Προς το περιεχόμενο

Επιλογή έκδοσης-Προτάσεις

fever25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

check2fire δεν υπάρχει τίποτα καθιερωμένο, ο TS έγραψε ότι θέλει να μάθει να το χειρίζεται και δεν θα είναι βασικό του λειτουργικό, πάνω σε αυτό βασίστηκα και εγώ και οι υπόλοιποι να πούμε την άποψή μας και τίποτα περισσότερο

Φυσικά και υπάρχει κόσμος που θέλει linux για να κάνει την δουλειά του και φυσικά και ξέρω πολλούς από αυτούς, αλλά εγώ από το θέμα του TS κατάλαβα ότι θέλει να μάθει κάτι (πχ πως να βάλει τον cups ή πως να ορίζει static ip) και με βάση αυτό απάντησα.

Στην τελική τα φόρουμς είναι για να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Θα δεις ότι σε άλλους έχω προτίνει το lubuntu και όχι το arch, το ίδιο και άλλοι που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη ενότητα. Μυάλλα δεν άλλαξα σε 15 μέρες όποτε μάλλον δεν υπάρχει κανένα κώλυμα ως προς τις hardcore διανομές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

O TS δηλωσε ξεκαθαρα:

θα μου επιτρέψει να καταλάβω-μάθω το λειτουργικό και τις δυνατότητές του

Bαση αυτου του προτεινα διανομες για να μαθει.

και σας πληροφορώ ότι κάνω τις δουλειές μου τελείως απροβλημάτιστα.

Εμεις δηλαδη, με τις διανομες που προανεφερα, δεν κανουμε τις δουλειες μας καθημερινα και απροβληματιστα ? :mellow:

windows 8. απλα δουλεύουν και άσε τα manual Και τα how to's για αυτούς που έχουν ελεύθερο χρόνο.

άμα θες να μάθεις βασικές λειτουργίες ΛΣ δεν χρειάζεται να αλλάξεις λειτουργικό . Νοοτροπία χρειάζεται.

Αν θες να δουλεύει η διανομή σου από το 1ο λεπτό, και να έχεις και περιθώριο πειραματισμού , MINT Debian edition.

• Like 1

Γιατι επικρατει η αποψη οτι ΜΟΝΟ με arch / gentoo / μπλαμπλα/hardcore διανομη insert here / θα δει πως λειτουργει ενα λινουξ-οειδες λειτουργικο ?

ακομα και με ubuntu που λεει ο λογος μπορει να δει τα παντα.Απλα το λειτουργικο εχει αυτοματοποιησει καποιες λειτουργιες.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει conf files να παιξεις , να δεις πως λειτουργει ο καθε δαιμονας , να στησεις υπηρεσιες , server-εφαρμογες (file server,web server , ftp server κλπ).

Μεχρι και κερνελ αν γουσταρεις compile-αρεις στο ubuntu!!

Απλα στο ubuntu θα χεις ενα συστημα να δουλευει εξαρχης και μετα να του βγαλεις τα ματια κατα το δοκουν , ενω με μια διανομη στυλ arch θα χρειαστει να μαθεις καποια πραγματα μονο και μονο για να το εγκαταστησεις/ΣΤΗΣΕΙΣ .

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...προσωπικα βαρεθηκα να "μαθαινω" πως λειτουργει το λινουξ (οχι πως τα εμαθα ολα δηλ μην τρελαθουμε)...πλεον θελω απλα να λειτουργει χωρις να μου τα ζαλιζει ιδιαιτερα και να "ψαχνω" οτι θελω εγω κατα περισταση.

• Like 1

offtopic:

Έστησα σήμερα arch σε vbox και πετάει όντως ακόμα και σε vbox...Για ένα χρήστη (ακόμα και ubuntu όπως εμένα) που χρησιμοποιεί το οποιοδήποτε linux κάμποσο καιρό, με λίγο ενδιαφέρον παραπάνω, είναι ok σε δυσκολία.

ontopic:

Δεν θα το πρότεινα με τίποτα σε αρχάριο χρήστη!!!Εκτός και αν έβλεπα ότι είναι έτοιμος....

το arch με το install που ειχε μεχρι πριν καποιον καιρο..αν και σε κονσολα ηταν βατο...

τωρα που το γυρισε σε gentoo-wannabe φαση , που θελει λιγες εντολες/πληκτρολογηση/γνωσεις παραπανω/εξοικειωση εκανε ενα-δυο βηματα μακρυα απο τον αρχαριο/νεο/δενθελωναμουπρηχτουν χρηστη.

windows 8 σε dekstop? ρε σεις μην γράφετε ότι ναναι.

για desktop φτιάχτηκαν, ή πιο σωστά ΚΑΙ για desktop, δεν γράφει ότι να'ναι

τωρα που το γυρισε σε gentoo-wannabe φαση , που θελει λιγες εντολες/πληκτρολογηση/γνωσεις παραπανω/εξοικειωση εκανε ενα-δυο βηματα μακρυα απο τον αρχαριο/νεο/δενθελωναμουπρηχτουν χρηστη.

συμφωνώ και εγώ σε αυτό και το έχω εκφράσει στο σχετικό θέμα, αλλά εξακολουθεί να έχει το καλύτερο documendation το οποίο εγώ το θεωρώ πολυ σημαντικό

windows 8 σε dekstop? ρε σεις μην γράφετε ότι ναναι.

Αγαπητέ Check2fire, διάβασε τι γράφω. Το ότι επειδή χρησιμοποιείς ένα Α ΛΣ δεν σε κάνει αυτομάτως και guru. αυτός που θέλει να μάθει θα μάθει.

Παραδειγματικά, και με windows XP Μπορείς να κάνεις παπάδες. Μην εθελοτυφλούμε. Απλά τα Linuxοειδή μας δίνουν μια αίσθηση του διαφορετικού, μόνο εμείς και κανένας άλλος.

και τα 8αρια, είναι ότι πιο γρήγορο και σταθερό (σε συνδυασμό, όχι μεμονομένα) που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Πιο γρήγορο από το OSX ενός μαωβοοκ αιρ Me ssd.

αν το συνηθίσεις είναι όντως γρήγορο, σε VM που τα έχω πάνε σφαίρα αλλά μια συνήθεια την θέλουν

α και όσοι δεν τα πάνε καλά με keyboard δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν δουλειά

αν το συνηθίσεις είναι όντως γρήγορο, σε VM που τα έχω πάνε σφαίρα αλλά μια συνήθεια την θέλουν

α και όσοι δεν τα πάνε καλά με keyboard δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν δουλειά

Εγω παλι δεν μπορω να τα εγκαταστησω στο vbox παιρνω 0x0000005D (ενεργοποιησα το No-execute Memory protection στο bios αλλα δεν θελει )

Κανα tip ?

έβαλες windows 8 στο new machine ?

Ποιο "new machine" ? :P

Κανω νεο machine στο vbox , φορτωνω το iso και κολλαει ο installer με το error που λεω.

Eχω ενεργα virtualization - pae - NX και οτι θελει αλλα δεν.

Ποια vbox-additions κατσε να εγκατασταθει πρωτα :lol:

2012_09_22_125255_1280x1024_scrot.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...