και είχα πολύ καλή ιδέα για GUI και event driven προγραμματισμό. Γενικά ακαδημαϊκές περιόδους (εκτός εξεταστικής) ασχολούμαι πολύ περισσότερο. Τουλάχιστον 20ώρες τη βδομάδα, κυρίως για εργασίες αλλά και τη δουλειά.
Star_Light Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Ασχολούμαι καθημερινά. Το καλοκαίρι φέτος περίπου 3-4ώρες την ημέρα έφτιαχνα την εφαρμογή που έχω στην υπογραφή μου. Την άρχισα 2 Ιουλίου (τότε εγκατέστησα eclipse, android SDK κλπ) και την εφαρμογή την εβαλα στο google store την 1η Σεπτέμβρη. Φαντάσου όμως ότι ήξερα ήδη αρκετά καλά και java και είχα πολύ καλή ιδέα για GUI και event driven προγραμματισμό. Γενικά ακαδημαϊκές περιόδους (εκτός εξεταστικής) ασχολούμαι πολύ περισσότερο. Τουλάχιστον 20ώρες τη βδομάδα, κυρίως για εργασίες αλλά και τη δουλειά. Δικια σου ειναι η αγωνία που παιζει δηλαδη ο φιλος μου στο Android του????? !!!!!
IHateLove Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 μπορεί να περάσει εβδομάδα και να μην ασχοληθώ καθόλου (40%) μπορεί να ασχοληθώ 2-3 μέρες από 1-2 ώρες κάθε εβδομάδα(60%) μπορεί να ασχοληθώ 1-2 μέρες από κάνα μισάωρο μπορεί να ασχοληθώ 2-3 φορές την εβδομάδα για 2 εβδομάδες για 3-4 ώρες καθημερινά (3-4 φορές το χρόνο) γενικά έχω βαρεθεί, βαριέμαι, ανάλογα τις ορέξεις... Στις ζέστες δεν ασχολείται πολύς κόσμος, που όρεξη...
imitheos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Και που βρίσκεται πηγή έμπνευσης για ασκήσεις; Αν είσαι σε αρχικό επίπεδο, υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με ασκήσεις και συχνά αναφέρουμε τις πιο γνωστές εδώ αν ψάξεις. Αυτές που μου ήρθαν τώρα στο μυαλό είναι το Project Euler που είναι πιο πολύ μαθηματικό και το Sphere Online Judge που έχει κάτι εκατοντάδες ασκήσεις για έμπνευση. Εκτός από τέτοιες ασκήσεις που θα τις βαρεθείς γρήγορα, μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο μεγαλύτερο αλλά πρακτικό project όπως το να υλοποιήσεις την λειτουργία ενός προγράμματος που χρησιμοποιείς. Ο migf1 για παράδειγμα είχε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό ένα Hex Editor. Και φυσικά αν δεν έχεις εξοικειωθείς ήδη με κάποιο DVCS (όπως τα git, mercurial), να το κάνεις γιατί θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.
aghahowa Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Αν έχεις ελεύθερο χρόνο δεν αφιερώνεις αρκετό.
warlock9_0 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 ημίθεε υπάρχει κάνα tutorial που να εξηγεί πως χρησιμοποιείς revision control από τα διάφορα ide παίζει?
imitheos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 ημίθεε υπάρχει κάνα tutorial που να εξηγεί πως χρησιμοποιείς revision control από τα διάφορα ide παίζει? Στο google σίγουρα θα βρεις δεκάδες guides που έχουν ανεβεί σε blogs αλλά φυσικά μπορείς να δεις και το επίσημο wiki του κάθε ide. Θυμάμαι επίσης ότι έχω δει οδηγούς σε μεγάλα projects για το εκάστοτε ide που χρησιμοποιεί το project (πχ για eclipse στο vuze, joomla, κτλ). URLs δεν θυμάμαι μια και το 99% της χρήσης του git το κάνω από τερματικό ή μέσα από το vim. Στο vim το πιο γνωστό και ευρέως χρησιμοποιούμενο είναι το fugitive του Tim Pope.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα