Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιξα ενα δραδυ το pc και το χρησιμοποιησα μετα απο 17 λεπτα. Ανοιξα το facebook και ειδα οτι εχω στειλει σε 15 ατομα ενα μηνυμα, σπαμ, το οποιο ειχε ενα λινκ απο το mediafire που απο οτι εμαθα δεν ανοιγει (καποιοι το ανοιξαν και μου το ειπαν). Αμεσως πηγα στον task manager να δω τι τρεχει. Υπηρχε πανω πανω ενα προγραματακι που ειχε για ονομα εναν αριθμο καπως ετσι 195115.exe. ειχε δημιουργηθει 23 λεπτα πριν, 1 λεπτο αφου ανοιξε το pc. Παρατηρησα οτι καθε ενα λεπτο που περναγε αυτο εστελνε τυχαια σε εναν φιλο απο το fb αυτο το μηνυμα. Μολις το εκλεισα σταματησε να στελνει αυτα τα μηνυματα. Απο antivirus εχω μονο το microsoft security essentials. Αφου το εκλεισα το προγραματακι βρηκε 2 ιους και τα εβαλα στην καραντινα. Για 2 μερες δεν ειχε ξαναεφνανιστει και εχθες το απογευμα ενω ηταν ανοιχτο το pc, με καποιον τροπο ξαναξεκινησε και αρχισε παλι να στελνει μηνυματα. το ειδα και το ξαναδιεγραψα. το security essentials για καποιο λογο ηταν κλειστο και δεν μπορουσα να το ανοιξω γιατι εβγαζε σφαλμα και ελεγε οτι δεν υπαρχει εγκατεστημενο. αφου το ξανακατεβασα και εκανα ενα scan στον temp και μου βρηκε 2 στοιχεια. λεγοντουσαν sireff.p και phorpiex.k και τα εβαλα παλι στην καραντινα. μολις τωρα αρχισε να ψιλοκολλαει το pc και ειδα οτι το essentials ηταν κλειστο και μου εβγαζε το ιδιο σφαλμα με την προηγουμενη φορα. δεν εχω ιδεα απο που μπορει να τον κολλησα και δεν θελω να κανω φορματ. τι να κανω;

Δημοσ.

Ανοιξα ενα δραδυ το pc και το χρησιμοποιησα μετα απο 17 λεπτα. Ανοιξα το facebook και ειδα οτι εχω στειλει σε 15 ατομα ενα μηνυμα, σπαμ, το οποιο ειχε ενα λινκ απο το mediafire που απο οτι εμαθα δεν ανοιγει (καποιοι το ανοιξαν και μου το ειπαν). Αμεσως πηγα στον task manager να δω τι τρεχει. Υπηρχε πανω πανω ενα προγραματακι που ειχε για ονομα εναν αριθμο καπως ετσι 195115.exe. ειχε δημιουργηθει 23 λεπτα πριν, 1 λεπτο αφου ανοιξε το pc. Παρατηρησα οτι καθε ενα λεπτο που περναγε αυτο εστελνε τυχαια σε εναν φιλο απο το fb αυτο το μηνυμα. Μολις το εκλεισα σταματησε να στελνει αυτα τα μηνυματα. Απο antivirus εχω μονο το microsoft security essentials. Αφου το εκλεισα το προγραματακι βρηκε 2 ιους και τα εβαλα στην καραντινα. Για 2 μερες δεν ειχε ξαναεφνανιστει και εχθες το απογευμα ενω ηταν ανοιχτο το pc, με καποιον τροπο ξαναξεκινησε και αρχισε παλι να στελνει μηνυματα. το ειδα και το ξαναδιεγραψα. το security essentials για καποιο λογο ηταν κλειστο και δεν μπορουσα να το ανοιξω γιατι εβγαζε σφαλμα και ελεγε οτι δεν υπαρχει εγκατεστημενο. αφου το ξανακατεβασα και εκανα ενα scan στον temp και μου βρηκε 2 στοιχεια. λεγοντουσαν sireff.p και phorpiex.k και τα εβαλα παλι στην καραντινα. μολις τωρα αρχισε να ψιλοκολλαει το pc και ειδα οτι το essentials ηταν κλειστο και μου εβγαζε το ιδιο σφαλμα με την προηγουμενη φορα. δεν εχω ιδεα απο που μπορει να τον κολλησα και δεν θελω να κανω φορματ. τι να κανω;

απο antivirus μονο το security essentials εχεις?

λοιπον ακου τι προτινω εγω, κατεβασε malwarebytes ειτε το free ειτε το trial edition...αφου το κανεις εγκατασταση κλεισε το ιντερνετ απο το pc σου και κανε ενα full scan και πεσ μου τι παιζει... , αλλιως μπες σε safe mode και κανε παλι scan me το προγραμματακι αυτο .... οτι ιους βρει διεγραψε τους .... και πες μου τι εγινε.... πισετυω θα βοηθησει αυτο που προτινω!

Δημοσ.

Κατέβασε το eset online security scan και κανε ένα full scan να δεις αν θα βρεις ιό αλλα κανε το σε safe mode with network και σβησε τον ιό.δυστηχως αν δεν σβηστει η λύση σίγουρα είναι το φορματ και δε θα έχεις πρόβλημα

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

απο antivirus μονο το security essentials εχεις?

λοιπον ακου τι προτινω εγω, κατεβασε malwarebytes ειτε το free ειτε το trial edition...αφου το κανεις εγκατασταση κλεισε το ιντερνετ απο το pc σου και κανε ενα full scan και πεσ μου τι παιζει... , αλλιως μπες σε safe mode και κανε παλι scan me το προγραμματακι αυτο .... οτι ιους βρει διεγραψε τους .... και πες μου τι εγινε.... πισετυω θα βοηθησει αυτο που προτινω!

εχω δοκιμασει ολα τα antivirus σχεδον. διαπιστωσα οτι δεν τα χρειαζομαι. απλα καθυστερουσαν το pc. εχω να κανω φορματ ισως και 2 χρονια (χτυπα ξυλο). πρωτη φορα εχω μια ενδειξει οτι μπορει να εχω κολλησει καποιον ιο. παντα προσεχω που μπαινω. αυτος δεν εχω ιδεα απο που ηρθε. το malwarebytes το ειχα σε μια φαση και απο οτι θυμαμαι ηταν η αιτια που το pc εκανε και 15 λεπτα να ανοιξει. δυσκολα θα το ξαναβαλω

Κατέβασε το eset online security scan και κανε ένα full scan να δεις αν θα βρεις ιό αλλα κανε το σε safe mode with network και σβησε τον ιό.δυστηχως αν δεν σβηστει η λύση σίγουρα είναι το φορματ και δε θα έχεις πρόβλημα

Sent from my iPhone using Insomnia

μαλλον θα μπω σε safe mode με το essentials και θα προσπαθησω να τον σβησω.

το περιεργο ειναι οτι αφου κανω restart το pc το essentials σταματαει να λειτουργει. παω να το ανοιξω και λεει οτι δεν υπαρχει καν στο pc. αυτο με προβληματιζει περισσοτερο, μηπως ο ιος εχει κανει "μετασταση"

Δημοσ.

Για μένα δοκίμασε το trial του malware bytes αλλιώς κανε σε safe mode είτε με malware bytes είτε με το eset που λέει και ο φίλος απο πάνω ..... Πάντως γνώμη μου δεν θα βγάλεις άκρη με το essential... Δοκίμασε αυτα τα δυο που σου λέω και αν δεν πιάσει είτε με safe mode είτε κανονικά ... Τότε ίσως χρειαστεί φορματ ... Κάποιοι ιοί να ξέρεις δεν αντιμετωπίζονται αλλιώς .... Όσο για το ότι θα αργεί η δουλεια σου με αυτα που σου είπα ... Κανε τι δουλεια σου και σβηστα μετα και βάλε κάτι πιο ελαφρι....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπηκα σε safe mode με το malwarebytes, βρηκε 5 κακοβουλα στοιχεια και τα διεγραψα. οριστε και το log file

Malwarebytes Anti-Malware (Δοκιμαστική έκδοση) 1.65.0.1400

www.malwarebytes.org

Έκδοση βάσης δεδομένων: v2012.09.20.04

Windows 7 x64 NTFS (Ασφαλής λειτουργία)

Internet Explorer 9.0.8112.16421

sakis :: GAME-STATION [διαχειριστής]

Προστασία: Απενεργοποιημένη

20/9/2012 11:32:43 πμ

mbam-log-2012-09-20 (12-18-07).txt

Τύπος σάρωσης: Πλήρης σάρωση (C:\|)

Ενεργοποιημένες επιλογές σάρωσης: Μνήμη | Εκκίνηση | Μητρώο | Σύστημα αρχείων | Ευρετική μέθοδος/Extra | Ευρετική μέθοδος/Shuriken | PUP | PUM

Απενεργοποιημένες επιλογές σάρωσης: P2P

Αντικείμενα που σαρώθηκαν: 382892

Χρόνος που έχει διανυθεί: 44 λεπτό(ά), 17 δευτερόλεπτο(α)

Εντοπίστηκαν διεργασίες στη μνήμη: 0

(Δεν εντοπίστηκαν επιβλαβή αντικείμενα)

Εντοπίστηκαν στοιχεία στη μνήμη: 0

Εντοπίστηκαν κλειδιά στο μητρώο: 0

Εντοπίστηκαν τιμές στο μητρώο: 1

HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows|Load (Trojan.Ransom) -> Δεδομένα: C:\Users\sakis\LOCALS~1\Temp\msadlbvw.com -> Καμία δράση.

Εντοπίστηκαν αντικείμενα δεδομένων στο μητρώο: 1

HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows|Load (Trojan.Zbot) -> Κακό: (C:\Users\sakis\LOCALS~1\Temp\msadlbvw.com) Καλό: () -> Καμία δράση.

Εντοπίστηκαν φάκελοι: 0

Εντοπίστηκαν αρχεία: 4

C:\Users\sakis\Local Settings\Temp\msadlbvw.com (Trojan.Zbot) -> Καμία δράση.

C:\Users\sakis\AppData\Local\Temp\msadlbvw.com (Trojan.Zbot) -> Καμία δράση.

C:\Users\sakis\AppData\Local\Xenocode\Sandbox\Decrypter\0.8.1.2\2010.03.07T12.40\Native\STUBEXE\8.0.1112\@APPDATALOCAL@\Google\Chrome\Application\chrome.exe (Trojan.Agent) -> Καμία δράση.

C:\Users\sakis\AppData\Local\Xenocode\Sandbox\Decrypter\0.8.1.2\2010.03.07T12.40\Virtual\STUBEXE\8.0.1112\@APPDIR@\Decrypter_v0.8.1.2.exe (Trojan.Agent) -> Καμία δράση.

(τέλος)

εκανε επανεκινηση και μεχρι τωρα δεν εχω δει τιποτα περιεργο με αυτον τον ιο που ειχα. αλλα οταν μπαινω στο steam μου βγαζει ενα παραθυρο κατω αριστερα, οριστε και η εικονα. αυτο το μηνυμα αλλαζει μερικες φορες και ειναι αλλο spam. απο εχθες μου συμβαινει αυτο. μου εκανε εντυπωση που το malwarebytes δεν βρηκε κατι σχετικο

αυτο το παραθυρο βγαινει μονο στο steam

dasash.png

EDIT: Το εφτιαξα. Το προβλημα ηταν ο internet explorer! Ουτε για να τον ανοιγεις καταλαθος δεν ειναι πια

Επεξ/σία από gavros10
Δημοσ.

το προβλημα με αυτο στο spam στο steam δεν το εχω ξεπερασει ακομα. εχω σκαναρει σε safe mode με malwarebytes και ad aware αλλα τιποτα, δεν εχει φυγει. ακομα και ανοικτο που ηταν το ad aware αυτο συνεχιζε να βγαινει. αλλα pop-up παραθυρα τα μπλοκαρε ομως

Δημοσ.

το προβλημα με αυτο στο spam στο steam δεν το εχω ξεπερασει ακομα. εχω σκαναρει σε safe mode με malwarebytes και ad aware αλλα τιποτα, δεν εχει φυγει. ακομα και ανοικτο που ηταν το ad aware αυτο συνεχιζε να βγαινει. αλλα pop-up παραθυρα τα μπλοκαρε ομως

Απεγκατεστησε αυτα και εγκατεστησε την δωρεαν εκδοση αυτου του προγραμματος:

http://www.safer-networking.org/

Δημοσ.

Απεγκατεστησε αυτα και εγκατεστησε την δωρεαν εκδοση αυτου του προγραμματος:

http://www.safer-networking.org/

εγκατεστημενο ειναι εδω και 2 χρονια απο τοτε που εκανα φορματ και συνεχεια ανοιχτο αλλα δεν εχει βρει τιποτα. θα κανω παλι ενα scan

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δηλαδή ο ιός ήρθε και εγκαταστάθηκε παρ'όλο που είχες το MSE; Δηλαδή δεν θα έπρεπε να τον βρεί και να τον σταματήσει; Ρωτάω ως άσχετη γιατί μόλις έβγαλα τον kaspersky και έβαλα MSE και ανησυχώ για την αποτελεσμάτικότητά του.

Δημοσ.

Κανένα antivirus δε βρίσκει όλα τα κακόβουλα προγράμματα που μπορούν να εγκατασταθούν στον υπολογιστή.

Το kaspersky παρέχει σαφώς καλύτερη προστασία απο το mse, απο την άλλη δε το mse είναι πιο ελαφρύ, πολύ πιο εύκολο για τον χρήστη μιας και δεν απαιτεί γνώσεις ούτε για ρύθμιση ούτε σε ρωτάει ποτέ, αλλά σβήνει αυτόματα ό,τι βρει χωρίς σχεδόν ποτέ να σβήσει λανθασμένα καθαρό αρχείο, και κυρίως είναι δωρεάν.

Πάντα πρέπει να προσέχουμε τι κατεβάζουμε, να κρατάμε το λειτουργικό και τα προγράμματα (browsers, java, flash player, antivirus) ενημερωμένα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...